Szemhéjfestékek és paletták- minden ami "szemre való"

Nekem is hiányzik a bejárás, leginkább a társaság, mozgás, heti rutin miatt. Most nem igazán van, összefolynak a napok, a reggeli tornám nélkül fáj a hátam, és sokkal kevesebb emberrel beszélek nyilván, társasági program 0. Viszont most még egy pár hónapig biztosan nem akarok visszamenni, ugyanis sajnos olyan mértékű munka esett a nyakunkba, hogy sokkal kényelmesebb itthonról végezni. Nyilván túlórázom rajta, de ugyanezt bent is meg kéne tennem, és csak fusztrálódnék, hogy már megint nem tudtam elmenni edzésre, vagy soha nem érek haza időben. Itthon pedig nincs ilyen gond, max a férjem néz rosszallóan, hogy már megint egyedül bújik ágyba, én meg csatlakozom, amikor végeztem. Nyilván lehet nemet mondani, határt húzni, de sajnos ilyen a szakmám (más cégeknél még rosszabb), és amúgy szeretem ezt csinálni. És biztosan máshogy értékelném a helyzetet, ha mondjuk pöttömkéink lennének. Volt szó róla valamelyik topikban, hogy fontos odafigyelni az egyensúlyra, és ez a 2021-es tervem: akármi is van a melóban, az nem mehet az egészségem rovására. Ma pl. nagyon akartam szex és new yorkot nézni ebédidőben, csak kiléptetett az hbogo és nem tudtam a jelszót. De azért nem dolgoztam kajálás közben!

3 Likes

Annyira nekem 10 év után már nem az. :smiley: De persze külső szemmel biztosan izginek tűnik, hogy tök idegen helyekre megyünk váratlanul hazkutatni. :smiley:

3 Likes

Pedig sztem aki bent dolgozik, az ho-ban is fog. Aki bent sem, az otthon sem fog. Nem nagy story ez sztem.
Csak a vezetők hülyék… Nehogy mar tovabb aludjon a beosztott vagy főzzön/edzen home office közben es jol is érezze magát … Kontrollmanias egy világ ez.
En is sokkal többet dolgozom itthon, mint bent…

9 Likes

Így van, nálad a pont.:blush:

Pont pár napja fedeztem fel, hogy tettek fel a youtube-ra egy tornát. Hozzájuk jártam a home office előtt gerinctornára. Persze ott használtunk eszközöket is, itt a videóban nincs ilyesmi, de tegnap már végigcsináltam, és már érzem, hogy jót tett a hátamnak.

2 Likes

Ezzel egyetértek. Nálunk is home office-ban van az, akinek a munkaköre ezt lehetôvé teszi, és van aki rengeteget dolgozik, és van aki pl a laptopját is itt felejtette,és el sem érhető egész nap, a feladatai is halasztódnak, de ezek bent az irodában sem törték magukat túlzottan.
Az én munkám nem home office kompatibilis, és a férjemé sem, pedig nem bánnám, még ha éjszaka csinálnám is a dolgomat, mert van két gyerekünk és folyton a fejünk felett lóg egy iskola- vagy óvoda bezárás, és akkor legalább a felügyelet megoldott lenne

4 Likes

Én 2020 után megfogadtam, hogy nem harcolok tovább a benti állapotok miatt a főnökeimmel, hanem inkább keresek mást. Tavaly konkrétan egyetlen napot sem voltam szabadságon, balhé van abból is, ha a megmaradt napjaimat kivenném idén, és év végére annyira szarul voltam már fizikailag és lelkileg, hogy három hétig csak feküdni tudtam, annyira fájt mindenem. Már amikor nem kellett dolgozni, ugye, mert senkit sem érdekelt, hogy kb. haldoklom…
Annyira el vagyok keseredve, hogy milyen a magyar munkaerőpiac, hogy az valami elképesztő. Szektortól függetlenül csak a kizsákmányolás megy. 2018-ban diplomáztam, azóta dolgozom, már a harmadik helyemet “fogyasztom”, és konkrétan ennyi idő alatt is meggyűlöltem az egészet.

11 Likes

De jó, megnézem majd. Egy konkrét gyakorlatsoron szoktam végigmenni, amit az edzőmtől tanultam, amíg jártam edzeni. Én már mindenféle eszközt beszereztem itthonra (szalag, súlyzó, kötél, kettlebell, labda), de a nagy részét mostanában nem használom, lusta vagyok egy rendes edzést lenyomni. Kivéve a szalag, jól jön nyújtásnál, minden nap előkerül.

1 Likes

Én is voltam ebben a helyzetben, kellett pár év míg rájöttem, hogy változás akkor lesz, ha változtatok.
A többi csak szélmalomharc.:upside_down_face:

4 Likes

Nekem eddig csak egy matracom volt (vagy minek hívják azt a polifoamot), de a héten kifosztottam a Lidl-t, vettem szalagokat, meg hengert (azzal csináltunk bent is gyakorlatokat).

2 Likes

Ó, tényleg, hengerem is van, azt nagyon szeretem!

1 Likes

Én akkor őrjöngök, mikor a felelős anyuka benyomja a fájdalomcsillapítót/lázcsillapítót a lázas gyereknek, és beadja bölcsibe.
Sajnos ez nem egy ritka eset, elmeséli, és nem érti, hogy ezzel mi a bajom. Normál esetben sem tenném soha, nemhogy most.

1 Likes

Nekem is a bejaras, a mozgas es a tarsasag hianyzik a legjobban.
A mostani helyzet elott biciklivel jutottam el a munkaba, kb. 13km oda-vissza, es nagyon jo volt igy inditani a napot. Az immunrendszerem is meghalalta. Aztan benn orultem a kolleganoknek/baratnoknek es a finom kavenak. Es nem utolso sorban, benn nagyjabol tartottam magam egy fix programhoz (+1 ora tulorat nem szamolok bele).
Mi home office-ba vonultunk meg a hivatalos karanten elott, a fonokunk valahogy raerzett a jovore. :stuck_out_tongue: Ezzel az otthonrol dolgozassal sincs nagy bajom szemely szerint, ennek is megvannak az elonyei. Pl. konnyebb koncentralni, nem rikacsol senki korulottem (2019-ben szo szerint a teljes marketing es hr csapat “nutricionista” lett. Egesz nap azt hallgathatta az emelet, hogy ki mikor, mit es abbol is mennyit eszik, hogyan emeszt, mennyit fogy stb. Egesz nap ment az erveles, hogy kinek jobb es hatekonyabb a modszere. Az emelet masik vegebol pedig a ferfiak vonyitasat lehetett egesz nap hallgatni, mikozben a konzolt nyomogattak konyortelenul.). Most legalabb koncentralhatok csak a munkara. :smiley:
Az elonyok sora itt veget is ert, azt hiszem. A munkaprogramom nem lett rugalmas igy sem, maximum az elore lefixalt 1 oras ebedszunetben fozhetek vagy moshatok. A munka mennyisege pedig… nagyon egyetertek @LiliMae -vel: van aki rengeteget dolgozik, es van aki nem. Aki eddig is egesz nap jatszott meg fecsegett, az valszeg otthon ugyanezt csinalja meg ugyesebben. Mondjuk aki bennfelejti a laptopjat a munkahelyen, azt nem is ertem hogy nem rugtak ki. :stuck_out_tongue:

2 Likes

Botrányos!

És kollegámnak áll feljebb, mert az osztályon erre a produkciójára én voltam az egyetlen, aki megírta, hogy please, legyünk felelősségteljesebbek!:slight_smile:

1 Likes

Fel a fejjel! :slight_smile:
Nekem is volt hasonló munkahelyem, próbáltam állni a sarat de amikor már naponta bújtam el sírni a mosdóba, hullott a hajam, éjszaka görcsölt a vádlim és hol pattanások, hol ekcéma borított tetőtől talpig, megijedtem és felmondtam. Szinte fizikailag éreztem hogy lekerül a mellkasomról valami súly amikor aláírtam a felmondást.
Van egy pont ahol a testi és a lelki épséged fontosabb bármilyen munkahelynél. Őszintén kívánom hogy javuljon a helyzeted akár maradsz ott, akár nem!

12 Likes

Csajok, tavaly megleptem magam egy Nabla Dreamy palettával, mint első nem drogeriás paletta.
A héten pedig Km zsibin szereztem egy Zoeva en taupe-ot.

Hát ez utóbbi, gyönyörű… Mindegyik szín csodaszép, olyan könnyű vele csodasminket rittyenteni hajnalban, hogy csak ámulok. Bárhogy variálom, egyik smink szebb mint a másik.

Ráadásul ha reggel 5.30kor felkenem, elviszem a gyereket oviba, bemegyek dolgozni, munka után még sétálunk egyet és este 6ra hazaérek, ugyanolyan minden, mint amikor csináltam. :flushed:

Pedig rejtett szemhéjam van.

Hát csak azért aradoztam itt, mert ràjöttem, hogy nincs olyan barátnőm, aki ezt értékelné, senki nem sminkel szinte a cégnél se, pedig elég sokan vagyunk.

16 Likes

Örülök, hogy ilyen szuper palettákat vettél és elégedett vagy velük, a Dreamy nekem is megvan, nagyon szeretem. Írj bátran minden ilyesmiről (is) itt mindenki szereti a sok kenceficét :blush:

1 Likes

Örülök, hogy tetszenek a paletták, a Dreamy nálam is nagy kedvenc.:slight_smile:
Viszont van egy rossz hírem: ezentúl csak az ilyen szuper minőségű palettákra fogsz vágyni.:wink:

1 Likes

Ettől féltem :grimacing:.

Vannak ennél sokkal rosszabb dolgok is. A jó oldala az, hogy sok csodás felfedeznivaló vár rád!

1 Likes