Sminkecsetek - bevált termékek

Én is azt javaslom inkább olyan jó végignézegetni az ecsetjeiket :smiling_face_with_three_hearts: sokkal könnyebb kiválasztani ami kell neked :slight_smile:

1 Likes

És amik neked vannak, azok természetes szálúak vagy szintetikusak? Nem lettek később szúrósak?

Természetesek, nem szúrósak :slight_smile: A lapos jó tömör, még szerintem én se tudom jól használni, ott érzem, hogy kinyomom vele a szemem. De a kúpecset varázslatosan puha, sokszor mosom nem szúr, de 1-2 szőr kijött már belőle, de nem vészes. Lehet a gyakori mosás is az oka.

1 Likes

Van valakinek ilyen?
Jó lehet? Nem tűnik túl kíméletesnek…
Az áráról nem is beszélve.
Screenshot_20200404_160124_com.instagram.android

2 Likes

Egy ötlet ecsetmosás utáni fekve szárításhoz. Jyskben lehet kapni 450 forintért ezt a szappantartót, vékonyabb ecsetekhez tökéletes. :grinning:

https://jysk.hu/furdoszoba/furdoszobai-kiegesz/szappantarto-sylta-sz11xh19xma12-cm

IMG_20200517_142751

IMG_20200517_142813

22 Likes

Azta, mekkora ötlet!

1 Likes

hű a legjobb eddig :smiley:

1 Likes

@anon27689852 ezeket az ecseteket tettem be a másik topikba, itt az oldalukon van róla videó is, hogy melyiket mire találták ki:

E30

E32

E34

4 Likes

Na majd nyugodt körülmények között megnézem ma este! :crazy_face:

1 Likes

Pár szót én is írok róluk.
Az E30 az szerintem a legklasszabb ceruzaecset, legalábbis az általam próbáltak közül. Pont arra használom, mint a videóban. Ha úgy érzed, hogy neked is kellene ceruzaecset, akkor a Sigma E30 tökéletes választás.

Az E32-t csak részben így használom. Vagy fényes színt viszek fel vele a mozgó szemhéjra, vagy a sötét mattot a külső V-be. Ez utóbbi részen viszont nem ezzel satírozom el, hanem a KAP kis satírozó ecsetével. De nagyon szépen, koncentráltan lehet felvinni vele a színt.

Az E34 pedig arra nagyon klassz, hogy ha készen vagyok, de úgy érzem, hogy a külső V-be kéne még egy kis sötét árnyékolás, akkor ennek elég kicsi ahhoz a feje, hogy pont oda kerüljön a szín, ahova kell. De arra is szoktam, hogy a belső szemzugba a legvilágosabb fényes színt, vagy highlightert felvigyek. Pont egy pöttyintés vele. :grinning:

4 Likes

Azta! :astonished:

1 Likes

Ezt most nem az unboxing topikba teszem. @Kokapu ajánlására vettem meg a Müllerben az Alicia da Silva ferde szőrű ecsetet, és az essence ferde ecseteket. Kitűnően fel tudom velük vinni a fényes festékeket a mozgó szemhéjra. Köszi szépen @Kokapu! Vettem egy Alicia lapos ecsetet is, azt kár volt. A pirosítóecsetet még nem próbáltam, mert ma reggel akartam felavatni és elfelejtettem. :roll_eyes:
A többi terméket meg csak úgy megkívántam. A rossmannban pedig a Lovely szivacs és a Bourjois szivacs ugrott féláron a kosaramba.

134

8 Likes

A lapos nem szuperál jól?

Imádom a ferde ecseteket
Ez egy ilyen ferdülés nálam. :grinning:

1 Likes

A ferde az jó, kitűnően lehet vele a fényeset satírozni. A másik lapossal nem boldogulok. Persze az is lehet, hogy csak én nem csinálok valamit jól…

2 Likes

Már nálam is! :smiley:
Akarok az Aliciából majd még egy ferdét venni, csak itt olyan nehéz a Müllerig eljutni. :roll_eyes:

1 Likes

Kíváncsi vagyok, hogy melyik blender fog jobban tetszeni? Én még egyiket sem próbáltam.

1 Likes

A RT-et nyúzom még mindig, azt imádom. Csodálnám, ha valamelyik hozzá fogható lenne a 2 közül.

2 Likes

Főként @Gloria figyelmébe :slightly_smiling_face:
Szemsminkhez használt kedvenc ecseteim. Az, hogy melyik ecset fog beválni, szerintem nüansznyi dolgokon múlhat. Illetve olyan is van, hogy egy ecset kiváló az egyik palettához, míg a másikkal nem igazán működik.
Lehet, hogy az én sminkelésemen egy profi a fejét fogná, de nekem így vált be.

Az első képen satírozó ecsetek vannak. Én legtöbbször úgy szoktam kezdeni, hogy egy matt csontszínt viszek fel a mélyítő fölé, és főleg a szemöldököm alá arra a részre, amelyik az orrhoz a legközelebb van, itt ugyanis hajlamos összekenni a spirál. Ehhez nagyon kézre áll az RT kék ecsete, van is belőle kettő is.
Aztán én általában a mélyítőre viszem fel jó szélesen a legvilágosabb matt színt, ehhez a KAP nagy satírozója (vagy más ehhez hasonló ecsettel - ez mindegyikre vonatkozik) ideális. Ezután a sötétebb satírozó színt a KAP kis satírozójával.
A MAC 217S-t (ez az újabb változat, szintetikus fejjel) én nem szeretem, ellenben a régi 217 egy álom, konkrétan bármit el lehet vele satírozni. Ez volt az az ecset, ami a szemfestést megszerettette velem. Sajnos már nem kapható. Nagyon szeretem a Zoeva 228-at, a feje, a mindene igazán ideális. Az utolsó kettőt akkor szoktam használni, ha nagyobb kicsi helyen akarok mozogni, satírozni. Ez a kedvenc ecsetem a Nabla szettből egyébként.
IMG_20200531_152329

A ferde ecsetekkel viszem fel legtöbbször a mozgó szemhéjra a fényes színt, ezekkel általában mindegyik fényes szín működik, csak nagyon ritkán használom az ujjam (előfordul, de inkább csak ha “nyomatékosítani” akarom a fényt). Kedvencem az a szürke nyelű, de azt még Londonban vettem, jó lenne belőle még, de azóta nem láttam ilyet, amikor voltam. Jó alternatívája a Müllerben kapható Alicia da Silva ferde ecset, és az Essence is, de én általában jobban szeretem a limitált kiadású ecseteiket.
Időnként használok lapos ecsetet is ehhez a művelethez, leginkább a szemhéjfestéktől függ. A vékonyabb fejű lapos ecsetekkel általában a külső V-be teszem a legsötétebb színt, utána elsatírozom egy hegyesebb és/vagy kisebb fejű ecsettel. Általánosságban itt is az van, hogy minél kisebb helyre kell kerülni a festéknek, annál kisebb fejű ecsetet használok hozzá.

IMG_20200531_152358

A kerek tömött ecsetekkel általában a belső szemzugba viszek fényes színt. A rövid, tömött szőrű ecseteket általában az alsó pillatőben használom, ha egy kicsit szélesebb, erősebb hatást szeretnék, az utolsó két ferde fajtát pedig akkor, ha lent vékonyabban, vagy a külső V-be, egészen közel a szempillához akarok nagyon sötétet (tust én nem tudok húzni). A Sigma ceruzaecsetet pedig szintén általában lent, ezzel nagyon precízen lehet dolgozni.
Nagyjából ennyi. :slight_smile:

IMG_20200531_152423

Ezek egy nagyjábóli válogatás, nagyon sokból kettő vagy három is van, amelyik jobban bevált.

12 Likes

Kedves @Kokapu, köszönöm a segítséget.
Végül Sigma lesz. A Bőszecsetre vagyok még kíváncsi, de azt megnézem élőben.

1 Likes