Sziasztok, ebben a topikban gyűjtsük össze a minőségi, jól használható ecseteket, tisztítókat, újdonságokat.
Én szvsz egy ebay-es kabuki szettet használok évek óta, iszonyú elégedett vagyok vele, talán 2500Ft-ért vettem a 10db-os készletet.
Használ valaki például ilyen vakolóecsetet?
Nagyon vártam már ezt a topicot!
Nekem ebből a típusból egy darab ecsetem van, amit még valamikor Bangkokban, egy koreai üzletben kipróbálásra vásároltam. Bevallom, ritkán nyúlok érte, talán azért, mert nekem túlságosan tömör. Ebben kicsit hasonlít a Chanel Vitalumiére mini kabuki ecsetéhez, amit a loose púderhez csomagolnak, de az, annak ellenére, hogy nagyon tömör, sokkal selymesebb hatású. Persze az ára miatt legyen is!
Több olyan ecsetem is van, ami nagyon bevált: a Guerlain, Clinique, Smashbox, Make Up Factory, Da Vinci és a Pupa ecseteit naponta használom, kiválóak egytől-egyik.
Nekem az essence ès az ebeline ecsetei beváltak. Jó az áruk ès jó a minősègük.
Óh, az ecsetek! Egyszerűen imádom őket. Megpróbálom összeszedni a kedvenceimet, bár nem lesz egyszerű…
Kezdem az alapozással.
Zoeva Face Shape. Tényleg gyönyörű munkát lehet vele végezni, a kis feje miatt az orr mellett is nagyon szépen dolgozik, szem alatt is, szemhéjon, tényleg mindenhol. A tömörsége miatt az alapozó belenyomkodására is alkalmas. Hátránya, hogy mivel elég pici, pepecselős vele a munka, így csak akkor használom, ha van normálisan időm.
Szintén nagyon-nagyon jól bevált, de egészen más technikát igénylő ecset a Marc Jacobs Face I. Fantasztikus ecset. A feje kifejezetten nagy és hosszú szőrű, a most divatos alapozó ecsetekhez képest laza is. És mégis csodálatos munkát lehet vele végezni. Simogató, nagy mozdulatokkal.
Kifejezetten híg, szinte vizes formulához imádom a BareMinerals Smoothing Face ecsetét. Duo fiber ecset, a cushion formulák legjobb barátnője.
És az adu ász: Tarte nagyfejű alapozó ecset. Min-den-hez. Folyékony alapozóhoz, krém alapozóhoz, cushion-höz, viaszos stickhez. Teljesen mindegy, mert játszi könnyedséggel bánik el mindennel. Szinte döbbenetesen gyorsan dolgozik (mivel óriási a feje), a tömörsége miatt olyan, mintha egy bársony darab lenne. 1 perc alatt gyönyörű munkát lehet vele végezni.
Púder ecsetek.
Háromféle módon történhet nálam a púderezés.
1. Mattítás/fixálás céljából nyomásos módszerrel, amikor elsősorban a homlokomra és az államra erőteljes nyomással dolgozom az alapozóra a púdert. Ehhez a lehető legjobb a Makeup Forever 126 Straigh Wavy ecsete. Nagy fejű, nagyon tömör, kerek. Beledöngöli a púdert az ember fejébe, nagyon jó ecset. (Nem mellesleg gyönyörű is. Mauritiuson készült, a nyele fából, a fej foglalata pedig fém).
2. Dustingolás céljából a legjobban a Sephora 59 PRO Precision Powder ecsete vált be a legjobban. Ha jól tudom, kecskeszőrből készült, enyhén kúpos vágású, viszonylag lazább ecset. Hibátlanul teszi a dolgát, de azért tegyük hozzá, hogy a dustingolás nem is egy rocket science, erre kb. bármi jó lehet, ugyanúgy elvégzi a feladatot a Real Techiques Powder ecsete is.
3. Helyi púderezés céljából a legjobban az Armani Large Eye Contour ecsete lett a nyerő. Nem tudom, milyen élőlény szemére gondolták eye contour-ként, valószínűleg zsiráféra, mivel óriási. Helyi púderezésre viszont zseniális. Nem túl laza, nem is tömör, egyszerűen ideális helyi púderezéshez.
Jessup ecseteim vannak, mert itthoni webshopban is kaphatóak. Van egy arcra való, illetve több szemre való készletem; szemre való ecsetekből külön darabokat is beszereztem. Nagyon szeretem őket, főleg a szintetikus szálúakat, szuper minőségűek, szerintem a legjobbak ebben az árkategóriában. Az egyetlen dolog, ami szerintem nincs a márka a kínálatában, az a jó alapozóecset. Bár én szivacsot szeretek használni, kíváncsian olvasom a ti tapasztalataitokat, hátha majd találok egy jó darabot
Ttisztításhoz ezt az essence ecsettisztító szappant használom (sajnos kivonták). Előtte sima szappannal és mikroszálas kendővel tisztítottam őket, az is bevált.
Imádom az ecseteket!
Ezek a kedvenceim:
Alapozás: ha nem blendert használok, akkor a Real Techniques expert face brush-t.
Korrektor: Real Techniques: deluxe concealer brush, detailer brush.
Púderezés: Real Techniques Point XL, Pupa Face púder ecset, szem alá: Real Techniques point L.
Bronzosítás, csontosítás: Real Techniques bronzosító ecset (készletben volt), Real Techniques contour brush, Evana F202 Face definer ecset, Real Techniques setting brush.
Pirosítóhoz: Evana F213 Angled blusher kabuki, Catrice Caviar Gauche ferde pirosító ecset.
Highlighterhez: Nabla highlighter ecset, Essence holographic highlighter ecset.
Szemre való ecsetből rengeteg van, kb. 70 darab, ezekből a kedvenceim: MAC 217 (a régi), Real Techniques Powderblau B04, összes Kell A Púder szem ecset, B. Eye shadow blending ferde ecset, Sigma: E55, E32, E35, E36, E34, E30, Zoeva: 228, 229, It’s Skin lapos ecset, Jessup Eyeliner, Real Techniques: fine liner brush, smudge brush, base shadow brush, Essence eyeliner.
Szemöldök: Real Techniques brow brush.
Ajak: Rose Cosmetics ajak ecset.
Ezen kívül van egy 15 darabos szettem, amit nyáron, a nyaraláson vettem egy olasz Tigotában, abban is elég klassz ecsetek vannak.
Tavaly karácsonyra kaptam a férjemtől egy Bobbi Brown ecsetkészletet, ami régi álmom volt. Először is büszke vagyok a Férjre, aki napi szintű kozmetikai tájékoztató előadásokon (az én tolmácsolásomban), helyszíni bemutatókon (mint kísérőm a boltokban) és vásárlásokon (időnként fizető alanyként is) esik át mellettem, és tűrhetően bírja a kiképzést (csak néha lázadozik, ilyenkor gyorsan elkormányozom egy barkácsüzletbe), emellett komoly előrehaladásról tesz tanúbizonyságot, hiszen képes önállóan kiválasztani (persze előtte súlykolom kicsit, mennyire vágyom erre vagy arra) és megvásárolni a hőn áhított női holmikat. Visszatérve az ecsetkészletre, nagyon jól teljesít szinte minden darabja, minőségi, puha, strapabíró. Kedvencem a szemhéjárnyaló, a tusecset, a bronzosító és a kontúrozó. Mellette MAC szemecseteket és Zoeva arcecseteket is használok, és kb. 20 éve nyúzom a Guerlain pirosítóecsetét, most kezd csak 1-1 szál kifelé állni.
Ja, hát így könnyű… Mármint egy ilyen jól képzett, nagyvonalú és türelmes Aranyemberrel az oldaladon
A Guerlain ecseteim korát én le sem mertem írni, anno egy vásárláshoz kaptam egy teljes kollekciót(!) - na ezek az idők már elmúltak, sajnos. Ha egy új ecsetet veszek a kezembe, mindig ők jelentik az etalont: van-e olyan jó, esik-e úgy kézre, mint a régi, jól bevált és még ma is tökéletes Guerlain ecseteim.
@Fiorentina nem kevés ideig tartott meglelni A Guerlaint én is vásárlás mellé kaptam kollekcióban, és még egy rózsaszín bőrtokot is adtak hozzá teljesen ingyen. Hja a régi korok gáláns duty freejei
Nekem nagy szükségem lenne egy teljes ecsetkészletre, eddig e-bayen nézelődtem, de nem tudom, hogy érdemes-e bevállalni onnan…
Imádom az ecseteket! Amikor nekikezdek a heti tisztítási procedúrának, akkor annyira nem, de az én és az ő érdekük is, hogy megtörténjen a nagy esemény.
Nagyon beváltak az Essence ecsetei - az azték mintás szemre való ecseteket annyira nem szeretem, duci és aszimmetrikus a fejük, de a többi imádat tárgya - és az Ebelin fényes fekete nyelű ecsetei, imádom velük simogatni az arcomat. A Real Techniquestől kezdetben nem voltak elragadtatva, de csak kevéssé hasznos készlettel kezdtem, a kontúrozó ecseteik a kedvenceim, highlighter felviteléhez használom őket.
Az első Zoevát (224-es Luxe Defined Crease) a zsibin vettem csak úgy, a mai napig szeretem sötétebb színek felvitelére használni a kis feje és a laza szálai miatt. A púderecsetre viszont berágtam, hullanak a szálai, nem tudom, miért, még csak nincs is agyon használva és óvatosan tisztítom. A Bősztől a 6239-es pufi púderecset és a 601503 (lila nyelű) szemhéjárnyaló ecset a kedvencem.
Én még tisztítani is szeretem őket, annyira jóleső tud lenni a rituálé, ahogy csak ők meg én, finom sampon, jó illat, nyugalom és béke.
Egy bizonyos darabszám alatt én is élveztem.
“Csak ők meg én”, de cuki vagy!
Én rendet rakni szeretek a cuccaim között, örülök a kincseknek portörlés közben, bár egy kényelmesebb helynek jobban örülnék.
Na jó, a szemre való ecseteket annyira nem szeretem tisztítani, de azért ők is kapnak még szeretetet A rendrakást is szeretem, pont ma rendezgettem a kedvenc púderkéimet és igen, én is rátaláltam két kincsre, teljesen meg is feledkeztem róluk. Alig várom, hogy újra használhassam őket (most detoxon van a bőröm, semmit nem kap, ameddig magához nem tér, sem sminket, sem bőrápolási terméket)
Velük jól elvagyok, a nagy dögöket (pedig használni imádom a pufi fejűeket) annyira nem.
Mindig próbálom stratégiailag úgy elrendezni a cuccokat, hogy a reggeli kapkodásban minél inkább kézre essenek, aztán ez kedd reggelre már borul.
Jaj, púder. Nemrég az ölembe, az asztalra (meg mindenhova) jutott az új loose púderemből, nem volt teljesen rácsavarva a fedele. Szerencsére a nagy része megmenekült.
Mi történt a bőröddel?
Én egy tárolóban tartom az alapozó ecseteket, púder ecseteket, bronzosító ecseteket és pirosító ecseteket (arcra valókat magyarul). Szomszédjában laknak a highlighter ecsetek és az egyéb, másra használt nagyfejű ecsetek (olyan termékekhez, amiket csak néhanapján kívánok meg és olyan drámakirálynők, hogy csak egyetlen ecsettel hajlandóak együttműködni). A szemre valóak vannak a harmadik tárolóban. Abban van a legnagyobb káosz.
Az arcomat teljesen szétcsaptam egy Sunday Riley krémmel sajnos. Elég nagy valószínűséggel az volt. Tele lettem mitesszerekkel és túl későn esett le, hogy mi történt, mi a ludas. Most system restore van, ha magához tért a bőröm, kezdem AHA-zni, hogy eltűnjenek a nyomok…
Nálam is három tárolóban vagyok, de az egyiket le kéne cserélni (az obligát fehér Ikea kaspó, ami mindenkinek van, néhánynak nyomja a fejét). Ja, meg van egy akril bigyó, ami eredetileg rúzstartó, abba szoktam beleállítani a használt szemre való ecseteket (aztán néha mégis ebben turkálok, nem a tiszták között).
Uh, sajnálom, remélem, hamar rendbe jön a bőröd! Erről jut eszembe, le kellene mosni a 30%-os AHA-t a fejemről…
Én Bath and Body Works-ös gyertyák üvegeiben tartom az ecseteimet, tökjól bevált, jól néznek ki egymást mellett.
Nekem egy üres mogyorókrémes pohárka, egy ceruzatartó, egy evőeszköztartó (esküszöm, ez a legjobb, direkt az ecseteknek vettem), az akrilbigyó és az Ikea kaspó van. Szedett-vedett bagázs.