Imádom a ferde ecseteket
Ez egy ilyen ferdülés nálam.
A ferde az jó, kitűnően lehet vele a fényeset satírozni. A másik lapossal nem boldogulok. Persze az is lehet, hogy csak én nem csinálok valamit jól…
Már nálam is!
Akarok az Aliciából majd még egy ferdét venni, csak itt olyan nehéz a Müllerig eljutni.
Kíváncsi vagyok, hogy melyik blender fog jobban tetszeni? Én még egyiket sem próbáltam.
A RT-et nyúzom még mindig, azt imádom. Csodálnám, ha valamelyik hozzá fogható lenne a 2 közül.
Főként @Gloria figyelmébe
Szemsminkhez használt kedvenc ecseteim. Az, hogy melyik ecset fog beválni, szerintem nüansznyi dolgokon múlhat. Illetve olyan is van, hogy egy ecset kiváló az egyik palettához, míg a másikkal nem igazán működik.
Lehet, hogy az én sminkelésemen egy profi a fejét fogná, de nekem így vált be.
Az első képen satírozó ecsetek vannak. Én legtöbbször úgy szoktam kezdeni, hogy egy matt csontszínt viszek fel a mélyítő fölé, és főleg a szemöldököm alá arra a részre, amelyik az orrhoz a legközelebb van, itt ugyanis hajlamos összekenni a spirál. Ehhez nagyon kézre áll az RT kék ecsete, van is belőle kettő is.
Aztán én általában a mélyítőre viszem fel jó szélesen a legvilágosabb matt színt, ehhez a KAP nagy satírozója (vagy más ehhez hasonló ecsettel - ez mindegyikre vonatkozik) ideális. Ezután a sötétebb satírozó színt a KAP kis satírozójával.
A MAC 217S-t (ez az újabb változat, szintetikus fejjel) én nem szeretem, ellenben a régi 217 egy álom, konkrétan bármit el lehet vele satírozni. Ez volt az az ecset, ami a szemfestést megszerettette velem. Sajnos már nem kapható. Nagyon szeretem a Zoeva 228-at, a feje, a mindene igazán ideális. Az utolsó kettőt akkor szoktam használni, ha nagyobb kicsi helyen akarok mozogni, satírozni. Ez a kedvenc ecsetem a Nabla szettből egyébként.
A ferde ecsetekkel viszem fel legtöbbször a mozgó szemhéjra a fényes színt, ezekkel általában mindegyik fényes szín működik, csak nagyon ritkán használom az ujjam (előfordul, de inkább csak ha “nyomatékosítani” akarom a fényt). Kedvencem az a szürke nyelű, de azt még Londonban vettem, jó lenne belőle még, de azóta nem láttam ilyet, amikor voltam. Jó alternatívája a Müllerben kapható Alicia da Silva ferde ecset, és az Essence is, de én általában jobban szeretem a limitált kiadású ecseteiket.
Időnként használok lapos ecsetet is ehhez a művelethez, leginkább a szemhéjfestéktől függ. A vékonyabb fejű lapos ecsetekkel általában a külső V-be teszem a legsötétebb színt, utána elsatírozom egy hegyesebb és/vagy kisebb fejű ecsettel. Általánosságban itt is az van, hogy minél kisebb helyre kell kerülni a festéknek, annál kisebb fejű ecsetet használok hozzá.
A kerek tömött ecsetekkel általában a belső szemzugba viszek fényes színt. A rövid, tömött szőrű ecseteket általában az alsó pillatőben használom, ha egy kicsit szélesebb, erősebb hatást szeretnék, az utolsó két ferde fajtát pedig akkor, ha lent vékonyabban, vagy a külső V-be, egészen közel a szempillához akarok nagyon sötétet (tust én nem tudok húzni). A Sigma ceruzaecsetet pedig szintén általában lent, ezzel nagyon precízen lehet dolgozni.
Nagyjából ennyi.
Ezek egy nagyjábóli válogatás, nagyon sokból kettő vagy három is van, amelyik jobban bevált.
Kedves @Kokapu, köszönöm a segítséget.
Végül Sigma lesz. A Bőszecsetre vagyok még kíváncsi, de azt megnézem élőben.
Sziasztok! Nekem is van egy ecsetes kérdésem, röviden annyi, hogy az ilyen típusú ecset mihez ajánlott? Még nagyon tini koromban elkapott a hév, hogy én szeretnék valamilyen smink ecsetet, de foglalmam sem volt arról, hogy mi mire való, így levettem a polcról egyet, ami szép volt, puha és persze ki bírtam fizetni. Így került hozzám ez a Catrice nagyon tömött ferde ecset, amivel azóta is csak addig jutottam, hogy biztos arcra való ezen kívül minden ecsetet rendszeresen használok a kollekciómban, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Ti mihez használnátok?
Nekem van hasonló, pirosításra szoktam használni és erre nagyon bejött
Arra én is próbáltam már, de akkor lehet, hogy csak túl pigmentált a pirosítóm, mert egy lehelletnyi érintéstől már bohóc arcom lett
Én ezzel kontúrozni szoktam, mikor van kedvem szöszölni vele.
Na azt még sosem próbáltam, távol áll tőlem ez a kontúr dolog. Akkor lehet, hogy ezert nem találtam a helyét ennek az ecsetnek
Szerintem ott akkor a pirosítóval kell óvatosan bánni. Nekem ez mindenféle pirosítóval bejött már, krém, stick, por állagú, abból is használtam már atom pigmentáltat és építhetőt is.
Ahogy @Brunettee mondja, kontúrozásra is jó lehet, nekem is van ilyen célokra hasonló, csak az hullámosabb, hogy jobban körülölelje az arc formáját.
A krém állaggal beültetted a bogarat a fülembe, régóta ki akarom próbálni a krémes bronzosítókat és pirosítókat, úgyhogy erre a célra meg fogom tartani. A pirosításhoz azóta kitapasztaltam, hogy nekem a pufibb ecsetek jönnek be
Ha nagyon tömött, akkor púderalapozó vagy folyékony alapozóhoz is jó lehet.
Ez aztán a leírás! Bravo!
A ferde ecset javaslatodért hálás vagyok a mai napig!
Bronzer, kontúr ecsetet tudtok esetleg Zoevától ajánlani?
Szerintem ez az ecset alkalmas lehet arra is. Még csak pirosításra használtam, de régóta tervezem bronzosításra is bevetni. Mivel tömöttebb, kontúrozni is jó lehet.
https://kremmania.hu/kremek/zoeva-127-luxe-sheer-cheek-pirosito-ecset
Ezt nézegettem én is, köszi.
Szorgos vasárnap délután (a készlet harmada) :