ő írta krémmánián a véleményekhez akkor? Olvastam és nagyon megfogott, nagyon el tudom képzelni esküvőre, főleg szabadtérire, benne van egy kezdet ígérete nagyon én most szögletesből vettem krémmánián, de van fent az új csomagolásúból is fújósban, szóval lehet tesztelem azt is. De meg kell mondjam, ez most lavinát indított így el a parfümözés világában, sokkal összetettebb illatok léteznek mint azt felületes ismereteim alapján gondoltam
Igen ő az
Hú, akkor nem a legjobb emberrel beszélgetsz épp Sötét és meredek pokol ez is, mint a sminkek, csak ne lenne olyan jóóó Az elején mindkét hobbi hasonló, minden IS kell és meg kell ismerni, de később, amikor már meglesz milyen illatjegyekkel működsz együtt, azért némileg szűkül a dolog. Aztán jönnek az utált kategóriák felülvizsgálata és a fene vigye el, ott is lehet találni szépet. Pl.: nálam a bőr volt ilyen. Nem a kedvenc illatjegyem, de már nem zárkózom el kategorikusan, ha van benne bőrös jegy.
én már kb tudom mit keresek szerencsére meg már egy éve olvasok a parfümökről és gyűjtögettem az infót, bár intenzíven csak az elmúlt egy hónapban. Párás-vizes-nyers zöld illatokat, valamennyi gyümivel vagy virággal de semmiképp se édes, ha meg friss illat akkor most a fenyő a nyerő de abban sem vagyok biztos, hogy csak az illatjegyek számítanak, biztos az is, ahogy elkészítik, mennyire fog hozzám simulni, hogy működik a bőrön… mindenesetre még ilyen élményem nem volt mint ezzel sminkelni is most tanultam meg, de szerencsére egy kellemes alapkészlet elég nekem, mert úgyse használnám el és nem szeretek halmozni, meg növénygyűjtő is vagyok szóval elég egy ilyen hobbi:D de az illatok művészet, és (egy darabig) kis helyen is elfér. Meghát fogyasztandó cikk, ellentétben a növényekkel amik benőtték a lakást
Abszolút igazad van, tényleg az számít, hogyan illik hozzád, a fenyőt én is szeretem
Hű, muti milyen növényeid vannak Orchideákat gyűjtesz?
Haha nem akarom spamelni a csopit, kb 120 db van, néha változó mert folyton szelektálok aztán újak jönnek, de egy ideje már lassult a növekedés. Ritkább, egzotikusabb érdekességek. Orchideából egy van, azt kaptam, sima papucsorchidea vagy mi de lilás-bordós mintás a levele szóval érdekes, és elkezdett virágozni, amit el se hiszek, mert még régebben kinyírtam az orchikat mindig. Ja meg ékszerorchidáim vannak (bársonyoslevelűek) azok könnyűek.
Lécci deee spammelj, van off topicunk is sokan szeretik itt szerintem a mindenféle “giz-gazokat”
+1 a gizgaz-spammelésre! Én magam ugyan nem kertészkedek már, de imádom nézegetni mások növényeit. Kisgyerek koromban pár évig volt egy sarkom az udvarunkon a homokozó és a komposzttorony között ahol dísztököket nevelgettem, még emlékszem milyen jó volt anno felkapálni a területet, meg gazolni (bár a százszorszépeken mindig megesett a szívem)
Na jó, kis off. Jó ideje ő a kedvencem:
nade témában maradva, a Nuit Etoilee riasztóan fogy. Miért van az, hogy ha végre találok egy illatot, ami a bőrkémiámhoz és az egyéniségemhez is tökéletes, az szánalmasan rövid ideig lesz érezhető?
De szép! Milyen fajta?
Ó, hát ez a parfümánok örök szenvedése. Bezzeg ha büdös mint a 3 napig érezni lehet a szomszéd városban is
Én is ezt kérdeztem a Bvlgari Coral, Trussardi Delicate Rose, Donna, My Name stb… illatoknál.
Nem vagyok hajlandó olyan illatot megvenni ami 2 órát tart rajtam, nekem a tartósság a fő vesszőparipám és ehhez ragaszkodok is.
Alokázia a háttérben!!
Főleg egy vaskosabb árú parfüm esetében. Nálam ezért hasalt el a Chanel N°5 L’eau, egy Tom Ford, a Memo Paris Winter Palace, az összes Diptyque. Még mintát se veszek belőlük.
Chanelekben egyáltalán nem találtam eddig meg magam, pedig mindig megnézem, ha van valami újdonság náluk és a régebbi illataikat is ismerem.
Tényleg, a niche vonal ki is maradt. Montale kivételével eddig mind nagy csalódás a tartósság okán és azért jártam párszor a Neroliban meg a LeParfümben is…
Bezzeg a mainstream Angelből ha egyet fújok még a szomszéd is attól köhög.
Jut eszembe megvette a brandet még régebben a L’oreal , azóta csak a Mugler nevet írják fel Thierry Mugler helyett, állítólag már nagyon nem ugyanaz a beltartalom mint volt.
Az új Angyal a fragrantica szerint meg egy vicc.
Az Elixír névről és a sötétebb üvegről én egy erőteljesebb, koncentráltabb változatra asszociálnék, ehhez képest kivették belőle a csokit és a földes jegyeket.
Miért kellene egy még erősebb illat az anyaillatnál?
Ha erősebbnek szánták akkor miért nem lett az ?
igen, ez egy anthurium crytallnium, háttérben alokazia red secret, jobbra ph.florida ghost
tudom, hogy fontos, csak új vagyok ebben a világban és őszintén fel se merült bennem h 50ezerért két óra finomságot adnak Mindenesetre így kereshetem az ehhez megszólalásig hasonlító, tartós verziót és egyelőre fragrantica nem a barátom
Nem vagyok annyira otthon az anthuriumokban (meg elfogytak a szóba jöhető helyek a lakásban, most már kihalásos alapon jöhetnek új arcok), csak annyit tudtam, hogy anthurium, de a philo ghostot felismertem, ők is szépek! Nekem az alokáziák kattantak be, még Pollym is van, pedig sokáig gonosznak láttam a hegyes levélvégeivel.
Szerencsére tartós niche-ekkel is találkoztam, ezek szerint szerencsés voltam, mert a Montale volt az első niche márka, amit megismertem.
Igen, olvastam, hogy “kiherélték” ezt a márkát (is). Sajnos nem vagyok kompatibilis a Mugler parfümökkel, de nagyon sajnálom, hogy ez történt velük.
az anthuriumok könnyebben gondozhatóak, mint az alocasiak, igazából szerintem elég chillek, én ajánlom őket. De alocasiám is elég sok van. A Polly gonosz is, kész kártevő mágnes, nálam mennie kellett
Ezt se gondoltam volna. Bár én az egyszerű növényekre vagyok veszélyes, már két nanouk pletykát nyírtam ki, az alók (a kicsik) meg most hoznak új hajtásokat.
Ajaj, akkor vigyázok Pollyval! Előszerettel hozza rám a szívrohamot, eldobálja a leveleit, mondom, ennek annyi, aztán a kis dög mit csinál? Hoz egy új hajtást.
szerintem a pletykák nem is könnyűek, én kinyírtam párat:)
az a jó az alocásiákban, hogy gumós növények, mindig visszatérnek
Hogy téma is legyen: bőszen keresem még mindig a hasonló parfümöt, illatjegyek alapján, de eddig nulla. Amit ajánlott a fragrantica az kb mind vmi nagyon új hipster niche és mindnél a tartósságot szidják. Össze vagyok omolva Márpedig a mentás fenyőerdőmről nem akarok lemondani!