Parfümök világa

ő írta krémmánián a véleményekhez akkor? Olvastam és nagyon megfogott, nagyon el tudom képzelni esküvőre, főleg szabadtérire, benne van egy kezdet ígérete nagyon :smiling_face_with_three_hearts: én most szögletesből vettem krémmánián, de van fent az új csomagolásúból is fújósban, szóval lehet tesztelem azt is. De meg kell mondjam, ez most lavinát indított így el a parfümözés világában, sokkal összetettebb illatok léteznek mint azt felületes ismereteim alapján gondoltam :smiley:

1 Likes

Igen ő az :smiling_face_with_three_hearts:
Hú, akkor nem a legjobb emberrel beszélgetsz épp :face_with_hand_over_mouth: Sötét és meredek pokol ez is, mint a sminkek, csak ne lenne olyan jóóó :rofl: Az elején mindkét hobbi hasonló, minden IS kell és meg kell ismerni, de később, amikor már meglesz milyen illatjegyekkel működsz együtt, azért némileg szűkül a dolog. Aztán jönnek az utált kategóriák felülvizsgálata és a fene vigye el, ott is lehet találni szépet. Pl.: nálam a bőr volt ilyen. Nem a kedvenc illatjegyem, de már nem zárkózom el kategorikusan, ha van benne bőrös jegy.

2 Likes

én már kb tudom mit keresek szerencsére :smiley: meg már egy éve olvasok a parfümökről és gyűjtögettem az infót, bár intenzíven csak az elmúlt egy hónapban. Párás-vizes-nyers zöld illatokat, valamennyi gyümivel vagy virággal de semmiképp se édes, ha meg friss illat akkor most a fenyő a nyerő :smiley: de abban sem vagyok biztos, hogy csak az illatjegyek számítanak, biztos az is, ahogy elkészítik, mennyire fog hozzám simulni, hogy működik a bőrön… mindenesetre még ilyen élményem nem volt mint ezzel :smiley: sminkelni is most tanultam meg, de szerencsére egy kellemes alapkészlet elég nekem, mert úgyse használnám el és nem szeretek halmozni, meg növénygyűjtő is vagyok szóval elég egy ilyen hobbi:D de az illatok művészet, és (egy darabig) kis helyen is elfér. Meghát fogyasztandó cikk, ellentétben a növényekkel amik benőtték a lakást :sweat_smile:

1 Likes

Abszolút igazad van, tényleg az számít, hogyan illik hozzád, a fenyőt én is szeretem :blush:
Hű, muti milyen növényeid vannak :pleading_face: Orchideákat gyűjtesz?

Haha nem akarom spamelni a csopit, kb 120 db van, néha változó mert folyton szelektálok aztán újak jönnek, de egy ideje már lassult a növekedés. Ritkább, egzotikusabb érdekességek. Orchideából egy van, azt kaptam, sima papucsorchidea vagy mi de lilás-bordós mintás a levele szóval érdekes, és elkezdett virágozni, amit el se hiszek, mert még régebben kinyírtam az orchikat mindig. Ja meg ékszerorchidáim vannak (bársonyoslevelűek) azok könnyűek.

2 Likes

Lécci deee spammelj, van off topicunk is sokan szeretik itt szerintem a mindenféle “giz-gazokat” :pleading_face:

2 Likes

+1 a gizgaz-spammelésre! Én magam ugyan nem kertészkedek már, de imádom nézegetni mások növényeit. Kisgyerek koromban pár évig volt egy sarkom az udvarunkon a homokozó és a komposzttorony között ahol dísztököket nevelgettem, még emlékszem milyen jó volt anno felkapálni a területet, meg gazolni (bár a százszorszépeken mindig megesett a szívem)

4 Likes

Na jó, kis off. Jó ideje ő a kedvencem:
325344230_929169788497512_5513791879090458180_n

nade témában maradva, a Nuit Etoilee riasztóan fogy. Miért van az, hogy ha végre találok egy illatot, ami a bőrkémiámhoz és az egyéniségemhez is tökéletes, az szánalmasan rövid ideig lesz érezhető? :frowning:

9 Likes

De szép! :star_struck: Milyen fajta?

Ó, hát ez a parfümánok örök szenvedése. Bezzeg ha büdös mint a :poop: 3 napig érezni lehet a szomszéd városban is :rofl:

4 Likes

Én is ezt kérdeztem a Bvlgari Coral, Trussardi Delicate Rose, Donna, My Name stb… illatoknál.
Nem vagyok hajlandó olyan illatot megvenni ami 2 órát tart rajtam, nekem a tartósság a fő vesszőparipám és ehhez ragaszkodok is.

3 Likes

Alokázia a háttérben!! :heart:

2 Likes

Főleg egy vaskosabb árú parfüm esetében. Nálam ezért hasalt el a Chanel N°5 L’eau, egy Tom Ford, a Memo Paris Winter Palace, az összes Diptyque. Még mintát se veszek belőlük.

1 Likes

Chanelekben egyáltalán nem találtam eddig meg magam, pedig mindig megnézem, ha van valami újdonság náluk és a régebbi illataikat is ismerem.
Tényleg, a niche vonal ki is maradt. Montale kivételével eddig mind nagy csalódás a tartósság okán és azért jártam párszor a Neroliban meg a LeParfümben is…
Bezzeg a mainstream Angelből ha egyet fújok még a szomszéd is attól köhög.
Jut eszembe megvette a brandet még régebben a L’oreal , azóta csak a Mugler nevet írják fel Thierry Mugler helyett, állítólag már nagyon nem ugyanaz a beltartalom mint volt.
Az új Angyal a fragrantica szerint meg egy vicc.

Az Elixír névről és a sötétebb üvegről én egy erőteljesebb, koncentráltabb változatra asszociálnék, ehhez képest kivették belőle a csokit és a földes jegyeket.
Miért kellene egy még erősebb illat az anyaillatnál?
Ha erősebbnek szánták akkor miért nem lett az ? :smiley:

1 Likes

igen, ez egy anthurium crytallnium, háttérben alokazia red secret, jobbra ph.florida ghost

2 Likes

tudom, hogy fontos, csak új vagyok ebben a világban és őszintén fel se merült bennem h 50ezerért két óra finomságot adnak :smiley: Mindenesetre így kereshetem az ehhez megszólalásig hasonlító, tartós verziót és egyelőre fragrantica nem a barátom :upside_down_face:

Nem vagyok annyira otthon az anthuriumokban (meg elfogytak a szóba jöhető helyek a lakásban, most már kihalásos alapon jöhetnek új arcok), csak annyit tudtam, hogy anthurium, de a philo ghostot felismertem, ők is szépek! Nekem az alokáziák kattantak be, még Pollym is van, pedig sokáig gonosznak láttam a hegyes levélvégeivel.

Szerencsére tartós niche-ekkel is találkoztam, ezek szerint szerencsés voltam, mert a Montale volt az első niche márka, amit megismertem.

Igen, olvastam, hogy “kiherélték” ezt a márkát (is). Sajnos nem vagyok kompatibilis a Mugler parfümökkel, de nagyon sajnálom, hogy ez történt velük.

1 Likes

az anthuriumok könnyebben gondozhatóak, mint az alocasiak, igazából szerintem elég chillek, én ajánlom őket. De alocasiám is elég sok van. A Polly gonosz is, kész kártevő mágnes, nálam mennie kellett :smiley:

2 Likes

Ezt se gondoltam volna.:smiley: Bár én az egyszerű növényekre vagyok veszélyes, már két nanouk pletykát nyírtam ki, az alók (a kicsik) meg most hoznak új hajtásokat.
Ajaj, akkor vigyázok Pollyval! Előszerettel hozza rám a szívrohamot, eldobálja a leveleit, mondom, ennek annyi, aztán a kis dög mit csinál? Hoz egy új hajtást.

szerintem a pletykák nem is könnyűek, én kinyírtam párat:)
az a jó az alocásiákban, hogy gumós növények, mindig visszatérnek :muscle:

Hogy téma is legyen: bőszen keresem még mindig a hasonló parfümöt, illatjegyek alapján, de eddig nulla. Amit ajánlott a fragrantica az kb mind vmi nagyon új hipster niche és mindnél a tartósságot szidják. Össze vagyok omolva :fearful: Márpedig a mentás fenyőerdőmről nem akarok lemondani!