Parfümök világa

az anthuriumok könnyebben gondozhatóak, mint az alocasiak, igazából szerintem elég chillek, én ajánlom őket. De alocasiám is elég sok van. A Polly gonosz is, kész kártevő mágnes, nálam mennie kellett :smiley:

2 Likes

Ezt se gondoltam volna.:smiley: Bár én az egyszerű növényekre vagyok veszélyes, már két nanouk pletykát nyírtam ki, az alók (a kicsik) meg most hoznak új hajtásokat.
Ajaj, akkor vigyázok Pollyval! Előszerettel hozza rám a szívrohamot, eldobálja a leveleit, mondom, ennek annyi, aztán a kis dög mit csinál? Hoz egy új hajtást.

szerintem a pletykák nem is könnyűek, én kinyírtam párat:)
az a jó az alocásiákban, hogy gumós növények, mindig visszatérnek :muscle:

Hogy téma is legyen: bőszen keresem még mindig a hasonló parfümöt, illatjegyek alapján, de eddig nulla. Amit ajánlott a fragrantica az kb mind vmi nagyon új hipster niche és mindnél a tartósságot szidják. Össze vagyok omolva :fearful: Márpedig a mentás fenyőerdőmről nem akarok lemondani!

Ez megnyugtató (nem az, hogy kinyírtál párat, hanem hogy szerinted se könnyű őket tartani), köszi!

Nagyon másfajta illatokat hordok, de remélem, megtalálod a tökéletes fenyőerdőt!:evergreen_tree:

Szerintem próbálj meg az illatjegyekre rákeresni Fragranticán, a leírás alatt kiadja azokat a parfümöket amikben benne van a jegy amit keresel.
Sokat kell olvasgatni , de megéri.
https://www.fragrantica.com/notes/Mint-160.html

1 Likes

Még egy szavazat erre a módszerre, sok szerelemre leltem :blush:

2 Likes

Pedig imádom a Bvlgari Coralt, de magamon nem tudom elképzelni. Az ismeretségi körömben akik használják, azokon brutálisan tartós. Fogalmam sincs miért :face_with_raised_eyebrow: az illat viszont puha, epres, nőies…szeretem szagolni, pedig baromi nyűgös vagyok az illatokra :slight_smile:

1 Likes

Én is szerettem, de letettem a póthajam tőle, hogy 2 óránként frissítenem kellett. Aztán megvettem a Versace: Eros edt - t ami kb. 90%- ban ugyanaz és öröm, boldogság, mert csíkhúzós a lelkem.
Nyári listára fel is írom. Kell egy dögös meg egy jeges illat, őt a dögösben indítanám :slight_smile:

1 Likes

Ugye? És sok olyan illat van amiről nem is gondolnám, hogy tartalmazza azt amit épp keresek, néha leesik az állam.
Segít kilépni a komfortzónámból egyebként, nagyon tudok ragaszkodni márkákhoz, rájöttem, hogy nem kell.

1 Likes

igen, úgy csináltam, hogy beírtam a pine tree-t és a mintet, és az erre adott parfümökből kezdtem el szemezgetni, de egyelőre semmi, vagy nagyon új, és még kb értékelés sincs, vagy beszerezhetetlen, se itt se niche csopiba nincs hozzá info stb. de még párat azért át kell néznem. :slight_smile:

Már két napja használom a Hermés Un jardin sur le Nilt. Most, másodszorra sokkal jobban tetszik, kicsit hamar édes lesz rajtam, de nagyon jó párás-zöld illat. Tartóssága gyenge. 3-4x fújtam reggel, kb egy óra múlva már csak bőrközeli majd egész nap olykor-olykor megcsapott, estére kb semmi. :cold_sweat: Nehéz ügy, nehéz ügy…

2 Likes

Ne add fel, ez türelem játék:)
A Nilnek kell a meleg ezt az időt nem szereti, tedd el későbbre meglátod sokkal szebb lesz majd.

2 Likes

Szia, ha fenyőillatot keresel ajánlom a Mendittorosa Archetipo Extrait de Parfum illatot. Brutális. Nekem van egy fújósmaradékom belőle, viselni sosem bírtam, egyszerűen túl sok, de csodás. Ha érdekel, ajándékba szívesen elküldöm neked.(kb egy fújás de elképesztő tömény)

1 Likes

ooo nagyon kedves vagy :pleading_face: Igazából nem ‘csak’ fenyőt keresek, hanem azt a mentás-üde-fenyőerdőt mágikus balzsamosan finom leszáradással. Sajnos a túl tömény vagy nehéz, erős parfümtől migrénem lesz és egész nem dekoncentrált leszek. :broken_heart:

1 Likes

egyébként meg vagyok döbbenve, hogy sokan írták a Nílushoz itt Krémmánián, hogy el se tudják képzelni férfin. Nekem ez nagyon uniszex, még úgy is, hogy rajtam kicsit édesebb az elvárásaimnál. Megnyugtató illat, persze nagyon más is, mint a vadító tömény fűszerek és jajcitrusos friss illatok… szerintem nagyon finom lehet egy férfin, olyan kiegyensúlyozott.

Én csak nyáron használtam a Nilt, sszerintem tipikus nyàri illat. Rajtam nem vált édessé, olyan párás-zöld, ahogy írtad, de ott van egy lágy vonal a Grapefruit és a jácint , pünkösdi rózsa jegyekkel. Rajtam a bázisjegyek egyáltalàn nem érezhetőek, se fahéj, sem mosúz. Én sem tudom férfin elképzelni , nekem annyira nőies, üde, zöldes.

És ha két parfümöt rétegelnél egymásra a kívánt hatás érdekében?

Szerelmem kedvenc illata a Nil és nagyon illik hozzá, friss fuvallat egyáltalán nem nőies.

1 Likes

@Liela : esetleg az Etro parfümöket is érdemes lenne megnézned, azokban is sok kifejezetten tartós akad! Az Udaipur egy kifejezetten érdekes-izgalmas “zöld” illatuk, bár nagyon erős, ez tény. Úgy tudom, újra gyártják.
@Luiselotte viszont lehet, hogy szeretné, mert tényleg topon van a tartósság-szilázs :smiley:
@Amadea nekem egy ilyen rétegzős sikerélményem van: Udaipur + Sunny Side Up. Mind a kettő baromira tartós is rajtam, szuper nyári kombó lett.
A Jardin Sur Le Nil tényleg nagyon kéri a meleget. Rajtam sajnos bármilyen időben nagyon kevéssé tartós, 1 óra sincs és már bőrközeli, aztán max. 2-3 óra még és huss… viszont rajtammég csak nem is párás, hanem kifejezetten savanykás-fanyar és répás :rofl:

:OO genius ötlet, bár jó sok kísérletezés :thinking: :thinking: :thinking: :thinking:

én se érzem nőiesnek, szerintem szuper illat férfiaknak.

1 Likes