Parfümök világa

Sziasztok!
Egy másik beszélgetésből indult ki az ötlet, hogy legyen egy semleges parfümös csevegő kötetlenül. Jó és rossz tapasztalatok, kinek mi vált be, esetleg lett kedvenc illatotok? Láttam, hogy vannak parfümös beszélgetések, de ilyet nem láttam :slight_smile: Jöhetnek vegyesen a rémes és pozitív élmények, minden ami az illatokkal kapcsolatos :slight_smile:

6 Likes

A fura bőrkémia margójára, éppen ma próbáltam ki az AP Petale Noir illatát, amit ajándékba kaptam a vintage parfik mellé. Az illata nagyon tetszik, de a kezdeti erőssége igencsak elhalványult egy nyárias virágcsokorrá rajtam, egyáltalán nincs olyan illata mint a kommenteknél láttam (legalábbis rajtam). Abszolút konszolidált, néha bukkannak fel benne az erősebb talán a pézsma? Nem tudom, segítsetek, melyik jegyet szokták “szappanosnak” hívni? Illetve nem érzem olyan tartósnak, pedig 3 fújást pumpáltam belőle (rossz szokás :smiley: ). Egyébként tetszetős illat csak azt hiszem a Good Girlhöz hasonlóan “eszegeti” a bőröm.

1 Like

Érdekes nagyon. Rajtam a gucci flora az, ami annyira finom, friss, de mégis kicsit fanyar illat lesz, a hozzászólásokban pedig csupa olyan megjegyzés van, hogy mintha rothadó virágcsokrot vágtak volna hozzájuk, büdös stb. :stuck_out_tongue_closed_eyes: Az édes, vatta cukros és mindenféle orientális más ,nehéz illatok felerősödnek rajtam olyan szinten, hogy egy fél fújás a kis mintából, és órák múlva is olyan erősen érzem még, hogy sokszor kaptam már fejfájást . Vagy a próbafújás után 10 percre le kellett mosnom ,nem bírtam elviselni . Ezért csakis a friss illatokat használom, vagy ha édes valamennyire akkor is valamilyen friss gyümölcsnek is kell benne lennie, talán még a púderesek amiket szeretek. Egy nehéz, édes illat van, ami a kedvenc de azzal is óvatosan kell bánnom: Elie Saab . Úgy kezdődött ,hogy kaptam egy mini parfümös testápolót, megszagoltam, és eldöntöttem, hogy nem jó, túl erős. Majd a táskámban hordva néha kentem picit a kézfejemre, amikor száraz volt és ilyen pici adagban nagyon tetszett. Így beszereztem egy minit is belőle, a nagyobb kiszereléssel nem mertem kezdeni . Csak ritkán teszem fel ,amikor olyan hangulatom van.

4 Likes

Engem ki lehet végezni a ma divatos édes illatokkal. Lehet, hogy amiket érzek más nőkön, mind más fajta, de én mindet ugyanolyannak érzem. Egyszerűen átülök máshová a buszon-metrón, ha mellém ül egy ilyen felhőbe burkolózott lány, mert szó szerint kaparja a torkom a szintetikus karamell vagy bonbon vagy nem tudom mi ez, amit mindenbe belenyomnak. Sokszor bemegyek parfümériákba, és megszagolgatom az újdonságokat, de tízből kilencszer rakom is vissza azzal a lendülettel az üveget, mert nekem mindegyik egyforma. A szolid édességgel nincs bajom, de sajnos legtöbbször nem tudnak mértéket tartani. Sem a gyártók, sem a használók. A legcsodásabb élményem az volt, amikor egyszer egy lány a boltban fordítva tartotta a flakont, és maga helyett az én képembe fújta a Pink Sugart. Azt hittem, hogy letépem az arcom, mint Hannibal Lecter. :grin:

11 Likes

:rofl: :gift_heart: :sparkling_heart: :scream: szegénykém, most felnyerítettem , jaj elképzeltem, én is szerintem prüszköltem volna, és egyből előkapok, nedves törlőt, zsepit ,mindent a táskámból . Én is annyiszor próbáltam őket szaglászni de állandóan csak a szúrós, émelyítő vattacukor illat jön át. És már menekülnöm kell, mert különben kezdődik a fejfájás.

3 Likes

Hát, már nem tudom, mit csináltam, de kínunkban röhögtünk mindketten. :laughing:

3 Likes

Uhh, pont a pinksugart? :flushed: A valaha volt 10 legrosszabb között van szerintem, érthetetlen, miért lett ennyire népszerű. A cukornak megragadták a legkellemetlenebb mellék”szagát” és azt használják illatelemként :woman_facepalming: És tényleg, az összes ilyen, sajnálom, szerintem a Baccarat is.

5 Likes

Basszus meg kell szagolnom egyszer :smiley: Majd viszek zacsit az émelygéshez :smiley: Drogériás parfi amúgy, a csomagolása szerint annak nézem.

2 Likes

A parfümös vélemények néha beleillenének egy stand-up comedybe is komolyan :smiley: Ezen a rothadó virágcsokron röhögöm már mióta :laughing:

Durva, hogy az erős illatok rajtad még erősebbek lesznek én megeszem őket, szóval minél nyanyásabbnak, büdös lemoshatatlannak van titulálva egy parfüm ebben a kategóriában felcsillan a szemem :smiley: A Magyar Rapszódiát is simán lemostam magamról, sőt 8 óra után halványult is :open_mouth:

4 Likes

A Pinksugar, vagy a Baccarat? Az PS elég olcsó, a BR540 nagyon drága, és olyan népszerű, hogy kb az összes parfümház kijött már a hasonmásával, ami aztán mindig bestseller lett (pl. Ariana Cloud, Ajmal Aristocrat stb). Nincs megállás, de hátha elmúlik egyszer ez a trend is :rofl:

2 Likes

Láttam régebben Douglasban is. Gyilkos cucc. :crazy_face:

1 Like

A Pinksugar a jód és a nyílt sebeset kihagyom :smiley: Durva, hogy így nyomatják, úgy látszik másnak bejön :smiley:

3 Likes

Én most ezt használom, és abszolút nem érte meg a 70€-t (ca. 23 380 HUF)!! Mire kijövök a fürdöszobából már alig érezni az illatot rajtam. Próbáltam már börön, ruhán, sehol sem marad meg ez a pacsuli!!

https://kremmania.hu/kremek/hugo-boss-femme

1 Like

A Pink sugartól inkább tartsa távol magát mindenki aki teheti :smiley: egyszer kipróbáltam. Hiba volt, azóta ha meglátom az üveget is óvatosabb leszek :smiley:

2 Likes

Hát, ez nagyon kemény! Pont a Pink Sugart!!! :rofl: :rofl: :rofl:

1 Like

Abszolút egyetértek, a Pink Sugar szerintem is nagyon gagyi. Kis diáklányok szoktak talpig befújva lenni ilyen flakonos dezodorokkal… Nagyot néztem, mikor először megláttam rajta az árcédulát a Douglasban! Kínai boltban kimérős parfümben el lehet érni ugyanezt a “minőséget”.

3 Likes

Jó a Pink Sugar, csak adjanak hozzá Daedalont is. :wink:

3 Likes

Gyönyörű a topic neve :heart_eyes::heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts:

3 Likes

Amúgy én Halloween mia me nine edtet és a Nina ricci lunát szeretem nagyon, ők a kedvenceim :). Ezek bár édes illatok, de nem cukorka felhők, nagyon kellemesek :).
Nagy vágyam a Chanel Mademoiselle, igaz még nem is illatoltam meg idáig, először lehet ki kellene próbálnom, vajon illik-e hozzám az illat :).

3 Likes

Nekem nagyon sok illatom van. Üvegesben 50-nél húztam meg a lélektani határt (bár ez is nagyon relatív, hogy kinek mi a sok, kaptam már olyan mailt KM-es adásvételnél, hogy 120 darabos illatgardróbja volt a vevőmnek, na, mondom, van hova fejlődni :rofl: ).
Számomra minden alkalom egy külön illat, kb. a ruhatárom részének tekintem az illatokat. Azt is nagyon izgalmasnak találom, hogy egy-egy illattal mit üzenünk magunkról, milyen képet közvetít.
Sokszor cserélgetem őket, adom-veszem, gyakran előfordul, hogy tavaly még elmentem valami mellett, a másik évben meg már a kedvencem, nagy a változatosság :slight_smile:
Ami mellett konzekvensen kitartok, hogy kerülöm a nehéz, fajsúlyos, oud típusú vagy nagyon füstös illatokat. Az édességek iránt egyre nyitottabb vagyok, de összességében azért mértékkel, itt is a könnyebb irányba tendálok. Nagyon kedvelem a gyümölcsös illatokat és a “vizes”, aromás illatokat is. Meg a púdereseket!
Sajnos a bőröm nagyon hamar ledob mindent. Tudom, manapság alapból elterjedt fogás, hogy “illatos vizeket” árulnak, de az átlagosnál mindenképpen rosszabbul teljesítenek rajtam az illatok, főleg nyári melegben.

9 Likes