Első benyomások

Nagyon aktuális, kézkrém ajánlás következik.

Biztos sokan vannak így, jáj, jön a hideg, bármit kenek semmi nem használ. Addig jutottam, hogy száraz, de legalább nem reped. :smirk:

Túl vagyok az összes Neutrogena és társai, Cerave, LRP, Sanatopic, Paula testvaj stb. de most, tádám, találtam egy nagyon ígéretes darabot.

Dermedic, lengyel màrka (kb. mint a La-Roche Posay) a Sipo patikából rendeltem, de van Notino-n, ahol most ingyen szállítás van. Sőt makeup.hu-n van az új verziója, rendeltem is gyorsan.
Nagyon gyorsan szívódik, valamennyire kézmosás álló és tényleg ápol. Illatanyag van benne, de ha ennyire jó, nem érdekel. :blush: A mennyiség kiadós.
Az arckrémet még nem próbáltam, de erről és kézkrémről is jó véleménnyel vannak KM-en. (ez persze max. irányadó, én is jártam már úgy, hogy nekem vmi nem jött be)

https://kremmania.hu/kremek/dermedic-linum-emolient-regeneralo-kezapolo-krem

IMG_20211203_183519

IMG_20211203_190630

18 Likes

Köszi szépen, biztosan kipróbálom! Az én kezem csak szimplán száraz, de eddig minden kézkrém csődöt mondott. Egyedül az olajok segítenek, de azokat nehezen bírom a kezemen elviselni.

1 Likes

Köszi szépen a tippet, meg is rendeltem!

1 Likes

Feltettem a kívánságlistámra. :writing_hand:
Én most egy ideje már ezt használom, nagyon elégedett vagyok vele.
Clarins Hand And Nail Treatment Cream (kremmania.hu)
Persze nem vagyok ellensége a pénztárcámnak, úgyhogy ki fogom próbálni, amit ajánlottál.

2 Likes

Hű, ez jól hangzik! Hétfőn megnézem a patikában, mert most nekem is nagyon száraz a kezem, krémezés ellenére.

1 Likes

A makeúp ingyenes szállításakor rendelgetni kezdtem. Engem ez.mindig vásárlásra csábít. :smiley: Tőletek kaptam az infót, köszönöm! :hugs:
Végignéztem a szem maszkokat. Végül emellett döntöttem:

Petitfée Beta-glucan deep firming eye mask

A maszk szövetből készült, anyaggal bőven átitatott, de nem tocsog és nem folyik. Állaga inkabb vizes, mint nehéz. A kis csipesszel, amit adtak hozzá, általában 2 darabot csípek fel. Tökéletesen körbeöleli alulról a szemeket, lefedi az összes ráncomat. Este teszem fel, szépen ott marad a szemem alatt, csinálhatnék benne bármit, de inkább hanyattdőlök. :smiley: Kb. 40-50 perc alatt szívja be teljesen a bőröm a cuccot.
És a hatás. Azonnali teljes ránctalanítás. Döbbenetes, ilyet még nem láttam. Szóval, ha gyorsan rendbe kell tenni magam, tudom, mihez nyúljak. :smiley: Sajnos másnapra a ráncok visszajönnek, de nem várható el egy maszktól, hogy megfiatalítsa az igen erősen érett bőrömet. Biztosan újra fogom venni, mert azt hittem ez valami úri huncutság, de nem, helye van az életemben.

8 Likes

Már be is raktam a kedveceim listára :+1:

1 Likes

Remélem, neked is beválik. :hugs:

1 Likes

Az utóbbi időben sikerült pár dolgot kipróbálni.

Lemosók:

Kate Somerville Delikate Soothing Cleanser: Könnyű krémes lemosó, aminek förtelmes az illata. Nem tudom, hogy megromlott (a lookfantasticról rendeltem, ahol megtörténhet bármi) vagy eleve ilyen a szaga. De egyszerűen elviselhetetlen. Hiába működött jól, és nem húzódott utána a bőröm, kidobtam.

Cosrx Low Ph Good Morning Gel Cleanser: Enyhén habzó gél, aminek az illata a teafaolajra emlékeztet. Szerencsére jól tisztít, de nem szárít.

Kiehl’s Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash: Könnyű gél, ami kicsit jobban habzik, mint a Cosrx. Az illata viszont nem olyan erős. Meglepő módon ez sem szárít.

Hidratálók:

My Clarins Re-boost Frissítő Hidratáló Nappali Arckrém Könnyed gél-krém, ami gyorsan beszívódik. A zsíros bőrömre tökélete ősszel, de önmagában télen már kicsit kevés. Az illata erős, parfümös.

Skintegra Hydra B: Könnyed állagú gél-krém. Elvileg szérum, de kellően jól hidratál ahhoz, hogy hidratáló krémként is lehessen használni. Viszont az illata elég furcsa. El lehet használni, de emiatt nem a kedvencem. A csomagolás nem az igazi, néha olyan, mintha szét akarna esni a kezemben.

Fényvédők:
Ultra Violette Clean Screen SPF 30: Próbálok nem túlságosan izgatottnak hangzani, de ez a TÖKÉLETES FÉNYVÉDŐ számomra. Kevert fényvédő, az állaga olyan könnyed, mint egy hidratálónak, mégsem ragacsos. Az illata igazi “kemikália” illat, de a felvitel után szinte azonnal elillan. Normál finishe van, nem mattít, de nem is fényes. Enyhén színezett, de egyáltalán nem sok, még hófehérkéknek sem. Olyan mintha nem is lenne rajtam semmi, mégis véd. . Ennél többet nem kívánhatok egy fényvédőtől. Vagyis igen, lehete 50-es de ősztől tavaszig belefér a 30-as.

Ultra Violette Supreme Screen Hydrating SPF 50: Sajnos ez kevésbé jött be. A finishe inkább fényes, kicsit ragacsos hatású feltéve, ami primernek tökéletes (ezzel is reklámozzák). Az én bőrömnek túl sok, nagyon fényes a hatása, és apró pöttyöket is okozott. Minimálisan színezett, az illata viszonylag erős virágos.

Ultra Violette Lean Screen Mineral SPF 50: Tisztán fizikai fényvédő. Illatmentes, színezett (szerintem icipicit szürkés, de a hófehér-olivás spektrumig jó lehet). Sűrűbb állagú, felvitel után érződik, hogy fényvédő van az ember arcán. A finishe matt. Az általam próbált UV fényvédők közül ez emlékeztetett a legjobban a hagyományos fényvédőkre. Nem rossz, de a Clean Screen állagra jobban bejön (ősztől tavaszig) nyárra pedig a LRP jobb választás.

Smink:
19/99 Precision Colour Pencil - Barna: Ha valaki azt mondja nekem fél éve, hogy 7 ezer forintot fogok fizetni egy barna szemceruzáért, kiröhögöm. Általában fekete ceruzát használok a pillatövekbe (sötétbarna hajam van, a szempilláim majdnem feketék). De valahogy ez a barna árnyalatot nagyon eltalálták. Sötétbarna, egy minimális bordós beütéssel. Könnyű vele dolgozni, satirozni. Ennek ellenére nem mászkál el napközben az én szemhéjamról sem.
A történethez hozzátartozik, hogy a Cult Beauty boxban érkezett párja, a szaténos pezsgő színű Lustro viszont nem jó. Hamar letörik a ceruza hegye, a szemhéjamra nehéz felvinni. Ha sikerül is, akkor sem ígazán látványos a hatása (pedig én igazán nem szeretem a belső szemzugban az erős fényes színeket). Tartós ugyan, de minimális hatásért nem érdemes vele kínlódni.

9 Likes

Egy ideje a kívánságlistámon volt valamilyen Evy fényvédő, karácsonyra pedig 2 db-bal is megajándékozott a család a kids verzióból, ezekről hoztam egy első benyomást.
Előtte nem sok félét próbáltam, de a legnagyobb gondom, hogy vagy nagyon zsírosak maradtak vagy nagyon alkoholosak voltak.
Sűrű, kemény hab állagú, ahogy az összes Evy, de nagyon könnyű eldolgozni nagy mennyiséget is, akár több rétegben. Egy pumpát szoktam, több rétegben, ez nagyjából egy nagyobb szilva méret. Nem irritál, sőt mintha az én bőrömet nyugtatná is.
Kémiai fényvédő, de abszolút működik a rosaceás arcomra.
Nem kukacosodik se az alatta, se a felette lévő dolgokkal. Egyáltalán nem matt, és ragacsos érzetet hagy (a non-sticky felirat ellenére). Ha ez zavaró, egy sima púderrel orvosolható.
Azonnal lehet rá sminkelni és valószínűleg a ragacsossága miatt, de nekem mindennel működik. Legjobb primer eddig amit próbáltam. Egy alapozómat már kimentettem a kidobós kosárból, mert ezzel végre szuper.
Őszintén szólva a mennyiség miatt szerettem volna a kids verziót, ez a legkiadósabb. A 30 és 50 faktoros között nem tapasztaltam semmilyen különbséget, ezért az 50eset veszem majd újra.
Így télen a védelme kapcsán még sokat nem tudok mondani, de nagyon jókat olvastam róla és ebből aztán tényleg gond nélkül fel lehet vinni egy combos adagot.

Nem reklám, tényleg nagyon megszerettem és jó szívvel ajánlom mindenkinek :slightly_smiling_face:
20220109_120008

12 Likes

Nagyon köszi, hogy leírtad , már régóta kiváncsi vagyok ezekre a habocskákra.
Engem is az zavar ami Téged, hogy van amikor nagyon fényesedek , de a ( most már szinte nem létező) foltjaim miatt félek váltani az Eucerin Anti Pigmentről.
Mellette Shiseidot használok az az esetek 90% - ban tökéletes , 10% - ban pedig a bokámnál köt ki.

1 Likes

De jó, hogy van 30-as is belőle! Télire (reggel sötét van, amikor indulok dolgozni, délután, amikor végzek, már sötét van, a függöny pedig egész nap be van húzva) nem szeretek spf 50-et kenni.

Úristen ez gyönyörű! 20220110_190458
20220110_190635

22 Likes

Én valamiért mindig azt hittem, hogy ez a pirosító matt. Néha csalókák a hivatalos termékfotók. Tényleg nagyon szép :slight_smile:

1 Likes

Az unboxingban is írtam, hogy vásároltam Bobbi Brown csomagot. Hát…a spirált és az ajándékként érkezett bronzert még nem próbáltam, de a rúzs, a szemhéj stick és a sminklemosó olaj csalódás. Összességében nem értem a felhajtást a márka körül… :grimacing: :roll_eyes:
A stick konkrétan nem látszik a szemhéjamon, csak annyi, hogy valami fényeset kentem fel. Szín sehol. Alap nélkül az arcom minden szegletében is kikötött a nap végére, csak éppen a szemhéjamon nem maradt egy parányka sem. Már akkor is ragacsos volt, de azt hittem, sok lett a hidratálóm és összevesztek, de ma bebizonyosodott, hogy nem. Ragacsos, kellemetlen érzés. Határozottan érzem, hogy felkentem valamit és néha felcuppan a mozgó szemhéjam a felette lévő bőrfelületre :frowning:
A rúzs kis cuki, kellemes, szép a színe. Olyan mindennapi szaladós, de itt sem érzem azt a fene nagy minőséget. Ehhez képest viszont drága. Ahogy a véleményeknél írtam, az Inglot rúzsai ugyanez az állag, illat és még a rúzs vágása, formája is egyező. Rajtam ugyanúgy is kopnak. Drogériás viszonylatban is max a középmezőnyig jutna. :roll_eyes:
Lemosó olaj konkrétan nekem értelmezhetetlen. Tény, hogy mindent lepucol, de a babaolaj vagy a kókuszolaj ugyanezt tudja. :frowning:
Elkenegetem őket, de nem mentek akkorát nálam, hogy azt mondjam, bármelyiket is újravenném.
Sok mindent próbálgattam az utóbbi években, de azt kell mondanom, hogy annak ellenére, hogy szkeptikus voltam, hosszabb távon és ár érték arányban nekem a MAC dolgai állják meg leginkább a helyüket… :see_no_evil: :speak_no_evil:

7 Likes

Nekem a híres Bobbi BB krém nem jött be, az olaj tényleg átlagos. A vitaminos alap egész jó, abból lehet kis kiszerelést is venni.

Nekem alapozóm volt tőlük, a színe gyönyörűen passzolt, könnyed volt és ezzel végére is értem a pozitívumainak. És nem én választottam a típust, hanem az eladó.

Ja, meg van ilyen olajfelitató papírkám fekete bőrtokban, az nagyon menő, ha színházi mosdóban elő kell venni. :laughing:

bobbi-brown-blotting-papers-02

bobbi-brown-blotting-papers

8 Likes

Egy barátnőm is az alapozót és a korrektort dícséri, de csak azért, mert talál megfelelő színt a BB-nél, máshol nem. Na nem mintha lenne valami elfednivalója :smiley:
Ezt a papírkát sosem értettem :smiley: fixen a stelázsi papírra vagy zsírpapírra asszociálok :smiley:

@Montelino köszi :slight_smile:

Ezt a tokot szerettem volna megvenni, de már nem kapható régóta.

1 Likes

Az olajos bőrnek nagy barátja ez a papírka.