Az utóbbi időben sikerült pár dolgot kipróbálni.
Lemosók:
Kate Somerville Delikate Soothing Cleanser: Könnyű krémes lemosó, aminek förtelmes az illata. Nem tudom, hogy megromlott (a lookfantasticról rendeltem, ahol megtörténhet bármi) vagy eleve ilyen a szaga. De egyszerűen elviselhetetlen. Hiába működött jól, és nem húzódott utána a bőröm, kidobtam.
Cosrx Low Ph Good Morning Gel Cleanser: Enyhén habzó gél, aminek az illata a teafaolajra emlékeztet. Szerencsére jól tisztít, de nem szárít.
Kiehl’s Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash: Könnyű gél, ami kicsit jobban habzik, mint a Cosrx. Az illata viszont nem olyan erős. Meglepő módon ez sem szárít.
Hidratálók:
My Clarins Re-boost Frissítő Hidratáló Nappali Arckrém Könnyed gél-krém, ami gyorsan beszívódik. A zsíros bőrömre tökélete ősszel, de önmagában télen már kicsit kevés. Az illata erős, parfümös.
Skintegra Hydra B: Könnyed állagú gél-krém. Elvileg szérum, de kellően jól hidratál ahhoz, hogy hidratáló krémként is lehessen használni. Viszont az illata elég furcsa. El lehet használni, de emiatt nem a kedvencem. A csomagolás nem az igazi, néha olyan, mintha szét akarna esni a kezemben.
Fényvédők:
Ultra Violette Clean Screen SPF 30: Próbálok nem túlságosan izgatottnak hangzani, de ez a TÖKÉLETES FÉNYVÉDŐ számomra. Kevert fényvédő, az állaga olyan könnyed, mint egy hidratálónak, mégsem ragacsos. Az illata igazi “kemikália” illat, de a felvitel után szinte azonnal elillan. Normál finishe van, nem mattít, de nem is fényes. Enyhén színezett, de egyáltalán nem sok, még hófehérkéknek sem. Olyan mintha nem is lenne rajtam semmi, mégis véd. . Ennél többet nem kívánhatok egy fényvédőtől. Vagyis igen, lehete 50-es de ősztől tavaszig belefér a 30-as.
Ultra Violette Supreme Screen Hydrating SPF 50: Sajnos ez kevésbé jött be. A finishe inkább fényes, kicsit ragacsos hatású feltéve, ami primernek tökéletes (ezzel is reklámozzák). Az én bőrömnek túl sok, nagyon fényes a hatása, és apró pöttyöket is okozott. Minimálisan színezett, az illata viszonylag erős virágos.
Ultra Violette Lean Screen Mineral SPF 50: Tisztán fizikai fényvédő. Illatmentes, színezett (szerintem icipicit szürkés, de a hófehér-olivás spektrumig jó lehet). Sűrűbb állagú, felvitel után érződik, hogy fényvédő van az ember arcán. A finishe matt. Az általam próbált UV fényvédők közül ez emlékeztetett a legjobban a hagyományos fényvédőkre. Nem rossz, de a Clean Screen állagra jobban bejön (ősztől tavaszig) nyárra pedig a LRP jobb választás.
Smink:
19/99 Precision Colour Pencil - Barna: Ha valaki azt mondja nekem fél éve, hogy 7 ezer forintot fogok fizetni egy barna szemceruzáért, kiröhögöm. Általában fekete ceruzát használok a pillatövekbe (sötétbarna hajam van, a szempilláim majdnem feketék). De valahogy ez a barna árnyalatot nagyon eltalálták. Sötétbarna, egy minimális bordós beütéssel. Könnyű vele dolgozni, satirozni. Ennek ellenére nem mászkál el napközben az én szemhéjamról sem.
A történethez hozzátartozik, hogy a Cult Beauty boxban érkezett párja, a szaténos pezsgő színű Lustro viszont nem jó. Hamar letörik a ceruza hegye, a szemhéjamra nehéz felvinni. Ha sikerül is, akkor sem ígazán látványos a hatása (pedig én igazán nem szeretem a belső szemzugban az erős fényes színeket). Tartós ugyan, de minimális hatásért nem érdemes vele kínlódni.