Amúgy én közvetlen a cégtől rendelésnél voltam szomorú, megkérdeztem hol gyártják az ecseteiket, jött a válasz, hogy USA és Italy. Megrendeltem, megjöttek az ecsetek, made in China. Rákérdeztem, “Ja, nemrég áthelyeztük a gyártást”. Lehet tippelni ez melyik high end márka.
Ó, sajnálom.
Milani Luminoso? Már a dm-ben is elérhető:
Van Milani a DM-ben? Hát ez nekem új, kösziiiii a tippet!
Van, de sajnos eléggé korlátozott a szortiment (mind terméktípusban, mind színben) és hát hogy is mondjam, eléggé borsos is a drogériás árakhoz képest
Nem vagyok meglepve, az e.l.f. is milyen szűkös kínálattal jött anno a müllerbe - nem is lett felkapottabb, a jó dolgokat így is rendelni kell
Nem konkrét termék miatt jöttem, hanem egy márka miatt, jöttem szanaszét dicsérni a KORFF márkát.
A fényvédőit régóta imádom, mert extra érzékeny bőrre tervezték őket, de a sminktermékeik a legnagyobb kedvenceimet is verik, árban pedig pláne:
Egyedül a szemöldökceruza nem lett a kedvencem, de minden más termék egy csoda, az összetevői pöpecek, az érzékeny bőröm sem hisztizik egyik termék miatt sem.
Egyszer csinálok egy “gyűjteményes” fotót, sok termékem van tőlük, alapozó, szemfestékek, szemceruzák, bronzer, szájfények, mindegyik imádás. Az árak pedig igazán barátiak.
Én meg Lisa Eldridge alapozóját jöttem felmagasztalni.
(Kicsit kezd a dolog komikussá válni, sorra találom a jobbnál jobb alapozókat, és amiért egy hónapja még rajongtam, azt most letaszítja a trónról egy új… )
1-2 hónapja egy zsibis vásárláshoz kaptam egy LE alapozó mintát (Áldja az ég azt az eladót!), és félreraktam, hogy nagyon sötét mindegyik, majd nyáron. Hát nyár van, és úgy voltam vele tegnap, hogy még mindig sötétnek tűnnek, de a 11-es legvilágosabbat felteszem, ha mást nem, akkor azért, hogy maga az alapozó hogyan szuperál. Felvitel után döbbentem konstatáltam, hogy soha semmilyen alapozónak a színe nem passzolt még ilyen jól a bőrömhöz, konkrétan olyan volt, mintha nem is lett volna rajtam semmi, annyira illeszkedett. Ezt ma is meg tudom erősíteni, tényleg elképesztő. Pont elég sárga, de nem túl sárga, pont annyi benne az olivás tónus, amennyi nekem is van, és egyszerűen nem látszik, hogy ez alapozó.
A minta felét tegnap használtam el, a másikat ma.
Ma reggel 8-kor tettem fel, akkor annyit láttam, hogy folyékony, szérum jellegű, könnyed, gyorsan szárad, de elég időt ad azért arra, hogy eldolgozzam. Száradás után olyan, mintha nem is lenne semmi az arcomon, olyan bársonyos, szinte púderes érzés, vagy végül is olyan, mintha a tiszta bőrömet simizném. Ilyet egy alapozó sem tudott még soha produkálni az arcomon. Az első 0,5-1 órában picit száraznak tűnik és kiemel pár ráncot (bár lehet, hogy a technikám nem volt az igazi), de amikor elkezd az arcom zsírosodni és az alapozó egybeolvad a bőrömmel, onnantól egyszerűen gyönyörű. Természetes hatású, de közben meg olyan, mint egy Photoshop filter.
8-kor tettem fel, most 16:44 van, és a nap folyamán először nyúltam hozzá (zűrös nap volt, na): zsírfelitatás egy zsepivel. A zsepin alig látni az alapozót, tehát a nagyja a bőrömön maradt, pedig már úgy fénylettem tényleg, mint egy zsíroskenyér… Leitatás után azt látom, hogy nem kell igazítani, nem igényli, hogy poralapozóval átmenjek rajta, mert mindenhol fennmaradt, jól fed, és még az az egy problémás ragyanyom sem dobta le a korrektort amit feltettem (pedig mindig megteszi).
Döbbenet.
Továbbra is szép, természetes, megvan a filter hatás is.
Ja és 8 órányi hordás alatt sem esett szét sem az államon (pedig ott ennyi idő idő alatt minden szétcsúszik), sem az orromon, se máshol.
Nem vagyok egy hiú nő, de nem győzöm bámulni a pofázmányom a tükörben, annyira elképesztő.
És mindezt nyáron! És az én extrém zsíros bőrömön!
Legszívesebben most azonnal vennék egy flakonnal, de jó kislány leszek és elhasználom legalább a meglévők egy részét. Viszont ennél jobb nincs a világon, ez kenterbe veri a Lancome Care&Glow és a Guerlain Parure Gold Matte alapozókat is.
Update 20:22
Azóta nem itattam fel, nem igazítottam rajta, most értem haza, és még mindíg gyönyörű. Picit fényes, de egyben van mindenhol, még az orromon is ott van, pedig ilyenkorra már minden mást milliószor újra kell kenni. Filter hatás pipa, a pár mimikai ráncomba nem ült bele, tökéletes.
A másik három színt majd itthon tesztelem (azok már tényleg sötétek), mert kíváncsi vagyok, hogy tudja-e hozni folyamatosan ezt a teljesítményt.
A legjobbkor írtad le, pont tervezek egy Lisa beszerzést…
Hálás vagyok
De szuper! Örülök, hogy hasznos volt, remélem, neked is beválik!
Nekem most a Skin Tint-re fáj a fogam, a holy grail alapozóm pipa (Armani Luminous Silk), és még van belőle negyed üveg, addig kitartok, és nem próbálok ki másikat.
De utána ez jön!!!
Jöttem egy szilárd sampon összesítővel. A NAE olívás sampon volt a kedvencem, de mivel az egész márka megszűnt, másikat kellett keresnem. Az alábbiakat próbáltam ki. Hosszú, száraz és göndör hajam van, ez természetesen befolyásolta, hogy nekem mi vált be.
-
Organic Shop Ragyogást adó szilárd sampon mangóval és kókusszal: nagyon nem tetszett, rettenetesen szárította a hajamat, el se tudtam használni.
-
Stara Mydlarnia moringa goji fruit Szilárd sampon: Ezt se tudtam elhasználni, de ezt meg azért, mert egyszerűen szétmállott. Ilyen szappan forgácsokból volt összerakva, jó lecke volt, hogy ilyet többet ne vegyek.
-
Greenum Melone dinnyés Szilárd sampon: amikor kibontottam isteni dinnyés illata volt, ami aztán egyetlen nap alatt elpárolgott, mintha csak kívülről lett volna befújva vele. Onnantól kezdve semmi illata sem volt és a hajammal se csinált semmi különöset.
-
Anthyllis Szilárd sampon göndör hajra olíva- és avokádóolajjal: teljesen rendben volt, bár a NAE sampont nem érte utól. Úgy látszik az olívás dolgokat szereti a hajam.
-
Marion veganbar Szilárd sampon: kakaóvaj és szilvaolaj van benne, elvileg száraz hajra való, de ez nem nagyon érződik rajta. + valamiért rengeteg lila színezékanyag, mindig aggódtam, hogy megfog valamit.
-
Jean&Len Festes Shampoo Nutri Care: szerintem kb semmit sem csinált a hajammal és nagyon kicsi volt, csak 60 grammos, míg a legtöbb szilárd sampon 100 grammos.
A versenynek vége, az Anthyllis nyert toronymagasan. Remélem nem felejtettem ki egy versenyzőt se
Ui: tudtam, hogy kihagyok néhányat
- GarnierBotanic Therapy Honey & Beeswax: elég fura hatása volt, a fejbőrömet kiszárította, de közben a hajamat pedig zsírosabbnak éreztem.
8.Foamie Aloe verás: tudom, hogy sokan szeretik, de engem zavart a hihetetlenül tömény parfümözése. Tartóban volt, de az egèsz fürdőszoba masszívan szaglott tőle. + nekem nagyon nem illett a kezembe a formàja, nehèz volt hajmosàs közben fogni.
Esküvőn voltunk. Anyut és magamat is még a minta maradék Guerlain Parure Gold Skin Matte-al sminkeltem ki. Bevallom, hogy nem szimplán magában, hanem összekevertem hidratálókrémmel és úgy tettem fel mindkettőnknek. Hát lányok…szavak nincsenek milyen fantasztikus. Az 1300 fokban végigtáncoltam az éjszakát, meg sem mozdult. Nem vagyok izzadós, de most szakadt rólam a víz és párás is volt az idő nagyon. Ez mégis egy csoda, tartott. Nem kellett utánaigazítani sem és teljesen természetes hatása volt.
Anya már elmúlt 60 éves és időnként kimarad nála a bőrápolás (Nem tartja fontosnak és csodálatos a bőre. Hiába na, genetika), de ennek ellenére annyira egyben tartotta az ő arcát is, hogy hihetetlen. Ráadásul ez volt az első alapozó, amire nem panaszkodott, hogy fullad alatta az arca. Gyanítom, ő sem bírja a szilikonos alapozókat.
Mindkettőnknél egy teljesen természetes, ápolt bőrhatású valamiként funkcionált. Tegyük hozzá, mindkettőnknek szép a bőre és nem is problémás. Nem jelentkeztek hámló vagy száraz foltok, nem kellett púderezni sem. Egyedül a szemem alatt fixáltam le, de azt is csak a spirál miatt, mert ebben az időben elindult.
Fogat összeszorítva, spórolósan, de be fogok ruházni rá. Egyszerűen “must have”.
Tesztelgettem az elmúlt héten, igyekszem összeszedni a gondolataimat.
Röviden: abszolút lehet nélküle létezni, de én nem akarok
Hosszan: 1N árnyalatban vettem, a színskála igazodik a Forever Glow alapozók árnyalataihoz. Olyan szerencsésen választottam, hogy teljesen egyezik a bőrszínemmel.
Ránézésre egy selyemfényű alapozónak tűnik, de eldolgozva (a megfelelő árnyalatot) nincs fedése, tehát színezett hidratáló-szerűségként nem működik. Gyönyörű, természetes fénye van, sem kinyomva, sem eldolgozva nem fedeztem fel csillámot, vagy “metálos” hatást. Inkább egy arckrémhez tudnám hasonlítani, csak zsíros hatás nélkül.
Minden alkalommal kézzel dolgoztam el, jól működik így. A száraz részeket nem emeli ki.
Ha primerként használom, az alapozó túlzottan lefedi, viszont keverve egy álom. Jól elegyedik az alapozókkal és nem veszik el a fénye.
Sajnos muszáj púdereznem, ez viszont valóban letompítja, de amikor elkezd átfényesedni, nagyon természetesen mutat - komolyan sajnáltam lemosni.
Szemhéjon nekem nem jött be, mivel se színe, se nem csillog, szerintem arra nem való.
Összességében tehát nem színezett hidratáló, nem highlighter, hanem én egy alapozó “booster”-nek mondanám (szép magyar szóval).
Tényleg nem nélkülözhetetlen, valószínűleg senki nem veszi észre a környezetemben, de nekem tetszik, amit a tükörben látok.
Gyönyörű a bőröd!
Örülök, hogy bejött a termék, én is szeretem ezeket a… a… fényes primereket/filtereket, mifenéket, jelenleg négy van megbontva.
Ne kérj elnézést a fejedért, nagyon szép a bőröd! Nagyon tetszik a fényes smink.
@Gloria kérted hogy írjak a szérumokról:
https://www.dm.hu/sundance-napozas-utani-szerum-after-sun-hydro-p4066447565683.html
ez a napozás utáni elég illatos, az adagolója köpködi a terméket, tejfehér inkább gél állagú,
most nagyon száraz a bőr a nyakamon és nem sokat segített rajta, pedig elvileg 48 órás hidratálást ígér, irritálni nem irritál, de szerintem kihagyható.
https://www.dm.hu/sundance-fenyvedo-szerum-antioxidant-ff50-nagyon-magas-fenyvedelemmel-p4066447565621.html#dm_bv_container
illatmentes, sajnos az adagoló ugyanúgy köpköd, nem éreztem elégnek a mennyiséget, hiába nyomtam vagy 5-ször a pumpát, utána használtam más fényvédőt is, nem akartam kockáztatni, hogy megpiruljak a napon.
Egyébként kellemes, hidratált bőrt eredményez, szóval szerinem ez jobb vásár volt mint az after sun szérum, viszont inkább testes, gél állagú, mint szérum, nekem idő kellett míg beszívódik (kombinált a bőröm) és utána kentem a tubusos fényvédőmet, ami számomra praktikusabb. Nem hiszem hogy emellett elhagyható lenne a normál fényvédőzés, a napokban nem izzadtam annyira hogy arról tudjak írni, hogy ha szembe folyik akkor csíp-e, sminkelni mostanában nem sminkelek így arról sem tudok nyilatkozni hogy jó smink alap-e. Szerintem ha már be vagy tárazva fényvédőkkel és hidratálókkal akkor kihagyható. De szerintem jó opció lehet azoknak akik egyáltalán nem tudatos bőrápolók/kezdők a témában, mert ahhoz képest elég olcsók és még egy kisebb dm-ben is ott a teljes választék.
De nekem mindkettő elhasználom de nem venném újra kategória.
A fényvédőt én is beszereztem. A legnagyobb melegben kentem fel, de szerencsére csak otthon. Nekem nyáron rettentően sok, szintén kombinált a bőröm. Ősszel-télen valószínűleg elkenegetem, amikor elviselem a testesebb krémeket. És nagyon-nagyon fényes, engem nagyon zavart, le is púdereztem.
Összességében teljesen egyet értek a véleményeddel, nem rossz, de van sokkal jobb is.
Sajnos még nem volt rá lehetőség, de majd írok ide és betaggellek
Köszi!
Bár nemsokára indulok a DM-be, valószínűleg ha látok, megveszem.