Első benyomások

LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS 100 KA+ MED KRÉM 50ML

https://sipo.hu/la-roche-posay-anthelios-100-ka-med-krem-50ml

https://incidecoder.com/products/la-roche-posay-anthelios-la-roche-posay-anthelios-100-ka-cream-spf-50

Ma reggel ezt kentem az arcomra, elsőre nem rossz.

• fehér könnyű krém, kicsit simogatni kellett míg felszívódott és eltűnt a fehérség, de nem vészes
  • fényes, de 5-10 perc múlva bőrfényű lett
  • 5 pumpálás az ideális mennyiség, az ajánlás szerint, simán el lehet oszlatni arcon
  • állaga rendben, szépen formulázott, könnyen terül, sima érzetű, de nem szilikonos
  • nem kentem alá semmit, de bha- val is kipróbálom majd, nekem az a tapasztalatom, hogy úgy gyorsabb a felszívódás
  • egyelőre nem érzek semmi irritációt, de később majd kiderül, hogy ez így marad-e
  • egy valamibe tudok belekötni és az a félperces masszírozás felkelés után, de azzal együtt lehet élni, illetve majd kitapasztalom, hogy mivel működik jól, az UVA36 miatt elnézem neki
  • a szememnél semmilyen irritáló hatást nem érzek, pedig van benne egy kis octrocrilene :v:
10 Likes

Dolce&Gabbana Solar Glow Bare Skin Beautifier
Nem teljesen első benyomás mert használom már egy hete, de még nem is a végleges véleményem. Azt majd minimum egy hónap múlva.

• Azt hittem, hogy leginkább dekoriáció lesz, de kiderült, hogy remekül tudom használni az extrém zsíros bőrömön is.
  • Ha ujjal felveszem, akkor látszik, hogy van fénye, de bőrre setting powderként használva ebből semmi nem jön át, csak az, hogy tényleg van egy blurring hatás és tényleg ad egy olyan szép bőrfényt ami még nekem sem sok, és nem fénylik a fejem tőle fél óra múlva. Nekem ez a bőrfényű púder ami használható, nem sok, viszont tényleg ad egy pluszt.
  • Hourglass és Meteorites púdereknél visszafogottabb. Azoktól nagyjából 0,5-1 óra elteltével már fényes az arcom. Ettől egész nap nem.
  • 0 porolás. De tényleg semmi. Olyan, mintha nem is venne fel semmit az ecsetem, néha gyanakszom is, hogy azért működik olyan jól, mert nem is kerül rá a bőrömre, de aztán végighúzom az ujjam rajta és látszik, hogy bizony azért vesz fel rendesen a púderből. :smiley:
  • Szem alá egy mini kabukival tökéletes fixáló púder, egész nap helyén tartja a folyékony alapozómat (Lancome UW C&G), nem engedi, hogy a szemfestékem befogja azt a területet, és közben nagyon szép természetes a végeredmény, nem látszik, hogy van rajta púder. (Ami pedig minden más púder esetében sajnos látszik, mert kicsit olyan vakolat hatásúak és azok a ráncaim is látszódnak, amik smink nélkül nem. No ez a Solar Glow semmi ilyen undokságot nem csinál.)

Összességében nagyon örülök, hogy megvettem: egyrészt gyönyörű, másrészt kimondottan nekem találták ki és rengeteg előnyét látom és élvezem.

9 Likes

Hétvégén gyors kitérőt tettünk Ausztriába, természetesen kisebb listával mentem, hogy mit szeretnék. Mivel a Balea plex hajszéruma nagyon bejött, mindig van otthon, ezért mikor megláttam, hogy van hajvégápoló olajuk, hát rögtön tudtam, hogy nekem kell belőle. Itthon szerintem még nem kapni, de remélem, hogy hamarosan elérhető lesz.
Mivel aktuális volt a hajmosás, persze ki is próbáltam. A szérumot is úgy használom egy ideje, hogy olajat keverek mellé, úgy viszem fel a félszáraz hajamra (törcsibe csavarom egy órára kb, és mikor leveszem róla, akkor jönnek ők), most az eddig használt olajamat kicseréltem erre. Eddig tetszik, száradás után vállalható, fényes, puha volt a hajam, nem állt mindenfelé. Az illata is kellemes egyébként. Az egyetlen dolog, ami idegesít, hogy csavarni kell a kupakját, és utána lehet cseppenteni belőle (lehetőleg óvatosan, hogy ne háromnapi adagot nyomjon az ember :sweat_smile: )

5 Likes

Summer Fridays mineral milk sunscreen, ma reggel kipróbáltam és a fejem a falba verem, hogy nem tettem hamarabb.

Tökéletes, sok ásványi spf-hez volt már szerencsém, de ez messze a legjobb. Itt el lehet felejteni a gyógyszertári szemcsés, narancsos, grízes elkenhetetlen izéket.

• lágy bézses szín, de arcon láthatatlan, fedés nincs
  • fluid, könnyű dolgozni vele
  • pillanatok alatt felszívódik, illeszkedik, nem kell percekig simogatni
  • illatmentes
  • nem fog össze semmit
  • nem tapad, nem ragad, olyan mintha kémia spf lenne
  • nem fénylik, nem matt, legegyszerűbben úgy mondhatnám, olyan, mintha nem kentél volna az arcodra semmit, egyszerűen nem látszik

El vagyok ájulva, reggel csak azt tudtam hajtogatni, hogy nem hiszem el, ilyen nincs.
Állagra a @Niko által emlegetett Isdin kémiai fényvédőre hajaz, de ez ugye mineral.
Tökéletes irodai fényvédő nekem és a szemem érzékenysége miatt sem kell aggódnom.
Nyilván szabadtérre, strandra nem ezt használnám, de hétköznapra szuper lesz.
Holy grail esélyes.

Sajnos így a többi Summer Fridays terméket is ki kell próbálnom, főleg a skintint-et. :grinning:

Screenshot_20240320_172653_Google

16 Likes

Próbálkozom mintán keresztül a https://kremmania.hu/kremek/guerlain-parure-gold-skin-matte-foundation alapozóval. Eddig jónak tűnik, pedig szinte sosem tudok alapozót használni mindenféle érzékenységek miatt.
Az árnyalatot hála az égnek vakon sikerült eltalálni elsőre is, bár felkenéskor kifejezetten megijedtem, hogy nagyon sápadt vagyok vele, de fél órával később teljesen olyan, mint a természetes bőr. Nem ül bele ráncokba és nem érzem a fojtogató maszkhatást sem. Picit illatos, de még nekem is elviselhető. Már 5 órája van rajtam, de nem fénylik még a T vonalban sem, és inkább enyhén lepúderezett érzetem van. A kiszerelés is korrektnek tűnik (35 ml), egyedül az árra fintorgok. Mivel egy borsónyi ment fel az egész arcomra, szerintem vállalhatatlanul sokáig elég lenne a 35 ml, de na…most próbálgatom, de gondolkoznom kell még, hogy hajlandó vagyok-e ennyit kifizetni.
Eredetileg ezért https://kremmania.hu/kremek/guerlain-terracotta-le-teint-healthy-glow-foundation indultam próbálgatni, de temperaszagú és annak ellenére, hogy mindenhol dícséretet és kellemes, enyhén, maximum alsó közepes fedést ígértek, olyan, mintha vakolnék. Ki fogom még próbálni, mert kunyiztam mintát (ez is értelmezhetetlen, hogy könyörögni kell mintáért), de mivel illatra sem és állagra sem jön be, nem jósolok jót.

6 Likes

A Terracottát még nem próbáltam, de a Skin Matte-et igen, egy hónapja, és ha nem lenne annyi alapozóm amit el kell használnom még, valamint nem annyiba kerülne amennyibe, simán átváltanék rá, és rá se néznék a többire. :slight_smile:

1 Likes

Most online több helyen is akció van rá, de így sem a filléres darab :roll_eyes: de hát persze, ebben is, mint minden másban nekem nem jó az, ami másnak…“Nekem” a drága kell :roll_eyes: :unamused:

2 Likes

@anon21269124, valóban borzasztóan drága :nerd_face:, te milyen kedvező árban tudnád megvenni?
Itt nálunk is a Sephorában 90,50€ és nincs rá semmilyen érvényes akció, a Douglasban 94,99-ről az anyák napi (nálunk május 2. vasárnapja az anyák napja) akcióban 60,99 € (- ≈35%), a legkedvezőbb áron -40%-kal, 89-ről 53,40 €-ért a Marionnaudban kapható, … talán a mo-i Marionnaudban is? Ez azért már kevésbé infarktus veszélyes ár, sokkal könnyebb “megmagyarázni magunknak (a lázongó lelkiismeretünknek)” :face_with_hand_over_mouth:, hogy ezt bizony “megérdemeljük” :grin:

1 Likes

Itthon most a notino-n láttam a megbízhatóbb webáruházak közül a legolcsóbban. Ott kb 72 eurónak megfelelő összeg, 28 ezer forintért láttam ma. Mindenhol máshol 97 eurónak megfelelő forintért kapható.
Mondjuk így a nap végére nem vagyok tőle lenyűgözve annyira, pedig nem fogdosom az arcom. Bár 15 órája van fent, nem nagyon van min csodálkozni :slight_smile:
Ja, és ha nagyon szeretném, nem nagyon kell megmagyaráznom magamnak se, másnak pláne. Csak azért van egy lélektani határ, amit nem vagyok hajlandó kicsengetni ilyesmiért :slight_smile: Ez pedig pont ezen a határon billeg :slight_smile:

Az osztrák flaconi oldalán jóval olcsóbb, az alapozód, gondolom az angol webshopokban is. A notino nem éppen megbízható áruház. Nekem eladtak egy hamis YSL rúzst, sokaknak hamis parfümöt, hamis Olaplexet. Drágább dolgot nem onnan rendelnék, de nyilván a te döntésed.

1 Likes

Nem tartok még ott, hogy rendeljek :slight_smile: Bármilyen bőrápolási vagy sminkbeli újítás (rúzsok kivételével) számomra hónapok nézelődése, mérlegelése és próbálgatása :slight_smile: Ebben az esetben még csak a 3. napnál tartok a folyamatban és a próba 1. napjánál :smiley: Az én tempómban ebből legkorábban szeptemberben lesz valami, ha lesz :smiley:

Meglep ,hogy a healty glow -t tempera szagúnak érezted . Az enyémnek finom illata van ,a teszterek lehettek régiek.

1 Likes

Én az osztrák Douglastól tavaly lejárt toun28 krémeket kaptam (gondolom valami partneren keresztül jöhetett), egy másik rendelésnél meg használhatatlan primert küldtek (képpel reklamáltam és cserélték vagy visszaküldhettem volna csak közben hazajöttem).
Most két igen apró, de a szívemnek kedves rendelést töröltek értesítés/indoklás nélkül (vagy majd még most találom meg), a három nagyobb remélem rendben lesz.
Az osztrák notino eddig rendben volt, mondjuk nem tudom leellenőrizni, hogy a Jeffree Star mono-im eredetiek-e. Ugyanez vonatkozik a flaconis NARS ecsetemre.

Nem tudom, melyik árnyalatot nézted ki, de a Vivantison némelyik olcsóbb mint Notinón.
Én már többször rendeltem tőlük, például a Dolce&Gabbana púderem és a Guerlain Parure Gold poralapozóm, kifogástalan és eredeti terméket kaptam.

1 Likes

Én a Douglasból csak az általuk forgalmazott termékeket veszem. Vannak a honlapon partnertermékek táskától kezdve az ékszerekig, vitaminokig, ilyesmit sohase rendeltem, mivel nem a Douglas küldi hanem a partner cég, ráadásul drágábban, mint a partnercég oldalán, hülye meg nem vagyok. A Douglas termékei mindig rendben voltak, az akciók is csak azokra vonatkoznak. Reklamáció esetén viszont azt írják, hogy a partnercég dolgait is ők bírálják el első körben, de ez szerencsére nem érint. Nem lenne elég idegsejtem arra várni, hogy 2 cég mikor téríti meg a pénzem.
Egyszer küldtem vissza egy IT ecsetet több éve, mert a ferde ecset fejét bénán vágták, kaptam egy utalványt és levolt tudva pár nap alatt. Eredetinek eredeti volt, csak nem voltam elégedett a minőséggel.

Nálam egy cég elvágja magát ha hamis terméket forgalmaz, csak elkell olvasni a notinos véleményeket kint és itthon is. Kint a Trustpilot oldalán vannak a csodás csalódott vélemények. A kedvencem mikor a vevő tételesen sorolja mit vett és mind hamis vagy 20 éve ugyanazt az illatot viseli, de csak a notinos tart 5 percig rajta.

Néha eszembe jut, hogy sok jó terméket azért húznak le az emberek, mert vettek belőle egy hamis példányt, csak nem tudták, hogy az és azt gondolják, hogy silány minőség. Pont emiatt nem veszek semmilyen piacos oldalon sminket, krémeket, mert lehet a tulajdonost is megtévesztették.

1 Likes

Ezek a krémek le voltak árazva (=olcsóbbak voltak mint bárhol), még írtam is nekik, hogy a lejárati dátum miatt van-e. Megnyugtattak, hogy nem. Amúgy a reklamáció és a visszatérítés pikk-pakk lement, úgyhogy arra nincs panasz.

Uhh remélem a notino-s Tangle Teezereim eredetiek lesznek. :sweat_smile:

Reméljük, vagy pár keresett szó mellett visszaküldöd.

Én már annyi online rendelést megbántam. De online vannak a jó akciók és a bontatlan termékek.

Egyébként külföldön a reklamáció hatásosabb, mint otthon. A vevőnek “hatalma” van.

2 Likes

Amúgy én közvetlen a cégtől rendelésnél voltam szomorú, megkérdeztem hol gyártják az ecseteiket, jött a válasz, hogy USA és Italy. Megrendeltem, megjöttek az ecsetek, made in China. Rákérdeztem, “Ja, nemrég áthelyeztük a gyártást”. Lehet tippelni ez melyik high end márka.

Ó, sajnálom. :frowning:
Milani Luminoso? Már a dm-ben is elérhető: