Bőrápolási rutin

Köszi a tippet, szerintem nem ez lesz a gond, mindig küzdünk a magas páratartalommal :grin:
@umpalumpa Így tudok neked is reagálni, mert sok választ nem engedne egymás után elküldeni. Tretinoint direkt nem használtam vagy 3-4 hétig, de nem javult a helyzet. A fizikai fényvédők meg eddig is részei voltak a rutinomnak, talán most sokallt be a bőröm?!
@Amadea Kb. kéthetente előkerül BHA vagy AHA, gyakrabban nem. Reggelente c-vitaminos szérumot használok még (Elyn’s Lab), én már erre is el kezdtem gyanakodni, mintha nem tenne jót a bőrképemnek… Vazelinre már gondoltam, most megerősítettél, fogok is venni egyet! Köszönöm a tippet.
@LiliMae Biztosan gond a hideg idő, csak ezt eddig nem vettem észre. Hiába, lassan harminc leszek, minden változik :grin: Furcsa, hogy a tretnek ennyivel később jelentkezne mellékhatása, de hiszek nektek, többen is írtátok!
@Key4U Ez a rétegzős dolog úgy néz ki enyhítette a problémát, komolyan kell vennem és reggel-este csinálni.
@Kinga79 Csak az arcomon vettem észre, és jelenleg nem szedek semmilyen étrendkiegészítőt, pedig kellene :grin: De köszi az ötletet, nem gondoltam volna rá.

Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy ennyi hasznos tippet adtatok. Végülis most jobb lett a helyzet, mert minden este ezt kentem magamra: toner, kétféle hidratáló szérum, elyn’s Lab hidratáló krém, LRP cica és még erre jött lezárásnak egy olajos réteg (argán, mert most épp ez van itthon). Tret maradt heti 1-2x. Egyébként én attól még nem ájultam el, várom a csodát :grin: Ja és több vizet kellene innom…

8 Likes
2 Likes

Már úton van az Advanced Night Repair, majd beszámolok, sok-sok évvel ezelőtt használtam utoljára.
Hyaluront elhagytam a poszt óta, tök feleslegesnek tartom, el is fogyott, és ha elfogy ez az Almost-ost C-vitamin, visszatérek a C-Glow-hoz. Rendeltem egy Benton Fermentation esszenciát is.

1 Likes

Ja, és nagyon jót tesz az Avene termálvíz a bőrömnek, az egész testemre használom. Nyugtatja a bőrt.

A Happier Barrier krém összetevői megváltoztak, elvileg már csak az új változatot lehet kapni.

Screenshot_20230303_150606_Instagram

3 Likes

Ezt a krémet húzták le KM-n? Tök jó, hogy ennyire gyorsan reagálnak a vásárlók igényeire.

2 Likes

Igen, nagyon szimpatikus ez a hozzáállás.

1 Likes

Nem hidratált eléggé, szerintem ez volt a legfőbb kritika.
Ez a hozzállás csillagos ötös.
Alig várom a fényvédőjüket.

3 Likes

Valahol olvastam, hogy lesz egy harmadik hidratáló, a sorozat leggazdagabb tagja, száraz bőrre. Na, én azt várom.

3 Likes

Néhány hete használom a Tretiheal tretinoin krémet, a leggyengébb verziót, nagyjából 3 naponta. Előtte és utána is hidratálok, krémezek, köztes napokon is figyelek nyilván ezekre. Az én bőröm összességében normálból száraz felé mozdult el a tretinointól, kifejezetten érzem hogy még több hidratálás kell, mint ami azelőtt bőven jó volt. A szokásos alapozóm alatt is nap végére húzódik itt-ott a bőröm, ami ezelőtt nem volt jellemző.
Viszont nem lett durva hámlás a dologból, és látom már a pozitív hatásokat is. Simább, rugalmasabb, tömöttebb a bőröm. Nem volt kifejezetten elhanyagolva azelőtt se, és eleinte azt gondoltam nem sok mindent csinál a tretinoin, de most már kifejezetten van változás, ami tetszik. Erősség és gyakoriság marad, jobb a békesség.

8 Likes

Szépülj tovább, ez egy nagyon jó hatóanyag. Hosszabb távon még látványosabb lesz a hatása. Maradj ilyen óvatos vele, megéri. :slightly_smiling_face:

Én több, mint 1 év után jutottam el odáig, hogy a teljes arcomon hámlott a bőr. Most baba a pofim. :grin: Ott tartok, hogy a 0,1 %-osat hetente egyszer használom.

2 Likes

Az biztos, hogy eddig ez a leglátványosabban ható termék amit valaha használtam. Tapintásra is olyan puha lett a bőröm, amit a hámlasztók nem tudtak produkálni. Tetszik a dolog :blush:

1 Likes

Az egyik videósnál láttam egy összehasonlító táblázatot a színezett alapokról.
A két kedvencem pont a lista élén áll, bár én nagyon hiányolom a Smashbox termékeit is a sorból (és még sok mást)
Olyan nehéz a Baremineralst beszerezni (pont most tervezem nyárra, de a legvilágosabb színben alig találok), és a natural matte verziót még nehezebb. :thinking:

image

2 Likes

Én a Bobbi tint-et szerettem volna kipróbálni, de elég régóta színhiányos a Notino-n és Douglasban is. Külföldről pedig nem szívesen rendelnék.

Nagyon köszönöm az ajánlásod, a Cerave nagyon bevált, azóta folyamatosan vásárolom. :slight_smile:

1 Likes

Örülök :grinning:

1 Likes

Melyik árnyalatot keresed a Bare Mineralstól? douglas.at-n kapható mindegyik, 01 Opal-tól.

Oh, köszönöm :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:, már megrendeltem a Lookfantasticról Opal árnyalatban, meg is lepődtem, hogy mini méretben is kapható.
A matt verziót nagyon várom. :heart_eyes:

Próbáltátok már a tazaroten hatóanyagot? Mennyiben más, mint a tertonoin?

1 Likes

Most olvastam róla először :open_mouth:, azt sem tudtam, hogy ilyen létezik :sweat_smile:
Nem mintha tretinoint használnék, de sose tudni…
(Be kell vallanom, hogy az egyéb retinolszármazékokkal is leálltam teljesen, mert a tél folyamán egyre nehezebben tudtam pótolni a bőröm nedvességét. Temérdek toner, több réteg szérum és vaskos éjjeli hidratáló, nameg olajok segítettek rajtam. Nem mellesleg, mintha a nem kívánatos szőrök növekedése is lassult volna a képemen :thinking: :face_with_raised_eyebrow:)

1 Likes