Bőrápolási rutin

Mondjuk nem is tudom, mire fel ilyen nagy a szám, nem is használok hyaluront egy jó ideje.
Lemosó, mist, C-vitamin, fényvédő, ez a reggelem.

1 Likes

Ezen én is csodálkoztam, nem rétegezném őket egymásra.

1 Likes

@Lencseee @Amadea lehet, hogy én értem félre, de szerintem ő nem rétegzi a C-vitamint és a BHA-t, hanem ebben a L’Oreal szérumban mindkettő van:

Screenshot_2023-02-10-12-52-00-695_com.android.chrome

Arról nem szól a fáma, hogy mennyi szalicilsav van benne.

2 Likes

Akkor nem az volt a gond, hogy túl álmos voltam reggel. Láttam a szalicilsav feliratot, de külön flakont nem láttam feltűnni a srác kezében.
Amúgy ez egy L’Oreal reklámnak tűnik és lehet, hogy jók a szérumok, de a dekorkozmetikai márkák bőrápolási termékei nem igazán érdekelnek.

3 Likes

Amennyit én értettem a videóból, az a bha-vitC az egy termék, és arra viszi fel a hialuronos szérumot. Gondolom a demonstráció lényege a sorrend - c vitamin száraz bőrre, ha beszívódott mehet rá a hia, aztán arra még vmi hidratáló permet mert a hia megköti a nedvességet. Plusz a fényvédő, ugyi.
Amúgy ő bőrgyógyász, ha jól tudom. Reklám ide vagy oda, azt elhiszem neki hogy szerinte ez az ideális sorrend

1 Likes

Tudtok ajánlani egy szupersztár anti-age szérumot? Mindig elfog a pánik a születésnapom környékén, nézzétek el nekem!

Amit most használok szérumként:
C-vitamin (Almosté, mást nem bír a bőröm),
Hyaluron (Elyn’s lab)
Retinal (most Almost-ét tesztelem)
Tretinoint nagyon ritkán, és csak a homlokráncomra kenek, ha eszembe jut.
Estére gondoltam valami szupersztárt, az utóbbi időben csak tasakos szérumokat használtam el az Omoroviczától, amit imádtam, de azért na…
Esetleg peptid? Vagy EL Advanced? Mit ajánlanátok?

2 Likes

A retinolnál nincs nagyobb anti-aging szupersztár, és a tretinoin a legmenőbb köztük, rendszeres használattal, alkalmankénti felhasználás mellett ő se tud csodát tenni. Hidratálókrémbe is keverheted, ha félsz, hogy leesik tőle az arcod (ami esélyes).
Nekem az A313 a kedvenc retinolos termékem, aminek látom a hatását, de nem szárít.
A másik anti-aging mankó ugye a fényvédő.

Még pluszban egy gyenge AHA hámlasztó esetleg?

4 Likes

Pont most rendeltem AHA-t, mert a Smooth Out folyton készlethiányos.
Mivel a tretinoint csak nagyon pici területre kenem, ezért gondoltam valami anti-aging szérumra, amit este “bőrképjavítóként” feldobhatok, de ez a hidratálóba keverés tetszik.
Ahogy én látom egyébként, nekem is a kevesebb több, csak néha elkap a pánik :smiley: ,aztán megnyugszom.
20230216_111915

4 Likes

Mindenkinek másra van szüksége, végig lehet próbálgatni az összes retinolszármazék összes terméket, jó játék.:grinning_face_with_smiling_eyes: Az én bőröm meg se rezzent az A313 előtt, ennél a terméknél láttam már a változást, a tretinoin meg feladta a leckét, de birkózom vele.
Miért kap el a pánik? Úgy emlékszem, a leírásaid alapján nincs különösebb bőrproblémád.

De cukik azok a kis fiolák! Sajnos 2 termék se vált be az Almosttól, ezért elengedtem a márkát.

Boldog születésnapot :partying_face:

Én szeretem az EL ANR-t. Felváltva használom a Clarins Double szérumával. Egy üveg ANR után egy üveg Double szérum. Most fog elfogyni a Clarins.

Én bevallom őszintén, nem nagyon használok retinolt. Koromnál fogva már kéne, de egyébként nem érzem hiányát.
Egyetlen termékhez vagyok évek óta hű, a Hylamide SubQ skinhez(hyaluron és peptidek). Dehát ez ugye megszűnt. Pár üveggel felvásároltam, úgyhogy egy darabig még van belőle. Számomra egyértelműen holy grail kategória, ezért én valamilyen peptides szérumot mondanék.

De egyébként tényleg jó az ANR is, sokszor van belőle 7 ml-es eladó akár itt a KM-en is, ki tudod próbálni.

2 Likes

Ja igen. Egészen biztosan a peptidek művelik nálam a csodát, mert sima hyaluron szérumom volt már más is (G&G rich, TO és Bioderma), de csak a SubQ-nál érzem a hatást.
Viszont más peptides szérumot még nem próbáltam.

2 Likes

Pánik csak akkor fog el, ha tükörbe nézek. :smiley:
Na jó, vicceltem.
Nemrég láttam Liluról egy videót, és megnyugodtam, hogy nem kell aggódnom a korom miatt, rajta érzem a pánikot, és teljesen eldeformálódott az arca.
@Gloria, köszi szépen. :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
Nemrég csináltam egy 100% hylauronkúrát, ampullákban volt, és ugye használni kellett mellé arcpermetet és hidratálót, és na, annak rendesen láttam hatását. Mivel annyira minimálrutinon voltam az ekcémám miatt, hogy lehet, hogy alulhidratált volt a bőröm, és csak feltűnő volt a hatása, ahogy rendbejött, vagy tényleg használt. Az Elyn’s lab annyira nem létszükséglet, de elhasználom.
Egyébként a Timeless-nek van erős hyaluronja, de én is inkább peptiden gondolkodom. A Helia D-t nagyon dicsérik, és még ezt is:

Bár ez is tetszetős:

1 Likes

Dr. Dray isteníti ezt a Q10 szérumot.
A hidratálás nagyon fontos, többet ér bármilyen szérumnál.

Hülye telefon, isteníti. :joy: most meg átírta. Új telcsim van, mindent átír, megőrülök tőle.

Hidratálóból most kipróbálom utazáshoz ezt az Almost krémet, de a Hydratation Station nekem nagyon bevált, azt hittem, kevés lesz, de minden téren tökéletes az a hidratáló.
Testre hidratálásként az Avene termálvizes spray és a Body + Me fekete testápolója nagyon ütős páros nekem.

1 Likes

Ah, a subq-bol az utolso uvegemet kenem…lesz-e ra alternativam valaha…

Nem sok dupe-ja van.

1 Likes

Köszi, ezt áttanulmányozom+;-)

Nem szérum, de esetleg vmi jó kis arcolaj? Én most Panarom sárgabarackmagolaját használom esténként zárásként, és nagyon meg vagyok elégedve. Nem mellesleg mindig feldob az illata. :slight_smile: :slightly_smiling_face:

2 Likes