Ah, a subq-bol az utolso uvegemet kenem…lesz-e ra alternativam valaha…
Nem sok dupe-ja van.
Köszi, ezt áttanulmányozom+;-)
Nem szérum, de esetleg vmi jó kis arcolaj? Én most Panarom sárgabarackmagolaját használom esténként zárásként, és nagyon meg vagyok elégedve. Nem mellesleg mindig feldob az illata.
Sziasztok!
Amióta elköltöztünk és más világításom van a fürdőben, sokkal rosszabbnak látom a bőrképemet Lehet, hogy amúgyis változott, nem csak a fényforrás.
Valamitől nagyon kiszáradt a bőröm és nem tudom visszaállítani, hiába használok szérumokat is, olajat is, LRP Cicaplastot is. Van valami tippetek? Fizikai fényvédőimet is nagyon szárítónak érzem. Heti kétszer merem kenni a tretinoint.
Ez egy nagyon jó antioxidáns koktél, bár pont emiatt inkább reggeli rutinba ajánlott, de szerintem elfér este is. Inkább a megelőzés kategória, mint a látványos.
Lehet, hogy a levegő is jóval szárazabb az új helyen és a fűtés a ludas, ha nem változtattál egyébként semmit a rutinodban?!
Mindig lenyűgözve és kissé irigykedve is olvasom itt a különböző szérumok, retinol, hialuronsav és hasonló “kencéket” tőletek igazság szerint nem tudom eldönteni, hogy ennyire nem veszem észre magamon vagy tényleg nincs szükségem ilyesmire. Más kérdés, hogy nem is mernék ennyi mindent felpakolni.Ugyanakkor megjegyzem, simán lehet, hogy egyszerűen nem veszem észre magamon, hogy indokolt lenne kenegetni, mert nagyon sokáig nem értettem ezt a narancsbőr körüli mizériát sem, hogy mi ez-kinek van stb. Aztán kiderült, hogy nekem van, mindig is volt, csak sosem tűnt fel, mert természetes volt, hogy ott van
A tretinoin is ludas lehet az időjárási körülményeken kívül (hideg, száraz téli levegő). Meg ilyen ritkán használva is okozhat komoly vízhiányt, sőt, átmeneti zsírhiányt is.
A fizikai szűrők, cink-oxid, titán-dioxid is szárítóak
(Jómagam még a közepes retinalt is letettem kb. 2 hónapja, mert nem győztem hidratálni, táplalni a képemet hasonlóan kevés sikerrel. Amúgy zsíros bőrű vagyok, igaz egyre kevésbé a korral. De még mindig arról szól az év nagy része, hogy a homlokomat, orromat mattítom, h ne legyen egész nap fényes a sok olajtól.)
Ha nem érzed szükségét, akkor nem is kell magadra kenni mindent. Neked ott van a nagyfokú érzékenység is, nehéz lenne kikísérletezni egy teljes rutint (sminkeltávolító, lemosó, toner, hámlasztó, antioxidáns, retinolféle, hidratáló szérum és krém, fényvédő, arcpakolás, szemkörnyékápoló…mit hagytam ki?)
Szia!
Nem lehet, hogy a hideg téli idő szárította ki a bőröd? Esetleg mostanra elégelte meg a bőröd a gyakori tretinoin használatot (az rémlik, hogy 2 naponta használtad? Vagy a kettő együtt.
Használsz más aktív összetevőt is?
Rajtam se segített az arcolaj. Több réteg hidratáló toner, esszencia, krém, az egy órára feldobott fátyolmaszkozásnak látványos a hatása. Az egyik esti hidratáló krémem a Bioderma cica kréme (zsíros érzetű, mert spf50-es. Nappalra használhatatlan, ezért spf ide vagy oda, este használom).
AHA hámlasztás, reggel pedig primernek a PC maszk.
Nagyon kritikus területre vazelin megy (este).
Ezek kordában tartják a szárazságot.
Remélem, tudtam használható tippet adni.
Nekem hidegebb időkben sokkal szárazabb a bőröm, mint nyáron, plusz talán a tretinoinnak esetleg később jelentkező mellékhatása is lehet ez a kiszáradás. Nekem a vizesebb állagú termékek rétegezése segít, toner, ceramidos szérum (Hedonia vagy almost), fátyolmaszk. Gyenge aha-t használok heti 1-2 alkalommal (a TO aha lötyije). Tretinoint most óvatosan 3-4 naponta, előtte-utána hidratálok. Fényvédő az Avene intense protect ami sokaknak túl testes, de ilyenkor jólesik (kémiai fényvédős).
Mi a véleményetek a Tanaka, vagy bármilyen arcmasszázsról? KM-es véleménynél láttam, hogy valaki ezt csinálja és milyen klassz. 1 hete 2 naponta csinálom, igazából olyan jó kis relaxációs az egész, hogy mennyire hatékony azt nem tudom megmondani, csak szem alatt vannak apróbb ráncaim és egy naggggyon kicsit banyaránc (az orrtól a száj sarkáig lévő )
(Az angol felirat azért néha nagyon vicces )
Én is a tretioninra és a száraz levegőre a lakásban tippelek. @Amadea és @LiliMae módszere segített rajtam is, ha kiszáradtam. Annyi, hogy a több réteg hidratáló tonert, esszenciát, szérumot CeraVe hidratáló krémmel zártam le. Nekem ez a csodaszerem, imádja a bőröm.
Csak az arcod száradt ki a bőr vagy az egész testeden?
Nekem meglepő módon egy vas tabletta szárítota ki durván a bőrömet, konkrétan helyenként égett ,ha hozzáért a víz és nagyon viszketett is.
Amint elhagytam ezt a tablettát, megszűnt.
Minden arcmasszázs, amit rendszeresen végez valaki az jó hatású. Jó a vérkeringésnek, a bőr alatti rétegek fitten tartására, az izmok karbantartására, kellemes a léleknek is, hiszen tettél magadért valamit
De a lényeg, ha jól esik pont akkor, már azzal használt
Olvasom, hogy használod a Hedonia és az Almost ceramidos szérumát is. Az előbbi márkával tegnap este találkoztam először a neten, és arra lennék kíváncsi, hogy a te tapasztalataid alapján mi a különbség a kettő között? Mondanád valamelyikre, hogy jobb a másiknál, vagy egykutya? Kíváncsi lennék a Hedoniára, de ha nincs nagy különbség a kettő között, akkor nem kísérletezem.
Szerintem nincs nagy különbség. Állagra is kb ugyanaz, hatása is, legalábbis nekem. Azèrt vettem most a Hedoniát mert kolléganőm is rendelt onnan egy krémet és így feleztük a szállítást.
Köszönöm, akkor nem kapaszkodok nagyon utána.