Akciók - tudsz róla?

5 Likes

A múlt héten láttam a kuponos Glamour kiadányt. 2890,- Ft. Hát nem tudom… 20-30 % engedményt rendszeresen ad a Rossmann, DM-be nem kell kupon, máshol meg felárazzák a cuccokat a G napokra (Media Markt-tal kapcsolatban konkrét tapasztalatom van). Novembertől pedig az összes fast fashion elkezdi kidobálni a rongyokat 30-40-50 %-os áron. Most először ezt kihagyom. Szerintetek?

3 Likes

Van valami olcsóbb újság is, amiben van kupon, Meglepetés vagy Kiskegyed. Ha valaki látja, szóljon, arra vadászok.
Pár éve abbahagytam az újság vásárlást, Elle, Marie Claire, rohadt drága lett.

1 Likes

A Kiskegyedben szokott még lenni, de mintha azt is feláraznák most már erre az “alkalomra”. Engem ritkán érint a Glamour-napok, azért a kevés kuponért, ami érdekes lenne számomra, nem érné meg megvásárolnom az újságot, de a legutóbbi, tavaszi napokon pont lett volna több számomra is használható kupon is, ezért bementem egy újságoshoz venni egy Kiskegyedet. Hát én nem tudom, hogy alapból ez az újság mennyibe kerül, de a kuponos kiadvány valami 1999 forint volt :open_mouth: meg is köszöntem szépen az újságosnak a tájékoztatást, aztán kijöttem. Szerencsére a csak papír alapon működő (Müller) kuponokon kívül mindent sikerült vagy online megtalálni, vagy kideríteni, hogy mégsem tudnám, vagyis inkább nem akarnám felhasználni azt a kupont (pl. máshol még így is olcsóbb a keresett cucc). Nekem akkor Redditen sikerült találni egy témát, ahol befényképezték, hátha most is lesz ilyen.

(amúgy most itt is van már hozzászólás-törölgetés? Meg mertem volna esküdni, hogy erről volt már az elmúlt pár napban beszélgetés, valaki már azt is leírta, hogy most melyik olcsóbb újságban lesz, erre most nem látok erről szóló hozzászólásokat az elmúlt egy hétben :roll_eyes:)

Van külön glamour topic

1 Likes

Szia, igen, én írtam le, hogy egy autós újságban van kupon és azt is, hogy a Glamour újság fele reklám. Most nagy hirtelen én sem találom ezt a hozzászólásomat.
Egyébként igen: tegnap voltam a Lidl-ben, legalább 50 példány Kiskegyed tornyosult az állványon kuponnal együtt, 1190,- Ft az ára. Azért az mégis barátságosabb, mint 2890,- Ft-ért a G Magazin. Emlékszem, régebben az olcsóbb Kiskegyedért verekedés volt a megjelenése napján a kuponok miatt, most meg ott áll hegyekben mindenhol. Persze nem csodálom: anno DM-Rossmann 50 %-kal nyomultak, most szerintem nincs egyetlen 50 %-os kupon sem. A 20 % pedig… hát az úgy általában már mindenhol folyamatosan van hol erre, hol arra. Már a Swarovski is nyomul az outlet szekcióval, régebben volt 20 %-os kupon, de minek, mikor 30-40-50 %-kal olcsóbban lehet folyamatosan vásárolni. Apropó: CCC-ben ma 30 %-os akció volt mindenre - igaz, csak pár óráig. Szóval ez a G-kupon is kezdi eldobni a kanalat csakúgy, mint a Krémmánia - sajnos. :frowning:

1 Likes

Megtaláltam a hozzászólásomat: a “Kupon napok” topicban van. Nem törölték.

1 Likes

Oh, köszi az utánajárást - igen, közben más is írta, hogy több kuponnapos topik is van, nekem ez addig nem esett le :3

Örülök, hogy legalább a Kiskegyednek barátibb ára van, ennyit már tényleg elgondolkodtató lehet rászánni kedvezményekre, ha valakinek van esetleg valami konkrét, amit szeretne, és most tényleg jobban megéri. De sajnos - vagy szerencsére - nekem is az a tapasztalatom, amit te is írsz, hogy nagyon sok helyen nincs már ennek értelme, máskor is vannak ugyanolyan, ha nem jobb akciók, sok áruház meg megadja a kedvezményt kupon nélkül is.

2 Likes

Sosem glamouroztam. Asszem talán egyszer, de abban az időben sem a dm-ben,sem a rossmann-ban nem volt csak úgy akció. Azóta pedig ahogy fentebb is írtátok, irreálisan felviszik egy csomó helyen az árakat és végül kuponnal veszed annyiért, mint amúgy teljes áron. Erre még rájön a tömegnyomor és lejövök az életről. Különben sosincs arra kupon, amire nekem kellene, innentől teljesen elengedtem :slight_smile: egyáltalán az eseményről is akkor értesülök, amikor az itteni topikot látom felpörögni. :smiley:

3 Likes

:rofl: :rofl: :rofl: “Lejövök az életről…”
Azt gondolom, hogy a DM pont ezért szállt ki az egészből. Elképesztő, hogy mi volt anno 1-2 nap után az üzletekben. Minden széttúrva, mintha egy vadkan csorda csörtetett volna át mindenen, lefosztva a polcok, sminkek szétkenve. Ehhez gratis élvezetként adódott, hogy többen a kasszánál jöttek rá, hogy nem vagdosták ki a kuponokat! :rofl: Akkoriban még nem volt online kupon sem. A dolgozók idegrendszerének megkímélése érdekében úgy döntöttek, hogy a Glamour napok kiváltotta fluktuációval többet veszítenek, mint amennyit nyernek az extra bevételen. Gondoljatok bele, mi meló lehetett emberi kinézetre visszahozni a boltokat egy ilyen roham után. Szerintem Rossmann is jobban tenné, ha hagyná a fenébe az egészet. Megbolondulnak szegény eladók. :frowning:

5 Likes

A dm két hetes pontsokszorozó akciót tart ilyenkor. Ami szerintem sokkal jobb, mert egyrészt kisebb az esély a tömegnyomorra, másrészt azt vesz az ember, amit akar.

4 Likes

Már a Müllernél sem Glamour napok lesznek, hanem Müller napok.

8 Likes

Ez a kép sajnos szokatlanul pofátlanra sikeredett a Müllertől - az “kis” részlet, amit ide (gondolom nem véletlen) elfelejtettek kiírni, az az, hogy csak 12 000 forintos vásárlás fölött él ez a kedvezmény. Ha valaki parfümöt, vagy több drágább sminkcuccot venne, annak biztosan nem fog ez különösebb gondot okozni, de nekem pl. jellemzően nem drága termékek kellenek tőlük, ezért én egy baráttal fogtam össze, hogy a vásárolt cuccok együtt kiadjanak annyit, hogy megkapjuk a kedvezményt…
Örülök, hogy végre a Müller sem kuponozik, mert náluk mindig örültem a Glamour napi kedvezménynek, ha sikerült valahonnan kupont szereznem, de a legtöbbször nem tudtam náluk vásárolni, mert a fentiek fényében emiatt értelmetlen lett volna megvennem az újságot, nem érte volna meg, pláne a jelen újságárakkal.

2 Likes

Amúgy a Müller szerintem egyre gázabb.
Emlékszem, az elején még a blokk mellé kaptunk egy, a vásárlás értékének 5%-át érő kupont, amit később le lehetett vásárolni. Aztán már csak 3%, később 2%-ra csökkent, végül ez megszűnt (nem beszélve a vásárlások mellé kapott termékmintákról, amit szintén évek óta nem adnak már).
És lássuk be, a választék óriási, de az árak is elég magasak, pl. a Lego szetteket csak 20%-os akcióban éri meg megvenni, mert akkor kerül náluk annyiba, mint máshol.
Ráadásul, amikor még csak Vecsésen volt üzletük, akkor a választék olyan volt (bár valamivel szűkebb), mint a bécsi Müllerben a Mariahilferen. Aztán ahogy egyre-másra nyíltak az üzletek, úgy egyre inkább kezdtek eltűnni azok a márkák, amik csak náluk voltak, helyet adva azoknak, amik máshol is vannak. Persze még akadnak, de jóval kevesebb, mint 15 éve.
Hónapok óta nem voltam Müllerben, de nem is hiányzik.

2 Likes

Egyetértek, de nem ünneprontásként megemlíteném, hogy ez a DM kedvezmény is egyre karcsúbb. Úgy rémlik, hogy tavasszal még 25x pont járt a vásárlásra mint G-kupon kiváltása. Én pont ma voltam a DM-ben, beváltottam ezt a 20x-os kupont (legnagyobb örömöm egy Tesori d’Oriente öblítő volt, amit még sehol nem láttam). :slight_smile:

1 Likes

Köszi a tippet!

1 Likes

A Sipónál 40% kedvezmény van a BOJ, Cosrx termékekre, 20% Geek&Gorgeousra, Elyn’s Labre. Sok minden más is akciós.

7 Likes