Én nagyon háklis vagyok a hunglish beszédre sajnos, pedig tudom, hogy valaki Magyarországon is főként az angolt használja a magánéletében vagy munkájában. De mostanában azt veszem észre, hogy Youtubeon szinte mindenki elkezdte ezt csinálni, és ráadásul olyan szavakat mondanak folyamatosan angolul, ami még csak nem is a highlighter, amire nem nagyon van magyar kifejezés, hanem amire simán van: brand, glow, mascara…
Megőrjít!
Igen de másnál is hallottam már
Megnéztem ezt, és őszintén nem tudom eldönteni, hogy ez most komoly-e vagy “poén”. Megijedtem.
@kamcs: Én még mindig inkább arra szavazok, hogy angolul használjon valaki egy szót, ne valami idióta magyartalan fordítással. Én is sokszor használom az angolt és sokszor használok angol szavakat is. Nem tudom, melyik tűnik a nagyobb sznobizmusnak…
Személyes kedvencem: “a nap végén”. Na, ez az a kifejezés, amit, jellemzően nem beauty guruk, hanem az üzleti életben “menők” szeretnek villogtatni, hiszen olyan fejlettek, hogy csak ilyen szavakat puffogtatnak az irodában/konferenciákon/meg még a rohadt hétvégi grillezésen is, hiszen akkora “nagymenők”, hát, az ember fejét verném az asztalba: VÉGSŐ SORON!!! Szép magyar, ősrégi kifejezés. Már azelőtt is elterjedt volt a köznapi életben, hogy bárki egy multinál kezdett volna dolgozni
Emlékszem, egyszer valaki elindította a Youtubeon azt, hogy “nem is húzom tovább a szót”, aztán évekkel később emberek elkezdték felhúzni magukat, hogy a szót nem lehet húzni, max. az időt lehet, és sokáig MINDEN videó alatt ott volt, hogy “az úgy van helyesen, hogy nem is húzom tovább az időt”.
Egyébként a “megéri a pénzed” variációjaként még azt is szoktam hallani, hogy “ez a termék megéri a pénzét” (kinek a pénzét?), az is kiakaszt.
Youtube bloggereken kívül is, iszonyú mélyen vannak a mai fiatalok (tisztelet a kivételnek) magyar nyelvtan és helyesírás terén, köszönhető a magyar oktatás mélyrepülésének…
Az én korosztályomnak - 40 felettiek- még iszonyú ciki volt, ha valaki nem tudott helyesen írni, és még a legrosszabb tanulók sem írtak olyan helytelenül, amivel most posztok meg “tartalmak” születnek…
eh, szerintem mindig is voltak sokan, akik nem tudtak helyesen írni, csak régen nem volt twitter meg instagram, szóval kevésbé volt feltűnő. viszont az igaz, hogy (sajnos vagy nem sajnos) manapság bárkiből lehet “közszereplő”, nem kell hozzá ékesszólónak lenni, sőt…
Engem az is felháborít, ha egy influencer egy szponzorált posztot ékezetek nélkül, tele helyesírási hibákkal tesz ki. Sima posztnál is zavar, de ha ez egy olyan tartalom, amiért pénzt kap, nem is keveset, akkor pláne extrán figyelni kéne erre.
Pozitívan csalódtam Radics Gigiben :). A sminkje is nagyon szép illetve az egész beszélgetés tetszett.
Végre sminkeltek is, és nem csak az Instagramról meg a követőkről volt szó, mint az elmúlt jópár részben.
Minden adást láttam azt hiszem, de ez az egyik ami nyomott hagyott bennem. Gigi egy nagyon pozitív életvidám személyiség. Smink nélkül is szép az arca. Durva, hogy évekig így ráfeszült erre az állandó make-up legyen rajtam-ra.
Engem is ezzel idegesítenek fel. Vagyis inkább Lilu.
Igen, ez nagyon jó beszélgetés volt, nekem is tetszett!
Jól sikerült a videó, és hasznos információk vannak benne. Nem akarom a készítő érdemeit csökkenteni, de megtévesztő a cím. Nekem kicsit mást jelent, hogy minden fényvédőt kipróbál valaki a Skinsmartról… Persze érthető, hogy felesleges mind a 23-at kipróbálni, de a 9 mégsem a teljes repertoár. Ennek ellenére tényleg sok olyan információ hangzik el, ami alapján szinte minden bőrtípus megtalálja a neki megfelelő terméket.
Tati visszatért!!
Valamelyik nap pont eszembe jutott, hogy visszajön-e még… a review-jait bírtam, mert jól látszik minden, és alapos.
Nekem sokszor eszembe jutott, szerettem a videóit, mindig kikapcsoltak. Főleg a férjével közös unboxing-ok.
Kíváncsi vagyok az újakra, kemény időszakon van túl az új videó alapján.