Én is azért nem nézek már szinte egyáltalán magyar beauty videósokat, mert szinte mindenki platformjáról - akik korábban beauty tartalomgyártóként kezdték - elszivárogtak a részletes terméktesztek, és felváltotta a “lifestyle”, miszerint az életüket mutogatják, mit ettem ma, mit evett a gyerekem, room tour és társai. Ha valamilyen kozmetikumot véletlenül mégis megmutatnak, kimerül annyiban, hogy “nagyon szeretem, nagyon bevált,”. Hát ebből nem tudom meg, hogy miért lenne érdemes megvenni. Úgy gondolom, hogy a PR csomagokat is azért küldik a cégek, hogy az adott illető véleményt nyilvánítson róla, én az számomra nem elég vélemény, hogy “nagyon jó termék”. Manapság ez kimerül annyiban, hogy letudják a kötelezőt, kiteszik instasztoriba, hogy ezt kaptam, neadjisten készítenek egy 40 perces haul videót, aztán soha többet nem hallunk egyik termékről sem részletesebben. De nem is csak a kozmetikumok, hanem az egész felületes lett, a legtöbben már nem a minőségre mennek, hanem a mennyiségre.
Van egy-két ember, akinek érdekel az élete is, hogy mit főz, mi történt vele a munkában, milyen háziállatai vannak, de egy kezemen meg tudom számolni, hány ilyen van.