Pedig az allergéneket tudni kell mindenhol és a laktóz is az lehet. Lehet új volt még és nem ismerte ki magát.
Nekem se menne. Egész napom rohanas, időre járok dolgozni. Nem bírnam, ha még otthon is ki lenne centizve minden.
Azért az allergének - mint az összes tejszármazék - feltüntetése, vagy azokról információ szolgáltatása kötelező, nincs semmiféle kiskapu, titkos receptúrára sem hivatkozhatnak…
Anyám el sem tudom képzelni ,hogy volt ennyi ideje . Online oktatás van ráadásul .
Lehet van aki besegít neki, rokon vagy barátnő.
Na jó, de ha tegyük fel, te lennél a kasszás, és sehol sincs feltüntetve semmi tejre vagy laktózra utaló dolog, akkor mit mondanál ebben a helyzetben? Főleg, ha az “igen” válasz miatt nem vesznek tőled (ezért ki is rúghatnak), a “nem” válasz miatt meg esetlegesen jogilag számonkérhető leszel?
Nem a KFC-ben dolgozom, de ilyesmi kérdésekkel. Egy rettenet az egész.
Kötelező az üzleti egységekben jelezni az allergéneket mindenhol. Pont a gyorsétteremi kajánál tudható, hogy mi van benne, mert nem változik naponta a menü. Ugyanazokat az előre legyártott dolgokat használják hosszú évek óta.
Azért nem rúgnak ki senkit, mert azt mondja a vevőnek ne haragudjon, de nem tudja a választ, de ha fontos, megkérdezi a konyhában a kollégáit vagy az üzletvezetőt.
Azért viszont külföldön kiraknak ha flegmán, nemtörődöm módon kezel valaki egy ilyen helyzetet. Senki nem születik tökéletesen, egy új munkaerő nem tudhat mindent azonnal, de ha feltalálja magát nincs gond. Kérdezni nem szégyen.
Az első külföldi munkahelyemen fél napig írtam minden egyes termék hátuljáról az allergéneket, mert ki kellett írni és a főnököm nem szórakozott ilyenekkel. A fő termékeken kívül csak 72 féle topping volt, azt hittem befonom a hajam. Minden egyes összetevőt végigolvastam és jegyzeteltem. Ha elhangzik a mi van benne kérdés, akkor tudjuk mire lehet allergiás és nem miattunk kap rohamot.
Még az egyetemen testközelből láttam anafilaxiás sokkot mogyoró allergia miatt…nem tudtuk, hogy életben fog-e maradni, amíg kiér a mentő…akkor megmentették, de maradandó károsodást szenvedett. Akkoriban kezdék el jelölgetni a gyártók a csomagoláson az allergéneket (de még nem volt kötelező), amit evett azon pont nem volt…Nem véletlenül kötelező, és nem lehet félvállról venni, életek múlhatnak rajta.
Nars kisokos 2. rész
Valaki esetleg próbálta már ezt a terméket?
Bocsánat ,de a hölgy enyhén alkoholista kinézetű vagy csak ennyire puffadt a szeme alatt a bőr.
Micsoda szépségek!
A múltkori másfél órás élő alatt, valahol 1 óránál bement a kisfiú hozzá és megkerdezte mikor végez, mondta neki, hogy mindjárt, aztán megkerdezte a kicsi, hogy és apa mikor jön haza? Szerintem a nagyobbak figyeltek a kicsikre.
Ez azért rohadtul szomorú.
Mert a nagyok is kicsik még. Anya meg videózza ÓRÁKON ÁT a SEMMIT.
Mert én még tartalmat nem találtam benne. Sajnálom. Elszomorít.
Nálam ment a háttérben, át is tekertem mert nem érdekelt a kék smink se annyira, az elején volt még egy amikor panaszkodott az egyik gyerek a másikra, hogy lejárt a videojátékon az ideje de mégse hagyja abba, most kifejezetten nem tetszett a reakciója, mert olyan unottan ismételte el amit a kicsi mondott, de érdemben nem reagált.
Jó tudom van ilyen is, nem lehetünk minta anyák 24 órában…csak ez most úgy megütötte a fülemet.