Youtube beauty guruk

Ezért nem értem, mit lát ebben a direkt eladós dologban, holott még egy forgalmas üzletben, meglevő vevőkörrel sem egyszerű teljesíteni a kvótákat. Nemrég említette, hogy az Yves Saint Laurenthez szeretne bekerülni később, őszintén remélem, hogy nem szippantja be a béna MLM-es “a saját magad ura lehetsz” baromság, és tényleg megpróbálja majd…

1 Likes

Kint a vevőnek hatalma van. Ha úgy érzi nem mosolyogtál elég kedvesen vagy nem köszöntél elég hangosan már panaszt tehet ellened és 1-2 ilyen eset után elbúcsúzik a cég az eladótól. Sok vevő az eladón vezeti le, hogy “car” az élete és unalmában nem tud mit kezdeni magával, ők azok akik lazán megfenyegetik az eladót, hogy bepanaszolják. A jóléti országokban akad sok ember aki felsőbbrendűnek képzeli magát a mai napig és ezt érezteti is másokkal. Van ahol teljesíteni kell a napi kvótát, van ahol jutalékos rendszer van. A járvány azért mindent megváltoztatott, most nincs sehol turista.

Ha valaki képzett sminkes csináljon sminkes videókat, sokan rákattintanak, feliratkoznak, ebből is lesz pénze. Ha az a szakmája gondolom élvezi is és ért is hozzá. Csinálhat online-tanácsadást is személyre szólóan pénzért. Utóbbit lehet állapotosan is és esetleg baba mellett is ha vigyáz rá a párja.

A gyerektémához… a legtöbb nő hamarabb lesz kint anya, mint hogy elsajátítaná a befogadó ország nyelvét rendesen vagy ledolgozott volna legalabb 1-2 évet. Én ezt látom sorra. A szociális rendszer ezt lehetővé teszi, nem kell 10 milliós hitellel megvesztegetni az embereket.

2 Likes

Valòszìnűleg megegyeztek. Elküldték de lehet , hogy megàllapodtak egy összegben , hogy ne legyen per. Sok nagy cég ezt csinálja. El tudom kèpzelni.De ez az ő dolga. Sajnos az üzlet kegyetlen.

2 Likes

Mondta, hogy kapott végkielégítést.

1 Likes

Ezen jót mosolyogtam, eszembe jutott pár héttel ezelőtti Douglas-os élményem az Aréna Plazaban: gondoltam kipróbálom az újdonságokat. Lébecolok az üzletben, az már ugye alap, hogy se egy köszönés, a 4-5 eladó hölgy a sarokban sutyorog. Az egyik illatot nagyon nem találtam, éppen elment mellett egy másik eladó, gondoltam segítséget kérek, melyik polcon lehet. Hát, köpni-nyelni nem tudtam, mikor a kérdésemre a válasz: “Én szüneten vagyok, most nem tudok segíteni.” és elviharzott a ribanc… Se egy elnézést, se egy odakísérném egy kolléganőmhöz, ha nekem valamiért éppen nem alkalmas… Komolyan mondom, ilyenkor annyira fel tud menni bennem a pumpa, hogy ezek az emberek mégis mit képzelnek? Küldik el állítólag folyamatosan a kiskereskedelemből az embereket, ennek ellenére a mai napig ott tartunk Magyarországon, hogy bármelyik bolti eladó természetesnek veszi, hogy leolthat/beszólhat/vagy egyszerűen csak levegőnek nézzen. Nem tudok rájönni az ellentmondás nyitjára…

3 Likes

Kint van elég szabad munkaerő és a cégek filozófiája, ha egy alkalmazott megy, jön azonnal egy másik.
Hasonló viselkedést kint is tapasztalsz az idősebb munkaerő esetén, őket már nem lehet kirakni, mert több éve ott dolgoznak.
Tavaly egyszer majdnem vettem egy parfümöt szettben a Bipában. 50%-os leárazás volt alá kirakva és a szett neve akciós árral, direkt ügyelek az ilyesmire, hogy arra vonatkozzon. A kasszánál scannelte az eladó a kódot, ott már teljes áron volt. Kártyával fizettem, mást is vettem, de kint megnéztem a blokkot. Bementem, szóltam neki, hogy nem ennyiért van kitéve. Még rámförmedt, hogy akkor nem kérem (bent csak levette a cetlit a polcról, elnézést nem kért)? Nem, teljes áron máshol olcsóbb. Nagyon nem mindegy, hogy 100% vagy 50%. Ilyenkor sztornózzák a tételt és a vevőnek alá kell írni a papírt. Oknak persze nem azt írta rá, hogy téves ár maradt kint a polcon, hanem, hogy a vevő meggondolta magát. Ez egy idősebb nő volt, 45-50 éves, ő már nem féltette az állását, a fiatalok szokták.

1 Likes

Én az ilyen viselkedésről mindig azt gondolom, hogy valamilyen kisebbségi komplexust próbál kompenzálni, a lehető legbénább (legprimitívebb) módon… :roll_eyes:

2 Likes

Velem pont az ellenkezője szokott történni. Folyton odajönnek hozzám hogy segíthetnek-e, és mindig mondom hogy köszönöm, nem, megvagyok, azért 5 perc múlva megint megkérdezik.
Mondjuk a múltkor már rávágtam hogy “igen, hol van ez és ez a termék”, aztán ott szerencsétlenkedett a csaj a polc előtt, nem találta, aztán mondta hogy nincs készleten. Aztán átmentem a másik sorra és ott volt. :smiley:

6 Likes

Ennek örülök. Akkor azt a videót nem láttam. Szeretett ott dolgozni, de a covid sok helyen átrendezte a dolgokat sajnos.

1 Likes

Nars alapozó- és korrektor kisokos:

https://www.instagram.com/stories/highlights/17888784292973077/

1 Likes

Erről nekem az jut eszembe, hogy egyszer meg mertem kérdezni a KFC-ben az egyik eladó lányt, hogy tartalmaz -e tejterméket az egyik termékük. " Én ezt nem tudom" - közölte, majd hátat fordított és elment. Sem, köszönés, sem elnézést vagy hasonló :slight_smile: , de azért a száját huzogatta.

Hogy van ennyi ideje 4 gyerek mellett?
Ma 1:50 percet élőzött…

Sokat vigyáznak a gyerekekre biztos. Mondjuk nálam ha az apja elviszi a kislányt és van 1-2 óra szabadidőm, először takarítok, edzek gyorsan fél órát és el is ment az időm :smile:

2 Likes

Hát ez már bennem is felmerült.
Ma pl. 7 óta fenn vagyok, és még most jutottam el addig, hogy ebédeljek (igen, közben olvasom a fórumot).
Pedig csak 2 gyerekem van.

Mondjuk az is igaz, hogy mióta a férjem elköltözött, azóta összesen 2 olyan nap volt, amikor nem voltak velem a fiúk.

4 Likes

Idoszervezesbol kivalo. Regebben neztem a videoit es egyszer emlitette, hogy ok idotablaval elnek. Gondolom, ha hozzaalakitja a napjat, akkor megy ez. De akkor nincs am uresjarat. Es azert ehhez kell egy ferj is, aki addig nem nyugkent elni meg, hogy 4 gyerek ramarad azert, hogy anyanak legyen ideje magara is. Becsulom a tudatossagukat.

3 Likes

Ezen en is sokat pillazok. :rofl: Se kutyám, se macskám, mégis sokszor kifolyik az idő a kezeim közül.

3 Likes

Hát én is tudatos vagyok, egyedül nevelem a lányomat, most otthonról dolgozok, heti többször edzek otthon, de hiába tervezem be, hogy ettől eddig énidőm van, ha a gyerek igénye azt felülírja.

3 Likes

De arra van apuka, aki valszeg a nyugalom es a gyermekszeretet egyetlen mintapeldanya egyszemelyben. Ezt csinaljak mar vagy 10 eve ez mar rutinbol megy nekik. Nekem nel menne, mert a feszes szervezestol ki lennenek az idegeim, nem jutnek el addig, hogy megszokjam :joy:

3 Likes

Hú, ez nekem az, ami sosem fog menni, én megőrülök a feszes tempótól, még a munkám is teljesen kiszámíthatatlan. Szoktam mondani, hogy mire felmegyek az ötödikre, pont az ellenkezője lesz igaz annak, ami addig biztosnak tűnt. Ez persze folyamatos hullámvasút, de még mindig inkább jobb az én lelkemnek, mint a feszített szervezés.

4 Likes

A KFC-s kasszásnál szerintem azért sok más is közrejátszhat. Persze, sokkal jobb lett volna hogyha odahív valakit aki tudja, de pl. a KFC - úgy tudom - annyira védi a “secret formula” szentségét, hogy nem tüntetik fel a pontos összetevőket még azokon a csomagolásokon se ami nem kerül ki a konyhából.
Ezt egyébként bizonyos márkák is eljátsszák. Egyszer írtam online a GlamGlow-nak, hogy hány százalékos az Aha és a Bha tartalom a SuperSerumban, és kb azt válaszolták, hogy “nem mondjuk meg, a formula titkos”. Visszaírtam nekik hogy akkor annyit mondjanak meg, hogy az Aha 10% alatti-e, mert nem akarom leégetni a fejem, erre ELKÜLDTÉK UGYANAZT AZ E-MAILT MÉGEGYSZER.
Értem én hogy titkos, azért ez túlzás. Nem vettem meg a cuccot, annyit nem ért a dolog.

3 Likes