Egyetértek veled és én éppen ezért nem is jelentkezem ilyen játékokra. A termékek úgyis csak a fiók alján végeznék, inkább legyen másé, nem mintha lenne esélyem nyerni Amúgy sincs tíz barátnőm akit megjelölhetnék és hajlandó lennék égetni magam előtte.
Trnd-n is volt egy Braun kampány nemrég, ahol már eleve arra ment ki a dolog, hogy Instán kell promózni a termékeket, meg is kellett adni a jelentkezéskor a profil linkjét. IPL gépek is benne voltak a dologban, és sokan mondtuk az ismerőseim közül, hogy tuti a népszerű bloggerek kapják majd őket, és persze igazunk is volt, holott sokan jöttek, hogy neeeeem, biztos nem. Aha.
(Ha valaki nem tudná, a trnd egy olyan oldal, ahova ha regisztrál az ember, időnként meghívják mindenféle termékek tesztelésére. Általában kb. 500-1000 embert sorsolnak a jelentkezők közül, akik megkapják a termékeket, ami lehet chips, mosószer, valami beauty termék, akármi, és van, hogy még mellé termékmintákat vagy kis kiszerelésű dolgokat, amiket odaadhatsz az ismerőseidnek, hogy ők is kipróbálják.)
Ezek a loop nyereményjátékok meg halál nevetségesek, és persze nyilván arra megy ki az egész, hogy a lehető legkisebb befektetéssel minél több követőt szedjenek össze általa azok, akik részt vesznek benne.
Szerintem egyébként nem az a ciki, hogy pár ezer forintos a csomag, hanem a törődés hiánya. Lehet minimális összegből is tök jó szettet összehozni kis odafigyeléssel, és a repianyaggal. De ahhoz az kellene hogy az illető rászánja az időt és energiát, hogy beszerezze a termékeket.
Néha beérik hárommal.
Pontosan. De kényelmesebb, és főleg olcsóbb az ingyen kapott gyengébb minőségű cuccokból összedobni egy csomagot, majd nagy hírveréssel “jókodni” vele.
Nekem erről a kamu álláshirdetések jutnak eszembe, hogy “tudjuk, kit fogunk felvenni, de hát muszáj közzétenni”. Nem tudom, külföldön hogy működnek ezek, de nálunk valahogy semmi nem megy mutymuty nélkül.
A legrosszabb ebben az, hogy ez az oldal a kezdetekben tényleg arról szólt, hogy teljesen átlagos fogyasztók véleményeit hallgassák meg, akik nem bloggerek, nem videósok, nem influencerek. A legtöbb tesztelésnél még mindig ők vannak persze többségben azok között, akiket kiválasztanak, de itt speciel pont nem értettem a dolgot, mert ha a Braun influencer kampányt akart indítani, projekten kívül is kiválogathatott volna x embert és elküldhette volna nekik csak úgy a terméket. Az epilátorokat kiszórták a “pórnépnek”, az IPL gépeket pedig csupa 5-10-20 ezer követős lány kapta…
Igen, de mennyivel jobban hangzik az, hogy “akár te is tesztelheted”. Rengeteg kattintást és egyebet generál, a kitűzött elérésszám megvan, mit számít, hogy becsapással.
Ez nagyon dühítő
Megnéztem a “véleményeket”, amiket a termékekről írtak, és tipikus semmitmondó “nagyon tetszik, nagyon szép, jól működik” kategória, és pont az jutott eszembe, hogyha ezeket KM-re írták volna, már szétszedte volna őket az ottani közösség…az meg nevetséges, hogy kb. két hetet kaptak egy nyamvadt IPL gép tesztelésére.
Erre a Braun projectre én is jelentkeztem, de most még arról sem kaptam e-mailt, hogy bocs de most nem jött össze. Eddig mindig jött róla e-mail. Nem nagy veszteség nekem, mert van IPL gépem és epilátorom is. Mikor regisztráltam tényleg más volt az egész, azóta viszont én is látom, hogy az influencerek ide is betörtek. Ha a cégek őket akarnák, akkor küldhetnék nekik egyenesen a cuccot. Nem fair már ami megy.
Ettől függetlenül nagyon szuper az egész kezdeményezés és szuper projektekben volt már részem náluk. Remélem lesz még lehetőségem és nem happolnak el mindent a kiváltságosok.
Nekem már e-mail sem jön
Én egy ideig jelentkeztem egy tesztelős helyre, talán trnd-re (?). Egy év alatt két tesztelési lehetőséget kaptam, ebből az egyik mosószer volt. Nem tudom azóta mi változott, de nekem eléggé elment a kedvem a dologtól. Úgy éreztem, ez inkább reklám a cégeknek, mint igazi termék tesztelés.
Én rendszeresen a babás projektekre kapok meghívót, holott nincs is gyerekem. Erre meg az volt a magyarázat, hogy hát simán lehet, hogy a regisztráció óta változott az embernek a családi állapota, blabla, de nem hiszem el, hogy nem lehet egy érdeklődési kör szerinti kérdést is beletenni a regisztrációs kérdőívbe. Engem speciel a beauty projektek érdekelnének, ehhez képest az összes pelenkás, tápszeres, popsikenőcsös, alkoholos, felvágottas, tejtermékes projektre kapok jelentkezési kupont, amikben nem tudok és nem is akarok részt venni, beauty-ra meg sosem
Én is szoktam a babásakra is kapni, pedig nekem sincs gyerekem
Én is sok babás meghívót kapok, és szerintem ez nem magyarázható azzal, hogy változott a családi állapot. Amikor regisztráltam, kitöltöttem minden adatomat, és közvetlenül utána jöttek az ilyen meghívók… Én is amondó vagyok, hogy érdeklődési kör alapján kellene küldeni őket, de úgy sejtem a babás dolgokra kevesebben jelentkeznek, míg a beauty termékek sokkal népszerűbbek.
Nevezzetek cinikusnak, de szerintem a babás dolgokat simán “vakon” küldözgetik, minden 18 és tippre 40-50 közötti nőnek. De lehet hogy minden nőnek. Főleg, ha mondjuk tudják, hogy vettél már valaha babaolajat és/vagy hintőport.
Ez olyan, minthogy állítólag a Facebook is automatikusan beállítja a 18 feletti nőknek a gyerekvállalásos meg családos hirdetési érdeklődési kört. Egy időben állandóan kismamás meg kisgyerekes csoportokat ajánlgatott nekem, aztán egyszer olvastam, hogy ez a szitu. Bementem oda, ahol ezeket meg lehet nézni, és lám, tényleg ott voltak ezek érdeklődési körként, holott soha ilyesmire nem kerestem rá, mert kifejezetten nem szeretnék gyereket…
Én csak nemrégiben iratkoztam fel (azt hiszem, itt ajánlottátok), de a Braun (meg egyébként a Pupa) projektnél én is csak pislogtam, hogy x posztot kell csinálni meg ilyenek, plusz instagram profilt linkelni, egyértelmű volt, hogy olyanoknak szól, akiknek sok követője van. De ennyi erővel tényleg küldhették volna kapásból nekik.
Azóta csak egy e-mailt kaptam, kölyökmacskatápot lehetett tesztelni
Én ahhoz képest még egészen sok projektre bekerültem, talán 4-5-re, de a Vichyn kívül egyik sem volt túl izgalmas. Nekem van külön sminkes instám (jó, nincs tízmillió követőm és nem is magyar), szóval kb biztosra vettem hogy beválasztanak a Pupába legalább, de nem, semmi. Az utóbbi jó pár hónapban semmire nem sikerül bekerülni, de a gyerekesekre én is mindig kapok meghívót…