Youtube beauty guruk

Egyetértek veled és én éppen ezért nem is jelentkezem ilyen játékokra. A termékek úgyis csak a fiók alján végeznék, inkább legyen másé, nem mintha lenne esélyem nyerni :smiley: Amúgy sincs tíz barátnőm akit megjelölhetnék és hajlandó lennék égetni magam előtte.

6 Likes

Trnd-n is volt egy Braun kampány nemrég, ahol már eleve arra ment ki a dolog, hogy Instán kell promózni a termékeket, meg is kellett adni a jelentkezéskor a profil linkjét. IPL gépek is benne voltak a dologban, és sokan mondtuk az ismerőseim közül, hogy tuti a népszerű bloggerek kapják majd őket, és persze igazunk is volt, holott sokan jöttek, hogy neeeeem, biztos nem. Aha. :smiley:
(Ha valaki nem tudná, a trnd egy olyan oldal, ahova ha regisztrál az ember, időnként meghívják mindenféle termékek tesztelésére. Általában kb. 500-1000 embert sorsolnak a jelentkezők közül, akik megkapják a termékeket, ami lehet chips, mosószer, valami beauty termék, akármi, és van, hogy még mellé termékmintákat vagy kis kiszerelésű dolgokat, amiket odaadhatsz az ismerőseidnek, hogy ők is kipróbálják.)
Ezek a loop nyereményjátékok meg halál nevetségesek, és persze nyilván arra megy ki az egész, hogy a lehető legkisebb befektetéssel minél több követőt szedjenek össze általa azok, akik részt vesznek benne.

4 Likes

Szerintem egyébként nem az a ciki, hogy pár ezer forintos a csomag, hanem a törődés hiánya. Lehet minimális összegből is tök jó szettet összehozni kis odafigyeléssel, és a repianyaggal. De ahhoz az kellene hogy az illető rászánja az időt és energiát, hogy beszerezze a termékeket.

1 Likes

Néha beérik hárommal. :laughing:

1 Likes

Pontosan. De kényelmesebb, és főleg olcsóbb az ingyen kapott gyengébb minőségű cuccokból összedobni egy csomagot, majd nagy hírveréssel “jókodni” vele.

1 Likes

Nekem erről a kamu álláshirdetések jutnak eszembe, hogy “tudjuk, kit fogunk felvenni, de hát muszáj közzétenni”. Nem tudom, külföldön hogy működnek ezek, de nálunk valahogy semmi nem megy mutymuty nélkül. :frowning:

1 Likes

A legrosszabb ebben az, hogy ez az oldal a kezdetekben tényleg arról szólt, hogy teljesen átlagos fogyasztók véleményeit hallgassák meg, akik nem bloggerek, nem videósok, nem influencerek. A legtöbb tesztelésnél még mindig ők vannak persze többségben azok között, akiket kiválasztanak, de itt speciel pont nem értettem a dolgot, mert ha a Braun influencer kampányt akart indítani, projekten kívül is kiválogathatott volna x embert és elküldhette volna nekik csak úgy a terméket. Az epilátorokat kiszórták a “pórnépnek”, az IPL gépeket pedig csupa 5-10-20 ezer követős lány kapta…

4 Likes

Igen, de mennyivel jobban hangzik az, hogy “akár te is tesztelheted”. Rengeteg kattintást és egyebet generál, a kitűzött elérésszám megvan, mit számít, hogy becsapással.

3 Likes

Ez nagyon dühítő :roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes::rage:

Megnéztem a “véleményeket”, amiket a termékekről írtak, és tipikus semmitmondó “nagyon tetszik, nagyon szép, jól működik” kategória, és pont az jutott eszembe, hogyha ezeket KM-re írták volna, már szétszedte volna őket az ottani közösség…az meg nevetséges, hogy kb. két hetet kaptak egy nyamvadt IPL gép tesztelésére.

1 Likes

Erre a Braun projectre én is jelentkeztem, de most még arról sem kaptam e-mailt, hogy bocs de most nem jött össze. Eddig mindig jött róla e-mail. Nem nagy veszteség nekem, mert van IPL gépem és epilátorom is. Mikor regisztráltam tényleg más volt az egész, azóta viszont én is látom, hogy az influencerek ide is betörtek. Ha a cégek őket akarnák, akkor küldhetnék nekik egyenesen a cuccot. Nem fair már ami megy.
Ettől függetlenül nagyon szuper az egész kezdeményezés és szuper projektekben volt már részem náluk. Remélem lesz még lehetőségem és nem happolnak el mindent a kiváltságosok.

4 Likes

Nekem már e-mail sem jön :smiley:

Én egy ideig jelentkeztem egy tesztelős helyre, talán trnd-re (?). Egy év alatt két tesztelési lehetőséget kaptam, ebből az egyik mosószer volt. Nem tudom azóta mi változott, de nekem eléggé elment a kedvem a dologtól. Úgy éreztem, ez inkább reklám a cégeknek, mint igazi termék tesztelés.

3 Likes

Én rendszeresen a babás projektekre kapok meghívót, holott nincs is gyerekem. :smiley: Erre meg az volt a magyarázat, hogy hát simán lehet, hogy a regisztráció óta változott az embernek a családi állapota, blabla, de nem hiszem el, hogy nem lehet egy érdeklődési kör szerinti kérdést is beletenni a regisztrációs kérdőívbe. Engem speciel a beauty projektek érdekelnének, ehhez képest az összes pelenkás, tápszeres, popsikenőcsös, alkoholos, felvágottas, tejtermékes projektre kapok jelentkezési kupont, amikben nem tudok és nem is akarok részt venni, beauty-ra meg sosem :smiley:

3 Likes

Én is szoktam a babásakra is kapni, pedig nekem sincs gyerekem :smiley:

2 Likes

Én is sok babás meghívót kapok, és szerintem ez nem magyarázható azzal, hogy változott a családi állapot. Amikor regisztráltam, kitöltöttem minden adatomat, és közvetlenül utána jöttek az ilyen meghívók… Én is amondó vagyok, hogy érdeklődési kör alapján kellene küldeni őket, de úgy sejtem a babás dolgokra kevesebben jelentkeznek, míg a beauty termékek sokkal népszerűbbek.

1 Likes

Nevezzetek cinikusnak, de szerintem a babás dolgokat simán “vakon” küldözgetik, minden 18 és tippre 40-50 közötti nőnek. De lehet hogy minden nőnek. Főleg, ha mondjuk tudják, hogy vettél már valaha babaolajat és/vagy hintőport.

1 Likes

Ez olyan, minthogy állítólag a Facebook is automatikusan beállítja a 18 feletti nőknek a gyerekvállalásos meg családos hirdetési érdeklődési kört. Egy időben állandóan kismamás meg kisgyerekes csoportokat ajánlgatott nekem, aztán egyszer olvastam, hogy ez a szitu. Bementem oda, ahol ezeket meg lehet nézni, és lám, tényleg ott voltak ezek érdeklődési körként, holott soha ilyesmire nem kerestem rá, mert kifejezetten nem szeretnék gyereket…

2 Likes

Én csak nemrégiben iratkoztam fel (azt hiszem, itt ajánlottátok), de a Braun (meg egyébként a Pupa) projektnél én is csak pislogtam, hogy x posztot kell csinálni meg ilyenek, plusz instagram profilt linkelni, egyértelmű volt, hogy olyanoknak szól, akiknek sok követője van. De ennyi erővel tényleg küldhették volna kapásból nekik.
Azóta csak egy e-mailt kaptam, kölyökmacskatápot lehetett tesztelni :smiley:

1 Likes

Én ahhoz képest még egészen sok projektre bekerültem, talán 4-5-re, de a Vichyn kívül egyik sem volt túl izgalmas. Nekem van külön sminkes instám (jó, nincs tízmillió követőm és nem is magyar), szóval kb biztosra vettem hogy beválasztanak a Pupába legalább, de nem, semmi. Az utóbbi jó pár hónapban semmire nem sikerül bekerülni, de a gyerekesekre én is mindig kapok meghívót…

3 Likes