Youtube beauty guruk

Ez nagyon érdekes (és bevallom, jó néhány név tökéletesen ismeretlen számomra):

4 Likes

Ahhoz képest, hogy mennyit cikkeznek Kylie Jennerről, eléggé le van maradva.

Én szinte mindegyiket ismertem/néztem/ követtem régebben és már egyiket sem:) Két új volt dope2111 és az utolsó hölgy, de ha ránézve a csatornára mindketten Ázsiaiak és ugye ott mások a számok… Nekem az volt nagyon érdekes, hogy hogyan változtak a feliratkozások idővel, hogy koptak ki a számomra nézhető, extremitásoktól mentes csatornák (Wayne Goss, Kathleen Lights) és vették át a helyüket más típusúak. Ezek közül négy csatorna (Rcl Beauty, Safya N., grav3yardgirl, Sara Beauty Corner) tulajdonképpen vicc csatornák. Idióta termékeket, ötleteket próbálnak ki. Annak idején, amikor még statisztika alapján néztem csatornákat, már akkor sem értettem, hogy egyáltalán ezt miért követik ennyien. Én ha rászánom videónézésre az időmet, akkor tanulni szeretnék. Nyilván valaki meg szórakozni és ők vannak többen.Aki ezek közül klasszikus Beauty videós: Nikki, Carli, Jaclyn, Zoella és Tati, de szerintem náluk vannak sokkal jobb videósok is. Az elmúlt években sok gyöngyszemet fedeztem fel, ha lesz egy kis időm, akkor összeszedem őket és megosztom itt:) Amúgy hol van a listáról Michelle Phan?

3 Likes

Erről jut eszembe, az egész jelenségről és hogy milyen indíttatásból néznek az emberek Youtube-ot: valamelyik nap egy sztriptíz táncos kiscsajtól ajánlott egy videót az oldalsávon a YT. A sminkelős videóját, mielőtt még bárki is rosszra gondol :face_with_hand_over_mouth: Több millióan nézik. Megnéztem a videót. A 20 perces videójában 7 percen át a kocsijában ült és McDonalds kaját evett. És akkor arra gondoltam, hogy ezt a 20 percet sem fogja már senki sem visszaadni nekem. De több milióan nézik a videóit.

3 Likes

Én nagyon örülnék egy ilyen gyöngyszemekből felfűzött listának! :blush:

4 Likes

Az első videó, amit Tatitól láttam, az esküvője volt, felhozta a youtube, mint felkapott videó. Elkezdtem nézni, és leesett az állam, hogy mégis mi a jó fenéért tesz fel valaki az esküvőjéről videót a nagyvilágnak? Igaz, addig én csak zenei videókat néztem a youtube-on.
De most is úgy vagyok ezzel, hogy vlog videókat nem nézek. Engem nem érdekel, hogyan él más, vagy éppen mit csinál, kizárólag az, ha éppen sminkel, vagy kozmetikumokról beszél.

6 Likes

Elég sok magyar youtuber is elkezdte felrakni az esküvői videóját… mindenből pénzt akarnak csinálni. A külföldiek a szülési videót is felteszik… szerencsére csak néhányan. Engem nem érdekel ki hogyan/mennyire szenvedett… legalább ennek privát dolognak kellene lennie.

Ha a fenti statisztika valós, akkor JC már lassan JS nyomába ér, pedig utóbbi igyekezett leégetni/megsemmisíteni a másikat. Egyiket se nézem és a termékeiket se venném meg, ahogy JH termékeit se (a nagy palettáját régebben szerettem volna, aztán olvastam a rúzsairól+emlékszem amikor feltett egy videót amiben Kathleen L. tett egy rasszista megjegyzést és kérte, hogy JH ne vegye fel, erre megosztotta és majdnem ráment KL “karrierje”, nos nem szeretném azt a nőt támogatni).

1 Likes

Alapvetően én sem szeretem sem JC-t, se JS-t, de némelyik termékük annyira jól néz ki, és állítólag a minőségük is jó… Pl. ott van most a legújabb Morphe X JC paletta, a “mini” (még mindig hatalmas), de állítólag jól pigmentált, tükör is van benne, nem is túl drága, tuti meg fogom venni, mert kb. minden szín benne van (kivéve duo- és multikróm, de az elég niche még mindig).

KL,JC,JS,KH …basszus csajok,kik ezek?:roll_eyes: Teljesen magam alatt vagyok,h ennyire nem vagyok képben.

1 Likes

KathleenLights, James Charles, Jeffree Star… az utolsó a monogramról nem ugrik be.:slight_smile:

1 Likes

KL - Kathleen L. (őt egyébként nem ismerem)
JC - James Charles
JS - Jeffree Star
JH - Jaclyn Hill (gondolom, JH akar lenni KH helyett :smiley: )

1 Likes

Vagy ha HK , akkor Huda Kattan (mondjuk őt nem ismerem, csak a Huda Beautyról hallottam)

Lehet elírtam,egykutya😉. Ezek mind mind nagy sztárok akkor🤔.

Egyébként a Huda termékek nagyon szimpatikusak számomra, meg kicsit más téma, de mostanában a Revolution palettákkal is szemezek, valakinek vannak vele tapasztalatai? Ja és milyenek a Maybelline paletták?

Azt hiszem mindenkinek a saját joga eldönteni mit tart soknak és mit nem, a közönség pedig eldönti, érdekli-e őt a dolog. Van akinél szerintem abszolút belefér a csatorna profiljába. Emilynoelnél például olyan természetesen jelennek meg a gyerekek. Nemrég például babavárós videói voltak, nagyon szerettem őket. De bevallom őszintén volt egy Jeffree Star videó is, amit bámulva néztem. Annyira extra az ember, és furcsa volt végig nézni, milyen egy “átlagos napja”. Viszont a többi videója nem igazán érdekel.

2 Likes

Én nem követem ezeket a menő vloggereket, sőt gyakorlatilag senki munkásságát. Amikor először láttam valahol, hogy Jaclyn Hill kiadott saját sminktermékeket, nekem a nevéről Jocelyn Wildenstein arca jutott eszembe és jó darabig hozzá is kötöttem, hogy ő jelent meg sminkmárkával. Én ezen (magamon) olyan jól szórakozom :smiley:

1 Likes

Van fent 40 perces valódi szülési videó (összevágva a lényeget), nincs az a pénz amiért megosztanám. Nem csak arról van szó, hogy anyuka kezében az újszülött.
Magyarországon hallottam csak a “van az a pénz, amiért korpásodik a haj” kifejezést, de illik ezekre a szülős videókra, valahogy az intimitás elveszik szerintem. Ha gond akad a folyamat során, akkor stáb kifelé, extravilágítás kikapcsol, orvosok hada befelé?
Nyilván, ez a saját véleményem.

4 Likes

Én sem tudtam, hogy kicsoda, előbb láttam (másnál) a palettáját, mint őt. :slight_smile:

Az a helyzet, hogy egyre kevesebb ember akar már munkával pénzt keresni. Választják hát az élet könnyebbik végét.

1 Likes

Megnézi a videót 1-2 millió (l)user, ez pénz tudom, de ezek szerint nincs határ.

Mostanában főzős videókat nézek a sminkesek mellett, annak legalább van értelme.

3 Likes