Youtube beauty guruk

Valahol az olvastam/hallottam?, hogy azt, hogy kinek milyen árnyalatú vörös rúzs áll jól, a fogak színe határozza meg.

Igen, a hideg fehér túnusú fogakhoz a meleg (is) jól áll, a meleg fehér tónusú fogakhoz pedig a hideg vörös, amiben van kék pigment.

3 Likes

Azt sem tudom milyen tónusú a fogam :rofl:.

2 Likes

csak halkan jegyzem meg, hogy nem biztos hogy a vörös rúzshoz pengeéles kontúr kell meg teljesen hibátlan bőr. ha a vöröses hibákat kijavítod (rosacea, gyulladás, pattanás valamelyik formája), már nyert ügyed van, de nem kell a porcelánbaba bőr. és ha épphogycsak, “blotted/blurred” viszed fel, akkor felesleges az éles kontúrra törekedni. és így még flanelinghez is megy.

2 Likes

A blotted ajkakat nagyon szeretem, van néhány rúzsom, amit csak úgy viselek.

Nem azt írtuk,hogy maga a bőr legyen porcelán, hanem a bőrkép, azaz legyen egységes, szép alapozás, ha a saját bőrnem az. Láttam piros rúzst pattanásos, alapozó nélküli vagy épp foltosan, tessék-lássék alapozott bőrön, nagyon csúnya.
A kontúrt pedig szintén úgy kell értelmezni, hogy ne legyen pl. kifutva, szétmázgálva. A blotted ajaknál is ronda ha el van mázolva mert rondán lett felapplikálva…

1 Likes

Köszi, nekem erre tegnap már nem volt érkezésem :slightly_smiling_face:

Mondjátok már el nekem, félművelt tudatlannak, milyen az a blotted ajak? Amikor a rúzs fel van építve? Nem szeretném az 50-et anélkül átlépni, hogy ezt nem tudom.

4 Likes

Én sem tudom, már rá akartam keresni :smile::see_no_evil:

1 Likes

https://lmgtfy.com/?q=blotted+lip+look

Kb. mintha jó alaposan leitattad volna papírzsepivel. Én úgy csinálom, hogy ütögetve viszem fel a rúzst.

1 Likes

Nekem is rá kellett keresnem. :slight_smile:

1 Likes

Közvetlenül, vagy ecsettel/applikátorral?

Ujjal vagy magával a rúzzsal a legjobb szerintem, legalábbis nekem az jött be leginkább :slight_smile:

1 Likes

És gondolom, akkor több rétegben, amíg el nem érjük a megfelelő fedettséget…
Vagy csak egy réteget hozunk létre?

Ahány még természetes, de már van szép színe. :+1:

1 Likes

Nekem pl. a matt sötét rúzsaimnál egy réteg is elég, bordó, piros, vagy magenta rúzsokkal gyönyörű a végeredmény :slight_smile:

2 Likes

Köszi szépen! Na most már elengedlek szülni! :heart_eyes::rofl:
Ja, de előtte még egy kérdés: kontúrceruza ilyenkor is kell?

1 Likes

Bár már mehetnék :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:
Én nem szoktam, de ha úgy érzed biztosabbnak akkor lehet :slight_smile: A lényeg hogy nem kell erősnek lennie, max segédvonalnak :slight_smile:

1 Likes

Őszintén szólva, én nem szoktam. De elvileg lehet, csak egy fülpucival satírozd el picit, hogy ne legyen annyira nagyon éles. Elvileg ez az egész arról szól, hogy olyan, mintha már rajtad lenne egy ideje a rúzs, de még mindig szép. A pasztellkrétához tudom hasonlítani az olajfestékkel szemben: utóbbi éles, erős, sötét, előbbi lágyabb, éteribb.

2 Likes

Köszönöm szépen, nagyon szépen elmagyaráztad! :innocent: