Youtube beauty guruk

Én most a napokban a rossmannban találtam a rdl young -tól egy vízálló pomádét, olyan ABH koppintás. De tetszik. Az abh-ra nem vagyok hajlandó kiadni, mert van szemöldököm nekem is ,csak kicsit meg kell festeni, mert fakó egérszürke, és itt -ott kiigazítani. Nekem ez most bevált, főleg ,hogy vízálló, estig szépen bírta.

Egy ügyes kozmetikus nagyon szépen formára tudja szedni, főleg azt, akinek ennyi van! Valahol olvastam, hogy a szemöldökforma 25%-ban befolyásolja az arc megjelenését. Remélem, jól emlékszem a %-ra, de meglepődtem én is rajta, hogy milyen nagy mértékben.

Nem! Nem bírom elviselni, ha más szedi, akkor sokkal jobban fáj! Magamnak elvagyok vele, gondolom, akkor látom, hogy mire készüljek. :rofl::slightly_smiling_face:

1 Likes

Én is tépkedtem magamnak egy jó darabig, aztán valahogy rászántam magamat és egy jó szakember formára szedte, de akkor már kitéptem magamnak olyan szálakat is, ami nem nőtt vissza. Mert a szemöldökszőr sértődős fajta.
Na de a lényeg: teljesen más megjelenése lett az arcomnak. Magam se hittem volna addig, amíg nem láttam a 2 szememmel.
Azóta hetente, 2 hetente járok szedetni és festetem vörösesbarnára. Sminkelésnél már csak utána kell igazítanom ceruzával.

Sajnos nekem a két gyerkőc és a 6-ig tartó munkaidőm mellett hetente, kéthetente nem jutna időm kozmetikushoz menni. Életemben kétszer szedte ki kozmetikus, mindkétszer nagyon fájt, szóval jó ez nekem így is. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Neked nem kellene festetni! Egyszer kiszednék, utána már magadnak utána tudnád igazítani.
Nekem szőke az a kevés, ami van, ezért festetem. :slight_smile:
De nem akarnék semmiképp erőszakoskodni… :relaxed:

Nekem hazafelé útba is esik, tehát 1-2 hetente fél órát vesz igénybe. Nekem ez nem megterhelő.

Persze, ezt most nem is úgy értettem, hogy te ráérsz! :heart:
De őszintén szólva én nem járok kozmetikushoz. Mikor Pestre költöztem, utána pár évig próbálkoztam vele, de én már feladtam. Volt, hogy egy hét kellett, mire vállalható lett az arcom a “kezelés” után. Máskor szimplán csak semmilyen, mintha nem is lettem volna. Két jót találtam volna, de mindegyik dohányzott, és baromira zavart kezelés közben a leheletük, ráadásul mindegyik folyton beszélni akart.
Tudom, hogy rengeteg lenne még, de én belefáradtam.

2 Likes

Kozmetikus keresést én is nagyon hamar feladtam Pesten. Valahogy inkább az hajtott, hogy ezt egy elvárásnak érzékeltem, hogy kozmetikushoz járni kell időnként. Olyan lutri egyébként, hogy a sok ajánlás közül ki válik be… A dohányzó kozmetikusok engem is nagyon zavarnak. Szerencsére olyan körmöst sikerült már kifogni, akinek egyáltalán nem volt igénye beszél(get)ni. Nem tudom, valahogy én sem igénylem sem fodrásszal, kozmetikussal, stb. :smiley: Fodrászhoz egyébként ilyen bármikor betérhet jellegű üzletekbe járok, mindig nagyon jó hajjal jövök ki. Kár hogy kozmetikusok nincsenek ilyenek…

1 Likes

Kezelésekre én se járok. Egy-két alkalommal próbálkoztam én is, de nem láttam különösebben látszatát és értelmét.
Fodrászhoz 4-5 hetente muszáj a festetés miatt. De előtte évekig magamnak festettem, abba nagyon beleuntam és színt is akartam változtatni.
3 hetente műszempillás.
Nekem nagyjából ennyi. :blush:

1 Likes

Én járok kozmetikushoz havonta 1x 16 éves korom óta (nem ugyanahhoz :slight_smile: ). Közben volt egy páréves kihagyás, amikor valahogy nem láttam szükségét a kezeléseknek (pubertás elmúlt), kivéve szempilla-és szemöldökfestés, amiben nem lehet kihagyás, de mostanában olyan sokat változott a bőröm, extra zsírosból kombinált lett, dehidratált és érzékeny, ezért újra elkezdtem járni, és mindenféle extra kezeléseket próbálgatok. Fodrászhoz is havonta járok a festés miatt, mert amióta őszül, nem tudom magamnak rendesen befesteni. Körmöshöz szintén havonta járok géllakkoztatni. És most elkezdtem a pedikűröztetést is, 2-szer voltam eddig, mert egy műtét miatt nem értem el a lábfejem saját magam, és egész rákaptam az ízére :slight_smile: Ezeken a dolgokon már nem spórolok, ennyit megérdemlek :slight_smile:

1 Likes

En is fontosabbnak érzem a szemöldököm formázásat, mint a szempillaspirált. Túl világos a színe, sokat dob a kinézetemen a karakteresebb szemöldök. Gyerekkoromban nagyon erős szemöldököm volt, 17 éves koromra sikerült kiharcolni otthon, hogy szedethessem. Persze utáltam. Most már örülnék nehány plusz szálnak, de azt a Brezsnyev-mennyiséget nem kívánom vissza.

1 Likes

Én csak fodrászhoz járok, oda is kb úgy, hogy elmegyek, levágja, befesti, aztán a következő 2-3 alkalommal én festem otthon, aztán megint a fodrász.
Egyébként halálosan béna vagyok, de az egyik hab állagú festékkel egészen jól elboldogulok. Szerencsére, mert már havi szinten kéne fodrászhoz járnom, annyira őszülök. Mogyoró színű a hajfesték és a fodrász is ilyesmire festi.
Körmösnél én csak lakkoztatni voltam, és paraffinos kézápoláson, azt mondta, olyan jó körmeim vannak, hogy ő erre nem tenne semmit. Meg valahogy idegenkedem is tőle, pedig most már telente néha törik.
Pedikűrösnél egyszer voltam (gyógypedikűrösnél), kivagatni a kislábujjamon a tyúkszemet. Azt nagyon klasszul meg is csinálta, és csinált nekem nagyon szép pedikűrt is. Viszont ez utóbbit úgy, hogy szép kerek körmöket vágott az én egyenes vonalú nagylábujjaimra, aminek frankón benőtt köröm lett az eredménye. :disappointed_relieved: Ezek után nem mentem máshova, szerencsére tyúkszemem is csak egyszer volt azóta, de az a talpamon, úgyhogy inkább bőrgyógyászhoz mentem vele.

Az a baj, hogy a legtöbb időm nekem este tízkor van, és ilyenkor már nem lehet menni ilyen helyekre, úgyhogy marad a csináld magad megoldás. :smiley:

4 Likes

Én is csak fodrászhoz járok, 4-6 havonta kb., egy kicsi, régi szalonba, ami kész szociográfiai kirándulás, mindig eszméletlen sztorikat hallok. 92 éves, felnőtteket oktató balerina, aki szabad napjain úszni jár meg ilyenek.:slight_smile:
A kozmetikusról lemondtam, nem tudnak a bőrömmel mit kezdeni, de legalább a maradék önbecsülésem is eltiporják. Petrán Ágin gondolkozom még, perverz kíváncsiságból, vajon mit mondana.
Manikűrösnél-pedikűrösnél sose voltam.

2 Likes

Én ebédidőben járok ezekre a helyekre, szerencsére olyan szalonok, ahol percre pontosan kezdik a munkát, ezért általában 1 óra max időtartam, kivéve a fodrászt, ahová anyukámat is hordom magammal, mert nem tud egyedül eljutni, így másfél-két óra alkalmanként. Amíg nekem fent van a festék neki elintézik a haját, csak még érte megyek és hazaviszem pluszban.

1 Likes

Én olyan helyen dolgozom, hogy onnan nem jutok el ebédidőben egy normális helyig és vissza, nemhogy bármit is csináljanak velem. :smiley: Igaz, ebédidő sem úgy van, mint sok helyen, mert van ebédlő, és általában ott eszünk.
Van ugyan a közelben egy kozmetikus és két fodrász is, már próbáltam őket de nem váltak be. A kozmetikus volt az egyik dohányos, a fodrász meg úgy vágta le a hajam, hogy egy hét múlva már sehogy se állt.

A fodrász mondjuk nem gond, mert oda mehetek reggel fél 8-ra is.

3 Likes

Bocsánat, a pedikűrös nekem kimaradt. Még csak most voltam harmadik alkalommal. Eddig mindent én csináltam a lábamon, de mivel 4 évvel ezelőtt volt egy csúnya gerincsérvem (illetve most is van), amit sikeresen visszatornáztam ugyan, de azóta kínszenvedés a lábaimat rendbe raknom, mindig nagyon megfájdul a derekam, ezért beiktattam a pedikűröst. 4-5 hetente kell menni. Azért a szakember sokkal szebben meg tudja csinálni, mint én, most nyáron géllakkot is tetettem rá, és olyan szépek így a lábaim!!!

Én se tudnám mindezt ebédidőben megoldani, mindenhova munka után megyek. Mivel én már felneveltem a gyerekemet, jobban van rá időm és lehetőségem. 20-25 évvel ezelőtt azonban mindezt nem tehettem volna meg.

2 Likes

Nagyon szépek a géllakkal készült mani-és pedikűrök, néha eszembe jut, hogy talán ki kellene próbálni, de szó szerint egy fióknyi lakkom van.:smiley:

2 Likes

Én azért is szeretem, mert 4-5 hétig hibátlan. Sima lakkot hetente újra kellett kennem, mert pattogzott, a géllakk sokkal tartósabb. Plusz a körmös lakk-készletéből mindig más színű lehet a körmöm, otthon csak néhány színem volt annakidején, amikor még magam lakkozgattam.

3 Likes

Én fodrászhoz kb. évente kétszer járok, de csak amióta viszonylag rövid hajakat vágatok. Régebben egymásnak vágtuk a húgommal a hajunkat, ha egyszer megnövesztem valszeg visszatérünk rá. :slight_smile: Körmösnél csak alkalomra csináltattam géllakot, de rendszeresen ezt nem bírnám, akármilyen szép, fájna a lelkemnek annyi pénz. Lakkom nekem is van itthon pár, de szerencsére abból nem halmoztam nagyon fel, még ezt a 10 db-ot is elhasználhatatlannak érzem. Kozmetikusnál is csak párszor voltam, akkor is csak gyantáztatni, illetve egyszer kiszedettem a szemöldökömet még gimiben. Pedikűrösnél sosem, de nagyon szeretném kipróbálni, milyen szakember kezei között. Csak nekem ehhez is ilyen bármikor betérhetsz jellegű üzlet kéne, én sajnos nem tudom előre két-három héttel, hogy mikor lesz egy szabad órám. Akkor inkább megcsinálom itthon magamnak.

2 Likes