Vásárolj kevesebbet - Low buy

Beszállok :slight_smile:
Megint szembe jött valami KM-en, amit régóta szerettem volna, lehetőségként értékeltem és lecsaptam. Felesleges, mert enélkül is képes lettem volna tovább létezni. De hasznosítható dolog és szép, de ez is kifogás.
Ruha: elvileg már van elég (eddig indokolt volt, hogy konzervatívabb iroda kompatibilis holmi kell visszatérő mamiként), de élvezem, ha többet variálhatok. Illetve barátnőm volt megengedő “megértem, hogy ki voltál éhezve a ruhavásárlásra” Kedves volt tőle :smiley:
Az a tervem magam legyőzésére, hogy a bankkártyámon csak minimális értéket tartok vész esetére, itthon lesz a kp készlet és valamennyi a tárcában, hogy max. eledelt vehessek. Amúgy is alig van időm bevásárolni munka és gyerekért rohanás között, ezért innentől az online vásárlás réme les énrám is :stuck_out_tongue: de majd nem lesz miből, mert elteszem a pénzt a matrac alá, hahaha! :sweat_smile:

7 Likes

Itt hagyom Lisa Eldridge egy régebbi videóját a low buyra törekvő forumozónkak :kissing_closed_eyes: nagyon témába vág főleg most, mikor nagy kihívást jelent helytállni a black friday leárazásokkal szemben :crazy_face: (Ne vásárolj semmit sminkvideó)
Na ezért IS imádom Lisat!! :heart::heart::heart::heart:

5 Likes

Nálam most indult a Low buy.

A szabályaim:

1. Havonta két smink termék és két arcápolási termék vásárlása engedélyezett.
  2. Elfogyott termék pótlása beleszámít a vásárlásokba. Ez alól kizárólag az kivétel, ha a terméktípusban az utolsó darabot fogyasztottam el.
  3. 1 év alatt 1 beauty box engedélyezett.

Havonta igyekszek jelenteni.

Kiegészítés:
Testápolás, hajápolás téren nincs korlátozás. (Úgy érzem a készletem és vásárlási szokásaim reálisak.)
Ha nem használtam el a lehetőséget egyik hónapban, akkor az átvihető a következő hónapra.

12 Likes

Én máris megbuknék az arcápolásnál :((( De szuper ötlet, hajrá azoknak, akik komolyan veszik ezt és belevágnak!

3 Likes

Nem baj, ha csatlakozom :upside_down_face:? Tetszenek a szabályok! :slight_smile: :blush:

2 Likes

Nyugodtan! Örülök, hogy van sorstársam!. :slight_smile:

2 Likes

Rövid összefoglaló a 2018 decemberi vásárlásaimról: 7 sminkterméket, 4 arcra való terméket, valamint két boxot vettem (ebben 2 sminktermék és 1 arcápoló volt). A havi vásárlások összértéke 53600 ft volt. Fun fact: 2 terméket használok rendszeresen.

Azt hiszem én 2-2 arcápolási és sminkterméket írtam korábban, szerintem ezt tudom tartani is. Talán egy +2 testápolási termékkel egészíteném ki. De szerintem én csak januáraban vagy februárban kezdem. Mondjuk már így is jól állok, nem vásároltam semmit egy ideje. :slight_smile: (Leszámítva a skinsmart rendelésemet, de azok “hiánycikkek” voltak. :innocent: )

4 Likes

Tehát mivel csatlakoztam Zala kihivásához 1 arcápoló és egy sminktermék ezzennel kilőve Garnier sminklemosó tej+ Essence HoHoHo highlighter.

3 Likes

Én így vagy 10x szoktam le, most érett bennem meg a 0 tolerancia hozzáállás, másképp nem lehet egyszerűen. Én is ez az önutálós típus voltam, ennek tényleg semmi értelme. Idén nyáron átküldött egy videót egy barátnőm, ahol az én szemtípusomra adtak arany tanácsokat, na akkor jött a sminkőrület. Mondjuk mindig is akartam sminkelni, csak nem tudtam, hogy kell és sehol se találtam az én szememre való tutot. Azóta nagyon szeretem halmozni a szépséges dolgokat, de a körömlakk vásárlással pl. le tudtam állni, 80-90 db van :sweat_smile: úgy éreztem ez tényleg elég lesz. A paletták és a duokróm cuccok a gyengéim, de szerintem előbb utóbb azzal is képes leszek leállni. Te mióta hoztad meg a teljes leszokásos döntésed? Hogy kezelted az ivós estéket? Én attól parázok, mindig ott véreztem el… :cold_sweat: tudom akarat, de az elég szelektíven van meg bennem :joy:

3 Likes

Jelentem, eladtam :slight_smile: Akármennyire is szeretném, ha így lenne, de én nem fogok az élénk színek után nyúlni. Népszerűségét mutatja, hogy feltettem zsibire és rá 1-2 napra már le is ütötte valaki.

3 Likes

Én meg az új Essence karácsonyi palettát raktam fel tegnap, mert nem állnak jól rajtam azok a színek. Többen megjegyezték, hogy milyen fáradtak a szemeim, mindkétszer ezzel a palettával volt elkészítve a szemsminkem. Egy óra alatt el is vitték.
Ma pedig a Nabla Poison Gardent tettem fel. Nem tudtam megszeretni. Marad a Soul Blooming és Dreamy, azok nagy kedvencek.

2 Likes

Vettem egy Garnieres matchás maszkot is, úgyhogy 2 arcápolási termék kilőve. :). Őszintén múltkor vettem egy ferdeecsetes szemhéjtust, úgyhogy ebben a hónapban már semmit sem vehetek. :D.

1 Likes

Azt kell mondjam, keményebb ez a dolog, mint gondoltam.
Kb. 2 hete igyekszek ellenállni a kísértésnek. Azt hittem black friday után már nem lesz igazán akció sehol. Ennél nagyobbat nem tévedhettem volna :rofl:. A néhány webshop, aminek megtartottam a hírlevelét, bombázz mindenféle ajánlatokkal. Úgy látszik az év végi elszámoláshoz generálniuk kell némi forgalmat.
Egyelőre sikerül ellenálnom, ebben meglepő módon az adventi kalendárium a segítségem. Egyrészt minden nap megvan az élmény, hogy kapok valamit. Másrészt szinte minden nap rádöbbenek, hogy mennyi termék van otthon. Mikor kiveszem az Oskia lemosót és odateszem a meglévő 2 bontatlan mellé, vagy mikor rájövök, hogy a múlt évi utazós sampon balzsam kombót sem használtam el… Ezek után nincs sok kedvem új dolgokat venni.

Amit viszont problémának érzek, az a brexit. Úgy néz ki, hogy január végén tényleg bekövetkezik, és jópár webshop nem fogja tudni megoldani, hogy “kimentse” magát az EU-ba. Mivel nem tudni, hogy alakulnak a vámok, érdemes lenne bevásárolni akkor. De akkor tuti megszegném a feltételeket.

Végül egy kérdés: A mini szett minek számít? Egy ideje nézegetek egy Sunday Riley 4 elemes csomagot, amiben egyik termék se normál méretű. Akkor ez lehet 1? Vagy az csalás, mert mégiscsak 4 féle valami? :face_with_monocle:

2 Likes

Szerintem lehet egy :rofl:.

1 Likes

Meg vedd meg szerintem nyugodtan most, ha gondok lesznek januárban. Maximum januárban már nem veszel semmit :D.

1 Likes

A Brexittel úgy vagyok, hogy hiszem ha látom :smiley: De kétlem, hogy 1 hónap alatt meg tudnak mindent oldani, szerintem egy lassabb átfolyású dolog lesz ez, akkor is ha végül hivatalosan kimondják… Nekem élnek kint barátaim, max megkérem őket, hogy hozzanak el pár dolgot, természetesen kifizetem nekik :slight_smile: Ha nincs ilyen segítséged, vedd meg most :wink:

2 Likes

Sejtem, hogy nem lesz meg egyből minden, de pont emiatt félek attól, hogy február elsején még senki nem fog tudni semmit, és vakargatja majd a fejét a vámnál, hogy mi legyen. Esetleg ráteszi a 27%-os áfát, mert még nincs meg az egyezmény az EU-val.
Ha lenne emberem, már rá állítottam volna. Bár a páromnak mondtam, hogy ha felajánlanának neki egy angliai egy hetes utat januárban, vissza ne utasítsa. :sweat_smile:
Őszintén szólva a legnagyobb bajom a bizonytalanság. És az, hogy ezt vajon kifogásként használom-e a vásárláshoz, vagy tényleg indokolt az aggodalom. (kezdek nagyon durván őszinte lenni magammal, azt hiszem fejlődök :smiley: ).

4 Likes

Szerintem azért nem lesz semmi még januárban, mert minimum 2020 végéig türelmi idő van, addig elvileg minden marad úgy, ahogy korábban, és még azt is hosszabbítani fogják valószínűleg.

2 Likes

Mindig van ok a vásárlásra, bevallom én is bűnöztem, KM zsibiztem :sweat_smile: Jutalom volt mert rettegek az orvosi vizsgálatoktól, de már nem lehet tovább húzni így kértem az időpontokat szépen jövőre, gondoltam megérdemlek valamit pozitív megerősítésnek :smiley: A Brexit meg szerintem inkább olyan lesz mint ahogy @kamcs írta. Emiatt én nem aggódnék, megmondom őszintén. :relaxed:

1 Likes