Vásárolj kevesebbet - Low buy

Jut eszembe, mi a párommal pont múltkor Joy napokkor vettük meg a csúcsszuper mosógépünket :upside_down_face:, igaz nem volt rá kupon, de volt valami, hogy beírták hogy mi ezt internetről rendeltük, mert így 20 ezerrel olcsóbb volt, azért nem mindegy, főleg hogy ez ilyen felső kategóriás gép volt :D. A párom valami jót akart venni, meg igazából a legtöbb ,tudással" azok rendelkeztek.

6 Likes

Egyébként eldöntöttem, hogy egy darabig nem veszek szemhéjfestéket szerintem decemberben biztos nem, de januárban sem valószínű. :slight_smile:

3 Likes

A botmixer rész oké, az aprítót éreztem feleslegesnek. Aztán felvilágosítottak a szüleim, hogy ha nagyobb lesz a gyerkőc akkor jó szolgálatot fog tenni… :relaxed:

1 Likes

Az aprító is jó dolog. Magokat, kekszet, zabpelyhet is lehet vele aprítani (és millió mást) és én néha hagymához is bevetem, ha nincs kedvem vacakolni a sírással és vagdosással. Persze el kell mosni, de a vágódeszkát és kést is :stuck_out_tongue:

2 Likes

Én is leginkább hagymához használom, mert annyira utálok könnyezni :smiley:

2 Likes

Pont nem gondoltam volna, hogy hagymához hasznos. De átgondolva teljesen logikus. Köszi szépen a tippet lányok! :slight_smile:.

1 Likes

Főleg, ha szemsminkben aprítja a hagymát az emberlánya. :smiley:
Nekem már a főzéshez is kell a szemüveg, ami némileg segít a dolgon.

1 Likes

Legjobb megoldás a búvárszemüveg :smiley:

3 Likes

Azt elhiszem, de sajnos az öregségi szemromlásra nem használ. :smiley:

1 Likes

Én is rengeteg gondolkodtam rajta, de tényleg jól jön az aprító, én nagyon sok zöldséget ezzel aprítok. Illetve a habverő fej is jól jön :slight_smile:

Azt én is próbáltam :sweat_smile:

1 Likes

Nálam a botmixer és a késés aprító alap a konyhában, konyhatündér időszakomban egy nap több alkalommal is használtam. Nincs olyan, amit ne lehetne velük megoldani😀. Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy a késés aprítójával csak óvatosan, mert a keményebb olajos magvakat nem igazán szereti. A mandula képes simán leégetni, de még ki is csorbítani a pengét, sőt nekem a műanyag tartály alsó részét is elválasztotta a felsőtől, mert egy mag valahogy hihetetlen módon kimozdította a pengét magát a tartójával együtt. Szóval én több botmixerrel és tartozékaival végeztem már, de mindig adott típus újabb, továbbfejlesztett változatát vettem meg, ahol a botmixer fejek mindegyike kompatibilis a legújabb rúddal, így egy sütés-főzés keretén belül több fejét is bekoszolhatok, köztes elmosogatás nélkül. A pengéket és késeket meg nem ajánlatos mosogatógépbe tenni (kicsorbítja az élüket).
Uh… és akkor eszembe is jutott a mennyei sticky toffee pudding vanília fagylalttal, extra karamellel és pekándióval megszórva! Aki nem kóstólta még, újítson be karácsonyra, garantálom, hogy nem fogja megbánni. :+1::rofl::smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Tapsot ès dobpergèst kèrek: ma bementem a Rossmannba, ès csak azt vettem meg amièrt indultam: Domestost ès a tegnap óta áhított Isana make a wish tusit. Keringtem nagyon a sminkes állványok között, de vègül mindent otthagytam ami megtetszett. :grin: Fejlődöm, azt hiszem. :blush:

17 Likes

Jelentem, hogy ebben a hónapban (bár még nincs vége) nem vettem semmilyen olyan kozmetikumot, amiből van otthon, vagy amire nincs szükségem. Egyedül egy Deciem rendelésem volt az egész hónapban, mert valahogy most minden szérumom egyszerre fogyott el, ott meg egész hónapban akció vna most. Ezen kívül, amikor Dm-ben vagy Rossmannban voltam, csak mosószert és takarítószert vettem :smiley: Azt hiszem, működik a dolog, néha még elkap a sóvárgás, de már tudom kontrollálni :smiley:

12 Likes

Nagyon ügyes vagy, csak így tovább! Arcápolási termékekre nekem is be kell ruháznom legkésőbb januárban.

2 Likes

Na, hát nem mondom, hogy beszállok a kihívásba, csak átgondoltam, pontosabban kiszámoltam, hogy október közepe óta mennyiért vásároltam smink és arcápolás kategóriában. Nagy része KM zsibis másodkézből vagy vagy új, de olcsóbb, mint eredetileg, egy Rossmann kör és egy 50%-os Notino-s akció, ami a legdrágább volt az egy alkalommal kiadott összegek közül.
Szumma: 46.600 Ft.
Nincs benne a dezodor, testápoló és fogkrém meg a valóban szükséges e.ü. holmik, a férjemnek, gyerekemnek, magamnak vett sampon és hajápoló. Ezek mind voltak még a kamrában.
Tudom, hogy nem tűnik hatalmasnak az összeg, nem olyan régen (tavaly) még ennél jóval többet vásároltam havonta.
A magamra költött összeget tetézi a másfél hónappal ezelőtti, újra munkába állás miatt ruhára költött pénz (milyen mondat lett ez :laughing: ). Plus size vagyok, magyarul kerekded. Egy része fast fashion, másik része turi. A fast fashiont nem tudom kikerülni. Eskü’ megpróbáltam, de nekem nem jött be, amit a magyar gyártók kínálnak vagy a dundi-boltok dupla/tripla áron árult minőségibb darabjai. A f.fashionnál sem a legolcsóbb, persze, mert az tényeg gagyi, de itt legalább 20 alatt találok elég jó nadrágot és blúzt (kell a megjelenés,amúgy farmer-póló kombóban vagyok jól leginkább). Ez az összeg fejben összeadva is több, mint amit akartam költeni (mert jaj, ez kell, mert unalmas az 5 blúz és ez a fülbi kell, mert megy az xy cucchoz és különben is, ez a gyűrű meg… és a nyaklánc, ah…)
Hogy mit akartam ezzel mondani? :thinking: Nem tudom :rofl: De az biztos, ha számon tartjuk, felírjuk, applikációban vezetjük a költést, akkor látjuk, tudatosul, hogy mit művelünk. Így van esély kevesebbet költeni (nem csak ebben a kategóriában).

10 Likes

A helyzet az, hogy ugye én beharangoztam, hogy 2 terméket óhajtok megvásárolni még ebben az évben. Lisa E. rúzs, ami pipa, és ColourPop Going Coconuts paletta, mindkettő limitált. Ténylegesen nem óhajtok több mindent venni, mert nem látom át már a készletemet. A múlt heti mélyebbre hatoló kutatásom során találtam rá olyan színes palettákra, amiket még ki sem próbáltam, és nem is emlékeztem, hogy ilyenem is van. Ez több, mint katasztrófa!
A meglévő készletemet kell átláthatóbban rendszereznem, és kizárólag ebből építkeznem, mert bizony képes vagyok rácsodálkozni, hogy hoppá nekem ilyenem is van és, hogy ez mennyire szép, és hogy miért is nem használom???
Mindez oké, csakhogy korábban történt egy ecsetmosásnál egy végzetes katasztrófa, nevezetesen az én hibámból kettétörött a felső harmadban a nyele, illetve a fejtől nem messze a kedvenc alapozóecsetemnek. Tény, hogy rideg, merev nyelű és kialakítású ecset, tehát rendkívül törékeny, ráadásul túlárazva is, de eddig ez + a tesója a 2 leges-legjobb ecsetem alapozásra. Ha választanom kellene az összes közül, akkor ezt a 2 ecsetet választanám (az egyik sűrűbb, krémes állaghoz, a másik folyékonyabb, ill. más állaghoz), így nem igazán tudok választani közülük, mert mindegyik a maga nevében tökéletes számomra.
A szívem szakadt meg, ezért megpróbáltam összeragasztani, kicsit csorbán, és hiányosan, mert szilánkosra törött, és szerteszét pattogott a sok kis darab, de végül sikerült. Sok pihit hagyva a sztáradásnak, egy idő után megpróbálkoztam a használatával. Felüdülés volt az előtte használt ecsetekhez képest!
Ennyi bevezető után pedig a lényeg, hogy ma hatalmas ecsetmosást végeztem, ráadásul sietve, minden flottul ment, de a törölközőbe burkolás és fekvőhelyre való hurcolás után ez az ominózus korábban megragasztott ecset a ragasztás mentén újra elpattant, szétesett. Pár mosást és használatot kibírt, de most beadta a kulcsot.
Óriási dilemmában vagyok, hogy vegyek-e egy újat, (igazából szinte az összeset odaadnám érte és a tesójáért), de mivel ennyire sérülékeny ecset, esetleg az is elpattanhat. Na jó, azért jó tanuló lecke volt, hogy ezzel az ecsettel óvatosabban kell bánni.
Ja, és míg a ferdén vágott Zoeva alapozó ecsetét kb. 8x-i mosás után sem bírtam teljesen tisztára mosni, addig ezt 1 hetes többszöri egymásutáni használat után is szépen, tisztára lehet mosni (2x mosva).
Ez így leírva kifogássorozatnak tűnik, a párom szerint kb. olyan, mintha egy alkoholista fogadkozna, hogy csak még ezt az egy uccsót, és soha többet! Azt én nem mondom, hogy soha többet, ilyet biztosan soha nem ígérnék, de 1 éves időtartamú sminkvásárlási leállás nálam minden szinten indokolt, és a lelkemnek is és a pénztárcámnak is nagyon jót jelentene. Korábban már elkezdtem gyűjteni a kiürült, elhasznált termékek tokját, hogy lássam mik fogynak, és mennyi idő alatt. Az 1 éves kijózanító időszakomban is szigorúan vezetni fogom a készletem, és dokumentálni is tervezem, hogy miket és főleg mennyi terméket tudok ennyi idő alatt elhasználni, meg nem elhasználni, és miért. Én mindezt remek terápiának tartom az én esetemben. :slight_smile:

11 Likes

Melyik ecset az? Remèlem nem hakuhodo vagy vayne goss vagy egyèb dràgasàg :exploding_head:

Számomra pont ezért az az értelme a low buynak, hogy jobban átgondolja az ember a vásárlásait. Ha indokolt =elfogyott, eltörött, szétment stb., rendszeresen használod és nincs helyette otthon egy másik ugyanolyan akkor vedd meg. Épp ezért engedélyezett havonta néhány termék vásárlása.
A héten pl. észleltem, hogy megromlott a szemhéj primerem. Nincs másik, az én szememre kell a sminkhez, szóval vettem egy újat. Emiatt nincs lelkiismeret furdalásom. Ha egy rúzzsal történik meg ugyanez, akkor nem biztos, hogy újra vásároltam volna. Abból van otthon 20, felesleges hanyatt-homlok rohanni beszerezni egy újat.

7 Likes

Úgy érzem a pozitív mellett igenis a negatívról is be kell számolni. Főleg, ha itt van az év legnehezebb időszaka vásárlási korlátozás szempontjából: egyszerre készül az ember a karácsonyra és a black fridayre (ha ez nem elég, nekem még a szülinapom is nemsokára lesz, szóval minden adott a költekezéshez…).
Voltak olyan vásárlások, amikkel számoltam: A Colourpop rendelésre már lassan egy éve készülök, ennek megfelelően hosszú volt a lista. Többek között ez volt az ami miatt biztosan tudtam, hogy decemberben fogok tudni csak kezdeni. Összértékben és termék számban is sok a vége.
A Makeup Geek rendelés is lógott már a levegőben. De nem bánom nagyon, mert nem volt összértékben és mennyiségben se sok (23 dollár szállítással 6 szemhéjpúderért).
Ami viszont egyértelműen zavar az a Beauty Bay. Az előzetesen írt listától eltérve több mindent vettem, és inkább impulzusvásárlás volt a dolog, mint megfontolt döntés. Lehet kifogásokat keresni, de felesleges.

9 Likes