Tegnap írtam már egy nagyon hosszú, több kötetes regényt a témában, majd fogtam és kitöröltem, és elmentem aludni. Ma újra itt vagyok, mert önmarcangolásban és lelkiismeret-furdalás érzésben profi vagyok, már-már taníthatnám. Csajok! Én minden egyes dolgon átmentem már, amiket leírtatok, de a végső megsemmisülés akkor érkezett el, amikor a drága @Fiorentina feltette az utolsó porszemtől is megszabadított EL palettáját. Akkor a romokban heverő lelkem porrá szóródott, és drasztikus lépésre szántam el magam, legalábbis azt hittem, hogy azt teszem. Kiindulópont az volt, hogy akkor adott pillanattól kezdve minimum 10 terméket teljesen csupaszra el kell használnom, hogy egyetlen 1 db-ot vehessek! A szigorítás ezen belül pedig az volt, hogy a szempillaspirál bázis, szempillafesték és szemceruzák összesen számítanak 1 db terméknek. Nagyon szigorú voltam, semennyit nem engedtem ebből, kitartottam, de azt azért elmondanám, hogy egy összesen 4,5 grammos 5 színből álló paletta elhasználása nem csak, hogy feladta a leckét, hanem az utolsó 2 hónapban már majdnem minden nap sikítófrászt kaptam, hogy már, megint, és még mindig… Ezt a palettát, természetesen kisebb-nagyobb kihagyásokkal összesen 2 év alatt fogyasztottam el. A fekete színt nem sikerült teljesen “kipucolnom”, de elég szépen elfogyasztottam azt is, pedig ez volt a paletta leggyengébb láncszeme, így én a magam részéről elhasználtnak ítéltem a palettát. Természetesen olyan termékek kerültek ez idő alatt előtérbe, amiket már régóta használtam, és szépen kezdtek fogyni, így belátható időn belül elértem a kitűzött célt, sőt túl is teljesítettem. Annyira elégedett lettem magammal, hogy ekkor jött a feketeleves, mert feljogosítva éreztem magam, hogy 1-nél több “juti sminket” vegyek… nesze neked elvek! Na, erre még jobban bepipultam, és lekaptam a 10 körméről a Whitemercit.
Akit nyomaszt a felhalmozott készlet, annak önvizsgálatot kellene legelőször tartani, hogy mi késztette arra, hogy felhalmozzon, Csernus-i őszinteséggel! Ha ez megvan, akkor számot vetni azzal a ténnyel, hogy mi minden másra lehetett volna költeni, ami illetve amik esetleg előrébb lehetnek a személyes fontossági sorrendünkben. Ha van ilyen, legalább 1 (már pedig ha szenvedünk a gyűjtemény nagyságától, akkor ez bizony nem véletlen!) , akkor mese nincs, átértékelés, fontossági sorrend állítás és azonnali megvalósítás. Azaz példát kell venni @Natulcien-ről és utána kell csinálni, azaz lejönni a sminkcuccokról, és más dolgokra fókuszálni! Ha havonta csak egyetlen 1 db sminkcuccot engedünk meg magunknak, akkor SOHA nem fog csökkenni a készletünk. Még 1 szemceruza elhasználása is kifejezetten sok időbe kerül (bár itt vannak kivételek), azaz mire egyetlen 1 db sminkcuccot kivégzünk, addigra a havi csak 1 termék már szép számmal halmozódik, vagyis soha az életbe nem érjük utol magunkat! Durva ezzel szembesülni, de ezek sajnos tények, itt sem kell semmi több, csak akarat, azaz szilárd elhatározás és kitartás, meg némi makacsság sem árt ha van.
Amúgy érdekes módon a kozmetikumokban sokkal következetesebb vagyok, mint a dekorkozmetikumokban (lehet korral jár. )
Szóval hajrá, nem vagy egyedül!