Vásárolj kevesebbet - Low buy

@Anheszenamon, Ne szégyenkezz ne hülyèskedj, màr elkezdted a szelektàlàst, nem csak vàsàrolsz! Ès szerintem mindenkinél eljön az az idő, amikor telìtődik. Eddig soha nem vàltam volna meg az nd palettàimtòl, most pedig sorban eladom őket. Nem hasznàlom , csak nèzegetem , de ahhoz tùl dràgàk hogy itt porosodjanak.1 minit megtartok ès a bibàt mert az mindennapi sminkhez tökèletes . Ès amùgy van mèg jeffree melt ès egyèb szèpsègek, szòval ha tudatosìtjuk, hogy mennyi smink hever amièrt nem nyùlunk akkor egy idő utàn biztosan könnyebb a megvàlàs.

4 Likes

Jaj a biztiőrök a legrosszabbak! Lehet fújni kéne rájuk valamiből és akkor békén hagynak. :face_with_hand_over_mouth:

Ó ez a Hó színe parfüm de csodálatos lehet! :snowflake: A Montale illatok brutális hatósugarúak és lemoshatatlanok, párat próbáltam, de egy kivételével (Oudmazing) nem működtünk együtt sajnos.

Sosem voltam a Le Parfümben, biztosan különleges kis hely lehet! Ott van még mint parfüméria a 7scents is, ott is ilyen niche ritkaságokat lehet még illatolni.

A jutalom süti jó gondolat, minden érzéket kényeztetni kell :blush:

2 Likes

Nekem a Deep Purple volt meg eddig üvegesben tőlük ( Montale) de 2 perc után el kellett adnom, nem bírtam elviselni, blind buy volt egy kedves ismerősöm már másnap átvette engedtem egy picit az árból.
A Hó színe a legfinomabb púder illat amit valaha szippantottam , karácsonyra kacérkodom vele, sokszor készlethiányosak a kiszerelések belőle vagy csak én nézem rossz időben, nem tudom.
A 7Scentről még nem hallottam megnéztem a weboldalukat, te jó ég…. Ezt hónapokig fogom nézegetni mert a Zador és a Max Benjamin kivételével egyik márkát sem ismerem onnan , futólag átnéztem miket árulnak…. Kincsesbánya… az árak niche árak főleg a 100 ml üvegeké, de a 30 ml kiszerelések teljesen megfizethetőek. Hajjjajjjjj :slight_smile:
Pedig már olyan szépen körvonalazódott a fejemben a kis gardrobeom …
Továbbra is tartom magam az elfújom a fújóst és az elhasználom a maradékokat menetrendhez.
Idén 2 üvegest vehetek ennyi a limit nem csámboroghatnak be kóbor niche üvegcsék :wink:

1 Likes

Én se ismerem olyan behatóan a 7scents oldal tartalmát, csak a Salome meg pár márka volt ismerős, de minden olyan hihetetlenül különlegesnek tűnik! Az árak hát igen… de jó, hogy itt is kehet mintákat rendelni :slight_smile:

Remélem sikerül elcsípned a Hú színét, olyan finom lehet! Szeretem a púderes illatokat is. A Boidoir Belle-t ismered? Az is klassz kicsit olyan vintázsos érzést ad.

Nagyon jó a low buy terved is, csak bátorítani tudlak benne :blush: Azért ha ott kóborol az a niche üvegcse engedd be légyszi azért, éjjel már hideg van :pleading_face: :crazy_face:

2 Likes

https://www.fragrantica.com/perfume/Philly-Phill/Boudoir-Belle-Rose-36253.html erre gondoltál? Nem láttam még.
Ami nekem ezt a régimódi klasszikus illatot hozza az a Gaultier :Classique illata. Régebben az volt az signature scentem vagy 5 üveggel biztosan elfújtam belőle, pedig az üveg formáját kifejezetten rühelltem és azóta sem kedvelem az ilyen jellegű (női alak, rúzstok,maci,tisztítószer flakon ) csomagolásokat.
Újabban sokat jár a fejemben, nagyon jellegzetes volt, nagyon illett hozzám. Az a vicces, hogy akkoriban volt “A” parfüm, 1 azaz 1 db és azt használtam, földön-vízen-levegőben.
Nem tudom, hogy gyűrűzött be az életembe azóta ez a rengeteg illat… valamit kerestem, mindig szebbet, jobbat, tökéletesebbet. Nem rossz ez , mert sok mindent megismerek, szeretek a Fragranticán , meg különféle oldalakon bogarászni, elképzelem fejben az illatot és jó érzés ha meg tudom szagolni és egyezik az amit gondolok azzal ami az üvegben van. Az meg külön tetszik, hogy barátok ismerősök tőlem kérnek tanácsot ha illatot szeretnének venni maguknak, vagy akár ajándékba.
Azért azon felnevettem, hogy egy picuri gyönyörű niche üveg ül az ablakomban a holdfényben és mint egy apró vámpír könyörög, hogy engedjem be .
:smiley:

1 Likes

Igen ez az a parfüm, olyan finoman aldehides nem úgy mint a Chanel meg a többi régies illat. Olyan púderillatú, érdemes megszaglászni :blush:

Ó a Classique! Nekem csak fújósom van belőle nagyon jó illat meg kell hagyni! Nekem régen max 4 üveg em volt, belőlük végül Chanel Coco került ki győztesnek, na én azt fujkáltam állandóan, imádtam, sok dicséretet kaptam, ha viseltem. Nekem akkor szaporodtak meg a parfümök, amikor úgy éreztem mind sminkben mind bőrápolásban elértem egy elégedettségi szintet. De ott maradt a vágy az újdonságra, a felfedezésekre és hát az illatok beszippantottak :smiley: (Mellesleg az orr ezáltal szaglás és az agy közti távolság nagyon rövid :smiley: ) Én is fragifüggő vagyok, imádok ott bogarászni! Szeretem a bejáratott kedvenc illatjegyeket, de mostanában elkezdtem nyitni a bőr felé is, de csak két élményem volt így, mert most no buy van a fújosokra amíg nem használtam el amim van :grimacing:

Ma ezt a szép tavaszias illatot szaglászom:

A legszebb üveg aki egyébként kissé túlárazott, de nagyon minőségi fás, velúros illat ő számomra:

Ha a belbecs alapján kell választani, akkor hatalmas gondban lennék :sweat_smile:

1 Likes

Ha nem gond akkor a Parfüm topicban válaszolnék mert már 2 napja offok vagyunk :slight_smile:

2 Likes

Még pár nap oktòber végéig, és ténylegesen kibírtam vásàrlás nélkül 1 hónapon keresztül. A bőrápolò mini termèkeket pedig szorgalmasan fogyasztom. :blush:

21 Likes

Nagyon ügyes vagy, büszke lehetsz magadra! :four_leaf_clover: :blush:

1 Likes

Sziasztok!
Kis lelki támaszra van szükségem. Mostanában ismét sokat shoppingoltam és mindennel el vagyok látva ( a szemkörnyékápolóm van fogytán azt és rendelek is ajánlás alapján), de itt a szülinapom, és páromtól most aztán bármilyen krémet, sminkterméket kérhetek. Van is néhány dolog, amivel nagyon régen szemezek, Pl.
https://kremmania.hu/kremek/sisley-blur-expert
de ha megrendelem, a másikat tuti, nem használom majd :frowning:
Van az a szabályom, hogy nem veszek addig semmit amíg az előző nem járja a végét, álltalaban be is válik, de most nagyon-nagyon nehéz. Így is a féláras blackfridaynél rendeltem egy Mac concealert amire nem volt még szükségem :frowning:
Ti be szoktátok adni a derekatok?
Mivel terelitek el a figyelmeteket, ha rátok jön a shopping láz?

2 Likes

Én parfümökkel voltam így, volt nemrég egy gáz időszakom az életemben, kicsit kezdtem bekattanni, és majdnem bedarált a shopping mánia. Megterveztem egy táblázatban, hogy évente hány Ft-ot szánok parfümre, és bejelölgettem, hogy ezek majd mik lesznek. Aztán persze kb. 2 naponta változtatgattam, végül vettem néhányat, aztán leálltam az egésszel. Most sajnos a kencékkel vagyok ugyanígy, bár szerencsére az olcsóbb kategória. Itt is vezetem táblázatban, hogy miket vettem, mennyire váltak be, melyik termékkategóriában mit kell elhasználni, és utána mit tervezek venni. De ez azért egyénfüggő, mert én szeretek ilyen táblázatokkal mókolni, végül nagyobb örömet okoz, mint a shoppingolás. Nekem ez jött be. Nem tudom ez most megfelel-e lelki támasznak :smiley: Boldog születésnapot! :slight_smile:

3 Likes

Hátőőő…az úgy volt… :smiley: ismerős a helyzet, bár alapból akkor szoktam vásárolni, ha valaminek a végén járok, ezt mindig is így csináltam. Akkor változtattam, amikor a kedvenc tonik/arcvíz/toner -emet (mindig más rajta a felirat :open_mouth: ) sehol nem lehetett kapni. Na azóta alapvető dolgokból betárazok. értsd: minimum 2 db tartalékban ott figyel a szekrényben. Most 3 hónapja semmi kozmetikum, smink, bőrápolás stb témában nem vásároltam. Azonban tegnap berágtam az eddig amúgy teljesen jól működő spirálomra és felmásztam a notino-ra…mondjuk úgy, hogy nem kellett volna. Ma jön a csomagom :smiley: :zipper_mouth_face: :shushing_face: :see_no_evil: :hear_no_evil: :speak_no_evil: igazság szerint csak olyat vettem, amire kíváncsi voltam ezer éve és most volt olyan árban, amit úgy ítéltem meg, hogy belefér. Viszont most egy ideig megint nem vagyok hajlandó semmit venni. Az a tapasztalatom, hogyha bizonyos időnként (értsd: 1-2 hetente)végigmustrálom a kollekciót, mindig rájövök, hogy mindenem van és a következő 5 életemben sem használom el :slight_smile:

5 Likes

Ha én látok valamit amire felüvölt bennem hogy KELLKELLKELL, de nagyon drága vagy nehezen beszerezhető, akkor szépen elmentem a linket, és elkezdem kutatni hogy van-e valami dupe olcsóbban/közelebb/etc . Ezzel szépen el is megy az idő, legtöbbször be is sokallok az egésztől. Tavaly legalább nyolc vásárlást megúsztam így, egyet nem de legalább találtam alternatív beszerzési helyet ahonnan nem kellett vámot fizetni, meg még volt kettő amit meg nem bírtam elengedni, azokat már idén rendeltem meg :smiley:

8 Likes

Háát… Én leginkább azzal, hogy nem nézegetem az érdekelt termékeket. Egyáltalán. Olyan szorongást tud okozni az is, hogy mennyi mindent szeretnék, csak hogy meglegyen, hogy kipróbálhassam, és ezt a jóóóó hosszú kívánságlistám is jelzi. (Már elkezdtem szelektálni, de baromi nehéz. Mondjuk könnyítene, hogy a KM-en lenne egy “Megvan nekem” gomb és ahhoz tartozó lista, meg további listalehetőségek, mert egyéb lehetőség híján mindent a kívánságlistára mentek, de évekkel később ki emlékszik már, hogy mit miért mentettem?) De az is szorongást okoz, hogy mennyi minden áll még bontatlanul a szekrényben. Nekem olyan szabályom van, hogy egyszerre egy termékkategóriában csak egy lehet bontva, de ez is csak olyan funkcionálisan értelmezendő, pl testápolóból lehet kettő, egy könnyed és egy testes, vagy kézkrémből is használok egyszerre vagy hármat. De lemosóból, szérumokból, arckrémekből maximum úgy bonthatok ki újat, ha a másik már nagyon a végén jár. Szóval nálam a tartalék halmozódás veszélye áll fent, de azért figyelek rá, hogy lehetőleg ne történjen meg. Nekem is csodás táblázataim mutatják a meglévő, használatban lévő és az elhasznált termékeket, minden évben új oszlopban, így az évi felhasználást is nyomon tudom követni.
Ami nagyon nehéz, hogy ha úgy nyomasztom magam, hogy most én nem veszek semmit, azért sem, akkor előbb-utóbb robbanok a feszültségtől, és rohanok impulzusvásárolni, mindegy mit, csak új legyen. Szóval ezt is igyekszem nagyon ésszel kordában tartani, igenis megengedő lenni magammal szemben.
Az utóbbi időben egyre drágább termékeket veszek, viszont nem engedhetem meg magamnak őket ugyanazzal a vásárlási lázzal, mint régen. Így nekem az anyagi szempontok nagyon jelentősek, plusz igyekszem amennyit lehet, félretenni minden hónapban. Úgyhogy minden más vásárlásnál sokszor megkérdezem magam, hogy tényleg szükségem van-e rá.
Indítottam egy noteszt két hónapja, minden nap felírom bele, hogy mit hoztam haza aznap. Ide kizárólag az akár átmenetileg is, de bennmaradó dolgok kerülnek, tehát a sajt nem tartozik ide, de a szempillaspirál igen. A célom ezzel, hogy lássam, mennyi mindent veszek, mennyit költök rá. Fél éve költöztem ebbe a lakásba, “táncolni lehetett benne”, most meg nem találok helyet már semminek. Azóta kicsit megfontoltabban vásárolok, de már gondoltam rá, hogy indítsak egy “Mit nem vettem” noteszt is, kicsit motiválóbb lenne, és bőven teli tudnám írni. :smiley:
De a bőrápolás és smink elsősorban örömforrás nekem, hobbi, amivel szeretek elszórakozni, új dolgokat kipróbálni, alkotni, figyelni a változást, stb. És erre mindig, amikor szorongok, emlékeztetem magam. Nincs min aggódjak, előttem még a fél élet, és nem fogok lemaradni semmiről.
Utólag meg jó belegondolni néha, ha nem ültem fel egy-egy hype vonatra. Pl. biztos nem bántam volna meg, ha van egy foreom, de teljes nélküle is az életem, és már egyáltalán nem érzem, hogy belehalok, ha nem szerzem meg. Pedig úgy ácsingóztam utána, csak hát a fene essen bele, hogy annyiba kerül, amennyibe. Illetve mégsem, mert most egy dologgal kevesebb, amit nem vettem meg.
Kérem egy jó hosszú gondolatszösszenetet olvasattak, különösebb átgondoltság híján talán semmi értelmes információval nem szolgált, de hátha mégis. Hogy tanácsot is adjak: ha ajándék, akkor kérj valami olyat, amire nagyon vágysz, régóta, de félre is tudod tenni, amíg a másikat elhasználod. És gondolj a jelen kollekciódra nagy örömmel, menj és simogasd meg a korrektoraidat, gyönyörködj a palettáidban, nézz tükörbe, és mondd el magadnak, hogy az arcod azért néz így ki, mert annyi mindent teszel érte, stb. Szóval szánj egy kis időt annak értékelésére, amid van, és hogy mennyi örömet okoznak.

12 Likes

Hasznos lehet, nekem is álltalaban változó heppem van aztán szünet. És új hepp Pl régen volt az O bag, azokat adtam vettem, hordtam. Nem volt minuszos álltalaban a dolog.
Egy ideig natúr kozmetikumok, szappanok most mindenféle kencék, sminkek.
Nekem is a felszabadult idő lehet a gond, lehet egy ilyen táblázat, amit lehet színezi, formázni, számolgatni nekem is jól jön :smiley: szeretek pepecselni dolgokkal :smiley:
És köszönöm! :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

A tartalékolásról igyekeztem leszokni eddig, mert egyenlőre nem találtam meg a tökéletes borapolasi rutint, így nem veszek 2-3 darabot az új dolgokból, de ahogy te is, nagy akciokkor elcsabulok. :smiley:
Bár nálam is bevalna, a korulnezek de látom, hogy van hasonlóm stratégia. :smiley:
Próbálok utalkodni magamon :smiley:

Aaah igen én is ilyen kellkellkell típusú vagyok és a pepecselős keresgélés engem is eltantorit, meg a vám is nagyjából,de an egy nagy rakás dolog, amit könnyebb beszerezni… Azoktól semmi nem véd meg xD

Velem az (volt) a baj, hogy sokszor nem elég, hogy kellett, hanem AZONNAL kellett megjelenés után.
Lásd Estée Lauder Double Wear Sheer, G&G Stress Less, Steampod, Philips Lumea, és egy csomó olyan dolog, amivel várhattam volna legalább az első véleményig.
Sőt, sokszor nem is a youtubos véleményig kellett volna várnom, hisz azok sokszor elfogultak, hanem a krémmániás véleményekre.
Most már bevezettem ezt, nem kell minden azonnal.
Na jó, csendben megjegyzem, ha megjelenik a G&G hidratálója, esetleg fényvédője, azt tuti azonnal beszerzem.
Szóval ennyit az elveimről. Viszont nem raktározok. Ez a kislakás előnye, nincs hely tárolgatni. Ennek cáfolata a testápolók: kell egy a hálóba, kell egy az autóba, kell egy a munkahelyemre… hagyjuk :smiley:

4 Likes

Ez a több listás elmélet teszik. :star_struck:
Tényleg hasznos lenne.
Egyébként az is baj, hogy van, hogy olyanra vágyok , amiről előre tudom, hogy pár alkalomnál nem fogom többet használni. Pl szeretnék régóta egy nagyon színes palettát, de mivel az ősz színek vagy a barack árnyalatok állnak a legjobban, így tudom, hogy NINCS rá igazán szükségem, hogy évente 2 sminket készítsek vele. Mégis annyira szeretném :pleading_face: :no_mouth: :laughing:
Vagy nézek egy jó kis smink videót ( álltalaban külföldit) amiben ajánlanak valami klasszat.pl annyiraistenitik a tarte shape tape concealert vagy a huda beauty, egyéb palettakat, hiába tudom, hogy ezek többnyire fizetett hirdetések stb bennem van ez a ki akarom próbálni érzes.
Pl a legutóbb érkezett colourpop palettaimnak még mindig nagyon örülök, kár hogy itthon nehéz beszerezni a márkát, igazából, ha nem tolnák rá a vámot, így is szívesen várnám meg a szállítást külföldről. Már a tudat, hogy kifizetem és úton van is kicsit elégedettebé tesz.
Hajlamos vagyok az impulzus vásárlásra is. Legutóbbi ilyen, mikor bementem egy marionnaudba és anélkül, hogy utána néztemvolna,hazajöttem egy Yves Saint Laurent primerrel, szerencsére nem bánom, kellett egy új primer, de szerintem találtam volna olcsóbban hasonlót.
Az, ha ácsingozok valami után, nálam is nyomasztó érzés, nem tudom hosszú ideig megvonni magamtól, a vásárlást. persze egy idő után megfeledkezek róla, de vagy újra elojön, vagy más váltja a helyét.
Ez már vajon a vásárlás függőség?!
Lehet, én úgy érzem.
És most már egy ideje én is drágább, minőségibb termékeket veszek, főleg ápolókból. Persze nem mindig jobb a drágább, de az sem mindegy mit kének az amúgy is problémás bőrömre. Nem vagyok már tini.
Hallgatok a tanácsra és a megsimogatom a csajokat :smiley: legalábbis a jókat, amik beváltak :blush: :stuck_out_tongue_winking_eye:

• kiválasztom azt amire régóta vagyok nagyon… Bár, hogy hogyan… Na meg miképp állom meg, hogy kibontsam azonnal?! Jokérdés :innocent: :rofl:
3 Likes

A kicsi albérlet nekem is segít a gyűjtő életmód legyűrésében.
Persze nem minden téren, mert a párom impulzus vásárló. Sooookkal jobban, mint én. Vicces, de én fogom vissza :sweat_smile:
Lehet hasznos, ha az ember párja is ilyen xD