Vásárolj kevesebbet - Low buy

Amíg nem volt ez a fantom ízérzékelés addig én is szerettem. Remélem el fog múlni mert nagyon idegesítő.

1 Likes

Én is ezt használom. Már újra is vettem :coconut:

Én is ezt használom és ajánlom én is másoknak. :slight_smile:
Volt egy pont nekem is, mikor egyik napról a másikra öklendezni kezdtem a mentolos fogkrémről. Akkor találtam rá, már épp a gyerekfogkrémeken gondolkodtam, olyan rossz volt. A citromos se rossz, de meglepő, hogy a kókusz illik a mentollal, pedig igen. :smiley:

Szóval akkor ez kókuszos-mentolos? De kár…

Igen, de nem vészes. A kókusz dominál.

1 Likes

Ezt én is kipróbálom… Szeretek kísérletezni.

Mielőbbi jobbulást! :slightly_smiling_face:

1 Likes

Eltelt az első hónap a lowbuy jegyében, boldogan jelentem ki, hogy szerintem sikeres volt. :slightly_smiling_face:
Ezeket a termékeket vásároltam márciusban. A Catrice pirosító kivételével mindegyik termék pótlásként érkezett hozzám. Egy Colourpop rendelést adtam le még, de lényegében arra nem költöttem, mivel az Amazon visszautalta egy februári rendelésem teljes árát a törötten érkező paletták miatt.
IMG_20210402_173830

Ő pedig szülinapi ajándék a férjemtől, és még érkezik egy paletta a következő hetekben ugyancsak ajándékként. :slight_smile:
IMG_20210402_173846

13 Likes

Nagyon ügyes vagy. Én fel sem merném tenni egyben hogy miket vettem. Borzalmasan sokat költöttem. Hónapok óta fogadkozom hogy na majd következő hónaptól… amiből aztán nem lesz semmi. Mentségemre szóljon, adtam is el pár sminkterméket.

4 Likes

@Anheszenamon Kedves vagy, köszönöm szépen. Előző hónapokban én sem mertem volna egyben feltenni az új beszerzéseket. :frowning: És azért márciusban az is segítség volt, hogy szülinapom miatt kaptam férjemtől 2 palettát, és egy MAC palettát a barátnőmtől teljes meglepetésként. Szerintem az áprílis nehezebb lesz, bár ezt a low buy-t egész évre tervezem, remélem sikerül tartanom. Túl szigorú nem akarok lenni magammal, csak reális.

1 Likes

Nos, az a helyzet, hogy még megérkezik egy Colourpop rendelésem, és az a tervem, hogy idén már nem vehetek több szemfestékpalettát. Bőven van így is elég, szeretnék a meglévőkkel játszani, kísérletezni, azokat kihasználni, nem csak halmozni és halmozni.
Ugyanez vonatkozik a rúzsokra, főleg, hogy most nem is hordom őket a maszk miatt… Ha meg újra fogom, akkor az eddig árválkodókat szeretném használni.

13 Likes

Kép

Régóta terveztem, hogy írok ebbe a topicba csak eddig nem volt időm befotózni a sminkeimet. Ezen keresztül könnyebb lesz elmagyarázni, hogy mit miért veszek, vagy nem veszek. A képen az összes látható , basic kit és púder nincs is benne. Tavaly eltört egy Pupa tavaly előtt egy Chanel és azóta sem vettem újat, mert nem létszükséglet.
Egészen egyszerűen elégedett vagyok azzal ami van és nem vágyom többre. Minden nap szolidan sminkelek , fontos eseményre pedig tudok gála sminket is ha kell ezekből megalkotom.
Évek alatt alakultak ki a bevált dolgok, az esetleges mellényúlásokat elajándékoztam, vagy a házban ahol lakom van egy mindenes asztalka a földszinten oda teszem ki kis cetlivel, hogy “ elvihető”.
Minden vásárlást átgondolok, kipróbálom a terméket többször is, addig nem veszek újat amíg a használatban lévő el nem fogy.
Most egy Shisheido korrektor lesz a következő ha a Clinique végére érek.
Mindenből igyekszem a pénztárcámnak megfelelően de a legjobb minőséget megvenni, legyen az smink, ruha vagy cipő, táska. Soha nem egy szezonra és soha nem az aktuális divatot veszem hanem azt ami jól áll. Semmiből sincs túl sok a szekrényemben de azok jól kombinálható minőségi darabok.
Inkább veszek évente 1-2 Cango and Rinaldi , vagy Geox vagy Guess cipőt amik 10 év múlva is hordhatóak mint 6 párat valamelyik fast fashion cégtől amik egy szezont bírnak.
Ruhát varratni is szoktam , ugyanannyira jön ki mintha egy felső kategóriás darabot vennék meg, cserébe itt akkora a válla mint az enyém, nem lóg sehol és olyan anyagból van amilyet választottam.
Sokat szoktam töprengeni minden vásárlás előtt és nem azért mert ne lenne pénzem bármire is, hanem mert nagyon átgondolom, hogy kell- e nekem az a tárgy , vagy nem.
Nem biztos, hogy ez a helyes út, nem biztos, hogy jó, ez csak az én szokásom.
Végül, hogy legyen egy ellenpélda is, tavaly ősszel annyira gondolkoztam egy Guerlain Meteorites púderen, hogy mindet elvitték előlem a Notinon :smiley:

21 Likes

Sziasztok! Már régebb óta terveztem a kevesebb vásárlás elvét, amit tartani nem mindig tudtam, de a Covid kezdete óta rendesen meg is ért bennem a gondolat. :slight_smile: Annak érdekében, hogy tartani tudjam, kívánságlistát vezetek. Tehát, ha fogyóban pl. a pirosítóm, nem rohanok azonnal újat venni (korábban képes voltam :sweat_smile:), hanem felkerül a listámra.

1 Likes

Ez nagyon igaz! Még annyival egészíteném ki +1-nek, hogy vezess listát azokról a cuccokról is, amik a megvalósult álmaid, de még a polcon várják a sorukat :stuck_out_tongue_winking_eye: Na, ettől még kevesebbet fogsz vásárolni!

3 Likes

Ez egy nagyon jó ötlet. :blush: Nagyon igyekszem a minimalizmusra, de csak kerül a még felhasználandó polcra karácsonyra kapott kókuszos sampon és balzsam. Most épp ez jutott eszembe, a napokban kezdtem használni. :slightly_smiling_face: De nagyon büszke vagyok magamra, hogy a héten több kísértésnek is ellenálltam. :upside_down_face: :relaxed: :crazy_face:

1 Likes

Én júniusban csak a Juvia mini lila palettát vettem meg, meg egy korrektort, szemöldökre cuccokat (amúgy visszanőtt a szemöldököm hálistennek :D.), ja és 2 szájfényt. Ami szuper, hogy ezek a termékeket biztos hogy elfogom tudni használni. :slight_smile:.

Meg vannak olyan smink kategóriák aminél úgy érzem elég a mostani gyűjteményem:

-pirosítók
-szájfények, rúzsok
-bronzosítók
Highlighterek
-Alapozó (elég az az egy ami van.)
-Szemhéjfesték paletta (nagyon remélem nem látok meg valamit, ami jujj azonnal kell) :smiley:

Szempillaspirálból, korrektorból mindig csak egyet használok, nem pazarlok :).

10 Likes

Én úgy érzem, hogy mind jobban megy a low buy, ahogy telnek a hónapok. :slight_smile:
Júniusban ez volt az összes általam vásárolt termék, a palettán kívül mind újravásárolt dolgok, amik elfogytak/ fogytán vannak.
image

Júliusban még semmit nem vettem és nem is fogok, próbálom élvezni a kollekciómat, ami így is olyan nagy, hogy mindig találok valami “újat” benne. :see_no_evil: Büszke vagyok magamra, mert voltak hónapok, amikor rengeteget vásároltam, össze sem merem összegben számolni. :frowning: Az utóbbi hónapokban ez nagyon mérséklődött szerencsére. És mind könnyebben tartom anélkül, hogy “szenvednék” miatta.

Rájöttem, hogy nekem szükségem van egy konkrét nagyobb célra, amire félreteszek és gyűjtök pénzt, mert így kevésbé akarok költekezni. Szóval mostanában úgy döntöttem, hogy az autóm újabbra cserélése lesz a cél, és erre spórolok a lehető legtöbbet. Ahogy növekszik ez az összeg, mind motiváltabb vagyok. :slight_smile:

21 Likes

Nem is emlékeztem, hogy ilyen régen írtam utoljára ebbe a topicba. :slight_smile:
El sem hiszem, hogy már 7 hónap eltelt, amióta low buy mellett döntöttem, ami azóta no buy lett (nem szándékosan). Az első 1-2 hónapban még apróságok miatt elcsábultam, de azok sem voltak igazán számottevő kiadások. Viszont az utóbbi hónapokban valóban nem vettem semmi szépségápolási terméket, csak és kizárólag ha valami elfogyott és pótolni kellett (arcápolás, hajápolás, testápolás). De igazából még ilyenből sem volt túl sok, mert rengeteg tartalék tusfürdő, sampon, szérum stb várja a sorát.

Nagyon átalakult a hozzáállásom is a témához. Ugyanúgy imádom a sminkeket, minden nap sminkelek, rotálom továbbra is a kollekciómban levő termékeket, stb. De már nincs hiányérzetem, ha nem veszek még újabb 5 palettát, alapozót, körömlakkot stb. Mindenem megvan ami kell, ha pedig valami elfogyna, akkor majd pótolom. :slight_smile: De azért jólesik gyönyörködni az általatok beszerzett szépségekben, amik felkerülnek az Unboxing topic-ba. :slight_smile:

Rá kellett jönnöm, hogy ezért nem tudtam sosem spórolni, mert fel sem tűnt, hogy mennyi pénzt elköltök minden egyes hónapban. Fáj magamnak is bevallanom, de tényleg rengeteg felesleges kiadást kihagynék utólag. Most hogy látom a számokat és minden hónapban félreteszem a bevásárlás/ rezsi stb kötelező költségek után megmaradó pénzt, mind jobban motivál és mind kevésbé érzek késztetést bármilyen vásárlásra. :slight_smile: Ha így haladok, akkor talán jövő nyárra a célomat is elérem és létrejön az autócsere. :slight_smile: :four_leaf_clover:

Nektek hogy alakul a projekt? Mik az esetleges nehézségek, amik próbára tesznek?

31 Likes

Wow, nagyon jó úton haladsz! :blush:

Nekem mostanában a csomagolás a gyengém. Nem tudom milyen esztétikai hiányt próbálok pótolni azzal, hogy megvennék egy sokadik ecsetet csak azért, mert szép a nyele, pedig van ugyanolyanom már több is, ami tökéletesen működik. :sweat_smile:
Vagy különlegesebb csomagolás megtetszik.
Eddig sikerült lebeszélnem magam az ilyen vásárlásokról, de nem könnyű. (Pl.: MAC őszi virágmintás kollekció)
Segít, mióta az arcápolásra helyezem a hangsúlyt, fontosabb már egy jó szérum, mint egy csini csomagolású pirosító.

8 Likes

Lassan nekem is aktuális lesz visszafogni magam egy kicsit, nagyon belelendültem a rendelgetésbe. :sunglasses:

5 Likes