Olvasva a topikot, épp ezt akartam én is írni. Gazdag életet kell élni, nemcsak egy-két dologra fókuszálni, és megszűnik az ácsingózás a beauty cuccokra, ruhákra stb., mert leköti a figyelmét más dolog is. Persze akinek hobbija a beauty, az más, de a mértékletesség, az ún. aranyközépút mint mindenben, a shoppingolásban is “szabály”.
Eljött a pillanat, hogy ebbe a topicba is írjak.
Az utóbbi hónapokban nagyon sokat költöttem, rengeteg újdonságra tettem szert, továbbá rengeteg cuccot kaptam ajándékba is, és most kezd kicsit frusztrálni a dolog. Haragszom magamra, hogy sokszor nem tudok nemet mondani, és érzelmek által vezérelve vásárolok.
Nem tudom konkrétan milyen low buy-t szeretnék és milyen szabályokat állítsak magamnak, első körben azt mondanám, hogy március-május között ne vásároljak semmit (persze utánpótlás nem számolandó ide sem arcápolás sem smink terén- bár szerintem nem fenyeget ez a veszély sem ). Természetesen a már úton levő 1-2 rendelés, amit februárban adtam le meg névnapra kapom, azok nem számítanak bele.
Most nagyon rossz időszakom van a munkában, így jól fog jönni ha határokat szabok, mert ilyenkor vagyok leginkább hajlamos vásárolni. Amikor szomorú, frusztrált, stresszes, kimerült stb vagyok. És mint ma kiderült (egyik kollégám feladta a folyamatos túlórázást és felmondott), a következő hónapokban ez hatványozottan érvényes lesz, még az is lehet, hogy betelik a pohár és keresek más melót én is.
Remélem nem kell olyan poszttal érkeznem, hogy elbuktam, szeretnék megtanulni uralkodni a vágyaimon, hiszen a valóságban semmire nincs szükségem.
Milyen kategóriák vannak még?
Teljesen átérzem. Mióta novemberben bevezették a korlátozásokat meg akkoriban nagy munkahelyi változások voltak, teljesen rákattantam az online vásárlásra. Mivel nincsenek szociális események, ezért ezekkel kárpótlom magam. Most én is tervezek egy kis leállást, remélem sikerül. Hajrá neked, a munka munkahely meg remélem megoldódik!
Teljesen átérzem
Köszönöm szépen, sok sikert kívánok Neked is!
Nőből vagyunk és örülünk ezeknek az apróságoknak. Nem piára, cigire, drogra költünk. Nem éhezik miatta a család és nem halmozódnak a befizetetlen csekkek. Egyszer élünk, és addig leljük ezekben az örömünket, amíg olyan arc néz vissza ránk a tükörből, amit lehet/érdemes sminkelni.
Csatlakozom @Blanky -hoz. Év végén és ez év elején sok mindent vettem, ezek egy része szükséges volt, de aztán jöttek olyan vásárlások, amikre igazán nem volt szükségem, és tudtam is ezt, de aztán történt valami ami felbosszantott vagy elkeserített, és azt mondtam ugyan miért ne, megérdemlem. Ehhez hozzá jön, hogy online olyan könnyű az egész és ezért olyan csábító…
És ugyan nem éhezik emiatt a család, de nem is végtelen a költségvetésünk, és ezt a pénzt azért másra is lehet költeni, mint az x-edik sminktermék, amihez hasonló van már három is ès az életben sem fogom elhasználni, és én mindig eljutok arra a pontra amikor hirtelen rádöbbenek erre és nem örömet okoz már hanem frusztrál ha ránézek a holmijaimra.
Ezért én a meglévő dolgaimat szeretném intenzíven használni és ezekből kihozni a legtöbbet, vásàrolni pedig csak akkor, ha elfogyott terméket pótolok. Pár dolgot eladtam/elajándékoztam, ami nekem nem vált be, és beszereztem pàr másikat, ami számomra jobban használható, de itt szeretném egyelőre befejezni, mert igazán nincs szükségem most másra, bàrmilyen csábító termékfotókat is látok.
Úgyhogy most egy masszív project panning következik
Fix kiadások pl. telefonelőfizetés, ebédbefizetés a munkahelyemen vagy akár a kontaktlencse
Ruha, cipő
Étel-ital - alap/extra
Szórakozás
Ajándékok
Egyebek
meg amit már említettem: Szépségápolás, higiénia - alap/extra
Karácsony és húsvét külön kategóriát kap az adott hónapok környékén.
Elég régi ez a hozzászólásom, de azóta is írom minden hónapban a kiadásaimat, mikor megjön a fizetés, akkor pedig összesítem az előző hónapot
Nagyon szeretem csinálni, átnézegetni stb.
Nekem ami sokat segít, hogy az OTP új applikációja kategóriánként különszedi a költéseimet, mint rezsi, ruhák, bevásárlás, szépség és egészség stb. Itt aztán vannak részemről nagy szembesülések, hogy mire megy el a pénzem…
Èn mèg sajnos csak ott tartok, hogy pròbálok megválni pàr palettàtòl, ès csak utàna engedélyezek magamnak vmi ùjat. Legalàbb nem növekszik a kincsek szàma, hanem " stagnàl" .
Nehéz, de muszáj! Februàrban elèg jòl sikerült, 8 palettàn adtam tùl. Pròbàlom folytatni, èn is majd kivàlasztok 2-3 napra 1 palettàt.
Hú, én ennyire nem függtem rá, de azért én is tudok vásárolni rendesen. A koronavírus kezdete óta azonban igyekszem mérsékelni magam. Paletták tekintetében nem vagyok csábulós. Az online rendelésben azt szeretem, hogy van időm átgondolni, a biztiboy se követ szorosan, így nem érzem kellemetlenül magam. És a legfontosabb, hogy az impulzusvásárlások így elmaradnak. Azelőtt mindig találtam vlm érdekeset a drogériában, most már célirányosan megyek, illetve rendelek. Pl. ezeket messzire kerülöm:
Ha az a kókuszos fogkrém nem mentolos, én lecsapok rá. Nem szeretem a mentolos dolgokat (legalábbis amik erősebbek az after eight-nél), és ritka az a felnőttfogkrém, ami fluoridos, nem nem mentolos ízű (kivéve a gyógynövényesek, de az meg még rosszabb )
A babahajkefe nálam újravevős lesz, nemcsak az összevissza meredező hajszálakat tartja kordában, hanem szemöldökre is remek, a kókuszos fogkrémre pedig lecsapok ha látom
Hát én pl a primert kifejezetten hasznosnak tartom, használok is mindig alapozó alà, és látom és érzem a különbséget. Igaz nem a maybelline-t használom, de egy jó primer jó A kókuszért pedig odavagyok, miért ne lehetne fogkrémben is
A kókuszos fogkrémet kifejezetten jó dolognak tartom, hiszen rengetegen nem bírják ezt a sok mentolt illetve például létezik olyan gyógyszer, amely mellett nem szabad mentolos termékeket “fogyasztani”. A primert sem tartom haszontalannak alapvetően, inkább azt gondolom, hogy meg kell találni azt a primert, ami a mi adott problémankra való, míg ha nincs problémánk, akkor nem kell primer. Ahogy Robert Welsh is mondja, két nap is lehet eltérő a bőrünk pl zsírosság vagy kipirosodas téren, a sminket pedig ez alapján kellene felépíteni. Én például púdert nem használok minden nap, csak amikor igényli a bőröm
Nekem a kókuszos fogkrém inkább most életmentő. Valószínűleg covid után visszamaradt torz ízérzékelésem van, annyira rossz többek között a mentolos fogkrém, hogy öklendeztem tőle. Muszáj volt más ízűt vennem mert nem tudtam használni.
Pont ma próbáltam először, imádom!
Megértem, hogy nem mindig igényli az ember a mentolos fogkrémet. Vagyok ezzel én is így, bár nem öklendeztem még tőle. Én olyankor a Himalaya Herbals fogkrémeket részesítem előnyben. Az fehérít is picit, de nem mentolos.
Na de én lényegében mentol fun vagyok. Még csokiban is imádom.
Ki fogom próbálni, mostanában rá vagyok kattanva a kókuszos ízekre…