Vásárolj kevesebbet - Low buy

Hajrá, szurkolok! :+1: :muscle:

1 Likes

Maga a színtanácsadás milyen élmény volt?
Ha olyan színekkel kombinálnád ezeket a palettákat, amelyek jól állnak neked, nem tarthatnád meg őket?
A mondatod “fáj a szívem” része miatt kérdezem, olyan szomorú.:frowning:

3 Likes

A sminkek teren elvagolagos volt. En sajnos nem a jlo kategoria vagyok, akinek a fold szinek jol allnak. Valahol ereztem, de nem akartam elhinni evekig, hogy az en kreolos alapszinem es a sotet barna szememhez nem jok a naturalis , barna-bronz szinek. De ott a tukor elott leteritve natur szinnel, sajnos egyertelmuem latszott. Ezert mennek, mert egy 15-20 szines draga palettat ket szin miatt kar tartogatni ha alapbol van olyan, ahol 15-20 szinbol tudok hasznalni 10-15 db szint… jo kis racionalizalas ez most. Faj annyira, hogy most egy ideig ne nezzel sminkre😆

1 Likes

Azt hittem, az aranyszín kb. bárkinek jól áll.:thinking:

1 Likes

annyi, amennyi a szemzugba kell van barmelyik jeffree palettamban. A bronzossal van problema, azt kerulnom kell, meg a barackos csillogos barnaval az is off… de lattam en ezt ezelott is csak attol meg a szinek e a meseszep palettak tetszettek.

3 Likes

Júliusi számvetés :slight_smile:
Úgy alakult, hogy a hónap első 3 hetében nem vettem szó szerint semmit. Nem csak sminkterméket nem, hanem semmit sem, mert késett a cégem részéről egy kifizetés, mi pedig nemrég vettünk autót, ami miatt nem igazán maradt olyan tartalékunk, amihez szívesen hozzányúltunk volna. Így tényleg csak arra költöttünk, ami szükséges volt. Szerencsére a harmadik hét végén megérkezett a fizetés, hát pótoltuk gyorsan az elmaradt vásárlásokat: néhány képregény, könyv, ikea, na meg persze sminktermék. Azt mindenesetre elég gyorsan leszűrtük a hónap tanulságaként, hogy ha nem lennének hobbijaink, elég szépen tudnánk spórolni :sweat_smile: (mondjuk amúgy sem verjük el az összes pénzünk minden hónapban).
Szóval július végén még gyorsan beszereztem pár dolgot, leginkább régen kinézett és óhajtott termékeket:

• 1 db rózsaszín szemceruza az Yves rocher-tól, ez az egyetlen impulzusvásárlás a hónapban, de mentségemre szóljon, volt rá szülinapi kedvezményem, így végülis tudható volt, hogy valamit venni fogok
  • 2 Bőszecset, az egyik a sokat méltatott pirosító ecset, a másik a Sigma E25 hasonmása. Mindkét ecset régóta kívánságlistás volt. A mintaboltban legszívesebben felvásároltam volna a fél készletet, tovább nőtt a kívánságlistám.
  • KM-ről vettem egy ofra highlightert. Csak jövő héten kapom meg nagyon kíváncsi leszek rá!

Az előző hónaphoz hasonlóan most is azt érzem, hogy mindenem megvan. Persze a kívánságlistám határtalan, de végre nem érzek ellenállhatatlan sóvárgást. :slight_smile: Ez azért is jó, mert sokkal könnyebb átgondolni, a sok kívánságom közül mi lesz a következő, mi fér bele következő hónapban.

12 Likes

De jó, hogy ilyen részletesen beszámoltál! :slight_smile:
Akkor végül is teljesült a LowBuy, ugye? Nem emlékszem mennyit engedélyezel magadnak havonta.
Nagyon ügyesen ellenálltál az ecseteknek! :+1: Biztos nem bírtam volna ki, hogy ne verjek el sok pénzt, pedig alig ecsetezem mostanában.

4 Likes

Örülök, hogy szerencsésen végződött a dolog, és megkaptátok a pénzt. Nem semmi, hogy 3 hétig nem igazán vettetek semmit sem. :clap:

Az új autóhoz gratulálok! :wink: Hajtsatok bele sok-sok kilométert. :smile: :red_car::oncoming_automobile:

Tényleg nagyon ügyes voltál, hogy a kifizetés után is ellenálltál a kísértésnek, és alig vettél valamit. :blush: :clap:

2 Likes

A julius nekem is sikeres volt low buy honap volt. Csupan harom sminktereket vasaroltam, azokat is szuper akciokban: egy reg vagyott Cover FX Monochromatic blusht fel aron, Pat McGrath Mothership Divine Roset 40%-kal olcsobban es az Isoclean nevu make up helyreallito keszletet, ami alkoholmentes es meg nem probaltam.
Ezen felul egy Philips szonikus fogkefevel lettem gazdagabb, ami uj elmeny 6 ev Curaprox hasznalat utan meg a havi Beautypie feliratkozasombol jott meg a Super retinolos arckremem utanpotlasa.
@dunaimano gratulalok az autohoz! Sok-sok balesetmentes kilometert es jo furikazast kivanok!

5 Likes

Örülök, hogy rendeződött minden a hónap végére? A párod milyen képregényt gyűjt? :slight_smile:

1 Likes

Igen, igen, 4 termék a megengedett (arcápolósi, vagy smink).

1 Likes

Engem csak a hó vége mentett meg a teljes tragédiától. A Pat Mcgrath akciónál éreztem, hogy elvesztem, ebben a hónapban nem fog menni a spórolás…

Arcápolás:
Medik8 C-Tetra szérum: Egy ideje már kinéztem ezt a C-vitaminos szérumot. Eddig nem sikerült megtalálnom az ideális terméket (ami állagban és hatásban is tökéletes lenne), így igyekszek mindig újat kipróbálni. Ő az újabb áldozat.

Smink:
Pat McGrath: két db Lip Fetish Balm, egy Luxetrance rúzs, egy mini Eye Ecstasy paletta (Subversive) és egy mini Mattetrance rúzs szett. Huh, leírni is hosszú. :smiley:

Nyx: Glitter Primer és Proof It szemhéjpúder alap. Nem terveztem kettő terméket venni, de csak így volt érvényes rá a 30%-os akció. Mivel glitter primerem még nem volt soha, ezért ez kivételesen nem számít bele a limitbe.

Tapasztalatok: Azt hiszem Pat McGrath rajongó lettem. Amit próbáltam a márkától, azzal szinte mindig elégedett voltam (egyedül a Mattetrance rúzsok szárítanak kicsit, de egy matt rúzs esetében ezen nem kell meglepődni). Akciósan pedig képtelen vagyok ellenállni a termékeknek.

Ezen kívül életbe fogom léptetni a paletta stopot. Innentől kezdve csak akkor vehetek egyet, ha az otthoniak közül egytől megszabadulok. Egy rahedli van, és alig használom őket. Felesleges, hogy foglalják otthon a helyet.

Jelenlegi állás: 9/14 arcápolási termék, 16/14 smink. Tehát a smink határt már átléptem. Nem örülök neki, de lelkibeteg sem vagyok, mert így is ürül a fürdőszoba szekrényem.

7 Likes

Köszönöm mindenkinek! Az autót használtan vettük, de szerencsére nagyon jó állapotban van, a szerelőnk bánatára… :smiley:
@zalla Hú rengeteg képregényünk van itthon, fel sem tudok sorolni mindent. :smiley: Minden hónapban előfizetéssel jön a marvel és a batman képregénygyűjtemény (volt dc is, de az annyira nem jött be, így 80 szám után lemondtuk). Aztán mindig megveszi férjem az aktuális Pókember, Marvel+ számokat. Megvan minden Kázmér és Huba, a Sandman régi kiadásai, és most elkezdtük megvenni az újakat. Van itt a Libri-féle kötetekből is több, amikből kedvünk szerint szoktunk vásárolgatni, nem épp rendszeresen (Hulk: Szürke, Fenegyerek: Sárga, Jessica Jones, Deadpool: Zsémbes Zsoldos, és még jópár). Blacksad, Neil Gaimen: Halál, Trónok harca, V mint vérbosszú, Spiegelman Maus… Magyar viszonylatban nagyon bejött neki a Nyugat + zombik, és van egy-két klasszikus képregényben (Kocsmáros Pál féle), pl A nyomorultak, Beszterce ostroma… Van több régebbi képregény, pl A csodálatos Pókember sorozat részei, de sajnos hiányzik pár.

2 Likes

Én most megint kicsit elszabadultam, mert rendeltem a Cult Beauty-tól és a Lethal Cosmetics-től, plusz egy Colourpop rendelést is le szeretnék adni. :smiley:

2 Likes

Azt hiszem én is csatlakozni fogok a low buy-hoz, bár szeretek sminkelni és szoktam is majdnem minden nap, de a megvásárolt/érkező cuccaim nincsenek arányban a felhasználással. :sweat_smile: A Jessup ecsetkészletem kellett, mert olyan lelkes ecsetmosó nem vagyok, de több cuccra nincs igazából szükségem…
Mivel elseje van, akár ettől a hónaptól megpróbálok ráállni a dologra, 3-3 smink és arc/testápolási termékre szorítkozva. (2-2 lenne az igazi, de azt még tuti nem tudnám tartani, majd pár hónap múlva)

3 Likes

Beszámolóóóóóóóóóó. Egy, kettő, hááááá…rom!
Bocsánat, reggelire bolondságot ettem.
Augusztus hónapom katasztrófa volt - nem vásárlás szempontjából, az kifejezetten pozitív volt. Nagyon stresszes volt a meló, amit meglepően jól koordináltam, de cserébe semmi másra nem tudtam koncentrálni. Sajnos, az elmúlt időszakban, amikor egy problémába belemerültem, nem tudtam más impulzusokra reagálni. Így konkrétan kimaradt augusztusban a vásárlás.

• Sikerült lekapnom a dm-ben egy labello rúzsceruzát, vagy mi is ez, mert láttam, hogy kiárusítás alatt van, és anno nagy hype övezte, amiből én teljes egészében kimaradtam, de végülis így akciósan miért ne.
  • Elfogyott a fényvédőm, úgyhogy szaladtam a gyógyszertárba venni egyet - sajnos a szokásos Bioderma nem volt éppen, így egy Vichy jutott, ami ugyan jó-jó, de meg se közelíti a Biodermát (ami pedig közelébe se ér a PC-nek…)

Ez volt minden vásárlásom, konkrétan nem jutottam fejben tovább. De cserébe szeptemberre egy csomó tervem van - ami természetesen túlmutat a lowbuyon. Éééés a hülye projekteken is túl vagyok melóban, szóval remélem meg is tudom valósítani. :slight_smile:

9 Likes

Melyik Biodermát használod? Kipróbálhattam barinőmnek a PC fényvédős krémjét, nagyon jó de khm kicsit borsos az ára :see_no_evil:

Sok sikert a terveidhez, sminkesek vagy inkább magán jellegűek? :slight_smile: Örülök, hogy túl vagy a nehéz augusztusi időszakon :slight_smile:

Ezt a Bioderma Photoderm Max Aquafluid SPF50 fényvédőt használom. Kémiai, és a kombinált bőrömre szépen eloszlatható, könnyen felszívódik. Állagban mégis tényleg a PC volt a tökéletes, de ezzel is meg vagyok elégedve, és legalább nem kerül olyan sokba. Ha jól emlékszem, az unipatikánál akciós is.
Sminkes-bőrápolós tervek leginkább :slight_smile: Várom a skinsmart rendeléssel, hogy megjelenjen az új lemosójuk, és szeretnék még egyet garázdálkodni a Bőszecsetnél, mert miért is ne. Elvileg 4+1 terméket veszek egy hónapban, de azt hiszem ez a low buy inkább arra jó, hogy tényleg végiggondolom, mit is veszek, a számok összevissza alakulnak.

2 Likes

Nagyon ügyes vagy :slight_smile: hogy így visszafogtad a vásárlásokat, annak ellenére hogy nehéz volt helytállnod a munkahelyeden. Én szoktam néha azért vásárolni, hogy valami jó is legyen a napban :sweat_smile:.

3 Likes

De jó, köszönöm, lementettem :blush:

Szuperek a terveid és a hozzáállásod a vásárlással kapcsolatban, a Bősznél én is nézelődnék szívesen, ott is van lementett ecset amit ajánlottál :smiling_face_with_three_hearts: Majd mesélj milyen a lemosó, én még nagyon ismerkedek az újfajta bőrápolós termékekkel, de eddig amit rendeltem tőlük beváltak :slight_smile:

2 Likes