Hajrá, szurkolok!
Maga a színtanácsadás milyen élmény volt?
Ha olyan színekkel kombinálnád ezeket a palettákat, amelyek jól állnak neked, nem tarthatnád meg őket?
A mondatod “fáj a szívem” része miatt kérdezem, olyan szomorú.
A sminkek teren elvagolagos volt. En sajnos nem a jlo kategoria vagyok, akinek a fold szinek jol allnak. Valahol ereztem, de nem akartam elhinni evekig, hogy az en kreolos alapszinem es a sotet barna szememhez nem jok a naturalis , barna-bronz szinek. De ott a tukor elott leteritve natur szinnel, sajnos egyertelmuem latszott. Ezert mennek, mert egy 15-20 szines draga palettat ket szin miatt kar tartogatni ha alapbol van olyan, ahol 15-20 szinbol tudok hasznalni 10-15 db szint… jo kis racionalizalas ez most. Faj annyira, hogy most egy ideig ne nezzel sminkre😆
Azt hittem, az aranyszín kb. bárkinek jól áll.
annyi, amennyi a szemzugba kell van barmelyik jeffree palettamban. A bronzossal van problema, azt kerulnom kell, meg a barackos csillogos barnaval az is off… de lattam en ezt ezelott is csak attol meg a szinek e a meseszep palettak tetszettek.
Júliusi számvetés
Úgy alakult, hogy a hónap első 3 hetében nem vettem szó szerint semmit. Nem csak sminkterméket nem, hanem semmit sem, mert késett a cégem részéről egy kifizetés, mi pedig nemrég vettünk autót, ami miatt nem igazán maradt olyan tartalékunk, amihez szívesen hozzányúltunk volna. Így tényleg csak arra költöttünk, ami szükséges volt. Szerencsére a harmadik hét végén megérkezett a fizetés, hát pótoltuk gyorsan az elmaradt vásárlásokat: néhány képregény, könyv, ikea, na meg persze sminktermék. Azt mindenesetre elég gyorsan leszűrtük a hónap tanulságaként, hogy ha nem lennének hobbijaink, elég szépen tudnánk spórolni (mondjuk amúgy sem verjük el az összes pénzünk minden hónapban).
Szóval július végén még gyorsan beszereztem pár dolgot, leginkább régen kinézett és óhajtott termékeket:
- 1 db rózsaszín szemceruza az Yves rocher-tól, ez az egyetlen impulzusvásárlás a hónapban, de mentségemre szóljon, volt rá szülinapi kedvezményem, így végülis tudható volt, hogy valamit venni fogok
- 2 Bőszecset, az egyik a sokat méltatott pirosító ecset, a másik a Sigma E25 hasonmása. Mindkét ecset régóta kívánságlistás volt. A mintaboltban legszívesebben felvásároltam volna a fél készletet, tovább nőtt a kívánságlistám.
- KM-ről vettem egy ofra highlightert. Csak jövő héten kapom meg nagyon kíváncsi leszek rá!
Az előző hónaphoz hasonlóan most is azt érzem, hogy mindenem megvan. Persze a kívánságlistám határtalan, de végre nem érzek ellenállhatatlan sóvárgást. Ez azért is jó, mert sokkal könnyebb átgondolni, a sok kívánságom közül mi lesz a következő, mi fér bele következő hónapban.
De jó, hogy ilyen részletesen beszámoltál!
Akkor végül is teljesült a LowBuy, ugye? Nem emlékszem mennyit engedélyezel magadnak havonta.
Nagyon ügyesen ellenálltál az ecseteknek! Biztos nem bírtam volna ki, hogy ne verjek el sok pénzt, pedig alig ecsetezem mostanában.
Örülök, hogy szerencsésen végződött a dolog, és megkaptátok a pénzt. Nem semmi, hogy 3 hétig nem igazán vettetek semmit sem.
Az új autóhoz gratulálok! Hajtsatok bele sok-sok kilométert.
Tényleg nagyon ügyes voltál, hogy a kifizetés után is ellenálltál a kísértésnek, és alig vettél valamit.
A julius nekem is sikeres volt low buy honap volt. Csupan harom sminktereket vasaroltam, azokat is szuper akciokban: egy reg vagyott Cover FX Monochromatic blusht fel aron, Pat McGrath Mothership Divine Roset 40%-kal olcsobban es az Isoclean nevu make up helyreallito keszletet, ami alkoholmentes es meg nem probaltam.
Ezen felul egy Philips szonikus fogkefevel lettem gazdagabb, ami uj elmeny 6 ev Curaprox hasznalat utan meg a havi Beautypie feliratkozasombol jott meg a Super retinolos arckremem utanpotlasa.
@dunaimano gratulalok az autohoz! Sok-sok balesetmentes kilometert es jo furikazast kivanok!
Örülök, hogy rendeződött minden a hónap végére? A párod milyen képregényt gyűjt?
Igen, igen, 4 termék a megengedett (arcápolósi, vagy smink).
Engem csak a hó vége mentett meg a teljes tragédiától. A Pat Mcgrath akciónál éreztem, hogy elvesztem, ebben a hónapban nem fog menni a spórolás…
Arcápolás:
Medik8 C-Tetra szérum: Egy ideje már kinéztem ezt a C-vitaminos szérumot. Eddig nem sikerült megtalálnom az ideális terméket (ami állagban és hatásban is tökéletes lenne), így igyekszek mindig újat kipróbálni. Ő az újabb áldozat.
Smink:
Pat McGrath: két db Lip Fetish Balm, egy Luxetrance rúzs, egy mini Eye Ecstasy paletta (Subversive) és egy mini Mattetrance rúzs szett. Huh, leírni is hosszú.
Nyx: Glitter Primer és Proof It szemhéjpúder alap. Nem terveztem kettő terméket venni, de csak így volt érvényes rá a 30%-os akció. Mivel glitter primerem még nem volt soha, ezért ez kivételesen nem számít bele a limitbe.
Tapasztalatok: Azt hiszem Pat McGrath rajongó lettem. Amit próbáltam a márkától, azzal szinte mindig elégedett voltam (egyedül a Mattetrance rúzsok szárítanak kicsit, de egy matt rúzs esetében ezen nem kell meglepődni). Akciósan pedig képtelen vagyok ellenállni a termékeknek.
Ezen kívül életbe fogom léptetni a paletta stopot. Innentől kezdve csak akkor vehetek egyet, ha az otthoniak közül egytől megszabadulok. Egy rahedli van, és alig használom őket. Felesleges, hogy foglalják otthon a helyet.
Jelenlegi állás: 9/14 arcápolási termék, 16/14 smink. Tehát a smink határt már átléptem. Nem örülök neki, de lelkibeteg sem vagyok, mert így is ürül a fürdőszoba szekrényem.
Köszönöm mindenkinek! Az autót használtan vettük, de szerencsére nagyon jó állapotban van, a szerelőnk bánatára…
@zalla Hú rengeteg képregényünk van itthon, fel sem tudok sorolni mindent. Minden hónapban előfizetéssel jön a marvel és a batman képregénygyűjtemény (volt dc is, de az annyira nem jött be, így 80 szám után lemondtuk). Aztán mindig megveszi férjem az aktuális Pókember, Marvel+ számokat. Megvan minden Kázmér és Huba, a Sandman régi kiadásai, és most elkezdtük megvenni az újakat. Van itt a Libri-féle kötetekből is több, amikből kedvünk szerint szoktunk vásárolgatni, nem épp rendszeresen (Hulk: Szürke, Fenegyerek: Sárga, Jessica Jones, Deadpool: Zsémbes Zsoldos, és még jópár). Blacksad, Neil Gaimen: Halál, Trónok harca, V mint vérbosszú, Spiegelman Maus… Magyar viszonylatban nagyon bejött neki a Nyugat + zombik, és van egy-két klasszikus képregényben (Kocsmáros Pál féle), pl A nyomorultak, Beszterce ostroma… Van több régebbi képregény, pl A csodálatos Pókember sorozat részei, de sajnos hiányzik pár.
Én most megint kicsit elszabadultam, mert rendeltem a Cult Beauty-tól és a Lethal Cosmetics-től, plusz egy Colourpop rendelést is le szeretnék adni.
Azt hiszem én is csatlakozni fogok a low buy-hoz, bár szeretek sminkelni és szoktam is majdnem minden nap, de a megvásárolt/érkező cuccaim nincsenek arányban a felhasználással. A Jessup ecsetkészletem kellett, mert olyan lelkes ecsetmosó nem vagyok, de több cuccra nincs igazából szükségem…
Mivel elseje van, akár ettől a hónaptól megpróbálok ráállni a dologra, 3-3 smink és arc/testápolási termékre szorítkozva. (2-2 lenne az igazi, de azt még tuti nem tudnám tartani, majd pár hónap múlva)
Beszámolóóóóóóóóóó. Egy, kettő, hááááá…rom!
Bocsánat, reggelire bolondságot ettem.
Augusztus hónapom katasztrófa volt - nem vásárlás szempontjából, az kifejezetten pozitív volt. Nagyon stresszes volt a meló, amit meglepően jól koordináltam, de cserébe semmi másra nem tudtam koncentrálni. Sajnos, az elmúlt időszakban, amikor egy problémába belemerültem, nem tudtam más impulzusokra reagálni. Így konkrétan kimaradt augusztusban a vásárlás.
- Sikerült lekapnom a dm-ben egy labello rúzsceruzát, vagy mi is ez, mert láttam, hogy kiárusítás alatt van, és anno nagy hype övezte, amiből én teljes egészében kimaradtam, de végülis így akciósan miért ne.
- Elfogyott a fényvédőm, úgyhogy szaladtam a gyógyszertárba venni egyet - sajnos a szokásos Bioderma nem volt éppen, így egy Vichy jutott, ami ugyan jó-jó, de meg se közelíti a Biodermát (ami pedig közelébe se ér a PC-nek…)
Ez volt minden vásárlásom, konkrétan nem jutottam fejben tovább. De cserébe szeptemberre egy csomó tervem van - ami természetesen túlmutat a lowbuyon. Éééés a hülye projekteken is túl vagyok melóban, szóval remélem meg is tudom valósítani.
Melyik Biodermát használod? Kipróbálhattam barinőmnek a PC fényvédős krémjét, nagyon jó de khm kicsit borsos az ára
Sok sikert a terveidhez, sminkesek vagy inkább magán jellegűek? Örülök, hogy túl vagy a nehéz augusztusi időszakon
Ezt a Bioderma Photoderm Max Aquafluid SPF50 fényvédőt használom. Kémiai, és a kombinált bőrömre szépen eloszlatható, könnyen felszívódik. Állagban mégis tényleg a PC volt a tökéletes, de ezzel is meg vagyok elégedve, és legalább nem kerül olyan sokba. Ha jól emlékszem, az unipatikánál akciós is.
Sminkes-bőrápolós tervek leginkább Várom a skinsmart rendeléssel, hogy megjelenjen az új lemosójuk, és szeretnék még egyet garázdálkodni a Bőszecsetnél, mert miért is ne. Elvileg 4+1 terméket veszek egy hónapban, de azt hiszem ez a low buy inkább arra jó, hogy tényleg végiggondolom, mit is veszek, a számok összevissza alakulnak.
Nagyon ügyes vagy hogy így visszafogtad a vásárlásokat, annak ellenére hogy nehéz volt helytállnod a munkahelyeden. Én szoktam néha azért vásárolni, hogy valami jó is legyen a napban .
De jó, köszönöm, lementettem
Szuperek a terveid és a hozzáállásod a vásárlással kapcsolatban, a Bősznél én is nézelődnék szívesen, ott is van lementett ecset amit ajánlottál Majd mesélj milyen a lemosó, én még nagyon ismerkedek az újfajta bőrápolós termékekkel, de eddig amit rendeltem tőlük beváltak