Vásárolj kevesebbet - Low buy

Áprilisi hogysikerült:

A hónap elején leadtam egy Colourpop rendelést, habár tudom, hogy egy ideig még várhatok rá. Volt egy 09$-os kuponkódom, amit a korona ellenére igazán meghosszabbíthattak volna… De nem baj, remélem azért megkapom egyszer.
Így vettem:
4 db Colourpop terméket
1 db Inglot rúzs
1 db Beauty Glam C-vitaminos szérum (Müllerből, egy esti szaladgálás alkalmával, szinte üres volt a bolt :open_mouth:)

Ezzel túl is léptem a megengedett keretet… Ugye 4+1 terméket szabtam meg magamnak egy hónapra. Mivel a Colourpop egy darabig nem érkezik meg, az újdonság élmény nem olyan erős ebben a hónapban, a pénztárcám mégis kicsivel könnyebb lett. Ja és a körmös beszerzések nem is számítanak, szerencsére.
Ez a hónap most nem jött össze, bár nem dőlt össze a világ. Majd legközelebb.

8 Likes

Én úgy érzem, megtörtem ebben a hónapban. Márciusban nagyon lelkes voltam, és úgy éreztem jó úton haladok a tudatos vásárlás felé. Ehhez képest most összevásároltam mindent… Kezdjük a sminkekkel:
Marc Jacobs New Nudes Lipstick Trio: 3 rúzst tartalmazó szett. Azért vettem meg mert a 2 nekem tetsző rúzs drágább volt, mint a szett. Írtam egy másik topicban róla, hogy a vásárlás után azonnal megbántam a dolgot. Nem igazán érte meg visszaküldeni, szóval maradt.

Lethal Cosmetics paletta: Január óta szerettem volna már rendelni a márkától, de a mágneses paletta nem volt elérhető. Most végre volt, és akció is, így rendeltem. Lehet, hogy nem volt egetrengető szükségem még egy palettára, de a lelkemnek jól esett. Főleg, hogy az egész cég végtelenül szimpatikus. Igaz, nem magyar, de EU-s, helyi gyártással. Az ügyfélszolgálatuk pedig 5*.

Így felsorolva nem tűnik soknak ez a két dolog, mégis iszonyatos lelkiismeret furdalás kínzott miattuk (miért költök ennyit, felesleges, úgysem sminkelek mostanában, minek az nekem…).

Arcápolási terméket most nem rendeltem. De nagyon készülök a holnap elérhetővé váló Caroline Hirons szettre…

6 Likes

Az előző hónappal ellentétben most sikeresen teljesítettem a kihívást. Na jó, még hátra van két nap, bármi megtörténhet.
Sokat segít, hogy próbálom megtervezni, mikor mit fogok beszerezni. Ebben van némi rugalmasság nyilván, de azért igyekszem az alapján, hogy látom, mi hogyan fogy, mikor lesz rá szükségem.
A hónapban vettem:

• Bioderma fényvédőt
  • CeraVe micellás vizet (végül még nem fogyott el az előző) és habzó arclemosót (ez viszont kellett)
  • Beautybay palettát

Ja, és ne felejtsük el, a Nabla palettákkal végképp pipálhatom az újdonság élményt is bőven :slight_smile:
Ez a hónap most jól sikerült, remélem a kövi is hasonlóan alakul. Azért így is költök eleget. :smiley:

10 Likes

Gratulálok “függő testvérem” :laughing: :medal_sports:

4 Likes

Köszönöm! Az már egyértelmű, hogy a paletták a gyengéim. És elnézőbb is vagyok magammal szemben. :slight_smile: Pl. már nagyon kellene egy új korrektor, vagy egy B-bomb. Bármelyiket megvehettem volna, de neeem, én ma megrendeltem beautybayről egy sajátmárkás palettát, mert amióta megláttam izgatja a fantáziám. :smiley: Ráadásul lassan nem tudom, hogyan fog elférni, át kell rendezzem a sminkasztalom. De 10 paletta még nem olyan sok talán… :smiley: Önismereti dolog, vagy gyengeség, de bizony gyűjtögetem őket, és nehezen adok túl rajtuk. És nem ostorozom inkább magam miatta. Máskor viszont annál jobban igyekszem tudatos lenni. No nem kompenzálás végett, csak valahogy nyomaszt, ha olyan dolgok vesznek körül, amiket nem szeretek.

6 Likes

10 paletta! Ártatlan kis készlet, akkor kezdj el aggódni, ha annyi lesz, mint nekem.
(Nem merem megszámolni…)

5 Likes

Sajnos nekem is a paletták a gyengéim… Alapíthatnánk egy nem annyira anonim paletta függő klubot @dunaimano @Amadea :smiley:

5 Likes

Az egész fórum egy paletta függő klub.:rofl:

8 Likes

Amúgy én szeretem a highlightereket, a pirosítókat, a rúzsokat is. Az új szerelemkategóriám pedig a bronzerek.:laughing:

2 Likes

Én is ilyen vagyok. Mindig van egy aktuális kategória, amibe bele vagyok esve :smiley: Először a paletták, aztán az alapozók, de volt már rúzs, pirosító, bronzer is a porondon :smiley: Ami talán a legkevésbé érdekel az a szempillaspirál, szemceruza, stb. Jó, ezekből is van pár, de a többivel összehasonlítva, ez semmi :smiley:

4 Likes

A szemceruzák… hajjaj, nekem már szó szerint egy pohárnyi van. Imádom az élénk színű, géles darabokat.
Műszempillám nincs egy se, szájkontúrceruzából talán 5 db van, ill. a szemhéjtusok sincsenek sokan.
(Még jó, hogy ezek azok, amik kevés helyet foglalnak…)

3 Likes

Azt hittem ebben a hónapban totális csőd lesz a vállásom. Mikor kitaláltam ezt az egészet nem kalkuláltam egy világjárvánnyal és másfél hónapnyi bezártsággal. Meg azzal, hogy a cégek túl akarnak érni, és egymást érik az akciók. Azt hiszem a hónap eleje volt nagyon durva, naponta jöttek a jobbnál jobb ajánlatok. Napokig a kombináltam, hogy melyik márkától mi vegyek, hogy beleférjek a vállalásba. Aztán elengedtem a dolgot. Jöjjön, aminek jönnie kell, legfeljebb égek itt egy nagyot :smiley:. Egészen meglepődtem, mikor most a hónap végén összeírtam mit vettem. Ennek ellenére nem vagyok büszke magamra.

Arcápolás:
G&G A-Game: Nagyon örülök, hogy van a márkának retinoidja, annak meg főleg hogy retinal. A Medik8 Crystal Retinalja egy ideje érdekel, de az kicsit drágább (na jó, nem kicsit :grimacing:). Szóval nem volt kérdés, hogy beszerzem.
G&G B-Bomb: A TO Nicinamide+Zinc nem volt a kedvencem. Ennek elvileg hígabb az állaga, bízok benne, hogy jobban fogom szeretni.
Bioderma Nude Touch SPF50 fényvédő: Még keresem a tökéletes fényvédőt. Mivel jó véleményeket olvastam róla, gondoltam egy próbát megér.
Összességében arcápolási vásárlások terén 8/10 az állás, szóval ilyen téren rendben vagyok.

Smink:
Too Faced Natural Nudes rúzs Pout about it árnyalatban. Nagyon sok jó véleményt olvastam róla, féláron volt, nem hagyhattom ott.
Pat Mcgrath Labs: Eye Ecstasy paletta és a Mini Mattetrance Lipstick Trio - Az előbbi akciós volt, az utóbbit pedig már egy ideje ki szerettem volna próbálni. Kifejezetten örültem a mini kiszereléseknek. Kevés helyet foglalnak, és úgysem használnám el a teljes méretet.

Ezzel lényegében kimaxoltam az eddigi sminkvásárlási lehetőségeimet (10/10 kezdés óta). De jobban zavar az, hogy legtöbbször hirtelen felindulásból veszek valamit, és hogy még mindig sok palettát vásárolok. (Sajnos a meglévőket is ritkán használom.)

Az évi doboz rendelés is megtörtént, a Caroline Hirons féle tavaszi szettek közül rendeltem egyet.

10 Likes

Attól, hogy kimaxoltad, még nem rossz az eredmény. Köv. hónap jobban megy majd. Vége a nagy pániknak, lenyugszol kicsit, jobban megy. Csak magadnak számolsz el, nekünk csak beszámolsz az érdekesség kedvéért, itt senki nem fog megítélni :slight_smile:
Melyik mini rúzskészletet vetted? A skin show-t vagy a colour blitz-et?
Ja, és a Hirons-féle cuccok is érdekelnek. Képet, képet! :stuck_out_tongue:

3 Likes

Mindjárt itt a július. Úgy érzem az elmúlt hónapokban mindent beszereztem/megkaptam, amire igazán vágytam. :smiling_face_with_three_hearts:
Amit ebben a hónapban sikerült:

• Nyx Photogenic HD korrektor
  • Becca Under Eye Brightening Powder
  • Zoeva 127 ecsetet sikerült egy facebook csoportban megkaparintanom
  • G&G B-Bomb

Ezen felül még a KM box jött - nem is emlékszem, hagytam-e magamnak megkötést a meglepi boxok számát illetően, de egynél többet nem nagyon veszek egy félévben. :slight_smile:

8 Likes

Meg vagy elégedve minddel? Van még ami nek került sorra?

1 Likes

@dunaimano, ügyes vagy :). Velem elszaladt a ló, de mentségemül szolgáljon hogy előtte karantén miatt nem igazán lehetett vásárolni, na meg szerettem volna most hosszú távra beszerezni dolgokat. pl: legyen több korrektorom, paletták. Még érkezni fog pár dolog, de Júliusban szeretném visszafogni magam és keveset költeni :).

3 Likes

Tök ügyes vagy, hogy így tudod tartani magad az elhatározásodhoz :slight_smile:
Én még nem vagyok ennyire tudatos. Ebben a hónap volt egy boxom, két szérumom, és most van úton még egy csomagom. De egyiket se bánom.

3 Likes

Szerintem ez a lényeg, hogy nem bánsz egyetlen vételt sem. Én sem :slight_smile: Nem kell mindenkinek low buyon lenni, mint ahogy a project panninget sem bírja mindenki. Én például elég gyorsan feladtam. :smiley: De ezzel a low buy-jal egész jól elvagyok.
Júliusban azt hiszem én sem fogok annyit vásárolni, vagy max kiegészítőket, ecseteket, kisebb dolgokat. A paletták száma nőtt nagyon sokat, az elmúlt félévben szinte megduplázódott a készlet. Aminek nagyon örülök, de hirtelen jött, még meg kell ismerjem őket. Talán emiatt is érzem azt, hogy pillanatnyilag nem vágyom újabb palettára. Plusz most lehet, hogy kicsit másra csoportosítom az erre szánt kiadásaimat - de ezt majd meglátjuk.
@umpalumpa a Nyx korrektor még tartalékban van, nem fogyott el az előző, de nem ez az első darabom, így tutira szeretni fogom. A Zoeva ecset új, még nem tudtam kipróbálni. A B-bomb pedig régi motoros a rutinomban. :slight_smile: A Becca Under Eye púder egy kissé meglepő volt, nagyobb varázsra számítottam tőle, de lelkesen használom minden nap, és alapvetően meg vagyok vele elégedve. A KM-boxban viszont volt 1-2 dolog, amit nem tudok használni, de a nagy részének nagyon örülök.

5 Likes

@dunaimano, nekem is van most egy NYX-es korrektorom, az általam próbáltak között a legjobb :).

Tetszik a hozzáállásod, hogy nem ostorozod magad és megtervezed mit veszel. Maradsz a beváltnál, de ígeretes újoncokat is befogadsz :+1: :ok_hand:

4 Likes