Igen picit az ellenkezője ennek a topicnak, ahol nem is a vásárlásra való buzdítás lenne a cél csak max megosztjuk egymással ki miért nem akar low buyba átmenni Ott meg tudjuk ezeket beszélni és ez a topic se lenne szétoffolva. De csak egy ötlet volt
@Alsace, szerintem szuper ötlet, akkor megmaradna ez a topic, annak ami. Én szivesen nézegetném azt a topicot is, attól függetlenül hogy a low buyt tartom :D.
Én támogatom az ötletet
Eszti, én teljesen egyetértek veled.
Hát nem sok olyan elvetemült, elgurult gyógyszeres, rögtön bekattan ha valamit meglát emberke van rajtam kívül a világon
Nem tudok spórolni, próbáltam de nem megy…nem vagyok rá büszke.
Hó végén meg borogatom magam, hogy hova lett meginta pénz, mire költöttem.
Nekem a vásárlás örömet okoz, addig még meg nem látok valami más, és csak azon tudok kattogni, hogy mikor tudom megvenni azt amit újfent megláttam, kezelni kéne komolyan.
Ma is a Dm-ben szinte mindenki a tisztitószereket, fertőtlenítőket kerste, vette…én meg?
Ott álltam a tükör elött és a szemem kentem egy csillámos szemhéjpúderrel boldogan.
Ne is mondd, ha valami csillog, akkor vááá, én elvesztem
Elmehetnénk egy no name boltkórosok tanácsadásra
Én nem szigorítok nagyon (szeretem valami kézzel fogható dolgon érezni, hogy miért dolgozom), de palettát nem veszek most… pár márkánál majdnem beadtam a derekam, de amíg van itthon bontatlan palettám, felesleges egy új… . Krémeket tesztelgetek. Az utóbbi időben, már találtam hármat is ami nem üt ki, télen egyáltalán nem száradt ki az arcbőröm.
A héten sportcipőt vettem (a következő munkahelyemre számom, a jelenlegin egyet már leamortizáltam) és egy sötétkék parkát (nem volt még parkám, a tipikus zöldeket kihagytam), egy kisebb dán designer márkás táska becsúszott (méret, szín… ilyet kerestem) teljes áron nem merném megvenni, de teljesen megfizethető áron kaparintottam meg (TK).
Az utóbbi időben szabadnapos szarkának hívom magam. Bármi, ami csillog a sminkek között, azt én kiszúrom és már megyek is, ha van teszter, akkor kipróbálom, ha nem, akkor hosszasan nézegetem
Ez melyik márka? Szeretem a skandináv cuccokat.
MARKBERG (169 helyett 39,99 Euro), tudom nem egy Chanel… de szép.
szia druszám!
én voltam az egyik aki -még a télen talán- leírtam hogy miért nem akarok lowbuyra menni. (oszt később meg kiderült hogy majdnem ugyanott vagyok, nem veszek mostanában semmit amire nincs feltétlenül szükségem). remélem nem bántottam meg azzal a posttal senkit, nem ez volt a cél, inkább abban reménykedtem hogy én is hozzáteszek a topichoz valamit azzal, hogy leírom hogy miért nem érzem szükségét egy külön elhatározásnak, fogadalomnak jelenleg. ennek ellenére maximálisan tisztelem és helyénvaló dolognak érzem ezt a mozgalmat, és érdekesnek tartom a topicot. és hajrá mindenkinek
Megszületett a YOLO topic esetleg közben? Mert ha nem szívesen megcsinálom, hogy ott csacsogjunk a low buy ellentétjéről
ja lehet valami értelmesebb neve is, csak ez ugrott be elsőnek
Nagyon örülök, hogy mindenkinek van véleménye a témáról. Legyen az low buyt támogató, vagy éppen ellenző, ha konstruktív, szerintem megfér itt.
Személy szerint azért indítottam a topicot, hogy egy picit más irány is jelen legyen a fórumon. Csodálattal néztem és nézem a mai napig milyen szépségeket lehet beszerezni. De mindent nem vehet meg az ember. És van amikor már inkább gond, mint pozitív élmény a sok vásárlás. Erről eddig keveset beszéltünk a fórumon. Így gondoltam hasznos lehet a téma, és a megfontoltabb vásárlásra sarkalló kihívás. Személy szerint az itteni támogató közösség sokat segít nekem. De természetesen az se gond, ha valaki nem így gondolkodik. Addig amíg nem ítéljük el a másikat a döntése / elvei miatt, szerintem jól megférünk egymás mellett
Szerintem nagyon hasznos ez a topic, pont a krémmániás az a célközönség, akiknek nem árthat az ellentétes irányú inspiráció se néha
A low buy kapcsán nem mondhatnám, hogy nagymértékben “fertőzött” lennék, úgy élem meg, hogy egészséges mértékben vásárolok, egyedül a parfüm a hobbim.
És, hogy végre a lényeghez is elérjek: átláthatóság! Nekem az a legnagyobb segítség a vásárlásban, ha látom, hogy mim van. Annyi legyen a smink/tisztítószer/ruha/cipő, hogy ha kinyitom a szekrényt, lássam, hogy mim van. Ezt nagyjából be is tartom, például csak annyi ruhám lehet, ami befér a szekrényembe, ha megtelt, akkor meg kell várni, hogy egyet kiselejtezzek, csak akkor jöhet a következő. Ugyanez igaz a sminkekre is. A probléma tapasztalataim szerint ott kezdődik, ha nincs otthon rend és a vásárlások valamelyik kupacban végzik, és csak hónapokkal később szembesülsz vele, hogy amúgy volt már 3 teljesen hasonló pirosítód vagy táskád… Tegye fel a kezét, aki még nem futott ebbe bele!
A másik jóbarátom az Excel tábla én is vezetek havi listát arról, mennyit költöttem. Nem mondom, hogy néha nem sokkol az összesítő, de legalább pontosan látom, mennyi az annyi, nekem ez nagy segítség a racionalitás megőrzésében.
Van valakinek valami tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy tragédia után fellépő beteges vásárlási kényszer - érzést hogyan lehet minél hamarabb megszüntetni? Excelben számla nézegetés, raktárkészlet újra felfedezése minden területen, józan ész nem segít.
Velem pont ezt történt az elmúlt 3 hétben, iszonyúan költekeztem, de végül rájöttem, ez nem pótolja a veszteséget, és inkább fel kell dolgoznom a történteket, azóta nem vásárolok, mert pénzem sincs, vírus van, magam maradtam a gondolataimmal, próbálok elevickélni. Semmilyen tárgy nem tehet semmisé egy tragédiát és pótolhat egy elvesztett személyt. Nekem ez sokat segített és az, hogy elkezdtem apránként szembenézni a történtekkel. A raktárkészlet nézegetése szeretgetése vizsgálgatása után mindig megállapítom, hogy mennyi olyanom van amit még 1x sem használtam.
Bármikor jöhet még nagyobb tragédia, vagy bármi, ami mindent felülír. Ahogy öregszem, ahogy egyre több és nagyobb problémáim akadnak, úgy ébredek rá, hogy újra kell értékelnem, terveznem és az erőforrásaimat át kell csoportosítanom. Soha nem támaszkodtam senkire, nem is szeretnék, de olyan világban élünk, ahol kb. minden nagyon elszaladt… és akkor azt hiszem nem is folytatnám, talán így is érthető, mit akartam mondani.
Addig, amíg saját belső indíttatásból ez, vagy valami más nem fogalmazódik meg, addig lehet bármit kreálni, de az soha nem lesz ugyanaz, vagy ugyanolyan.
A feldolgozás egy folyamat, és sajnos van amit nem lehet siettetni. Ami segít az a társaság, hogy valakivel tudsz beszélni (eszméletlen közhely, de tényleg) és az, hogy van olyan dolog, amiért érdemes élni. Valószínűleg ez nem a kence lesz, hiszen ha az lenne, akkor jobban éreznéd magad. Érdemes szerintem ezt tudatosítani. Remélem minél hamarabb megtalálod azt, ami segít túljutnod ezen az időszakon.
Ásd el a bankkártyát, a pénzel együtt természetesen.
Vagy tegyél a táskádba egy egérfogót, mikor kényszert érzel arra, hogy kivedd onnan a tárcádat.
Még annyit hozzáfűznék a dologhoz, nem tudtam hová írjam, de kb 2 éve akarok nekikezdeni, hogy fogyok, de mindig van hátráltató tényető, persze nem én vagyok a hibás.
Most ez a vírus okozta sokktól meg úgy ehkte mindentől ideg vagyok ezért jelenleg az édesség a legjobb barátom.
A hetfőn vett Nutella már félig sincs, mellette meg tiramosut és más csokikat is ettem.
A Lipóti túrórudinak meg ki tud ellenálni?
Szóval ez már nálam se normális, ja és ott van még a sokszor rámtörő kényszervásárlás is…borzalom na.