💖 ùj unboxing kèpekkel

Legyen!

3 Likes

Nekem is bejött a vinted, mind eladói, mind vevői oldalról.
Én a kislányom cipőit mindig innen szerzem be, általában teljesen újak vagy alig használtak, töredék áron.
Ruhát is többször vettem, nagyon próbálok csinosodni, színesedni, és újonnan nekem nem fér bele. Arról nem is beszélve, hogy a fast fashion konkrétan úgy néz ki, mint bármelyik turkáló, konkrétan végig kell túrni a kínálatot akármit is keresel, főleg ha nem fix, csak ilyen körbehatárolt elképzelésed van, mint nekem (színes, csinos, hideg színű ruha legyen). Tényleg lett pár, ami nem lett jó, vagy nem úgy állt, mint képzeltem, de annyira olcsón szerzem be, hogy eddig még nem bántam meg. Van amit továbbadtam húgomnak (rám kicsi lett), van ami kis átalakításra vár (még szerencse hogy tudok varrni, bár még így sem mertem nekiállni).
Többször volt, hogy visszaküldtem valamit, pl fehér felsőt, ami alig használt, csak izzadságfoltos… Vagy egy szintén alig használt bőr szandált, ami olyan kemény, mint amit kimostak. Ez benne van a pakliban, de semmibe nem került a visszaküldés nekem.
Eladóként is sokmindent sikerült eladni, és sokszor eszembe jutnak dolgok, hogy “jé, ezt nem használom, felteszem vintedre”, aztán vagy sikerül eladni, vagy nem. Nálam van egy adományboltos tároló is, ide gyűjtöm amit nem tudok eladni, vagy alapból oda szánok. Pl. ruhákat ritkán adok el.

7 Likes

Új topic.

3 Likes

Hú de szép ez a nesszeszer :star_struck:

1 Likes

A fast fashion-ra reagálnék: a magam részéről nagyon szomorú vagyok, hogy már olyan, szinte tradicionálisnak számító márkák is kezdenek teljesen elsilányosodni (van ilyen szó? :-D), mint pl. a Benetton vagy az Intimissimi. Régebben a Benettonnak utolérhetetlen pamut és gyapjú cuccai voltak. Egy hete néztem ott körül utoljára, hát le voltam döbbenve. Rengeteg nylon, polyester és egyéb műszálas termék, a pamut ingek meg konkrétan darab rongyok. Mintha már évek óta a mosógép rabjai lennének, vékony, tartás nélküli vackok. Mindez leértékelve is horror áron. Néha már kedvem sincs vásárolni. Az Intimissiminél még akadnak len és valódi selyem darabok (szintén aranyárban), ott a kidolgozás minősége kezd lejtőre kerülni.

3 Likes

Szerintem a pamuttermesztés van bajban globálisan egy jó ideje, azért ennyire szemmel láthatóan vacak a 100% pamut textil is. Aszályok , vízhiány, van baj. :disappointed: Kezembe akadnak 10-15 éves nem fast fashion ruháim és egész más a tapintásuk.

4 Likes

Igen, ebben igazad lehet. De van egy másik kérdésem is: a valódi bőr cipők és táskák szép lassan történő megszüntetését nem tudom mivel magyarázni. A Samsonite kikérte magának múltkor, hogy bőr pénztárcát kerestem. Környezetvédelem, hangzott a mágikus szó. Igen. Értem. Azt viszont nem tudom, hogy amíg az üzletek tele vannak marha- és disznóhússal, délebbre báránnyal is (azaz továbbra is levágják az állatokat), a bőrükkel mit csinálnak? Mert az a szegény állat így is úgy is le van mészárolva, akkor a bőrüket inkább kivágják a szeméttelepre?

7 Likes

Én is szeretem a valódi bőrt, tapintását, illatát.
A műbőr szó viszont kikopott a nyelvből: mindent “vegán bőr” jelzővel illetnek.

Ha meg aktuális én a borpenztarca .hu oldalon találtam szépet, amit örömmel használok. :relieved:

4 Likes

Mindig felröhögök magamban, mikor a vegán bőr szót hallom. :joy:

11 Likes

Két hetet Olaszországban töltöttem és a csodás élményeken és a rengeteg gasztro alapanyagon túl ezek a szépségek is jöttek velem haza.

Sosem volt még Kiko termékem, de régóta szerettem volna kipróbálni.
Először egy milánói üzletben voltam, ahol a kifutó akciós dolgok közül választottam egy magenta krémpirosítót, egy korrektort és két Bridgerton arcpalettát. Ezeknek a highlighterei szinte krémesek, nagyon fényesek és erősen pigmentáltak. Főleg szemre tervezem használni.

Hatalmas tömeg volt, nem is tudtam rendesen körülnézni, ezért pár nappal később Forte dei Marmiban is betértem egy üzletbe. Itt a kifutó kollekció már nem volt kapható ( a bronzosítót kivéve), viszont pont akkor jött ki a Lumiverse kollekció. Ebből hoztam egy por és egy folyékony highlightert és két szemhéjpúdert.
Plusz a bronzosítót és egy állandó kollekciós highlightert. Úgyhogy most csilloghatok tetőtől talpig.

Örülök, hogy mindent ki tudtam próbálni az üzletben. Neten is nézegettem, de nem mertem rendelni. Nagyon pozitívan csalódtam, szuper minőség - amiket választottam, azok mindenképpen.

Megpróbáltam a két por highlightert közelről is fotózni, de lehetetlen képen visszaadni, hogy mennyire gyönyörűek.

21 Likes

Hűha, ezek a Kiko termékek gyönyörűek, minden fotódat többször is megnéztem :heart_eyes:

1 Likes

Régóta nèzegetem a eseteket,de most szerintem berendelem.

1 Likes

Hallod én is, annyira erőltetetten akar PC lenni. :face_with_hand_over_mouth:

2 Likes

Arra számíts, hogy elég tömöttek, a felszínük puha inkább.

Köszönöm, kedves vagy… végül sikerült 2 db valódi bőr Högl pénztárcát magamévá tenni. Mindkettő szinte ajándék volt az eredeti árhoz képest, akciózták. Az egyik egészen halvány orgonalila, csodaszép, a másik fekete piros belsőrésszel. És minek kettő? A valódi bőr sokáig bírja akkor is, ha nem használjuk, így az egyiket tartaléknak gondoltam. Tekintve a trendeket, amiről értekeztünk.
Jaaaa… még valami: bevallom, tegnap utánanéztem hogy mi is az a “vegán bőr” illetve hogyan állítják elő. Szerintem ez már megint csak egy látszat-akármi a környezetvédelemre hivatkozva, ugyanis nincs még olyan technológia kifejlesztve, mellyel a műanyag 100 %-os mellőzésével lehet előállítani ezeket az ún. “vegán” dolgokat. És mit hallunk lépten-nyomon? Hogy a műanyag az egyik legdurvább szennyezőanyag a környezetre nézve. Tehát: nem kakilunk a kútba, csak a szélére, de utána fejünket elfordítva belelökjük… :grin:

6 Likes

Hát hallod… azok a szemfestékek… :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
Sok Kiko termékem van, szeretem őket én is.

2 Likes

Beszabadultam ma a Müllerbe és a szülinapi kuponnal beszereztem pár dolgot.

Az EL korrektor kívánságlistás volt, hiába vannak még bontott korrektoraim. :see_no_evil: Az 1N árnyalatból pont volt még egy, Douglas-ben mindig out of stock, amikor nézem. A fényvédőre is régóta kíváncsi voltam.

Ezenkívül jött velem még édesség és fogkrém is, de azokat nem fotóztam.

15 Likes

Isten éltessen :birthday: :partying_face:

1 Likes

Köszönöm szépen, kedves vagy! :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

:partying_face: :bouquet: :balloon:
Boldog szülinapot!

Ez már az új, szögletes DW korrektor? Ha igen, mesélj majd róla, kérlek!

1 Likes