Dm, Rossmann. Nem túlságosan izgalmas bevásárlás, de azért alig várom, hogy felkenjem az Essie lakkot. A GG Stress less nekem nagyon bevált, lassan elfogy az öcsémtől kapott első üveg. Újdonság számomra a Helia D C-vitamin-szerűsége. Először a C-Glow-t szerettem volna újravenni kb egy év után, de hirtelen beugrott, hogy az nagyon irritálta a bőröm. Kíváncsi vagyok.
Azt a lakkot én is nagyon várnám, gyönyörű!
Még pár gondolat a poralapozókhoz, tekintve, hogy a napokban az volt rajtam:
-
Ha miután felteszed nem tetszik, akkor ne vágd rögtön a szemétbe, mert a poralapozók sajátossága, hogy először nem mutatnak olyan jól, talán nem is fednek annyira, majd ahogy a bőröd olajaival és a felkent krémekkel összeolvad a por, egyszerre sokkal szebb lesz. Nekem ez viszonylag rövid idő a zsíros bőröm miatt, másnak kicsit több ideig tarthat, de ha minőségi darab, akkor fog szépülni ahogy telik az idő.
-
Fontos, hogy valami krém legyen az arcodon, ha mégoly kevés is, mert ha azt csinálod amit én (nem valószínű, csak mondom), hogy a szokásomhoz híven nem tettem fel krémet, csak tonik és szérum ment alá, akkor poralapozó legyen a talpán ami jól mutat és képes a bőrödhöz tapadni. Én most azt csinálom, hogy egy apró nyalintásnyi arckrémet elkeverek a tonikkal és szérummal, és úgy egyben kenem fel. Utána 10 perc várakozás, hogy sehol ne legyen nedves az arcom még csak picit sem, és utána mehet a por.
-
A poralapozó és az ásványi alapozó nem ugyanaz a termék. Előbbiben van egy csomó filler (akár szilkonok is), amik miatt jól tapad és szinte krémes tud lenni, utóbbiban nincs ilyen (vagy nem mindig), és szárazabb hatású. Kb. 1 hónapja próbálkoztam ásványi alapozóval és le kellett vonnom a tanulságot, miszerint ez a húszas éveimben még működött, de így negyvenes fejjel (=bőrrel) már felejtős.
Alapozók Rossmannból, parfüm zsibiről. Nagyon szeretem a Lolita Lempicka illatokat, már három is szerelem lett. Ezt nem ismertem, nagyon hasonlít az “eredetihez”, persze nem ugyanaz, de így is tetszik. Igazán tartós, mindig elcsodálkozom, hogy ez is edp és a Zara parfümök között is van edp, de ehhez képest mintha azok kölnivizek lennének.
Köszönöm🥰
Itt lőttem a piacon ezt a gyönyörűséget Sajnálom, hogy teljes üveges példány nagyon kevés helyen érhető el Magyarországon, és nem is mindegyik illat. Ennél is nagy szerencsém volt.
Illata csodás, az LC és a Zara dupe között van, nem füstös, mint az LC, és nem gelj, mint a Zarás. Rajtam egy fincsi cseresznyés pite amarettóval. Azt hiszem, én is így sütnék pitét…
Most 3 órás rajtam, bőven érezni, tehát már most túlszárnyalta a Lost Cherryt, ja, és kb negyed annyiba kerül.
Mindezen érvekkel, meg azzal, hogy cigire és drága ruhákra nem költök, most önigazolást próbálok szerezni magamnak, hogy már megint egy parfüm…
Ó, és melyik csoda ez?
Jajj, de gyík vagyok, a képet meg elfelejtettem
A termékek, amikért fizettem, kevesebbet érnek, mint az ajándékok Nekem nagy fogás, mert az ajándék szemkrém a valaha volt legnagyobb kedvencem.
Pénz adtam ezekért: 4 ml Tender Light parfüm, 15 ml Nutritious maszk-arckrém. A többit meg mindet kaptam (Perfectionist Pro mini szérum, Resilience szemkrém teljes kiszerelés, Revit. Supreme éjjeli krém mini) Hát csoda, hogy szeretem ezt a márkát?
Korff csomagocskám, nem tudom, ismeritek-e a márkát.
Bronzer (belenyúlni sem merek), stiftes fényvédő és szemöldökceruza.
Pingvin patika, begyorsultak, 3 nap alatt ideért.
Rendeltem Cerave SA tusikat, azt nem hoztam haza, az új Cerave krémet, kézkrémnek akarom bevetni. A YT-n követek egy csajt, nála láttam, hogy rosacea-ra cinkmaszkot használ, mindegy a márka, csak illatmentes legyen és magas cinktartalom.
Ezt sikerült találni itthon.
Na, most tanultam. Köszi az infóóóóót!
Nem ismerem, hogy konkrétan ez a termék milyen (egyébként a Hartmann márkát szeretem), de találtam egy ilyet:
Köszönöm, itt is van barrier krém, azt is ki szeretném próbálni.
Majd kiderül mint tud a cink krém, ha bevált, benevezek egy 20%-os verzióra. Fel is bontottam, olyan mint a popsikrém, állagra félúton az LRP cica kréme és a Sudocream között.
Kézkrémnek biztosan el tudom használni.
Van még egy Fono krém is, annál 30 grammban 7,5 gramm cink-oxid van, de az nagyon durva, volt itthon, alig lehet levakarni, a Sudocream hozzá képest gyengéd balzsam.
Pedig amikor anno a gyerek “kifestette” Sudocreammal az ágya hátfalát és a szék karját, hát kibírtam nevetés nélkül, mire letisztítottam.
Most, hogy az elmúlt fél évben két anyajegyet is levettek, Cosmopor szigetkötszert használtam a sebész javaslatára, nagyon jó volt. Bár a Mepore is bevált.
Megnéztem, sajnos illatos, kihagyom. Nem értem, hogy érzékeny bőrre miért tesznek bele parfümöt?
🤦
Időnként olyasmik kerülnek egy-egy termékbe, amiktől még mi, laikusok is a fejünket fogjuk, a gyártó meg vígan belepakolja.
(Találtam egy másik cink-oxidos krémet, abban meg a második összetevő az alkohol. 🤦)
Az új Armani Prisma Glass, a mini rúzs ajándék.
S milyen ? Kiváncsi vagyok. Honnan rendelted ?
Még nem merem kinyitni, olyan szép. Majd otthon.
Sephorából rendeltem.