Na jóóóó, akkor most megyek és alaposan megtanulmányozom a Rare Beauty termékeket.
A szemhéjfesték érdekes lehet nekem, szeretnék már egy ideje egy sötétbarnát, amit alapnak használhatok az extrémebb színeimhez.
(Hát még egy sminkmániás kolléganőt mennyire szeretnék! )
És persze minden mennyiségű fotót szívesen veszek!
Tegnapi westendes kör.
A Body Shop-tól csak vettem egy világosabb árnyalatot, ez most a Medium 1W, és ez már passzol. Még ki kell tapasztalnom, hogy hogyan jó felvinni, és milyen alapot szeret maga alá. Persze nem egy EL Double Wear, sem egy Dior Natural Velvet, de mondjuk árban is sokkal barátságosabb, szóval nem rovom fel neki.
A LUSH-tól a szokásos fogkrémem, meg egy répás ajakbalzsam. Ugyan az van ráírva, hogy “ajakolaj”, de ennek ahhoz semmi köze, teljesen normális balzsam, abból is a viaszosabb fajta. Nagyon kellemes viselet, és egész éjjel kitartott a számon, úgyhogy jó vétel volt.
A két szépészeti ketyerét a Müllerben vettem még reggel (saját márkás termékek): egy szempilla fésű (mert nagyon szeretnek összegabalyodni a pilláim), és egy pár arcmaszírozó mert miért ne? A fehér gumis fejű tényleg szépen átmozgatja az arcom, jó a vérkeringésnek, és nagyon jó érzés egy fárasztó nap után. A rozsdamentes acél jéghideg, úgyhogy vele ma reggel a szemem környékét céloztam meg, aztán az arcom többi részét, amikor már felmelegedett. Azon túl, hogy ez is jól esett, mást nem tudok mondani róla, mert nem szokott duzzadt lenni a szemem alatti rész.
Szerk:
Az imént felötlött bennem, hogy a Body Shop poralapozó utántöltő nagyon hasonló méretű mint a Gucci Soleil Glow bronzosítóm. Gyorsan elő is szedtem a drágaságot, kivettem a pan-t, és beletettem a Body Shop-ot. Tökéletesen illeszkedik és mivel maga a kompakt mágneses, így nem is esik ki belőle, semmilyen egyéb rögzítést nem igényelt. A szivacs belefér az alsó kis tartóba (ahol normál esetben az ecsetke van), és be is lehet csukni a kompaktot. Amikor nyitva van, egy picit eláll, de az engem annyira nem zavar.
Értelemszerűen a bronzosító pan meg belefér a Body Shop kompaktba.
Most megyek és örömködök egy sort.
Ezek a gurigák nagyon jól tudnak esni az arcnak Milyen cuki, hogy szütyőben vannak!
És mennyivel csinosabb így! szép az az arany kompakt, szuper ötlet volt a csere!
Hát, ott nagyrészt a kompakt volt a vásárlás apropója. Nem akartam én bronzert, de a púder egy amolyan púderszínű tokban van, ez meg gyönyörű türkiz arannyal kombinálva. Azóta néztem, megjelent végre hozzájuk az utántöltő is, a francia Sephora oldalán lehet is venni, de valahogy sosem szántam el magam rá, hogy vegyek egy púdert a bronzer helyett. De ez most tökéletes, már csak ki kell tapasztalnom ezt a poralapozót, hogy hogyan tudom szépen hordani. (A mai Bobbi Brown primerre szivaccsal való felvitel eredménye sajnos kritikán aluli…)
Gondolom most jön a totózás. Ecsettel felvitel, másik fajta szivaccsal, primercsere, más krémet teszel alá, stb…
Pontosan! Bár végül leszedtem és sima toneres-szérumos arcra vittem fel a szokásos poralapozós ecsetemmel (ahogy a többit is szoktam). Sokkal de sokkal jobb. Még kísérletezek pár meglévő primerrel, azokkal amik egy simább alapot adnak és nem olyan krémesek mint a BB Vitamin Enriched Face Base. Te használsz / használtál valaha poralapozót?
Valójában mindig szerettem a poralapozókat és most is használok egyet. A fura, hogy pont télen kentem legtöbbet egy előző kiadású Estée Lauder DW-t , persze jól aláhidratálva.Szép felületet ad, nem maszkos, nem ultramatt. A saját szőrös szivacsával viszem fel, mert ha esettel használom, akkor max. fixálónak való, nem marad fedése. A gyors felvitel nálam nagy piros pont Nem ez a legtartósabb alapozó a földön, de nekem jó.
Szerk: Legközelebb tuti a most kapható szögletes dobozos változatot szerzem meg. Szupernek tartják a véleményezők eddig: EL DW púderalapozó
A régebbit nem ismerem, de ezt a szögleteset igen. Tavaly tavasszal vettem és nyáron lett jó a színe (1W2 Sand), és igen, kiváló, a legjobb poralapozó amit valaha használtam. Őhozzá mérek mindent: én ecsettel szeretem felvinni, de szivaccsal sem rossz, bár úgy nekem sokkal jobban kihangsúlyozza a pórusaim mint azt el tudom viselni. Gyönyörű a fedése (persze nem folyékony alapozó színt), napközben jól lehet felitatni és újrakenni, nem veszik össze a már fent lévő anyaggal. Szinte krémes, főleg a Body Shop-hoz képest, érződik, hogy van benne szilikon, de pont amiatt olyan könnyű dolgozni vele. Nyár végére szinte teljesen el is használtam, ami nálam ritka, de ezek szerint tényleg bevált.
Van különbség az EL és a Body Shop terméke között, nem is kicsi. Ezt utóbbinak nem rovom fel, mert a Body Shop kb. negyed vagy ötödannyiba kerül mint az EL DW. Azért majd csak összeszokunk, legalábbis remélem. Ha nem, akkor viszont a Dior új Natural Velvetjét fogom beszerezni 1W vagy 2W színben. Azt még nem próbáltam, de jókat hallottam róla.
Kár, hogy az EL DW púder szögletes, különben az kerülhetett volna a szép Gucci tokba
Uhh, ne is mondd, de fantasztikus lett volna!
De annak is örülök, hogy egyáltalán találtam valamit ami belepasszol, és valamire használni is tudom nézegetés helyett. Az életben nem veszek több bronzosítót… Szinte nem használok egyáltalán, és ha előveszem, akkor is alig mártom bele az ecsetem. Egy darab egy életre elég, nekem meg van… Huhh, aszondja… 3 teljes méretű, meg egy Meteorites 04 Doré, és az Hourglass palettámban is van egy. Szóval túl sok.
Én arra lennék kíváncsi, hogy milyen ecsettel viszed fel. Mert azt tudom hogy a minerál poralapozók kényesek az ecsetre (meg a baked formulák is néha, de annak megint másmilyen kell). De mondjuk ez nem minerál…
Nekem ez a sima kis Catrice flat-top ecset vált be, amit pár éve vettem. (Bocsánat, nincs frissen mosva, ezzel vittem fel tegnap is.)
Frissen felvitt állapotban még nem olyan szép, de fél óra múlva már szépen egybeolvad a bőröm saját olajaival és egységes lesz a fedés.
A KAP poralapozója bevált neked?
Azt még nem próbáltam, csak az Annabelle Minerals-t, de utóbbi el is vette az ásványi cuccoktól a kedvem. (Pedig 20 éve hogy szerettem őket… No de 20 éve még más volt a bőröm is. :))
Nagyon vakolat még akkor is ha keveset viszek fel, és eléggé kihangsúlyoz minden bőrhibát. Lehet, hogy a KAP jobb, de őszintén szólva nincs most az ásványi sminkekkel kedvem kísérletezni. Te próbáltad/használod?
Ígérem, az utolsó egy időre, de ezt muszáj volt azonnal megosztanom.
Amikor megvettem a Solar Glow pirosítójukat pár éve csak azt sajnáltam, hogy nem egy sima kék-fehér minta van rajta, az lett volna nekem az igazi. Hát úgy tűnik, valahogy eljutott hozzájuk az óhajom, mert íme:
Határozottan fényes, tehát nem a szokásos blurring powderről van szó, ami tapasztalataim szerint inkább matt szokott lenni. Ennek van egy enyhe fénye, így én szem alá vagy highlighterként tudom elképzelni magamnak, mert utóbbiból azt szeretem ami szinte nem is látszik csak mégis.
Se nem arany, se nem ezüst, inkább olyan holdfény fehér.
Nem porol, túl sokat tuti nem lehet felvenni belőle az ecsettel.
Olyan Hourglass jellege van, mondjuk a Diffused Light-hoz tudnám hasonlítani azt hiszem, de erre még nem esküszöm meg, majd csak ha otthon vagyok és össze tudom hasonlítani őket.
Hű, ez egyenlő helyen áll a Gucci kompakttal a szépségversenyben!
Jaj de gyönyörű!
Őrület… Megnézném a kincseidet egy képen a Gyűjtemények topikban.
Öööö, az nagyon sok kép lenne…
De két közös fotót csináltam reggel a két Solar Glow-ról.
Lehet, hogy egyszer felveszem a fonalat az Instámon, de nagyon távol fogom tartani magam az influenszeres köröktől az biztos. Úgy talán még lesz lelki nyugalmam is folytatni, csak a magam és pár sminkfanatikus örömére.