💖 ùj unboxing kèpekkel

Ühümm, hát szóval kövezzen meg aki akar, de ezek jöttek ma a munkahelyemre. :no_mouth:

Tizenévesen vettem utoljára utánzatot, az Emporio Armani City Glam-re fájt a fogam, csak persze akkor még Anyum kezelte a büdzsémet. :slight_smile:
Nem volt rossz, de ez a Divain sokkal jobb.

Az indok: egyszerűen kíváncsi voltam, és van pár illat mostanában ami nagyon tetszik, viszont nem vagyok hajlandó annyit fizetni 50-100 milli illatos löttyért mint amennyit a gyártó kér. Mert azért tényleg az az eredeti is: illatos lötty. (Engem nem érdekel a sztori meg a mese róla, annak meg max a felét hiszem el, hogy milyen őrült drágák az összetevők.)

Már kibontottam és megszagoltam mindhármat: Armani City Glam, Dior J’Adore, Byredo Mojave Ghost.
A City Glam és a Mojave Ghost nagyon hasonlít, a J’adore-on csak mosolygok annyira nem jött össze. :slight_smile: Finom illat, csak fényévekre van az igazitól. Emlékeztet rá, de ennyi.

A City Glam abszolút megérte, már régen nem gyártják és ez volt a next best thing. Vannak az embernek ilyen erősen berögzült vágyai, amikor valamit nem sikerült megkapnia, elérnie fiatalkorában, nekem ez az illat egy ilyen volt.
A Mojave Ghost eredetijéből mintám volt, és imádtam, addig a 2 másodpercig, amíg éreztem belőle valamit. Egyszerűen nem hittem el, hogy kifújom, érzem, majd már másodperc után hűlt helye van. Na ezért biztos nem adok 60-80 ezret, maga a koncepció viszont nagyon tetszik.
A Divain-féle illat nagyon hasonlít, és intenzívebb, mint az eredeti. Várhatóan tartósabb is, bár magamon majd később tesztelem, ma Clinique Simply van rajtam, azzal nem vetekszik semmi. :smiley:

Összességében ahhoz tudom hasonlítani az élményt, mint amikor van egy 3D-ben berendezett lakás, és ott van vele szemben az eredeti a sok kis mütyürrel meg ezernyi nyomával annak, hogy valaki lakik is benne. Az utánzat finom, és nagyon hasonlít, de apró pici nüanszok azért hiányoznak a jobbakból is. A CityGlam és Mojave Ghost esetében ennyi kompromisszumra hajlandó vagyok (mert nincs választásom), a J’Adore-nál ha nagyon kell, meg fogom venni az eredetit, ezt pedig elajándékozom.

Kaptam 9 kis mintát is az egyéb illataikból, egy csomag gumicukrot, meg egy ív matricát. A hülyének is megérte. :joy:

20231006_170513

16 Likes

Honnan rendelted az illatokat? A csomagra kell vámot fizetni?

Mivel Spanyolországból jön a gyártótól, így szerencsére teljesen vámmentes. :slight_smile: A DPD hozta ki. A gyártó 1 nap alatt feladta, azaz október 1-én, és tegnap érkezett meg a csomag.

1 Likes

Köszönöm, ki fogom próbálni.

1 Likes

Én is viszonylag sokat garázdálkodtam az utóbbi időben, bár főleg ruha és cipő vonalon, de azért kozmetikumok is csúsztak be, ezekből mutatok meg párat.
20231008_091648

A Balea maszkok 199 Ft-ra voltak leértékelve, cuki kis semmiségek, nap végi kis énidőre jó, de csodát nem kell tőlük várni. Kivétel az ajakmaszk, azzal valahogy nem tudok megbarátkozni, nem tudom eléggé szorosan csukva tartani a számat, mindig belemegy, aztán ahogy megérzem az ízét, inkább nem nyelek, de az meg rövid idő után elég kényelmetlen… Nagyon vicces a férjem szerint a kínlódásom, de a lényeg, hogy az ajakmaszk nem az én műfajom :smiley: A szappan a Douglasból van, nagyon le volt értékelve, isteni őszi-téli, karácsonyos illata van. Egyelőre a fehérneműs fiókomat illatosítja (és brutál erős illata van!), de ha elfogy a tusfürdőm, ő következik. A Mixa lemosót sminklemosásra vettem a vélemények alapján, egyelőre csak kíváncsiságból próbáltam ki, mert még van az avonos olajamból. Eddig nagyon tetszik, szépen tisztít, kellemes az állaga, ár-érték arányban kiváló. Ha nem pattogok ki tőle, akkor hosszú távon is marad.

20231008_091835

Smink és parfüm:
A BB krém régi kedvenc, az utóbbi időben sikerült több alapozót/BB-t is elhasználom, őt választottam utánpótlásnak. Továbbra is tökéletes, nagyon szeretem. Az Essence szempillaspirált csak random kaptam le a polcról, ez a Lash princess vonal elég népszerű, én csak a zöldet próbáltam eddig és azt nem szerettem, de ennek szimpatikus volt a keféje. Picit sok festéket vesz fel, ezért hajlamos összetapasztani, de kellő óvatossággal nagyon szép, látványos pillákat csinál, tartós is, meg vagyok elégedve. A Maybelline spirál gimiben kedvenc volt, azóta nem próbáltam. Kíváncsi vagyok, hogy még mindig annyira elégedett leszek-e vele. A Catrice mini paletta isteni, már van belőle egy rózsás árnyalat is. Ez is pont ugyanannyira tökéletes :slight_smile: A Bourjois rúzs kiárusításban került hozzám, de a színnel sajnos mellényúltam. A dm-es világításban picit rózsaszínesebbnek, mályvásabbnak tűnt, kihozva pedig sajnos konkrétan szürke. Még nem tudom, mi lesz a sorsa. A Rimmel Oh My Gloss Plump is kedvenc, ezt az árnyalatot is kiárusításban vadásztam, kellően élénk, de hétköznapokra sem sok, szeretem. A Nyx Butter Gloss jutalom volt magamnak, 10 év után végre rászántam magam, hogy koronát csináltassak az első két pótolt fogamra. Amúgy sem szeretek fogorvoshoz járni (mondjuk ki szeret? a hangok, a szagok, az érzések, minden szörnyű ott), de ez most extra kínzás volt. Két nap alatt lecsiszolták a fogam (+gyökérkezelés), utána egy hétig a lecsiszolt csonkokkal léteztem (gyönyörű voltam, képzelhetitek, ráadásul borzasztóan pösze is :laughing:), természetesen csak maszkban léptem ki a házból. Na mikor végre kész lett, elhagyhattam a maszkot és újra mosolyoghattam, gondoltam egy szájkence a legtökéletesebb jutalom :smiley: Nagyon sokat vaciláltam a színen, de végül nagyon jól döntöttem (Angel Food Cake), tökéletes a szín, nem túl nude, nem túl rózsaszín, nem túl hivalkodó, egyszerűen olyan, mintha nekem lenne kitalálva. A formula is szuper, imádom. A parfüm pedig 2700 Ft-ért került hozzám dm-es kiárusításban. Valami isteni szerencse volt, mert soha nem keltette fel az érdeklődésemet, de a douglasos rendelésemhez volt belőle minta és totál beleszerettem. Napokig vadásztam a webshopokban, hogy honnan kéne rendelni, erre ott figyelt a dm-ben egy utolsó üveg ennyiért, hát persze, hogy elhoztam :blush:

21 Likes

L’Occitane körút eredménye.
Az első képen az újdonságok, csomagban kedvezőbb áron:IMG_5117

Aztán az ajándékok. A tusfürdő kedvezménnyel, a parfümminta ajándékba kipróbálásra. A szemkörnyékápolót már ismertem, nagyon szeretem, ezért különösen örültem a kis tasakoknak.
IMG_5121 3

A szép őszies színvilágú doboz (méretei: 17cm x 19cm) is ajándék volt, még sokáig használatban lesz :blush:
IMG_5120

21 Likes

Azt a Colossal spirált én is szerettem ifjabb koromban. Ha jól emlékszem nem dúsított nagyon, de hosszú pillákat tudtam kreálni.

1 Likes

Hah, de szépek! :heart_eyes: Mindent elfogadnék a képeidről (mert ugyan parfümben nem szeretem a rózsákat magamon, de minden más kencében jöhetnek).

1 Likes

Bipa online és üzlet. A tusi nekem nagyon bevált, vettem utánpótlást, mert féláron kiárusitják. A Catrice palettát is féláron vettem és kizárólag a nagy tükör miatt. Egy drágább palettát nem dobnék be a táskámba csak úgy. Mostanában nem látok olyan jól, érik egy szemüveg gondolom. A parfümös szett ajándék lesz.
IMG_20231008_135134
IMG_20231008_134720
IMG_20231008_134511_edit_14663280389949
IMG_20231008_133922_edit_14373749235826
IMG_20231008_133000
IMG_20231008_132941

Otthoni DM. Nálam ez a leghatékonyabb a mentes dezodorok között. 2 jött is haza, mert elfogyott. Szépen felment az ára ennek is. Szerintem ezt férfi és nő is használhatja.
IMG_20231008_134215_edit_14476516575394

TK. Szerintem felvásárolták a Deciem kifutó termékeit. Nagyon olcsó most.
IMG_20231008_133043

Basler Beauty fodrászkellékes. A Maria Nila maszk megvan kisebb kiszerelésben (de már csak 1 használatnyi maradt benne) az én hajamon a szőke részt sötétebb hamvas szőkére színezi, ami jól jött amikor hosszú hónapokig nem jutottam el fodrászhoz. A lenövésem kevésbé volt látható. Az én hajamból 2-3 mosás után teljesen kijön. A minisampon ajándék volt.
IMG_20231008_133730

Kedden megyek még 2 rendelésért.

18 Likes

Szép adag! :star_struck:
Közelre vagy távolra látsz rosszabbul? Nekem közelre lett rosszabb este és amikor fáradt vagyok. A nagyítós tükör segít ilyenkor, de nekem is el kell caplatnom optikushoz lassan…

Közelre. Elmentem 3,5 hónapja egy drágább szemüvegboltba, ott van ingyenes látásvizsgálat is. Azt mondta a pasi, hogy szerinte még korrigálja magától a szemem ha kellően jó a megvilágítás. Jobb nem lett nyilván azóta se. Április óta érzem, hogy rosszabb lett a látásom.
Tusiból mindig van itthon raktározva, elfogy.
A legtöbb pénzt mostanában mosószerre, tisztítószerre költöttem, amikor akciós volt, raktározok ebből is, ill. macskakajára, macskanasira, kosárra, macskajátékra. Van a Fressnapfnak Miauboxa is, amit nemrég fedeztem fel és minden tetszett a macskának. Az ő boxa sokkal minőségibb, mint a magyar beauty boxok.

6 Likes

Hajaj, de irigyellek a subq miatt :wink: nekem most fogyott el a tavalyi betárazás…életem egyik nagy kedvenc kencéje …volt…

Amit tavaly rendeltem kiárusításkor a Deciem oldaláról túl sötét volt, szerintem romlott volt már, ahogy a mist is, amit szintén ugyanakkor rendeltem. Ennek most normális a színe, még jó lehet. 6-6 Euro volt, gondoltam egy próbát megér. Nem vagyon vették. Szerintem itt nem ismerik, csak a The Ordinaryt.

1 Likes

Megihlettél ezzel. Vannak azok az illatok, amiket az évek során megszerettem, de valamiért mégsem vettem meg. Most beszerzem ilyen formában őket.

A City Glam is ilyen volt egyetem alatt. De annyira régen találkoztam vele, hogy nem tudom, szeretném-e most. :roll_eyes:

1 Likes

Örülök, hogy hasznosnak találtad! Igen, erre pont jó ez a cég, nálam is ez volt az indíttatás a vásárlásra. :slight_smile:
Az Új unboxing topic meg erre, engem legalábbis sokszor inspiráltok vásárlásra, és nagyon hasznos, amikor néha olyan dolgokról értesülök, amit nem is ismertem, de rájövök, hogy nem tudok élni nélküle. :slight_smile:

De jó, még egy City Glam rajongó! :smiley:
Rajtam egész hétvégén a 135-ös volt (a CG utánzat) meg ma is azt viselem, és el nem tudom mondani, milyen boldogság, hogy megvan végre ez az illat. Én ismét beleszerettem, ami részben annak is köszönhető, hogy pont ugyanaz mint az eredeti, mindenféle kellemetlen mellékzönge nélkül, teljesen ugyanazt az élményt nyújtja. A tartóssága mondjuk lehetne jobb, többször újra kell azért fújkálni napközben, de ennyi pénzért nem kapok parfümöt máshol, főleg nem olyat amit ennyire szeretek, szóval nem bánom.
A Notinón adtam tegnap le rendelést pár parfümszóróra, és azokban fogom őket magammal hordani.

Úgy vagyok az illatokkal egyébként, hogy elég kevés van, amit szeretek, ami boldoggá tesz és hosszabb távon el tudom viselni magamon, de azokat örökké szeretem és sosem unom meg. Ő is ilyen, úgyhogy ez az üveg nekem most nagy örömet okozott. :blush:

2 Likes

Piactéri szerzemény a WC-ülőke alakú highlighter :rofl: Rose Inc-től a Prismatic szín (meleg arany), amihez szerencsére elég sárga vagyok. Krémes, mégis púderes érzetű. Már picit használt volt, de nekem is muszáj volt beletapizni. A színt nem sikerült telóval elkapni.

20231009_17175520231009_171921

21 Likes

Otthon elhangzott a nálunk szokásos mondat, nekem nem kell semmi, de te vegyél magadnak karácsonyra amit akarsz. :joy:
Niche minik, próbálgatok, majd meglátjuk.
20231010_095722

16 Likes

IMG_7759
Idért a Notino és benne a mintacsomag :slight_smile:
A VS testpermetet persze azonnal kipróbáltam aki Mon Guerlaint vagy Libret használ azoknak bátran ajánlom, mert erősen levendulás szerintem szépen menne mindkét illathoz.
A Davidoffot ajiba vettem.

17 Likes

Douglas. Nincs Morphe ecsetem, most lett. Ezek állítólag kicsi fejjel rendelkeznek, majd meglátom. Minőségre nem várok Sigmát. A minisampont szerettem volna kipróbálni mielőtt veszek belőle nagyot, a Wellához képest elég magas ára van.
IMG_20231010_120949

Notino. Remélem a smink eredeti. A minipúder ajándék volt. Természetesen azután lett akciós egyik Nars, hogy leadtam a rendelést, de már nem volt kedvem lemondani. Direkt 2 különböző árnyalat. A tusi most fogyott el, nem először rendeltem meg. Szerettem volna egy barna spirált is, mert a szettekbe mindig feketét raknak. A barna jóval természetesebb rajtam.
IMG_20231010_120540

21 Likes

Nem Glamour-ozom, de azért egy kis shopping belefért. Kicsit káosz van a képen.
Némi rajzeszköz, mert ez is ma jött és picike kedvezményem is volt rá (filc, akrilfesték, matrica és szilkés vízfesték). Végül maradtam a hazai Dm-es tonerkínálatnál. A koreai rendelés izgalma nem nekem való :sweat_smile: Volt a toner dobozában egy kis minta :smiley: . A körömápolás-kattanásomat is kielégítettem az erősítő lakkal. Tusfürdő a férjé.
20231010_121527

17 Likes