Ühümm, hát szóval kövezzen meg aki akar, de ezek jöttek ma a munkahelyemre.
Tizenévesen vettem utoljára utánzatot, az Emporio Armani City Glam-re fájt a fogam, csak persze akkor még Anyum kezelte a büdzsémet.
Nem volt rossz, de ez a Divain sokkal jobb.
Az indok: egyszerűen kíváncsi voltam, és van pár illat mostanában ami nagyon tetszik, viszont nem vagyok hajlandó annyit fizetni 50-100 milli illatos löttyért mint amennyit a gyártó kér. Mert azért tényleg az az eredeti is: illatos lötty. (Engem nem érdekel a sztori meg a mese róla, annak meg max a felét hiszem el, hogy milyen őrült drágák az összetevők.)
Már kibontottam és megszagoltam mindhármat: Armani City Glam, Dior J’Adore, Byredo Mojave Ghost.
A City Glam és a Mojave Ghost nagyon hasonlít, a J’adore-on csak mosolygok annyira nem jött össze. Finom illat, csak fényévekre van az igazitól. Emlékeztet rá, de ennyi.
A City Glam abszolút megérte, már régen nem gyártják és ez volt a next best thing. Vannak az embernek ilyen erősen berögzült vágyai, amikor valamit nem sikerült megkapnia, elérnie fiatalkorában, nekem ez az illat egy ilyen volt.
A Mojave Ghost eredetijéből mintám volt, és imádtam, addig a 2 másodpercig, amíg éreztem belőle valamit. Egyszerűen nem hittem el, hogy kifújom, érzem, majd már másodperc után hűlt helye van. Na ezért biztos nem adok 60-80 ezret, maga a koncepció viszont nagyon tetszik.
A Divain-féle illat nagyon hasonlít, és intenzívebb, mint az eredeti. Várhatóan tartósabb is, bár magamon majd később tesztelem, ma Clinique Simply van rajtam, azzal nem vetekszik semmi.
Összességében ahhoz tudom hasonlítani az élményt, mint amikor van egy 3D-ben berendezett lakás, és ott van vele szemben az eredeti a sok kis mütyürrel meg ezernyi nyomával annak, hogy valaki lakik is benne. Az utánzat finom, és nagyon hasonlít, de apró pici nüanszok azért hiányoznak a jobbakból is. A CityGlam és Mojave Ghost esetében ennyi kompromisszumra hajlandó vagyok (mert nincs választásom), a J’Adore-nál ha nagyon kell, meg fogom venni az eredetit, ezt pedig elajándékozom.
Kaptam 9 kis mintát is az egyéb illataikból, egy csomag gumicukrot, meg egy ív matricát. A hülyének is megérte.