💖 ùj unboxing kèpekkel

Belevittetek a rosszba :sweat_smile: és szerintem még vissza is megyek…:grin:IMG_20230912_115708
12 glowing rose és 17 meet me at the barre árnyalatok. Amúgy sosem szerettem az olyan nude lakkot, ami nem fed rendesen, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok ezekre, hogy kicsit áttetszőek :slightly_smiling_face: Krémmániás vélemények is meggyőzőek. Sajnos a 11-es árnyalat itt sem volt.

9 Likes

Köszi, hogy megnézted a 11-est! :heart:

1 Likes

Megérkezett a Lisa Eldridge rendelésem

IMG_20230912_194200

19 Likes

Ha már kigyönyörködted magad az új rúzsokban és nem sajnálod elkezdeni őket, kérhetünk swatchokat? :pleading_face: :blush: Köszi!

5 Likes

IMG_20230913_082521

Spirited Away, Palazzo, Night Thoughts

A Night Thoughts volt az új ebben a rendelésben. Igazi fekete cseresznye szín. Meglepően erősen pigmentált. Igazai őszi/téli árnyalat.

IMG_20230913_083226

IMG_20230913_083248

Liquid Lurex Zora és Viola árnyalatban. A Zora hideg barna, szikrázó mikro csillámokkal. A Viola hiába lila, a szatén-metálos finish miatt sokkal visszafogottabb.

9 Likes

Húú, köszi! Csodás színek! :heart_eyes:
A rúzsokat mindet elfogadnám!

Hétfőn még reménykedve betértem az egyik DM-be, hátha megszerezhetem a Catrice ominózus More Than Nude 11-es lakkját, de persze nem volt, ezért körömápolási dolgokat vettem helyette, hiszen csak szép körmökön néz ki jól bármilyen lakk :sweat_smile:
20230911_231307
Olaj, zselé és szérum.
A szérumnak ócska citromos wc-illatosító szaga van, de a többi finom :pig_nose: :rose:

13 Likes

@aalexaa @umpalumpa
Nem emlékszem minden hozzászólásra, de ti használtok a more than nude lakkokhoz alap- vagy fedőlakkot? És hány rétegben az igazi?

DM - első vásárlás

IMG_20230913_132851

Notino csomag
A Bione körömlakklemosót már használom egy ideje (pontosabban akkor még barack színű volt a folyadék, de az INCI alapján csak a színezék került ki belőle), és nagyon szeretem. Nagyon könnyedén eltávolít bármilyen lakkot, még a csillámost is, de úgy vettem észre, hogy nem tesz rosszat a körmömnek (acetonos, de én az acetonmentest egyébként sem szeretem). Ha pedig már annyira bevált a lemosó, gondoltam kipróbálok egy sampont is a márkatól. A Tolpa márka úgy jött képbe, hogy enzimes hámlasztót kerestem (régebben Daytoxot használtam, de már nincs ez a termék a Douglasban), és ezt találtam, ami valóban enzimes peeling (papain, bromelain és bacillus ferment van benne). Sok terméknél az van a Notinón, hogy enzimes peeling, aztán kiderül, hogy nem az, hanem savas…
Aztán nézelődtem még a márka saját oldalán, és rendeltem még néhány terméket kamasz gyermekemnek.
Szintén övé lesz az ajakír, hátha ezt majd használni is fogja. :grinning:

IMG_20230913_123705

DM - második vásárlás
Az olaj abszolút impulzus vásárlás volt, és még két lakk.

IMG_20230913_132819

A Kerastase hajkondicionálót egy kedves barátnőmtől kaptam, aki egy rendelése mellé kapta.

IMG_20230913_134720

@umpalumpa
A színek a következők:
Brave Metallics: 04, 05
More than nude: 07 (Nudie Beautie), 12 (Glowing Rose), 13 (To Be ContiNUDEd), 18 (Toffee To Go)

IMG_20230913_132754

15 Likes

More than nude: 3 egyezés :blush: :smiley:
A metálosokból a világosabb is nagyon tetszik, jajnekem :hear_no_evil: :sweat_smile:
Hehe, én is kólás ajakírektől remélem, hogy ráveszik a kölköt a használatra, leglább télen :pleading_face:

1 Likes

Én ugyanúgy használom, mint bármelyik lakkot: alap, két réteg szín, fedőlakk. Nekem így szép fényes, nézték már géllakknak is :blush: Nem mellesleg simán kibír egy-másfél hetet mosogatás, házimunka és hajmosás mellett is.

3 Likes

Én meg szeretem, ha átlátszó.
Amúgy sem tartom a hivatalos körömrutint (körömbőr eltávolítás vagy visszatolás, alaplakk, fedőlakk), szóval 1, ritkán 2 réteget kenek csak, legfejebb egy fedőlakkot, de az most nincs itthon, mert 2 éve totál kipucoltam a felesleges, beszárad lakkokat és alig maradt valamim. Csak ápoló olajat, krémet használok mindig a körömágyra, különben cafatokban feljön.
2 éven át energiám sem volt lakkozni, csak most jött ez a kattanás :blush:

1 Likes

Én alaplakkot még sosem használtam, nem tudtam elképzelni, hogy ennyit dobna az eredményen. Melyiket ajánlod?

Őszintén szólva annyira régóta nem is próbáltam alaplakk nélkül lakkozni, hogy nem is tudom, milyen lenne nélküle :sweat_smile: Én tartom a “hivatalos körömrutint”, bár főleg azért, mert a körömágyam nagyon gázos terület, muszáj rendesen visszatologatnom és levagdosnom, különben kisebesedik, szárad. Ráadásul a körmöm is gyorsan nő, hiába erős és hagyhatnám hosszúra, a rövid körmöket szeretem, az kényelmes nekem. De tövig vágott állapotában is túllóg az ujjam végén.

Az alaplakk sokkal kevésbé “érdekel”, mint a fedőlakk, általában valamilyen körömerősítő lakkot szoktam használni. Korábban a Sally Hansen Hard as nails lakkot használtam, azzal abszolút meg voltam elégedve. Utána egy Trend it up körömerősítőt vettem (Build-up), azt annyira nem szerettem, mert hamar besűrűsödött és nehéz volt az ecsetével dolgozni. Most kiárusításban egy Catrice-t vettem (valami Hard akármi van ráírva), ez is nagyon szuper, jó az ecsete, egy húzással megvagyok egy körömmel és mire végzek a 10 ujjammal, már meg is száradt. Úgyhogy ebből ma vettem még egyet, mert találtam a Rossmannban :smiley: De ebből nincs olyan kifejezett kedvencem, a fedőlakk az, amire sokkal háklisabb vagyok, mert az sokkal többet számít szerintem.

3 Likes

@Vicus Talán az alaplakknak akkor van látványos hatása, ha nagyon bordázott a köröm, én így tudom elképzelni. Persze lehet, hogy az erősítő alaplakkok valóban erősítik is a körmöket :thinking: :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Likes

Lehet benne valami, mert nekem alapból bordázott a körmöm, de időnként szoktam polírozni, hogy egyenletesebb legyen és jobban tapadjon a lakk. A körmöm betonerős, de nem tudom, hogy ez a lakk érdeme-e. Kicsit lehet, hogy hozzáad, de szerintem a genetika, táplálkozás, egészségi állapot a meghatározó, úgyhogy önmagában nem tesz csodát.

3 Likes

Szerintem az alaplakk két ok miatt lényeges:

1. A színes lakkok ne színezzék meg a körmöt.
  2. A csillámos lakkot könnyebb lemosni, ha van alatta alap.
4 Likes

Ezek is szempontok, az igaz :smiley: Látszik mennyire kocakörmös vagyok :stuck_out_tongue_winking_eye:
Ha színest akarok kenni egy évben 3-4x, akkor felkenem, max 2 rétegben és szevasz.
Ha átlátszót vagy áttetszőt, akkor 1, max. 2 réteg oszt csá.
Nincs alaplakk, sem fedő.
Nem tologatom a bőrt, nem vágom és nem oldom semmivel (körmös csinálta, amikor zselém volt, de állandóan fájt és ekcémás is lett az összes ujjam a sok por miatt, brrr…) Olaj, szérum jöhet, kézkrém megy a körömágyra is.
Vágást, formázást, reszelést persze csinálom.

2 Likes

Én sem vágom a bőrt. Mondjuk valószínűleg nekem nem is kell, mert én azt sem értem, hogy azt miért csinálják. :see_no_evil:

2 Likes

Nekem le kell vágni, nagyon sok lesz, ha letolom, csúnya is, meg csak kiszárad és beszakad. Alaplakkot használok, de így is sárgák a körmeim :smiley:

1 Likes