💖 ùj unboxing kèpekkel

Nem olyan régen még nekem is nagyon zsíros bőröm volt. Két dolog segített. Valószínűleg már próbáltad, de nekem a niacinamid nagyon szépen visszavette a faggyútermelést. Heti 2-3 alkalommal kenem éjszakára.
A másik, hogy porpúder helyett az esetek nagy részében pici hintőporral fixálom az alapozót. Emiatt reggel kicsit mattabb (van ilyen szó?) a végeredmény, mint szeretném, de nap közben épp csak annyira fénylik át, ami még teljesen rendben van és teljesen természetes. Bár a nia mellett ez is kezd elhagyható lenni.
Nem tudom, hogy a bőrtípusodból adódóan pattanásokkal mennyire küzdesz, de én ilyenkor akkor adott este semmilyen krémet/szérumot nem teszek fel, csak szimplán Betadine-nal ecsetelem és reggel lemosom. Nekem ez az egyetlen anti-aknés dolog, ami működik. Nem szárít szét és elvileg nincs rá ismert rezisztencia (ellentétben az antibiotikumokkal), teljesen lehúzza a gyulladást.

1 Likes

Hasonló problémám van nekem is. Kamaszként nagyon pattanásos is voltam, szerencsére az részben az időnek, részben a tudatos bőrápolásnak köszönhetően elmúlt, de a zsírosságon kb semmi nem segít. Az alaprutinomban BHA, nia, retinal és azelainsav van, összességében így egész vállalható a bőröm, a mitesszereket kordában tartják, de a zsírosodás csak minimálisan enyhült, még mindig a nagyon zsíros kategóriába esik a bőröm. Porpúder helyett évek óta hintőport használok, számomra nem segít többet, mint a hagyományos púderek, viszont nem is rosszabb, ár-érték arányban meg verhetetlen. Én már belenyugodtam, hogy ez ilyen (cserébe legalább nem igazán látszik rajtam az öregedés, 6-10 évvel fiatalabbnak szoktak nézni), vannak bevált alapozóim, amik nem másznak el, csak átfénylenek, a púder pedig alapkellék nálam, mindig van a táskámban. Ha már egy délelőttöt kibír a sminkem vállalhatatlan átfényesedés nélkül, az már tökéletes. Érdekes módon a szüleimnek nincs zsíros bőre, az évek során én is szedtem fogamzásgátlót is, jelenleg endometriózisra szedek gyógyszert, és a bőrömön egyik sem változtatott szemernyit sem :sweat_smile:

2 Likes

A niacin teljesen belobbantja a rozáceám, akár kenem, akár szedem, úgyhogy ő sajnos felejtős, de a hintőporral teszek egy próbát, köszönöm! :slight_smile:
A mattság engem nem zavar, és úgyse tart sokáig. :smiley:
Igen, a pattanások megkeserítették az egész tinikorom és a húszas éveim nagy részét, aztán valahogy lenyugodtak. Kikerült egy elég nagy stresszor akkor az életemből végleg, és szerintem az nagyban hozzájárult. Manapság már elég ritkán vannak, az Almost ceramidos szérumával jól kordában tudom azt a párat is tartani.
A Betadine szerintem overkill lenne, a megfelelő étkezés és a jól kiválasztott kozmetikumok teljesen távol tartják a pattikat, de örülök, hogy neked segít. :slight_smile:

Amit leírtál az szinte teljesen én vagyok, a szülőkről szóló részt kivéve. :slight_smile:
Nagyrészt én is belenyugodtam, mert megtapasztaltam, hogy bár az étkezés és kozmetikumok, meg még esetenként a gyógyszerek és gyógyteák a bőröm egyéb gondjain mennyit változtatnak, a zsírosságon az égvilágon semmit. Az be van betonozva nálam a rendszerbe. :laughing:
Sajna a mitesszerektől sem nagyon tudok megszabadulni, ha alapos felpuhítás után kinyomkodom őket, akkor 2-3 napig szebb a bőröm, de utána megint ugyanott díszelegnek, akármit teszek rájuk. BHA, nia, retinal, azelainsav, tretinoin már mind megvolt, a siker mindig csak az, ha nem vágja tönkre valamelyik a bőröm. A nia és a BHA sajnos igen, a többi békén hagyja, de nem is segít semmin.
Púder nálam is mindig van, meg ipari mennyiségű itatóspapír ( :joy:), csak legyen időm munka közben használni őket…
Az vigasztal, hogy ráncaim 40 évesen sem nagyon vannak, kivéve a szemöldököm felett a homlokráncolásból eredőt, de az rossz szokás eredménye.

Tekintve, hogy a tretinoin a pattanásaimon sem segít, amikor éppen vannak, így amire még nagyon kíváncsi vagyok az a Winlevi krém, de az még egy jó idő, amíg eljut felénk is, azt hiszem.
Viszonylag új fejlesztés, pattanás elleni szer, és az androgén receptorokat blokkolva fejti ki a hatását. Valahogy az az érzésem, hogy nálam elég sok problémát megoldana, még akár a mitesszereket és a zsírosodást is.

Bah, a németeknél 2025- ben adják majd ki. Jelenlegi állás szerint… az még 2023- hoz is 2 év…

1 Likes

Gondoltam, úgyhogy nem is vágyakozom most utána, félretettem az infót az agyam egy hátsó kis zugába, hogy nem fájjon utána a szívem. :smiley:

Én nem igazán szeretek kézzel belenyúlni a por állagú termékekbe, viszont Turbucz Timi swatcholta YouTube-on, nézd meg, abszolút visszadja a valóságot :slightly_smiling_face:

1 Likes

Nekem mostanában egy becsípődésem van, színezett lip balm. KM-en mérvadó vélemények miatt @asianlover @Fiorentina muszáj kipróbálnom. Élőben is nagyon finom árnyalatú, és a tok már most kedvenc, záráskor szinte visszacuppan. Vannak versenytársak, kíváncsian várom milyen lesz.

IMG_20221221_110238

IMG_20221221_110215

21 Likes

Nagyon szép, nekem ez egy életre szóló becsípődés, úgyhogy lelkesen várom a beszámolód! (Ilyenem ugyanis még nincs. :smiley: )

3 Likes

A heti szerzemények. :slight_smile:

• NYX paletta: cosplay-es kolléganőmnek lesz ajándékba. :slight_smile:
  • Mini MAC rúzs Relentlessly Red: azt hiszem, megtaláltam a vörösömet, már ha ezt annak lehet nevezni. :smiley:
  • Powder Kiss rúzs A Little Tamed: Back-to-MAC szerzemény, még nem vagyok biztos benne, hogy az én színem.
  • Teint Idole Ultra Wear alapozó 024 Beige Vanille: anno eladtam, amit nem is értek. Per pillanat az egyetlen alapozó, aminek nem jelent akkora kihívást a zsíros bőröm. (A Notino már nem a szívem csücske, az áraik viccesek manapság, de alapozóból csak itt találok normális árnyalatokat magamnak.)
  • Lancome ajándékszett, benne egy 10 milis Advanced Genifique szérum és egy arckrém. A szérum nappalra nem rossz, mintha kordában tartaná a zsíros bőröm. Persze lehet, hogy csak a negyedik helyen lévő alkohol…
  • Isntree hialuronos tonik Anyunak és Purito Cica Clearing BB Cream 23 Natural Beige színben nekem, mindkettő Laylie-tól.

20221221_143156
20221221_143205

20 Likes

Tényleg csodás ez a szatyor.
(Megragadtam a lényeget.)

1 Likes

:laughing:
Hát még az ugyanilyen mintájú Paperblanks könyv! Majd a legközelebbi fotókra beteszek suttyomban egy olyat is. :smiley:

2 Likes

Én nagyon le vagyok maradva a képekkel, de már legalább instát is indítottam a beszerzéseknek (@menthetetlen_boltkoros) :smiley: Muszáj volt, így nyomon tudom követni, mennyire vagyok épp vásárolós. A sminktanfolyam óta amúgy viszonylag átértékelődött ez is, kell rá a pénz, próbálok emiatt csak olyanokra költeni, amik tényleg kellenek. Black friday alatt is már arra készültem inkább, hogy mire lesz szükségem sminkesként. Arra nem is nagyon gondoltam, hogy magamnak vegyek sminket… Mást vettem, mert hát akcióóós volt (zoknik, óra, hajpakolás), és nem tudtam otthagyni. Gondolom ismerős… A tányérokat én készítettem párom húgával, Debrecenben van egy kerámia műhelye, most szeretnék elindítani a bizniszt. Az ABH palettákat pedig tesóm hozta Amerikából, konkrétan 8$ volt darabja a TjMaxxban. Batch kód stimmel, csak már régen gyártották (4 éve). Ja, és volt egy jolse remélem is, ami azért volt érdekes, mert írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy légyszi ne a teljes árat írjatok rá, hanem az akciósat. A vámon átment, szerintem kb feleannyit kellett így rá fizetnem.
IMG_20221217_234941
IMG_20221216_181342_096
IMG_20221214_081510
IMG_20221214_000500_685
IMG_20221214_000500_777
IMG_20221205_091422
IMG_20221221_192003
IMG_20221203_172810_120
IMG_20221202_190235_618
IMG_20221202_190235_577
IMG_20221207_232433_081

26 Likes

haha imádom a nevet, be is követlek :smiley: A cicás zokni meg jesszus de cukii :cat: :blush: Persze én is megragadtam a lényeget :sweat_smile:

1 Likes

Jaj, de szépek ezek a MAC rúzsok!

1 Likes

Mennyi szépség! Az a Nyx szemöldökceruza nagyon jó, szerettem használni.

1 Likes

Zsibiről érkezett. Nehezen találom a szavakat, egész nap elnézegetném.

20221222_090604

20221222_090419

28 Likes

Ú, de gyönyörű. :heart:

1 Likes

juuuuuuuuuuuuuuuuujjjj :heartpulse: :heartpulse: :heartpulse:

Elhanyagoltam az újdonságok feltöltését, pedig vásárolgattam én is. Feltöltöm az ehetit.
Remélem, nem fogjátok magatokat vissza, mert imádom nézegetni a zsákmányokat. Ötleteket is kapok a képekből és kicsit olyan, mintha én vettem volna. Jó ábrándozni. :blush::smiling_face_with_three_hearts::hugs:

Az első adag a Notinoról jött. A spirál kivételével mind spájzolás. Mind használatban van, de az iszonyatos infláció vásárlásra késztet, mert tudom, hogy ennyiért nem fogom soha többé megvenni, csak drágábban. Akciós volt mindegyik.
A spirál a jó KM-es vélemények miatt jött.

20221222_183000

A következő spájzolás a tretinoinokból volt, Rekaret társunktól. Most a 0,05-öset használom, ettől végre elkezdtem hámlani, szóval 3 naponta elég kenni. Nemsoká kipróbálom a legerősebbet is.
20221222_182715

16 Likes