@Gloria, mint fentebb is írtam, nem akarom “osztani az észt” neked (se másnak), biztosan elolvastál már sokféle tanácsot, “szabáyt” a tretinoin használatával kapcsolatban, ezek részletes ismétlésétől megkíméllek😁.
Csak a bőr tretinoinra való rászoktatásának fokozatosságára hívnám fel a figyelmed.
Annak idején, mint kezdő, én sem vettem nagyon komolyan a fokozatosság elvét, és az első gond - kiütés - irritációmentes napok után bebuzdulva lezseren kezdtem használni🙃, nem is késett a bőröm komoly reakciós válasza👎… megtanultam, hogy nem szabad siettetni a dolgok menetét …, egy kicsit olyan ez, mint a kisbabák “hozzátáplálása”: lassan és türelmesen az új dolgokkal.
A fokozatosság elvének betartása miatt a rászoktatás akár hosszabb időt is igényelhet, emiatt én azt javasolnám, hogy ne várjál novemberig, mert jó pár hét is kell(het), hogy kialakíthasd a bőröd által is elfogadott tretinoidos rutinodat.
Én a helyedben - az első alkalmat - egy hétvégére, pl. péntek estére tenném, hogyha netán valami “bibi” lenne, a szombat/vasárnapi otthonlét alatt nyugodtan tudod “kezelni”.
A fokozatosság többi részéről már biztosan olvastál.
Egy másik, kezdőkénti, téves lezserségem (azért írom le, mert ugye “más kárán tanul az okos” ) az volt, hogy nem vettem komolyan az esti lemosás utáni min. 20-30 percnyi várakozást a Retin-A felvitele előtt: a bőrnek teljesen száraznak kell lennie, különben 99,99% hogy jön a reakció.
Ennyit “dióhéjban” , drukkolok, hogy “szeressétek meg egymást”
és minden flottul menjen
Még annyit fűznék hozzá a tanácsokhoz, hogy szemhéjra ne kerüljön semmiképp illetve a nyakat is érdemes kerülni
Ma reggel érkezett, Notino.
A Curaprox nagy kedvenc és mivel havonta cserélem , hármasával veszem.
A Lee Stafford sampont sokadszorra veszem újra, hajmosásonként 2-3 szál hajam hullik ki amióta ezt használom, csodaszer kategória.
A hajvasaló folyadékot még nem próbáltam, ugyanettől a márkától szoktam venni a Poker Straight Heat protectiont de az most nem volt elérhető. Az illata szuper már fújtam belőle a hajvégekre
Örök szerelem a Shiseido BB , most Clair árnyalatban érkezett, ezzel begyűjtöttem mind a 3 színt belőle, teszek fel swatch topicba képet, hogy mutat a 3 árnyalat egymás mellett.
A fogkrém és a minik ajándékba jöttek.
Én szülinapomra kaptam a Shiseido BB-t, pontosabban a Douglas kártyát, amit részben erre költöttem. Nagyon jókat olvastam róla, de még nem mertem kipróbálni, ha megszeretem, nem fogja győzni a pénztárcám
Egyébként kb meddig elég egy tubus?
Kicsit nehezet kérdezel, mert évek óta van vetésforgóban/ kevergetve 2 árnyalat , mellette még van alapozóm is.
Ahogy visszanéztem a vásárlásokat évente 3 tubus fogy , hétköznap használom , hétvégén otthonra nem. Nyáron amíg nyaralok akkor is van egy hónap szünet.
Remélem tudtam segíteni.
A hedonizmus jegyében így péntek délután pedig azt javaslom kezdd el használni, szeretni fogod.
Azt szeretném kérdezni, hogy mielőtt elkezdted használni ezt a sampont, hullott a hajad? És a használatával ez lecsökkent?
Ezzel küzdök és még nem találtam meg a csodaszert.
Igen , hol jobban, hol kevésbé a sampont kb. 3 éve használom, először kicsit szkeptikus voltam nem gondoltam volna, hogy egy barbie rózsaszín izé fog segíteni
Néha megveszem a márka hajnövesztő hajpakolását is de azt csak nagyon ritkán, kicsit fura, hogy a fejbőrömre kell kenni de ezzel is ki lehet egészíteni a kezelést.
Amit még használok az a Merz drazsé, évente 2 üvegcsével biztosan beszedek.
Köszönöm a válaszod. Felírtam a listámra ezt a sampont is, biztatóan hangzik!
Szívesen, remélem használni fog Neked is!
Nekem ilyen összetételű a Pigmanorm krémem, tegnap nem bírtam ki és felkentem, mert most elég borús az idő és mert november végén le fog járni
Olvasgattam és most úgy csináltam, hogy teljesen száraz bőrre vittem fel és krémes lemosóval szedtem le reggel utána egyből tettem is fel az 50- es SPF- et, víz nem érte az arcom. Eddig ilyenkor láng vörös volt, 2 napba telt lenyugtatni, most pedig semmi.
Sosem értettem hogy lehet ezt naponta használni, hát így. Mondjuk ma nem merem felkenni, szerintem várok 1-2 napot.
Régen tettem már ki unboxing képet, mert nem igazán vettem mostanában semmit. De a TBS Glamour akciójának nem tudtam, és nem is akartam ellenállni, ugyanis annyira imádom a Vanilla pumpkin termékcsalád illatát, hogy ilyenkor muszáj belőle feltankolnom. Új termék a fürdőbomba, amire ugyan nem járt a kedvezmény, de muszáj kipróbálnom.
A Müllerben voltam szombaton :D, pár pillanatig csodálkoztam hogy hogy ki van fosztva, aztán páran a glamour napokról kezdtek mesélni . A batiste szárazsamponra szükségem volt, nagyon finom illata van szerintem, a hatását is szeretem. Catrice korrektorból is ugyanolyat vettem mint amit eddig használtam, csak sötétebbet. Vettem még egy Rexona stiftes dezodort, mert jókat hallottam róla, illetve nem volt a kedvenc dezodorjaimból. A neutrogena kézkrémet meg azért vettem mert általában nekem a márka kézkrémjei beszoktak jönni, párom már be is vetette extrém kiszáradt kezeire.
Képzeld én is vettem egy ilyen korrektort és most én is sötétebbet vettem mint szoktam hátha jobban mutat.
@Szandika124, @Bianka Bocsánat az okvetlenkedésért, de muszáj megkérdeznem: miért vettetek sötétebb korrektort? Lemaradtam valami trendről, kiment a divatból a világosabb korrektorral való kiemelés?
Fene a dógomat, nem vettem korrektort két éve. Annyi erős fedésű alapozóm van itthon, amiket el kell használni korrektornak, hogy lemaradtam mindenről…
Én is ezt a szárazsampont használom, kètszer vettem újra, nagyon bevált
Nem, nem trend. Vettem egy világos korrektort a catrice true skin korrektorból, ami sokkal világosabb volt mint a bőröm, most vettem egy sötétebbet valamilyen Casmere. Ez sokkal sötétebb, mint a másik volt, de majdhogynem illeszkedik a bőrömhöz.
Igen, nekem is ez kb mint a bőröm, de nem világosabb. Én viszont soha nem használtam alapozót, nincs is, csak pici korrektort szoktam.
El sem tudom mondani milyen izgalommal tölt el kb 4-5 hónap után újra átélni az unboxing izgalmát. Még akkor is ha kevésbé izgalmas a doboz tartalma, mint a régebbi bejegyzéseimnél.
A következő 1 hónapban el fog fogyni a nappali hidratálóm, ezen felbuzdulva kihasználtam a hétvégi akciót és a következő 1 évre beszereztem a pótlást. Ez az egyetlen termék amit a márkától már próbáltam, mást nem is igazán szeretnék tőlük venni. De ezzel nagyon elégedett vagyok.
Megérkezett A Notinoról 04-es árnyalatban az Essence Chrome ON.
Csalóka a színe, mert lámpánál lila-zöld, a képen meg narancsosabb. És akkor még nem is láttam nappali fényben.
Swatcholni nem lehetett, eldugták előlem.