💖 ùj unboxing kèpekkel

Mi a baj a glitterekkel? Nem nagy veszteség, ha azok nem jók, de olyan kis szépnek tűnnek. :slight_smile:
Mostanában meglepődöm, hogy a Revolution is egész jól teljesít. Van egy palettám tőlük (az első színes "merészségem), amit legszívesebben az ablakon hajítanék ki :sweat_smile: Ha mondjuk nem fog porolni annyira és nem lesz foltos, akkor igazából azt mondom, oké. (féláron pláne)

2 Likes

Egyébként erről a palettáról eszembe jutott két kérdés. Az egyik, hogy ti egy smink elkészítéséhez általában csak egy palettát használtok vagy mindig többet vesztek elő? Másrészt hogy álltok a nagy palettákhoz? Mármint tudom, hogy van egy csoport, akit inspirál a sok lehetőség egy nagy palettában és a változatosság illetve van a másik csoport (én is ebbe tartozok), akiket nyomaszt és csak összezavar a túl sok szín és lehetőség és ezért sokkal inspirálóbbak számomra a kisebb méretű paletták. Ki melyik oldalon áll?

4 Likes

Én egy paletta párti vagyok, kivéve ha all matt vagy all shimmer palettáról van szó, akkor előveszek még egyet. De alapból nem szeretem az ilyen palettákat, kivéve ha a shimmer minőség lenyűgöző vagy nagyon tetszik a color story.
Én a nagyon nagy palettákat (20+ szín) nem szeretem, mert egyrészt bumszli, másrészt biztosan nem lesznek benne annyira különböző színek, lsd. Morphe palettái, onnantól meg már pénzkidobás és felesleges.
Nyilván lehetnek kivételek, pl. a BPerfect Carnival III-re fáj a fogam.

4 Likes

Én simán előveszek több palettát is egy sminkhez, de az picit időigényesebb, de esti suliba járok, nem kell korán kelnem, jó kis reggeli program egy szép smink készítése :blush: Igazán nagy palettám még nem volt, de néha én is összezavarodok egy nagyobbtól pl a Nabla Secretje, a Blue Bloodot eddig mindig kiegészítésnek használtam, amúgy apránként ismerkedem meg minden színnel, utána magabiztosan megy a pancsolás a színekben, meg persze az öreg Mester Jútú tutorialok, Pinterest, Insta, jó inspirációnak nagyon. Nekem a szemem formája (rejtett szemhéj) okoz “nehézséget” mert kevés olyan smink van a neten, így át kell szabni a szemformámra az inspit, de már nem akadok fenn ezen :slight_smile:

3 Likes

A színek ismétlődésében igazad van, még az óriási rainbow paletták is néha olyan egysíkúak, pedig egy színnek nem csak egy árnyalata van. Én is csak akkor veszek elő több palettát vagy pl monot, ha az adott palettában pl nincs base szín vagy a belső szemzugba valami fényes dolog

2 Likes

Ügyes vagy, hogy személyre tudod szabni az inspirációkat, sajnos tényleg kevesebb a rejtett szemhéjas tutorial. A nagy gyengeségem nekem, hogy nagyon bátortalan vagyok olyan színes sminket csinálni, amiben nincs barna. Így például ha meglenne a blue blood, akkor biztosan kéne használjak mellé valami mást is

2 Likes

Köszönöm, ez kedves tőled :blush:
Most biztosan nevetni fogsz, de én hosszú évekig csak barna, néha lila, este meg füstös szemsminket csináltam csak, mert akkor elfogadtam, hogy erre a szemformára kár színeket venni úgyse látszik :smiley:
A bátortalanság pedig természetes, főleg, ha van egy bejáratott utad mint pl a barna használata. Az ember mindig fél az új dolgoktól, ez ilyen ösztönös vagy mi :smiley: Otthon próbálj ki mást, aztán ha nem tetszik max lemosod, de én adok a kreálmányoknak egy kis időt, mert a végén mégis megtetszett, persze volt olyan ami lemosásra ítéltetett :rofl:

4 Likes

Őszintén én nagyon szeretem a drámai sminkeket, de ezt sötétbarna füstös sminkekkel és tussal kivitelezem általában. Úgy érzem, hogy ez áll legjobban a személyiségemhez és a kék szemem a sötétbarnák és esetleg kicsit narancsos barnák mellett világít a legjobban. Ha színekkel kell játszani, akkor általában csak a barna füstös sminkre rakok pl sötétzöld vagy bluebrown jellegű színeket. Ha színes mattokról van szó, akkor nagyjából csak az ilyen grunge zöldet szeretem. Próbálkoztam már sok színnel itthonra, de (ez hülyén fog hangzani) túl kislányosnak érzem magam bennük. De 24 éves vagyok, a karrierem elején, valószínűleg most élem a nagyon felnőttnek és tekintélytparancsolónak akarok kinézni korszakom :joy:

6 Likes

Ahh, ez ismerős, ez nekem is megvolt a karrierem elején, pont ilyen idős koromban. :smiley: (na nem mintha most sokkal idősebb lennék, idén leszek 29). Ráadásul én 25 férfi mellett dolgoztam egyedüli nőként, nagyon szerettem volna hogyha komolyan vesznek. :smiley:

3 Likes

Igen, hasonló helyzetben vagyok, talán túlzottan megrögzött karrierista szellemmel. Lehet, hogy majd amikor eljutok oda, hogy nem ilyenekkel foglalkozok, akkor előttem is megnyílnak majd a színek, de kinézem magamból, hogy örökre a barna füstös smink és a tusvonal marad az én szívem csücske

2 Likes

Nekem is azok tetszenek…én sajnos a narancsokkal, pinkekkel, és úgy általában az élénk, telített színekkel nem tudok a szememen mit kezdeni. :upside_down_face:

1 Likes

Biztosan jól is állnak :blush: Érdekes, én nagyon ritkán csinálok füstös szemeket, valahogy nem kívánom, ha sötét is a smink akkor is kell rá valami csillámos cucc a lelki békémnek :smiley:
Ilyen korszaka szerintem mindenkinek volt/van :smiley: Én meg papagájkodok, amíg nem lesz mazsolára töppedt ráncos szemhéjam, utána örülök, ha nem kenem a magenta rúzst a homlokomra :rofl:

8 Likes

Én nagyon ritkán használok csak egy palettát egy sminkhez, legfeljebb akkor, ha sietnem kell.
Viszont van egy olyan heppem, hogy csak azonos márka palettáit keverem. Részben ezért is van ennyi palettám… :see_no_evil: :see_no_evil: :see_no_evil:
Szeretem a nagy palettákat, de csak akkor ha amennyire lehet, kompaktak. Mit értek ez alatt? Pl. a Bperfect palettákban a négyzet alakú panek miatt nincs felesleges hely. De van egy Morphe palettám, szinte sosem veszem elő, mert a kerek panek miatt óriási.
És azt is szeretem, ha sok szín van egy palettában, inspirál. :slight_smile:

3 Likes

Az azonos márkás dolgot az egyforma minőség miatt szereted? Vagy a hasonló textúrák miatt?

Én szeretem egyébként a Revolution palettákat, szerintem ennek a palettának is jó a minősége, és gyönyörűek a színei és könnyű dolgozni velük. :slight_smile:
A glitterekkel nem tudom megfogalmazni mi a bajom, de lehet velem van a baj, mert az ilyen préselt glittereket alapból nem szeretem. :confused: Simán lehet, hogy neked jól fognak működni és azokat is szeretni fogod, majd mindenképp írd meg. :slight_smile:

2 Likes

Én néha próbálkozom élénkebb színekkel, de szerintem nekem nem áll jól. Nem baj, ha sötét a szín, mert kiemeli a kék szememet, de nem tudok mit kezdeni az élénk színekkel, a munkahelyem sem annyira kompatibilis ezzel, ha pedig buliba, rendezvényre megyek (mentem), akkor is inkább a csillogást nyomtam, mint a színt. Én is az általad említett színekkel érzem úgy, hogy kiemelem a kék szememet, szóval megértelek.
Esküszöm, most találtam egy palettát, aminek minden színét kihasználom (Tilbury), bár ő pont az én színtípusomnak gyárt szép színeket.
De azért meghalok egy Glam palettáért is.

2 Likes

Mindkettő miatt, azt hiszem.

1 Likes

Én a Nabla Side by side-dal vagyok így, hogy minden szín tetszik benne végre. Most az a motivátorom, hogy ezt a szakdolgozatírós hónapot nyomtam le és akkor indulhat is a rendelés :joy: melyik Tilbury paletta nyerte el a tetszésed?

Ez :heart_eyes:

Ennél éreztem először azt, ha egy bőröndbe beteszem utazáskor, akkor minden szín használva lesz azon a nyaraláson (bárcsak), és elég, mert ez az én magabiztos 4 színem, és imádom ezt a szaténos feelinget hétköznapra is. :slight_smile:
Persze hozzá kell tennem, hogy az Armani Eyes To Kill Stellar szemfestékeim lefednek két színt, de azok monok, és erősen fogyóban vannak, mert imádom őket.
Ennél a palettánál úgy éreztem, hogy nekem készült, aztán ki tudja.
A Glam paletta pedig nekem ránézésre egy csoda.
4 Likes

Isten éltessen sokáig!

1 Likes