Igen, az ősz haj és a szakáll végre eltűnhetne a napirendről. Szerintem csak a nagyon fiataloknak àll jòl - nőknél 20-25, a többieket öregìti.
Remélem, tetszeni fognak a szemhéjpúderek.
A maszkokat hol vetted?
Rengeteg az elvárás egy nővel szemben: ne őszüljön, ne öregedjen, szüljön gyereket, ha lehet, de maradjon ugyanolyan, mint előtte kívül-belül. Dolgozzon, neveljen gyereket, legyen házitündér és ne nyafogjon, hanem örüljön a jó dolgának. Ezzel szemben egy férfi jóformán bárhogy kinézhet, többet keres ugyarra a munkára és nagyjából más elvarás nincs vele szemben. Ha lusta dög, akkor se mondja senki, hogy miért nem emeli fel a s…gét és csinál már valamit.
Szóltam, uff, és bocs a feminista kirohanásért! Rohadtul igazságtalannak tartom a nemi megkülönböztetést!
Szívemből szóltál
Pontosan. Ja, és legyél állandóan kívánatos, ne mászkálj kinyúlt macinaciban reggel ötkor se, legyél az erotika istennője, de ne túlzottan, mert akkor már ribancos vagy.
Legyél gyönyörű, de ne használj sminket, mert mindenki a természetes szépséget részesíti előnyben. Legyél csinos, de magadtól, mert az edzés, meg bármilyen, a saját örömödért végzett hobbi elvon a pasidtól és a csaladodtól.
Annyira igazatok van! És mennyire utálom ezt!
Az elvárások tömege zúdul a nőkre, és a “legszebb”, hogy még egymástól is…
Hogy ez milyen igaz!
Az egyik Facebook csoportban múltkor megosztottam egy smink nélküli képem (a profilképemen van rajtam), és egyöntetűen az volt a pasik véleménye, hogy a természetes szépségem sokkal szebb.
Aha! Hát érdekes módon, ha elmegyek bárhová, és nem vagyok sminkelve, akkor kb. észre sem vesznek. De ha igen, akkor jön a köszönés, mosolygás, ajtó kinyitás, udvariasság…
Röhej az egész…
Már eljutottam arra a pontra (remélem, így is marad), hogy nem érdekel, ki mit gondol arról, hogy nézek ki, ezen a téren én vagyok az első.
Gonosz leszek, de a pasik képtelenek elfogadni, hogy nem nekik sminkeljük ki magunkat*, hogy otthon “be kell érniük” a kényelmes ruhával, a felkötött hajjal és a festetlen arccal. Plusz magával a hobbival se tudnak mit kezdeni, túl idegen nekik, nem tudják a saját világukban elhelyezni.
- amitől köpni támad kedvem
Persze, felmerül a kérdés, hogy miért öltözünk fel csinosan, sminkeljük ki magunkat, amikor kilépünk az ajtón. Persze, benne vannak a felénk irányuló elvárások is, de (nálam) leginkább az összeszedettségről szól. Ha a belül egyben vagyok, az a külsőmön is látszik. De az összeszedettséghez hozzátartozik a napi tisztálkodas, a vitaminok, a rendszeres gyümölcsfogyasztás, a nyújtógyakorlatok stb., csak ezek nem olyan látványosak, mint a vörös rúzs.
Jól is teszed!
Engem sem érdekel már.
Hát igen. Próbáltam elmagyarázni, hogy ez olyan, mint amikor valaki képeket fest, csak én nem a vászonra pakolom a színeket, hanem magamra.
Szerinted mit értettek meg belőle?
Nálam ez a hajfestés és piros rúzs kombináció bevezetése után látszott. Addig észre se vettek, de a szőke balayage és az Essence All You Need is Red megtette a hatását.
Esélytelen megértetni velük, nem is akarják. En már nem próbálkozom ezzel, mert csak nekem okoz fájdalmat. Jó esetben elfogadják.
De még a bőrápolást is nehéz velük megértetni.
Az a baj, hogy a bőrápolást még a nők nagy részével is nehéz.
Egy másik csoportban, kb. két hete beszélgettem egy fiatal anyukával, hogy én miket használok. El volt hűlve.
A héten meg volt egy poszt, hogy mindenki tegye ki az esküvői fotóját.
Kiraktam én is, meg mellé írtam, hogy 19 éves a kép.
Ugyanez az anyuka oda is kommentelt, hogy hogyan csinálom, hogy az elmúlt 20 évben fiatalodtam…?
Mondom a múltkor leírtam.
Jajjisteneeeem… Tudom, hogy ez nemtől független probléma, de azért fáj.
Az vagy, amit megeszel, és az vagy, amit magadra kensz. Az első része ordas nagy közhely, de igaz.
Azért itt osztom meg, mert ehhez tartozik:
https://divany.hu/offline/2017/01/10/megis_mi_a_baj_a_honaljszorrel/
Megerkezett néhány csomagka és vásároltam is ezt-azt:
A Cosrx Cica szérum és púder a Yesstyle-ról, az ILNP Heirloom és Masura Cakepops a Naillandről érkezett. Ezer éve nem keltette fel az érdeklődésem új lakk, de az ILNP nagyon betalált nálam az új kollekciójával. A cica meg cica, imádja a bőröm, és a Cosrx cuccait is szeretem.
A Clinique Pep-Start Hydrorush Mousturizer a zsibiről vanErzsitől, 1500 Ft-ot megér, hogy kipróbáljam, és SPF 20, tehát a kevésbé napsütéses időben reggeli hidratálónak is jó lehet.
Biztosan, bár még nem volt alkalmam játszani velük, csak csodálom milyen szépségese, de hamarosan eljön az ő idejük is
Igazából kaptam, mert ősidőkben (tinikoromban) voltam a modellje párszor, olyan kedves gesztus volt Tőle
Itt van mindendféle maszk, biztosan cicósat is csinál még kérésre
Az Essence ecseteket @dunaimano -nak köszönhetem. Igazi izommunkát igényelt kiszabadítani őket a csillogós hengerükből. Szuperpuhák, és talán látszik, hogy a csillámok nem folyékony szuszmákban vannak, hanem valami szilárd halmazállapotú anyagban, így állítva sem süllyednek le. Micsoda fontos különbség!
A parfüm a Gucci by Gucci EDP, ami bolti forgalomban már nem kapható. Egyszer olvastam róla a véleményeket, és persze, hogy elkezdtem ácsingózni utána. Sikerült belőle fújóst szereznem és ahh, beleszerettem, igazi bújós illat. Múlt héten valaki feltett egy teljes üveget, gondolkodás nélkúl leütöttem. Ezért szeretem a legjobban a zsibit, néha igazi kincsek is felbukkannak.