Új termékek, várható kollekciók - kívánságlista vagy kihagyod?

Sokan azt mondják mennyire jók Temptalia swatchai. Hát én is nagyon befürödtem màr vele. Ami rajta rózsaszínként hatott (rúzs) rajtam egyenesen sötétbarna volt. Köze nem volt a képhez.

3 Likes

A kedvenc burgundi rúzsaim is korallosak! :smiley:

2 Likes

Én is folyton mellényúlok, már nem is nézem a Temptaliat. Van még 1-2 blogger, aki mindent, de tényleg mindent megvesz minden színben és swatchol, na ezek is használhatatlanok sajnos. Kisebb blogokat, youtube videókat szoktam nézni inkább, illetve Sephoras véleményeket, ott rengeteg vásárlói kép is van.

7 Likes

Azért ezt jó tudni, hogy nem olyan megbízható a Temptalia :open_mouth: Bár még nem fürödtem be vele szerencsére… mondjuk @noisette tel értek egyet a kisebb blogok és YT-t is szeretem nézni, de a Sephora is jó ötlet, majd ott is nézelődök.

3 Likes

Úgy rémlik, mintha vki írta volna, hogy cseh vagy lengyel(?) Sephora hozzánk is szállít. Rendeltél tőlük esetleg?

1 Likes

Én sem tudtam, hogy nem megbízható, állandóan nála néztem swatchokat. :open_mouth: Egyébként én arra jöttem rá, hogy a legtöbb “nagy” beauty guruval az a baj, hogy a hülye stúdióvilágításaikkal készítik a swatchokat. Na most az ember azért még mindig leginkább természetes fényben sminkel, a mesterséges fénnyel készített fotók pedig akkor sem lesznek olyanok, ha az illető nagyon ért hozzá.

3 Likes

Hát, az a baj, hogy szerintem a fotókon látott swatchok sosem lesznek olyan élethűek, mint élőben. Ahogy írtátok is, sokat számít a világítás, aztán az is, hogy mivel készült a fotó, a saját monitorunk/telefonunk beállításai, stb.
Én is mindig millió egy képet megnézek, mire az árnyalatokban döntök, aztán sokszor mégsem lesz olyan. Sőt, a saját képeim sem tudják visszaadni a legtöbb színt, még ha megvárom a reggelt, és az ablak előtt fotózom sem.
De ez sajnos ugyanúgy igaz a drogériákra is, ahol a mesterséges fénnyel megvilágított környezetben más színét mutatja meg a termék. Erre megoldás, ha pl. a kézfejünkön hagyjuk a terméket, aztán megnézzük kinn is. Csak ez nem mindig kivitelezhető, hiszen én pl. általában este járok arra, amikor már kint sem látom normálisan, stb.

2 Likes

Szerintem a por állagú termékekről (szemhéjpúder, pirosító) a fotók egész vállalhatóak. A rúzsok esetében viszont látványos a különbség. Mintha minden kékesebb és világosabb lenne, mint élőben. Sajnos a lipswatch részen az is bezavarhat, hogy milyen a modell bőre és az ajkainak a pigmentáltsága. Így eleve több helyen szoktam keresgélni. Nekem egyébként a The Beauty Look Book vált be a legjobban.

3 Likes

Tényleg? Nem hallottam még és nem is rendeltem tőlük. Az amerikai Sephora oldalát szoktam nézni, rengeteg vélemény van és legtöbbször nem influencereké (ha ingyen kapták a terméket, meg van jelölve a véleményüknél), hanem valós vásárlóké. Egyébként mindent a Selfridgesből veszek, sokszor még ruhákat/fűszereket/tollbetétet stb :smiley: Tényleg, esetleg tud valaki konkrét információt arról, hogy milyen adókat és vámot kell majd fizetnünk a brit árukra a Brexit után?

közben most olvastam a megnyugtató infókat a Rendelés külföldről témában :slight_smile: Akkor még van majdnem egy évünk :slight_smile:

Néhány hónappal ezelőtt képeket is tettem fel ide egy rúzsról, egymás mellé téve a Temptaliás képet és azt, amit én magam fotóztam ugyanarról a rúzsról. Köszönőviszonyban nem volt a kettő. Évek óta tapasztalom ezt.

3 Likes

Pl. nekem most a Pat McGrath Realness volt meglepetés, nem gondoltam, hogy inkább barnás, mint rózsaszínes. (főleg, hogy elvileg light rose nude). Habár most ennek én örülök. :slight_smile:

2 Likes

Pont a Realnessel jártam meg én is egy éve!

2 Likes

Szerencsére nekem pozitívan jött ki, mert eddig nem találtam ilyet, pedig szerettem volna.

1 Likes

Ha esetleg valakinek hiányérzete lett volna, új Norvina paletta. :joy:

Screenshot_20200124_185423_com.instagram.android

1 Likes

Ez az első ilyen mini paletta tőlük, ami tetszik. Más kérdés, hogy megvenni nem fogom, mert gyakorlatilag mindegyikhez van hasonló színem, talán a felső rosegold és a bal alsó lilás-bordó szín kéne belőle egyedül. :smiley:

Miért nevez el magáról minden palettát ami nem kollabos? :thinking: Ez az egy ami számomra visszataszító kezd lenni az ABH-ban, vagyis inkább Norvinában. Vagy ez valami almárka az ABH-n belül?

1 Likes

Szerintem annak szánták. Állítólag a múlt évi 3 Norvina paletta azért készült mert a Sephora adott egy plusz displayt az ABH-nek kifejezetten ezzel a céllal (gondolom a rá jellemző színeket szerették volna látni).

1 Likes

Igen, ez egy “sister brand” elvileg, amit csak Norvina csinál egyedül.

1 Likes

Nekem jólesne, ha anyukám elnevezne rólam valamit. A Toyota tulaj lányainak is biztos jólesett. A Mercedes tulaj lányának is.

3 Likes