De sajnos - ahogy hallom Tőletek - így van ez még a drágább árkategóriákban is, a minőség hullámzó. Lásd: Bobbi Brown, Tom Ford.
Persze, előfordulhat drágább márkánál is, de a gyakoriság és az arány nem mindegy. Egy high end márka kiad mondjuk 15-20 palettát, abból 1-2 gyengébb. Azonban Essence, Revolution esetén sajnos 30-40-ből 1-2, ami erős minőségű.
Nekem van és nagyon szuper! Az tényleg jól sikerült. A glitteres szín potyog, de alapra tapogatva rendben van
Sajnos a Bobbi Brownnal nagyon rossz tapasztalatom van, sok termekukkel befurodtem. Az alabbiak a sajat tapasztalataim:
A ruzsok ket even belul megavasodtak, de magasan ezek a legjobb termekeik. A kerek nagy pirosito nagyon szep, de foltos. A kicsi negyzetek, amik palettaba illeszthetoek tul csillamosak. A mono negyzet matt szemfestek kivalo, csak draga. Egy regi preselt smaragzold irizalo mono imadnivalo de hullik napkozben. A shimmer brick csillamhullasos csalodas volt.
Szemre valo palettaba nem ruhaztam, lehet hogy azok a legjobbak a piacon. Alapozot sem vettem, ezt pedig kremmania Evi dicserte sokszor. Sokan imadjak az arcapolasi vonalukat is. A korrektor is remek darab, ezt a lanyom szerette.
Arra jutottam, hogy a Bobbi Brown termekeivel nem mukodik a kemia. Nem utalom a sok csalodas ellenere sem, mindig kivancsian varom a kovetkezo dobasukat, de szkeptikus vagyok.
Tom Ford Suspicion palettajaval szemezek egy ideje, de tul draganak tartom. Elobb lassuk az UD Honeyjat!
Sajnálom hogy ennyire nem jöttek be,pedig nagyon dícsérik sminkes berkekben. Ez jó kifejezés, hogy nem működik a kémia, szoktam használni én is, nem mindenkinek jön be ugyanaz szerintem.
UD Honey, nagyon várom
Ugyanezek a tapasztalataim a Bobbi Brownnal. A smokey szempillaspiráljuk annyira csúnya, hogy olyat még életemben nem láttam, a következő a legcsúnyábbak versenyében is ezerszer szebb, mint az. Volt az a téglalap mintázatú púderes valami is, azt egyszerűen kidobtam, semmire nem tudtam használni, és mellette olyan foltos is volt, hogy borzasztó. A stick alapozójuk egy év után már szinte használhatatlanul kemény volt, nem volt az az ecset, ami el tudta volna dolgozni az arcon. Egyetlen nagyon jó termékük van, a Skin alapozó, ezt egyenesen imádom.
Nekem egyébként a MAC rúzsok avasodtak meg nagyon hamar, az egyik féléven belül, a másik egy éven belül. Mindkét márkát elavult, túlhypeolt drogériás minőségnek tartom. (Kivéve a MAC ecseteket.)
MAC-et én szeretem, van 4 éves rúzsom tőlük hibátlan állapotban. Egyszer volt velük rossz tapasztalatom, egy rúzs megromlott kevesebb, mint egy év alatt. De kb. 30 MAC rúzsom közül csak ez volt csalódás, minden más ami van/volt tőlük, bevált és sokat újra is vettem, van amiből 5-6 tubusom is volt az évek során egymás után. Igazából szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy drága termékkel még nem volt rossz tapasztalatom, hála égnek. Pénzidobásnak eddig mindig az olcsóbb dolgok bizonyultak dekorkozmetikán belül.
Bőrápolás terén már sajnos más a helyzet, 7-8 ezres allergia elleni krémek nem használtak semmit
Igen, csak hát az áruk se sorolható egy kategóriába. Én szívesebben befürdök - mert vakvágányra mindig ráfuthat az ember - egy essence árkategóriás termékkel, mint mondjuk egy Bobbi Brown-nal. Mert az igen csak fájna.
Persze, ez tény De aki drogériás terméket vesz általában sokszor vesz, mert olcsó és “á max ezerötöt dobok kukára”, csak épp egy év alatt ez kb. 2-3 Nabla vagy UD ára. Tapasztalat sajnos Sok kicsi sokra megy, és az ember hajlamos egy DM vagy Rossmann vásárlás során mindig kosárba csempészni valami kis Essence vagy Catrice vagy bármit, amit aztán nem használ, de azért fájó lenne összeadni hány ilyesmit vett. Ezt nagyon sokaktól hallottam már és sajnos magam is átestem rajta. Azóta drágább palettákba
ruházok be de azoknak (áruk miatt) ezerszeresen utánanézek, míg az olcsóbb cuccokat csak bedobtam a kosaramba mondván “úgysem bukom sokat”. Ja, de a 4. ilyen után már de
Azért szerintem, amikor tizenezret adunk ki egy termékre, nem szabadna, hogy csalódást okozzon. Nekem ez a véleményem. És aki nem néz utána elég alaposan, azt hiszi, hogy ha drágát vett, akkor az jó is. Elég szomorú, hogy ennyi pénzért nem adnak minden esetben minőségi terméket.
Arról nem is beszélve, hogy nekem van sok kedvelt és jó minőségű drogériás cuccom is. Nem tudok mindenért tizenezreket kiadni sajnos.
Az jutott még eszembe, hogy ismerőseim is és itteni lányzók is szokták rendszeresen drogériákban ezt-azt csak úgy hazahozni de ez sok esetben csak a “pillanatnyi zsákmányolás öröme”, mert ha valaki elmondja/leírja, mivel sminkel, azért túlnyomó részben a drága és minőségi darabok vannak listázva. Ha összeszámolnám, hány szekrényben csücsülő drogériás mono meg pirosító van amit csak úgy vettem mert épp elmentem a Rossmanba zsepiért és nehogy már ne vegyek sminket, lehet elsírnám magam
Persze, nem is kell, ezt arra értettem, hogy ha van sok drága palettám, már nem veszek olyat amiről már tapasztaltam hogy nem minőségi. Mert az pénzkidobás akkor is, ha olcsó. Nekem 500 forint is pénzkidobás, ha nem használom a cuccot, csak megvettem a gyűjtés hevében…ebbe könnyen beleesik egy sminkmániás, főleg sajnos én pár évvel ezelőtt elég sok pénzt dobtam ki az ablakon amikor mindent megvettem ami trendkiadás volt, vagy az akciós kosárkában volt. Mert jól esett maga a zsákmányolás, aztán újra és újra rájöttem hogy megint kár volt. De tanulópénz
Épp most raktam fel az unboxing topikba egy essence pirosítót, amit 500 ft-ért vettem. Az a helyzet, hogy idáig többre mentem vele, mint a nagy MAC pirosítókkal, amiket a zsibin szereztem be, szerencsére az eredeti ár töredékéért.
De a MAC mono szemhéjpúder se vizsgázott nálam úgy, mint mondjuk egy Nabla paletta ugyanolyan színe. Szerencsére azt se teljes áron vettem meg. De 1 db-ért azért elkérik a boltban egy jó minőségű paletta felét. És az csak egy db szín.
1-2 Essence stb. cucc tényleg jó. De összességében sajnos (nyilván, különben drágább lenne) nem erős minőséget képvisel. Legalábbis az elmúlt években tapasztaltak alapján. Ahhoz képest tényleg nem, amennyi pénzt elszór rá az ember pont azért mert olcsó. De ha jót találunk köztük az persze kincs A kedvenc szemhéjtusom Essence, és spirálban is erősek. Oh és azóta is siratom a kedvenc fedőlakkom, ami szintén tőlük van. Már kivonták a forgalomból, 2010 óta használtam
Szeretem a kulonleges termekeket, es nem mindennek lehet utana nezni. Van, ami limitalt es megjelenes utan 5 perccel eltunik. De olyan is van, amirol fals beauty posztok szulettek, aztan megis a KM zsibin kotottek ki a Guarlian pirositok. Nem hiszek az apropenzert megveheto bloggereknek, a ‘must have’ youtubereknek, akik minden heten mas termekre eskusznek. Vannak uttorok, akiknek ki kell tapasztalni a draga dolgokat is, mert ahogy @anon46483502 is irta, a sok olcso es kevesbe sikerult drogerias termek az altalanos tanulo hiba. Illetve van egy oriasi problema, amirol senki sem mer beszelni. Ha valamit dragan veszel meg es erre gyujteni kellett, akkor onmagadnak sem mered beismerni egy darabig, hogy ha nem mukodik. Olcsobb termekek hamarabb a kukaban vagy baratnonel vegzik, de a dragakkal nehezebben megy a beismeres.
Na, pontosan így voltam a Bobbi Brown alapozómmal. Már totál kivoltam a drogériásokkal, úgyhogy tavaly karácsony előtt egy mély levegővétel után a Douglasban megvettem első high end kategóriás alapozómat. És hát, nem mondom, talán egy kicsit tényleg jobb, mint az addigiak, a színe pedig telitalálat.
De az árához képest eléggé harmatos teljesítményt nyújt, pedig annyira akartam szeretni…
Nehéz ez, hiszen ugyanúgy nem találtam meg a Bobbi alapozóban AZ alapozómat, mint ahogy a Maybelline-ben, vagy a Pupában sem.
Ráadásul én, ha nem tetszik, képtelen vagyok egy alapozót elhasználni. Nincs annál lehangolóbb számomra, mint amikor felvitel után pár óra múlva már olajosan fénylik a T vonalam, az állam körül pedig totál össze van állva az egész. Undorító. Egy ideig próbálgatom különböző primerekkel, de pár hét után jön az inger, hogy nem igaz, hogy nem találok magamnak normális alapozót.
Még sosem használtam el egyet sem, a közelében sem jártam.
Most először látok rá esélyt, az IT CC krémekkel.
Eddig egyedül a Magister BB-je fogyott el teljes üveggel, bár az nem nevezhető alapozónak.
Olyan sokszor dícsérted az IT CC-t hogy nagyon kipróbálnàm, majd lehet az lesz a következő. Nekem a Holika holika Aqua petit BB-je vált be most nagyon-nagyon a könnyebb termékek között, egyszerűen t-ö-k-é-l-e-t-e-s.