Maga a paletta úgy egyben nem olyan “guszta”, olyan, mint egy gyerek festék paletta. Külön-külön már szépek a swatch-ok. Ami nagyon zavaró benne, és ez is olyan gyerekessé teszi, hogy a hasonló színek össze-vissza vannak hajigálva benne random. Én ezt sok márkánál nem szeretem, pl. a JSC Jawbreaker esetén sem (bár az sincs meg, csak képeken láttam), hogy olyan összedobált az összhatás. Nekem egy paletta attól “guszta”, csinos, hogy a színek összhangban vannak benne elhelyezve. Pl. UD Naked Honey, abban szemet gyönyörködtető az összhang.
Ilyen szinkavalkadbol nem sok van a jelenlegi piacon, mig a Honeyhoz hasonlo egy szinsemara epulo palettabol boven akad. Lenyeg, hogy mindenki talaljon izlesenek megfelelot.
Szerintem szerencsesebb, hogy ilyen tiri-tarka az elrendezese, mintha egy atmenetes szivarvanyban gondolkodtak volna. Kivancsi leszek a minosegere es hogy ebbol vajon hany szin tiszta pigment, amit a csomagolason is feltuntetnek hogy ne keruljon a szem kozvetlen kozelebe.
Ettol fuggetlenul veled vagyok, es en is alig varom a Honey megjeleneset. Megvan a Natasha Denona Gold palettaja, igy mar nem biztos hogy annyira kell az UD, de majd az elo swatcholas eldonti hogy mennyiben kulonboznek a barnak a ket palettaban.
A swatchok szépek amúgy valóban, ha nagyon színesen sminkelnék, vevő lennék rá talán, de a nyár kivételével ritkán sminkelek sokszínűen (mármint szoktam de nem konkrétan tiritarkán, hanem egy sminket egyazon színcsaládból ) ,nyári színeim meg vannak. De a minőség biztos csúcs. A rendezést illetően meg én ilyen bogaras vagyok, a lakkjaim is színek szerint rendezve, a rúzsaim átmenetesen + márkánként, a paletták méret szerint, stb. A sminkes asztalkám az egyetlen a lakásban, ami mindig pöpecül néz ki
A swatchok alapján nagyon szépek a színek, de maga a paletta mégse tetszik. A Jawbreakerben elég pasztell és nude szin van, hogy ne kelljen más palettához nyúlnom.
Az én asztalom jelenleg katasztrofális, pont fordítva van, a lakás okés (mert mindig magamat sorolom hátra), az asztalka merő kupleráj, és persze az összes szemecsetem is mosásra vár.
Szereted a Gold palettát?
Harmonikus smink- es lakk kuckod lehet! Szivesen belekukkantanek.
Ó egy ecsetmosás nálam is esedékes lenne… A lakást is megcsinálom de azt hipp-hopp szétkapják a gyerekek (főleg a 2 évesem),de a smink asztalomhoz csak akkor nyúlnak ha ott vagyok és engedem. Így az szent és sérthetetlen
Nekem is… az ABH is ontja magából mostanában a termékeket. Azt se értem, miért Norvina Pro 1 a neve, amikor az eredeti Norvinának sokkal finomabbak a színei.
Majd csinálok fotót szívesen ha el nem felejtem
Ismerkedem vele kedden reggel erkezett meg. Nagyon jol osszedolgozhato, szepen satirozhato szinei vannak, de a promo swatchok nem pont ugyanolyanok eloben a feher boromon. A barnak fenomenalisak, ezek utan nem vagyom mas foldszinekre. Az aranyak kicsit csalodast okoztak, de lassu tesztelo vagyok. Egyelore natur szemhejon probalom, aztan majd az UD alappal tervezem, az aranyokat pedig tuti biztos jo lesz az Inglot Duralinejaval hasznalni.
A lanyom is kiprobalta ketszer, o sokkal szebben sminkel mint en. Elso nap nagyon szolidat keszitett a barnakkal es a topper szinnel, tegnap pedig a keket is hasznalta, es sok dicseretet kapott a vevoitol munkaban. Este a fiuja is megdicserte a sminkjet, hihi. (Ezek a huszon eves fiukak sokkal jobb szemmel vannak megaldva, mint a mi generacionk.)
A Duraline-t hogyan használod? Nekem is van, de konkrétan még nem csináltam vele semmit, mert nincs rá ötletem.
Csoppentek egyet a kezfejemre, eloveszek egy kicsi lapos ecsetet es felviszem a pigmentet vagy a szemhejfesteket a celzott helyre. Adott festektol fugg hogy szintetikus vagy hagyomanyos szoru ecsettel mukodik. Elegansabb lenne egy uveglapra csoppenteni, de olyanom meg nincs erre a celra.
Allitolag mukodik ruzzsal is, ha atombiztos fenyes ruzst szeretnel viselni alkalomra, de nem probaltam meg. Tele a youtube Duralines otletekkel.
Na várjál, de mi történik a Duraline-nal a kézfejeden?
Abba a cseppbe beleérinted az ecsetet a pigmenttel, vagy összekavarod őket, vagy a duraline-t ecsettel felkened a szemhéjadra, és úgy beletapogatod a festéket?
Néztem már róla videót, csak ott sem értettem pontosan (bár lehet, hogy nem a legjobb videót találtam meg).
- Duralinet csoppentek a kezfejemre es beledugom az ecsetet
- Belemartom a pigmentbe/festekbe a Duralines ecsetet
- Kezfejen egy uj helyre kiprobalom az eredmenyt (itt kiderul hogy szintetikus vagy hagyomanyos ecset a befuto)
- Ha nem eleg intenziv, akkor probalom elerni a szamomra tokeletes mixet
- Amit felviszek a szemhejra
Nagyon köszönöm, így már világos!
Alsó pillatőbe próbáltad már ezzel a módszerrel?
Nekem ott mindig minden elmászik. Ha csak ceruza van az is, ha ceruza+szemhéjfesték az is, ha csak szemhéjfesték, akkor az is. Az Urban Decay szemceruza, ami a felső szemhéjam tövében lerobbanthatatlan, az alsó pillatőben ugyanúgy pandásodik, mint a Pupa, vagy bármelyik másik.
Nem irigyellek, ha az UD ceruzaja sem mukodik. Van meg nehany ultra tartos ceruza (BareMinerals, Stila, Lancome buci szinesei beepitett hegyezovel), de nagyon olajos lehet az also sorod, vagy nem is tudom mi lehet a hatterben, hogy minden leolvad. Remelem segitsegedre lesz az also pillatobe a Duraline! Tuti jol mukodik tus vagy ceruza ecsettel is.
Ceruzat hasznalok el az also pillasoromra halvanyan elsatirozva csupan. Genetikailag hatalmas karikaim vannak, amihez hozzaadodott egy szempillanoveszto szerum elszinezese is a szemgodorben. (A pillaim tovabbra is lathatatlanok meg spirallal is.) Igy a szemem alja kekes-lila, a szemgodrom pedig barnan pigmentalt.
A szemhejamra az UD Enigma primere tokeletes, de a Sint is szeretem a gyongyhazas fenyevel, ez meg van ezekkel oldva. Viszont a karikaimat nem tudom eltuntetni 45 evesen. Nincs az a korrektor, ami nem ul bele az apro rancaimba es kozben takar es vilagosit. Probaltam mar mindenfelet, de az eredmeny annyira szembetuno, hogy sokszor inkabb nem is takargatom, csak az alapozomra (abbol megvan a tokeletes) bizom.
Ez befolyasolja az also pillasor festeset is, mert elonytelenek a sotet szinek. Viszont ha lagy szineket hasznalok, akkor meg ugyanott vagyok, mintha nem is raknek fel sminket a szemgodor pigmentaciom miatt.
Emiatt a szemhejamra szeretek ‘vilagito’ szineket hasznalni, ami kiemeli a szemszinem es elvonja a figyelmet a karikakrol. Ide jol jon alkalmankent a Duraline meg nehany vibralo szin.
Amúgy biztos velem van a baj, mert a szemhéjamra meg a spirál szokott felkenődni, habár most végre a Maybelline Snapscara egyáltalán nem maszatol össze. Meg mostmár pluszban púderezem (csontszín szemhéjpúderrel) a szemhéjam nem festett részeit is, ez is segít.
Alulra is szoktam tenni korrektort, amit lepúderezek, szóval ott is van púder, mégis elmászik.
Pedig olyan boldog voltam, amikor az UD a felső pillatőben ott maradt, hogy lelkesen kentem másnap alulra is, de ott semmivel sem működött jobban a többinél…
De hát nekem a felső szemhéjam is kínszenvedés, a primerek nagy része nem működik. Eddig csak a MAC és az UD vált be, de ez utóbbi is csak akkor, ha kinyomtam (Amadea tanácsára) egy tégelybe. Még van itthon Too Faced is, de még bontatlan.
Felve kerdem, hogy probaltal-e barmilyen kremes festeket, legyen az Pupa stickes szemhej stiftje, Maybelline Colourtattoo vagy MAC Paintpot?
Colortattoo-t igen (az is mindenhogy csíkba gyűlt) , meg ilyen folyékony applikátorosakat is, de nem váltak be, egyedül a Nabla, az is csak ha van alatta primer, bár akkor nagyon jól bírja.
Ilyen a Nabla, sajnos limitált volt, már nem forgalmazzák, ezért csak egy színem van.
Ilyen volt a KIKO kinalataban is. (karacsonykor par evvel ezelott)
Egy kremes tegelyest sajnalok hogy kihagytam a Nablatol, a Hyperspace vagy mi is volt a fantazianeve. A Husky szinu van meg, eleg jo csak sotet.