Egyetértek veled, elég sok magyar márka van, ami kiváló termékeket készít.
Valamint mindenkinek más válik be, valakinek esetleg semmi sem, ami itthon készült, másnak meg esetleg pont igen. Nekem a Geek&Gorgeous márkától nagyon sok termék évek óta a rutinom része, mert szuper a termék és jó árban is van. A Phi Cosmetics I’m So Sensitive arckréme majdnem a megjelenése óta a kedvencem, számolni sem tudom, hány tégellyel használtam el belőle. A céget is nagyon profinak érzem, tudom, hogy szívvel-lélekkel csinálják amit csinálnak, és ez a minőségen is látszik. Még hasonló kategória nekem a Vintage Beauty: a termékeik abszolút korrektek, az arckrémük az egyetlen amire Anyum hiperérzékeny bőre nem reagál rosszul. Más kérdés, hogy a tulajdonos egyes megnyilvánulásaival én nem értek egyet, de a termékeik szerintem nagyon klasszak.
Az Ilcsi pont nem jött be, bármit próbáltam tőlük, az vagy fellobbantotta az arcom, vagy csak szimplán kellemetlen volt. Ettől függetlenül minden tiszteletem a márkáé, mert nagyon sok embernek meg működnek a termékeik, és nemzetközi szinten is jó hírnevet szereztek az országunknak. A Magister még egy olyan márka ami nekem nem működik: érzésem szerint jobb lenne, ha nem jönnének ki annyi újdonsággal, hanem a meglévő termékeket fejlesztenék jobban. Ettől függetlenül a BioRio lipides krémük egy örök kedvenc, megfázáskor csak ezt használom, és egyben marad az orrom.
A régen olyan nagyon szeretett koreai termékeket mostanra teljesen lecseréltem magyarra, a teljes arcápolási rutinom magyar termékekből áll, és nem bánom egy percig sem. Nyugati cuccokkal már évtizedek óta nem próbálkozom, mert ott nem az volt a kérdés, hogy használ-e a bőrömnek, hanem, hogy semleges vagy ront rajta. De ez is olyan dolog, hogy biztos ott is találnék már jó termékeket, mert folyamatosan változik és újul meg a kozmetikai ipar.