Új termékek, várható kollekciók - kívánságlista vagy kihagyod?

Hát a sminket mostanság nem nézegettem, mert épp mindenem van, de pl a tejfölt és a teljes kiőrlésű kovászos tönkölyzsemlét igen. A tejfölre 2 hete dobtam egy hátast, hogy amit eddig 289-ért vettem rendes áron, az most 450 akcióban. A tönkölyzsemle 1 hónapja 60 forint volt, ma reggel 80-ért vettem. Először azt hittem, rosszul látok.

3 Likes

A túró volt nálam ilyen felismerés, 539-ről 649-re úgy ment fel az ára két hét alatt, hogy csak lestem. A zabpehely ugyanez, 229-ről 279 lett Szerintem csúnya világ jön, amihez nem vagyunk szokva, teljesen új szokásokat kell kialakítanunk.

2 Likes

Ehhez egyetlen szokás kell csak: több pénz :money_mouth_face: :joy:
Amúgy én nem nagyon értem ezt a Magyarországot: őrült módon pörög az infláció, már több, mint egy éve - alapanyagárak, építőipar, élelmiszer, fizikai/betanított munkások bére, stb - mégis, nincs olyan drága új építésű lakás, amit nem lehet eladni, egy normális szakembert nem lehet több hónapra előre lekötni, legyen az akár vízszerelő/kertépítő/asztalos és hétvégente tele vannak a plázák. Még egy olyan riportot sem láttam a hírekben, hogy például a műszaki cikk-áruházak sírtak volna, hogy radikálisan megcsappant a kereslet a háztartási kisgépek iránt… szóval így vagy úgy, de a nép jól kell, hogy éljen.
Egyetlen olyan szegmenst tapasztaltam, ami tényleg kihalt: a jóga. A termek vagy bezártak vagy kb. napi 2 órával pötyögnek…
Mindenki más köszöni szépen, fullon pörög…

10 Likes

Nem csak a jóga, az edzések általában. Ahova én járok, a járvány előtt kb kétszer ennyi óra volt, és sajnos a megmaradt órákra se járnak annyian, így nincs is értelme több órát tartani.
De egyébként igen, igazad van. Hozzászoktunk a jóléthez, és nem akarunk lemondani róla. Hát nem tudom, mi lesz ebből… Ezt az árak befagyasztása nem fogja hosszú távon megoldani.

3 Likes

Valóban, valahol elmegy ez a sztori, nem is értem. Panaszkodnak az emberek, de mindenki felújít, az IKEA, boltok rogyásig tele. Az egyetlen valamire való ötletem az volt, hogy alaposan tervezünk a jövőre nézve, aztán meglátjuk mi lesz.

3 Likes

Én is full így látom.
Azt hittem majd kevesebb autó lesz ilyen benzinársk mellett, francokat, ugyanúgy tele vannak az utak itt Budapesten.
Véletlenül betévedtem egy (mondjuk frekventált helyen lévő) plázába, de Glamour napok után ugyanúgy shoppingolt a tömeg, mintha minden ingyen lenne. :frowning:

3 Likes

Szerintem hitelből élnek “jól”.
Tavaly vettem egy új hűtőt és amíg álltam sorba a gari miatt a másik sorból, ami az áruhitel volt, áthallatszott egy pár és a bolti alkalmazott eszmecseréje, a hölgy aki vásárolta a nemtudommilyen telefont 350 -ért, az 5. áruhitelét rántotta fel aznap ennél a boltnál, 170 ezres takarítói jövedelemre.
Biztos oldschool vagyok, de én csak azt veszem meg amire van pénzem, biztos nem mennék bele ilyen történetekbe, pláne ha már van 4 törlesztő amit fizetni kell.
Az árkat én is látom, hogy mennek feljebb, így tételesen kiemelve talán csak a Vichy deot tudom mondani több mint 6200 Ft /2db, tavaly ez a szám vagy 4-el vagy 5-el kezdődött.

6 Likes

Egyébként kifejezettem magyar szokás, az anyagi helyzet kiteregetése, az erről való panaszkodás, sírás-rívás…mintha kötelező lenne, még akkor is ha a valós jóléte nem is indokolja. Nagyon sokan nem az adózott, bejelentett fizetésükből élnek, ez is jelentősen torzítja az általános anyagi helyzetet. Sajnos nem a becsületesség nemzete vagyunk…
Sajnos, a jelenlegi siralmas gazdasági helyzet rengeteg családot fog nagyon rossz helyzetbe vinni, és csökkenni fog az életszínvonal, de ehhez jelentősen hozzájárul az gyenge pénzügyi edukáció (vagy ennek teljes hiánya).

11 Likes

Hát, arra kíváncsi lennék, milyen fejet vágna a nép, ha egyszerre szakadna rá az alapkamatnak megfelelő hiteltörlesztő és a benzin világpiaci ára… plusz a rezsi… De ilyen nem lesz, az őrült dráma lenne.

3 Likes

A kocsi jó kérdés. Én biztos, hogy előbb mondanék le egy külföldi nyaralásról, mint hogy tömegközlekedjek. Okádunk tőle a párommal együtt, ha 1.000 Ft lenne egy liter benzin, akkor sem tennénk le a kocsit sajnos (mármint sajnos, hogy nem bírnak kulturált alternatívát biztosítani).

Én imádok tömegközlekedni. :laughing:
Igen, itt Budapesten :woman_shrugging:

5 Likes

Én is szerettem vidékiként. Egyszer (8 éve) rászántam egy napot a camponától kijutni az asia centerig és vissza, szigorúan föld felett, lehetőleg villamossal. Persze shoppingolni mentem (két dolgot ha vettem végül), de azért jó volt átbumlizni az egész városon és nézni hogyan változik a látvány kerületről kerületre. A 69-es villamoson akkor ültem először és utoljára, jó lepukkant volt akkoriban, nem tudom most milyen, de volt feelingje.

2 Likes

Az én részemen teljesen konszolidált. Igazából imádom, mert kora reggel és késő délután is alig vannak rajta, kb. ugyanaz a tíz álmos fej néz ki rajta reggel negyed nyolc körül.:smiley: És mindenki csendben van.

2 Likes

Hát, tény hogy nem voltak rajta sokan, de lehet hogy csak én fogtam ki egy idősebb és szagos kocsit… :sweat_smile:

1 Likes

Sajnálom.:rofl: Szerencsére szagosat ritkán tapasztalok. A 62-es villamos képes megdöbbentő szociológiai átalakulásra, az Örs előtt biztosan húzódik egy demarkációs vonal, mert a Népszínház utcától odáig nagyon igyekeztem láthatatlan lenni.

1 Likes

Sajnos az elmúlt időszakban visszakúsztak a hajléktalanok is a BKV-ra (az egy külön litánia, hogy miért is a tömegközlekedés látja el a hajléktalan-melegedő diszfunkcióját, ebbe most nem mennék bele, megváltoztatni úgyse tudom). Nem tudok eltekinteni: orrfacsaró bűz, rüh és egyéb láthatatlan nyalánkságok, aggresszív viselkedés. Szerencsére fényévente egyszer szállok fel, mikor már nagyon nincs kedvem sétálni, de sosem ülök le és vagy gumikesztyűk húzok vagy azonnal fertőtlenítem a kezemet leszállás után.
De még, ha van olyan szerencsém, hogy nem találkozom hajléktalannal, akkor is biztosan jut rám legalább egy drogos/kettyós/aggresszív koldus cigány banda. Nem is beszélve az izzadságszagról, az áporodott fokhagyma szagról… Vagy csak áporodott fejszag :rofl: Lehet, hogy bennem van egy mágnes, de igen ritkán úszom meg, hogy zavartalan legyen a közlekedés. Pedig nem a 28-as villamoson járok, hanem 61-es, 17-es villamos, 8-as busz. Vagy a nagykörúti villamos. Na, az mondjuk a Jászaitól az Alléeig szintén egy horror show…
Nem nekem való műfaj ez :joy:

4 Likes

Hűha… :open_mouth: Ehhez képest a vidéken történő tömegközlekedés egy leányálom - mondjuk az utolsó emlékeim még a gimnáziumi évekből származnak, amikor úgy fértünk fel a buszra, hogy nyomtuk egymás hátizsákját befelé… :laughing: tisztára olyan feeling, mint most Tokióban a metro. :rofl:

3 Likes

Én vidéken lakom és minden nap tömegközlekedem, teljesen rendben van. Budapesten kb 15 éve éltem egy ideig, akkor az ottani tömegközlekedést is szerettem.

1 Likes

Én több, mint 25 évet BKV-ztam napi szinten 1993 és 2019 között, szóval azt ki merem jelenteni, hogy képben vagyok a viszonyokat illetően. Sajnos tökéletes párhuzamban vannak a tendenciák a szociális és egészségügyi ellátórendszer hanyatlásával.

5 Likes

Ha a hajléktalanokat, drogos/kettyó/agresszív/koldus/cigány bandákhoz mérünk, fel se kell szállni a bkv-ra. Budapest minden sarkán van valaki, akibe ilyen szempontból bele lehet kötni. Én a belvárosban lakom, itt van a munkahelyem is, ez biztos sokat számít, de a legközelebbi boltig nem tudok úgy elsétálni, hogy ne találkozzak ilyen alakkal. Szerintem ez mostanában jobb nem lesz, főleg a gazdasági helyzet alapján… A vidéki városokban is egyre gyakoribb lesz a jelenség.

2 Likes