Az ecseteknek nem is tudtam/akartam ellenállni.
A Müllerben persze már le volt rabolva az egész kollekció. A Pink Pandánál meg annyira felcsesz, hogy nagy betűkkel hirdetik az ingyenes szállítást, közben meg 8500 forintért kell hozzá vásárolni, hogy szinte nincs is kedvem tőlük rendelni semmit soha…
Én is a Mülleres keresgélés után fordultam hozzájuk. Minden eltűnt az állványról.
Hátha valaki még rendelne, fogjatok össze valakivel, én is így csináltam, hogy barinővel rendeltem Biztos akad még itt, aki szeretne társulni
Az ecsetek számozása alapján gondoltam hogy valami köze lehet egymáshoz a Jessupnak és a Zoevának. De meg kell mondjam, azok közül az ecsetek közül, amiket próbáltam mindkét márkától, a Jessup meg sem közelíti minőségben a Zoevát, hiába ugyanaz a szám és a forma (teljesen más a nyél súlya, a szőr típusa).
Szerintem a legnagyobb baj ilyen esetekben, hogy nem látjuk hol a határa annak, hogy kié az érdem. Ha x cég legyárt egy ecsetet a saját katalógusából y cégnek, az private labeling. Ha y megrendel egy egyedi ecsetet (forma, anyag) a saját tervei alapján, akkor az ő szellemi terméke, x csak a gyártósort adta hozzá. De ha az ecset x katalógusából van, de y más szőrrel kéri akkor kié a dicsőség? Főleg ha egy ilyen változtatással növeli a termék minőségét és értékét?
Én csak a saját gépészeti ismereteimből kiindulva sejtem, hogyan is működhet ez. Előfordul pl., hogy a nevesebb klímákat és az olcsó kínait is ugyanabban a gyárban készítik. Ezzel lehet az olcsóbbnak érvelnie, ugyanott gyártják, ugyanaz a minőség… De valójában attól, hogy a bal oldali gyártósoron az egyik, a jobb oldalon a másik márka termékeit gyártják, esetleg vannak benne azonos alkatrészek, a két márka klímája között iganis vannak különbségek. Más lehet a felhasznált anyag, annak a minősége, a legyártott alkatrész stabilitása, stb. Ezek nem olyan nagy dolgok, a végeredményben mégis óriási lesz a különbség. Arra is tudok példát ugyanígy a klímatechnikában, hogy a neves japán cég megveszi az olasz gyártmányú termékeket, és más burkolattal sajátjaként adja el. Gondolom a kozmetikumok világában is előfordul mindkettő: egy gyáron belül különböző cégeknek gyártanak hasonló, de más minőségű termékeket, vagy akár az adott termékpalettáról ugyanazt a minőséget megkapja egyik és másik cég is, amit saját köntösbe bújtatva eladhat. El tudom képzelni, hogy az egyedi gyártást csak nagyobb felvásárlás esetén vállalják be, különben nem megtérülő.
Bár kozmetikumoknál nincs ilyen, de a gépeknél a “márkásabb” jobb szolgáltatást és garanciális feltételeket kínál, általában.
Ugyanez órában is így van. Japán gyártó készíti a szerkezetet és egy divatcég készít rá burkolatot. Ilyenem van nekem is most. Az ára jóval kedvezőbb, mint ugynannak a japán cégnek az órái. A garfeltételek kicsik kevésbé jók, és a tok is pár év alatt veszít a szépségéből. Az az órám, ami japán márka, japán gyártású kívül-belül, pedig 30 éves és még mindig tuti minden elemében.
Nekem egy icipici palettám van tőlük, egy Dior spirál mellé volt csomagolva. Porzik nagyon és nem kiemelkedő minőségű. Biztos nem venném meg a nagyot. Az a legkisebb palettám.
Ezt most jó volt olvasnom, kisebb lesz a csábítás.
Zsibin nem szoktad nézni?
Láttam már, de igazán 2 változat érdekel, azok még nem voltak, illetve amiket láttam, azok eléggé leharcoltak voltak és ahhoz képest drágák.
Nemcsak téged ,engem is.
Hú, hát ez a kollekció nagyon jól néz ki.
Javíthatatlan vagyok, az ecsetek ragadták meg a figyelmem.
Elég jól néz ki. Kár, hogy Morphe…
Főleg nekem is, bár az a helyzet, hogy a paletta is egyre jobban tetszik (csak ugye, minek?).
Tkp. az ecsetek is “minek”… mer’ vidám, piros nyelük van.
A kékben befigyel a Pepsi is?
Szerintem az inkább szürkés, mint a diet coke.
Ez gyönyörű
Végre egy kicsit visszafogottabb megfizethető árú paletta Natasha Denonatól. Nagyon kíváncsi vagyok a swatchokra…