Új termékek, várható kollekciók - kívánságlista vagy kihagyod?

Az ecseteknek nem is tudtam/akartam ellenállni.:wink:

1 Likes

A Müllerben persze már le volt rabolva az egész kollekció. A Pink Pandánál meg annyira felcsesz, hogy nagy betűkkel hirdetik az ingyenes szállítást, közben meg 8500 forintért kell hozzá vásárolni, hogy szinte nincs is kedvem tőlük rendelni semmit soha…

7 Likes

Én is a Mülleres keresgélés után fordultam hozzájuk. Minden eltűnt az állványról.

Hátha valaki még rendelne, fogjatok össze valakivel, én is így csináltam, hogy barinővel rendeltem :slight_smile: Biztos akad még itt, aki szeretne társulni :wink:

1 Likes

Az ecsetek számozása alapján gondoltam hogy valami köze lehet egymáshoz a Jessupnak és a Zoevának. De meg kell mondjam, azok közül az ecsetek közül, amiket próbáltam mindkét márkától, a Jessup meg sem közelíti minőségben a Zoevát, hiába ugyanaz a szám és a forma (teljesen más a nyél súlya, a szőr típusa).

Szerintem a legnagyobb baj ilyen esetekben, hogy nem látjuk hol a határa annak, hogy kié az érdem. Ha x cég legyárt egy ecsetet a saját katalógusából y cégnek, az private labeling. Ha y megrendel egy egyedi ecsetet (forma, anyag) a saját tervei alapján, akkor az ő szellemi terméke, x csak a gyártósort adta hozzá. De ha az ecset x katalógusából van, de y más szőrrel kéri akkor kié a dicsőség? Főleg ha egy ilyen változtatással növeli a termék minőségét és értékét?

1 Likes

Én csak a saját gépészeti ismereteimből kiindulva sejtem, hogyan is működhet ez. Előfordul pl., hogy a nevesebb klímákat és az olcsó kínait is ugyanabban a gyárban készítik. Ezzel lehet az olcsóbbnak érvelnie, ugyanott gyártják, ugyanaz a minőség… De valójában attól, hogy a bal oldali gyártósoron az egyik, a jobb oldalon a másik márka termékeit gyártják, esetleg vannak benne azonos alkatrészek, a két márka klímája között iganis vannak különbségek. Más lehet a felhasznált anyag, annak a minősége, a legyártott alkatrész stabilitása, stb. Ezek nem olyan nagy dolgok, a végeredményben mégis óriási lesz a különbség. Arra is tudok példát ugyanígy a klímatechnikában, hogy a neves japán cég megveszi az olasz gyártmányú termékeket, és más burkolattal sajátjaként adja el. Gondolom a kozmetikumok világában is előfordul mindkettő: egy gyáron belül különböző cégeknek gyártanak hasonló, de más minőségű termékeket, vagy akár az adott termékpalettáról ugyanazt a minőséget megkapja egyik és másik cég is, amit saját köntösbe bújtatva eladhat. El tudom képzelni, hogy az egyedi gyártást csak nagyobb felvásárlás esetén vállalják be, különben nem megtérülő.

7 Likes

Bár kozmetikumoknál nincs ilyen, de a gépeknél a “márkásabb” jobb szolgáltatást és garanciális feltételeket kínál, általában.
Ugyanez órában is így van. Japán gyártó készíti a szerkezetet és egy divatcég készít rá burkolatot. Ilyenem van nekem is most. Az ára jóval kedvezőbb, mint ugynannak a japán cégnek az órái. A garfeltételek kicsik kevésbé jók, és a tok is pár év alatt veszít a szépségéből. Az az órám, ami japán márka, japán gyártású kívül-belül, pedig 30 éves és még mindig tuti minden elemében.

1 Likes

Nekem egy icipici palettám van tőlük, egy Dior spirál mellé volt csomagolva. Porzik nagyon és nem kiemelkedő minőségű. Biztos nem venném meg a nagyot. Az a legkisebb palettám. :slight_smile:

Ezt most jó volt olvasnom, kisebb lesz a csábítás. :grinning:

Zsibin nem szoktad nézni?

Láttam már, de igazán 2 változat érdekel, azok még nem voltak, illetve amiket láttam, azok eléggé leharcoltak voltak és ahhoz képest drágák.

1 Likes

Nemcsak téged ,engem is.:slight_smile:

Hú, hát ez a kollekció nagyon jól néz ki.

FB_IMG_1592244585789

10 Likes

Javíthatatlan vagyok, az ecsetek ragadták meg a figyelmem.

2 Likes

Elég jól néz ki. Kár, hogy Morphe…

Főleg nekem is, bár az a helyzet, hogy a paletta is egyre jobban tetszik (csak ugye, minek?).

2 Likes

Tkp. az ecsetek is “minek”… mer’ vidám, piros nyelük van.:rofl:

2 Likes

A kékben befigyel a Pepsi is? :smiley:

1 Likes

Szerintem az inkább szürkés, mint a diet coke. :smiley:

1 Likes

Ez gyönyörű :star_struck:

8 Likes

Végre egy kicsit visszafogottabb megfizethető árú paletta Natasha Denonatól. Nagyon kíváncsi vagyok a swatchokra… :heart_eyes:

2 Likes