Új termékek, várható kollekciók - kívánságlista vagy kihagyod?

:rofl: :rofl: :rofl:

Ezek annyira cukik! Remélem, sikerül jól betennem, mert érdemes végiglapozni. :blush:

5 Likes

Én évekig rajongásig szerettem a márkát. A tulajdonos Gabi egy végtelenül kedves nő, aki a púder péntekeken nem kevés önbizalmat adott nekem, mikor kipróbáltuk a termékeket. Lényegében azóta kezdtem el élénkebb rúzsokat hordani. Viszont egyszer véletlenül ráakadtam az egy Daniel Sandler rúzsra a neten, ami szerintem ugyanaz, amit ő is forgalmaz (a színek nevei voltak árulkodóak). Ez picit elbizonytalanított azzal kapcsolatban, hogy mennyire egyediek a rúzsok. Félreértés ne essék, sosem mondta, hogy ő keverné ki otthon a rúzsok árnyalatait a konyhában. De nekem hozzátartozott a vásárlói élményhez, hogy különleges, egyedi terméket veszek.
Szerintem egyébként 5 gr pigmentért nem olyan sok az összeg (a Mac is nagyjából ennyiért van, bár kérdés mire használsz ennyi terméket…).

5 Likes

Hogy érted, hogy ugyanaz a rúzs? Van egy gyártó, amely előállítja a rúzsokat, és ugyanezt veszi a KAP és a Daniel Sandler is?

2 Likes

Ugyanazok az összetevői. Megnéztem mindkét márka honlapján, még a sorrend is ugyanaz. Persze nagyrészt hasonló összetevőkből állnak általában a rúzsok, de ilyen szintű egyezés azért nem a véletlen műve. Szerintem ugyanaz a hely gyártja és adja el a formula/szín kombinációt, mert több márkánál is megtaláltam az adott rúzs árnyalatot (ugyanazzal a névvel), hasonló külsővel. Hogy kié az eredeti formula és ki kinek adta el, azt nem tudom. De innentől kezdve kicsit kevésbé voltam lelkes. Ami egyébként elég gyerekes dolog. Lássuk be, nem igazán reális, hogy egy magyar sminkes minimális tőkével saját színeket és minőségi formulát kísérletezzen ki és gyártson le úgy, hogy a végeredmény ne Estée Lauder árkategóriájú termék legyen.

6 Likes

Wayne Goss beszelt erintolegesen a ruzs gyartatas kivulrol atlathatatlan, de belulrol bevett rendszererol a ruzs kollekciojanak bemutato videojaban. Niche markakent biztos hogy ez a minoseg garanciaja.

Megfigyeltetek mar, hogy alig van atfedes (ha van) a Pupa es a Kiko viszontelado orszagai kozott? Nekem az a gyanum, hogy sok termek ugyanarrol a gyartosorrol gurul le kulonbozo csomagolasban. Peldaul a szemhej stickek minosege kozott nem tudnek kulonbseget tenni. Nekem a Nabla is nagyon gyanus, de nincs akkora azonos termekismeretem a harom markanal, hogy ezt bizton alitsam. Azt ketlem, hogy barmelyik cegnek kulonallo gyara lenne. Nagyobb gyarto cegek lehetnek, amelyek tobbfele marka igenyeit szolgaljak ki.

4 Likes

Nem tudom, nekem a Kiko választéka nagyon más, mint a Pupáé. Nem a csomagolás, hanem a színek, pl. És minőségre is jobb a Kiko (legalábbis, amiket én próbáltam), én sajnálom, hogy nincs Magyarországon üzletük.
Persze az lehet, hogy ugyanannak a konszernnek a tagjai, ezt nem tudom.
Ami meglepő volt számomra, hogy a Pupát Olaszországban árulták a Tigotában is (nyilván szűkebb választékkal, mint egy márkaboltban).

A Nablával régebben pont az volt a probléma, hogy amikor a Dreamy megjelent, akkor legyártottak egy adott mennyiséget, aztán azt pikk-pakk elkapkodták. A második alkalommal még mindig úgy kellett rá vadászni, hogy le ne maradjunk róla. Utána már több lett a gyakorlatuk (vagy a tőkéjük), de már nem volt ilyen gond.

1 Likes

A Kiko alapkinalata nem olyan nagyszeru a sajat tapasztalataim alapjan, vannak jo es jobb termekeik. Az evi 4-7 limited editionbol lehet szemezgetni, termek innovaciora sokat koltenek es szeles a szinskala. Szerencsere jo akcioik vannak es az eladok is szuperek.
A Pupaval nem sok szerencsem volt eddig. Megrazo, hogy forditott aranyban vannak az altalam probalt termekek az arral. Az izgalmasabb monoik tularazottak.
Parhuzamba lehet allitani az allando palettaikat, a ruzsokat, a szemrevalo stifteket a Kikonal es a Pupanal. Ami feltunt, hogy a Kikonak az evi elso LE-jeben volt egy hat szinu paletta, detto ilyen a Nabla uj kollekcioja is. A szinek a Kikoeban is nagyon utosek, nekem gyanus hogy egy gyartosorrol gurultak le kulonbozo szinekben legyartva.
A Nabla errefele nem egy eros marka, csak a Morphe boltokban erheto el offline. Bevallom, hogy csak Mo-n talalkoztam meg Nabla hype-pal es az elso palettamnal nem is ertettem, hogy miert kapta. (De az alapozojukrol egy szot se lehet olvasni, szoval ez sem kiegyensulyozott rajongas a markaert)
De ez igy szep, mindannyiunk mast szur ki az oriasi termek ozonbol es masert tudunk egyenileg rajongani.

1 Likes

Nálunk meg csak online. :grinning: Talán ezért nem is népszerű annyira az alapozójuk, azt nehezebb úgy választani.

Mondjuk lehet egy olyan oka is, hogy mi konkrétan örülünk, ha van olyan jobb márka, amit nem kell külföldről rendelni. Mifelénk nem vész el a bőséges kínálatban. :slightly_smiling_face:

4 Likes

@Alsace nééézd milyen gyönyörűek :grinning::star_struck:

3 Likes

Ó te jó ég :star_struck: :star_struck: :star_struck: :money_with_wings: :money_with_wings: :money_with_wings:

Mondjuk az összes lakkjától kb bepisilek olyan szépek :star_struck: :heart_eyes:

1 Likes

Én egy időben azt is hallottam, hogy az ecseteiket is bárhol meg lehet venni online, csak a márkajelzés van rányomva. Sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, mivel egyetlen KAP ecsetem van, és azt is Pixiboxban kaptam…

1 Likes

Ezt én is hallottam. Nem tudom miért, de valahogy azt elfogadhatóbbnak tartottam mindig is, hogy az adott márka nem maga gyártja az ecseteit (nem merek rá megesküdni, de úgy tudom, egy időben még a Colourpop sem helyben gyártott ecsetet, pedig nálunk minden más házon belül készül).

1 Likes

A rúzsoknál egyébként volt már, hogy Gabi azt mondta, hogy a gyártó megszüntet bizonyos színeket vagy formulákat, és ő nem tud ellene mit tenni, szóval én már ebből is sejtettem, hogy itt nem az van, hogy személyre szabottan legyártják, amit csak akar az ember. Gondolom vannak az adott cégnek mintadarabjai, amik vagy megfelelnek, vagy nem…

3 Likes

Konkrétumokra nem emlékszem, mert régen láttam erről egy videót, de sok márkánál bevett dolog ez a “private labeling” (nem tudom, magyarul mi a neve). A Morphe termékek mögött a Crown áll, amelynek honlapján van is útmutató, hogyan gyártathatsz le termékeket a saját neved alatt. Kapható náluk egy csomó dolog, ami egyértelműen Morphe a Morphe logó nélkül, csak olcsóbban. A Jessup is csinál ilyet, valószínűleg tőlük jönnek a Zoeva ecsetek.

Nekem ezzel elméletben semmi bajom, de ha nem muszáj, nem akarom az eredeti ár többszörösét fizetni valamiért, ami valójában semmivel se jobb vagy másabb, azon kívül, hogy egy szebb logó van rajta, meg dizájnosabb a körítés. Valahogy… Nem. Ezért nem vonzanak igazából ezek a magyar luxus(?)márkák, valahogy mindegyikről az süt, hogy valami katalógusból rendelik a tömeggyártott cuccokat, a hong kongi gyárban meg rácsapnak egy matricát, aztán vedd meg nyolcszor annyiért. Persze.

7 Likes

Juj, de szépek!

7 Likes

A mindenit! Csábítóak!

ők nekem nagyon nem… ezek a paletták már most 25 évesnek néznek ki, és még így messziről, fotón is rosszul pigmentáltnak tűnnek :grimacing:

2 Likes

Állítólag ezek a kis ötös Dior paletták nagyon jó minőségűek.

Évek óta csorgatom utánuk a nyálam a Müllerben, ezért fórumokon már kérdezgettem róluk, és mindenki csak jót mondott. Viszont egyszerűen sajnálok 5 színért annyi pénzt kiadni, amennyiből már egy UD-t is vehetek akár…

3 Likes

Pinkpandán már van az Essence Wanna Bee (méhecskés) kollekció. A lemosós korongok sajnos elfogytak azonnal. De minden más van :wink:

1 Likes