Én is utálom az enyémet, főleg profilból, mert van rajta egy enyhe “hupli”. Sokáig meg akartam műtetni, de kezdek megbékélni azzal, hogy ez adja az arcom karakterét.
Egy ismerősöm megműtette, és igaz, hogy már nem “huplis” az orra, de megváltozott az egész arca és mintha eltűnt volna belőle az a kis bájosság Persze lehet, hogy ő meg így érzi magát jobban. Nehéz döntés egy ilyen műtét, az tuti, mert nem olyan, mint pl. egy mellműtét, hogy max. kiveszik a szilikont stb.
Próbáltam kontúrozni az orromat, egyszer Highlightert szoktam néha rátenni.
Á, azért a műtét eszembe sem jut. Állítólag nagyon fájdalmas.
Ha valamit szépészeti céllal végeztetnék magamon, az a szemhéjplasztika lenne, de amúgy az sem…
Új THE INKEY LIST hajápolási termékek a Cultbeauty oldalán.
ok, akkor megnyugodtam!
Értem én ezt a fényesítés logikát: vegyünk egy matt alapozót, ami tökéletes fedéssel teljesen 1 dimenzióssá teszi az arcunkat, majd kontúrral adjunk hozzá még 2 dimenziót, de mivel még mindig matt, vigyünk bele életet is fényekkel. Ez eddig szuper, az is, hogy próbáljuk meg imitálni azokat a pontokat, ahol a fény természetesen megcsillanna az arcon, esetleg nagyítsunk-kicsinyítsünk optikailag egyes területeket igény szerint. Mindez csodálatos. De amikor az a végeredmény, hogy boldog-boldogtalan úgy sminkeli magát, mint egy ázsiai/afro drag queen… Az nekem már nem fér bele. Abban sem látom a szépet, hogy megpróbáljam plasztikázott hatásúra sminkelni magam, akár az orr vékonyításával, akár a száj felpumpálásával. Fényesítés kategóriában nálam egy selyemfényű (nem csillámos) bronzernél megáll a tudomány, orron highlighter meg szóba se jöhet(ne, akkor sem, ha nem lenne ilyen hosszú az orrom, aminek ezért pont, hogy sötétítem a végét ).
De az tény és való, hogy az én szépség ideálom az ókori alapokon és az aranymetszés szabályain nyugszik és Nofretete az egyik megtestesítője.
Nem teljesen értem, hogy mivel neked hosszú az orrod, ezért a sötétítés belefér, de akit rövid orral vert meg a sors, annál egy pici fényesítés meg nem?
Nyilván nem az insta sminkekről beszélek, bár én pl. az utcán/bkv-n/plázában közlekedve még igen ritkán láttam olyan sminket, amikről írsz. Mondjuk bulizni már nem járok, lehet, hogy ott menő, ezt nem tudom…
A te arcodnak nem is kell az ecsettel véghezvitt “plasztika”.
Én nagyon szeretek játszani az arcformáló, sőt maga a smink személyformáló lehetőségével. Nyilván én maradok ott legbelül, de ez önkifejezés, az érzelmeim megélésében, értelmezésében is segít. Ha akarok, fél óra után más emberként lépek ki az utcára, mint akinek ismernek. És élek is ezzel, szerencsére a munkahelyemen is jól viselik.
Nem állunk messze az indián harcosok arcfestési mentalitásától. Lenyűgöz, hogy némi festék segítségével miket lehet előcsalogatni egy arcból és szeretek “csalni” vele, kicsit feljebb tornászni az arccsontom, egy picit dúsabbnak mutattatni a felsőajkam, a katasztrofális szemöldököm turbózása pedig elképesztő pluszt ad - ill. lehet, hogy csak én érzem így és a valóság totál más, de nekem ennyi is elég, hogy kicsit nagyobb erőbedobással menjek neki egy napnak.
Szerintem mindenki úgy sminkeljen, ahogy neki jól esik. (vagy ha éppen ahhoz van kedve, akkor ne sminkeljen)
Ahogy Tauz Nóra mondta az egyik videójában: ez csak smink, amit legkésőbb este lemosunk…
Valahogy két véglet van most jelen a smink/szépségipar világában. Az egyik a millió sminktermékkel szinte felismerhetetlenül egyen-tökéletesre festett, műszájas-műhajas-műcicis-műpopós kitenyésztett-előállított “szépségek”, akiknek minden porcikáját műtötték már, a másik a kifutókon szereplő, sminkeletlennek tűnő, esetleg valami alternatív, inkább elcsúfító mint szépítő sminket viselő, sokszor elrajzolt, szabálytalan arcú 185/45 méret körüli tinik.
Nikkie sminkje amúgy mestermű a maga nemében de teljesen a vakolat mögé rejti a vonásait. Mondjuk jobban tetszik mint amikor mindenféle krikszkrakszokat firkálnak rikító színekkel smink gyanánt az arcra.
Egyetértek, nagyon nem követendő az irány, számomra…Sajnos nem csak az instahuszárok,instapicsák veszik át ezt a szemléletet, amiről írsz, hanem “átlag” hétköznapi nők és férfiak is, aminek sztem sokkal nagyobb, és rombolóbb hatása elég kiterjesztetten pl párkapcsolatokra nézve is, mint gondolnánk… Nem akarok elkanyarodni a témától, tényleg eléggé mélyen bele lehetne ebbe menni…
Nikkie-t én kedvelem, de ezek a sminkek nagyon távol állnak attól, amit mi magunknak el tudnánk készíteni, amire vágynánk, vagy amivel megjelennénk szívesen a dolgos hétköznapokban. Mellesleg megnézném élőben hogy néz ki egy ilyen komplett smink, mert a videóban azért tuti vannak filterek…
Most komolyan: ti hol találkoztok ilyen sminkekkel a való életben?
Én Budapesten járok-kelek, tömegközlekedem, plázába is szoktam menni, időnként színházba, komolyzenei előadásokra is eljárok, de én talán 2-3 ilyen sminket láttam eddig.
Sehol És, ha igen, akkor megijedek.
Például ezért sem szeretek járni Aréna Plázába, mert ott olyan ufóemberek szaladgálnak, hogy én is földönkívülinek érzem magam.
Instán is csak húsvér embereket követek, akik értéket közvetítenek a földi halandó felé.
Minap beleszaladtam Nagypál Krisztina profiljába instán. Komolyan mondom, elszörnyedtem… Nem, nem vagyok irígy, egyszerűen sajnáltam a lányt és a követőit.
@koalace, rákerestem erre a lányra, hát érdekesen néz ki, van valami fura az arcában, de közben kicsit olyan is mint egy plasztikáztatott barbi lány, nem sértésből mondom :).
Én a fiatalokon abszolút ezt látom. Múltkor - ha, ha inkább jó múltkor, még tavaly télen! - voltunk egy házibuliban, ahol a házigazda 16 éves kislánya is ilyen jelenleg kötelező módon volt kisminkelve… szegény leány elég rémisztő volt. A másik 18 éves lánya szintúgy. Úgy veszem észre, hogy 30 alatt nagyon is egyen sminkben nyomják.
A fényesítéssel az a baj, hogy addig esztétikus, ameddig észrevétlen, az az illúzió. Ha valami első blikkre kilóg a képből, ott már nem beszélhetünk optikai csalásról. Wayne Gossnak volt egy vicces videója újévre, de talán már 3-4 éve, hogy milyen trendeknek kéne már eltűnnie, ő is extrém Pinokkióra fényesítette az orrát, nagyon jót nevettem rajta. De ezt még a koronavírus sem tudta kiölni, úgy látszik :)))
Olyan baba arca van, mármint a fejformája hasonló, mint a barbie babáké. Gondolom, emiatt ez a full erős smink pedig “rátesz” a baba arc hatásra.
Engem az döbbentett le, hogy mennyire sovány. Nekem ez már ijesztő.
Szerintem mindenki olyan sminket varázsol magára, amilyet szeretne. Amit viszont érdemes figyelembe venni: A sminkes youtuberek nem azzal keresnek pénzt, hogy natúrra sminkelik magukat. Azt senki nem fogja hetente 2-3 alkalommal nézni. Olyat kis gyakorlással átlag ember is tud. Szerintem a videót készítők fele nem festi ki magát durván átlagos napokon.
Néhány hónappal ezelőtt Angelica Nyqvist beszélt arról, hogy bizonyos instagramon aktív lányok élőben furcsán festenek. Aztán készítenek 2-3 fotót, és kiderül, hogy az élőben sok highlighter pont tökéletes az instagramon. Nekik ez valószínűleg életforma, nem csak munka.
Személy szerint én elengedtem a “tökéletes sminket”. Volt egy időszak, mikor úgy éreztem, hogy csak az a jó, ha mindent perfektre csinálok. Reggelente kényszeresen sminkeltem magam, nehogy lássák, hogy karikás a szemem, bozontos a szemöldököm, beteges színű az arcom és kicsik a szemeim. Hiába néztem ki szépen, nem sok örömöm volt benne.
Tiszta közhely, de tényleg érzem a változásokat, amiről az emberek beszélnek. Nem akarok megfelelni mindenkinek. Ha valakinek nem tetszik, hogy sápadt vagyok, akkor ne nézzen, vagy hagyjon még egy órát aludni reggel.
Kicsit hadd védjem meg a “túlsminkelt” embereket: én még a parlamentbe is bemegyek szemöldökig érő neonlila-neonpink szemsminkben, fekete szájjal, ha aznap éppen ahhoz van kedvem. Az ég világon mindent magamra kenek, csak nyilván az alapozást és társait úgy állítom elő, hogy ne kamerán, hanem élőben nézzen ki jól. Soha senki nem szólt még be érte, sőt, a menzán egyszer megjegyezte egy lány, hogy bárcsak ő is kellően merész lenne ehhez. A feltűnő sminkeket is lehet jól hordani.
Az viszont kikészít, hogy manapság mindenki feltölteti a száját, holott az emberek nagy részének sokkal szarabbul áll, mint az eredeti “vékony” szájuk. Persze csináljanak, amit akarnak, de nekem sokkal jobban tetszik egy átlagos méretű, szép formájú száj, mint ezek a hatalmas ellipszis alakú akármik a száj helyén, ami sokszor kijön belőle.
Igen, szörnyűek azok a felpuffantott, szafaládéra emlékeztető szájak
Mondom ezt úgy, hogy az én szájamban is van kb fél(!) milli hialuron, mert az életkorral sajnos egyszerűen elsorvadt és azt azért nem szeretném, de nem 5 milli és nem huszonévesen…