Jajj, az ilyen nagyon bosszantó, legalább akkor jelezhette volna a leírásban, nem? De legalább van lehetőséged kuponozásra, vidéken esély sincs ilyenre, az árak pedig annyira elszálltak, hogy az ész megáll, tehát már az sincs, hogy nálunk legalább olcsóbb a szolgáltatás.
Azon a kuponos oldalon vettem, ahol van mindenféle kupon, masszázstól kezdve a hajas dolgokig. Az a vicc, hogy csak akkor tudsz időpontot foglalni, ha bediktálod a megvásárolt kupon utolsó számait, tehát előre kifizeted.
Egyszer vettem itt kint a Müllerben valamilyen tasakos … plexet. A pontos neve nem ugrik be. Két fázisa volt, felvittem, mint egy önálló kezelést és 2 hajmosásig éreztem erősebbnek, simábbnak a hajam. 4 Euro volt, de időnként akciózzák. Az legalább ért valamit. Sok keratin volt benne.
Valami olyat keresnék én is, ami belülről tudna valamit kezdeni a hajammal, mert a sampon, a balzsamok, az olajok mind csak kívülről ápolnak, de a szőkítés során végbement roncsolódással kellene kezdenem valamit. Mondjuk sokat szerintem már nem lehetne tenni, de azért igyekszem.
Müllerben megvásárható, legalábbis Ausztriában. Kezdésnek esetleg ez megfelelhet, szebb volt a hajam 2 hajmosásig (tehát az alkalmazás utáni következő hajmosáskor még hatott), a 3. alkalommal már nem éreztem hatását.
Köszike, de nem Európában vagyok, nem tudom beszerezni
Na, megvan én mit utálok, amit 98% szeret: The Ordinary NMF krémje. Az állag, a hatás szörnyű! Kiszipolyozta a nedvességet nem pedig adta a bőrömnek. Kínomban összekevertem egy vaskos Lauder krémmel és így nagy nehezen, nyögve nyelősen, permettel, tonerrel megspékelve elkentem. Írom is az elfogytak topicba.
Nekem a JSC Blood Sugar paletta nem tetszett, számomra túl krétásak voltak a matt színek. Elvileg ugyanaz a formula van az Alien-ben is (amit imádok és szinte krémesek benne a mattok), szóval nem értem. De örülök, hogy másoknak nagyon tetszik és el tudtam adni.
A Tarte Shape Tape korrektora borzalmasan néz ki rajtam, de nem is én vagyok szerintem a célközönsége. Fotózásra el tudnám képzelni. Nagyon kiszárítja a bőrömet, erősen beleül a szemem alatti “ráncokba” (nem merem igazi ráncoknak nevezni, mert 17 éves vagyok, de szerintem a legtöbb korombelinek nincs ilyene, amibe beleül az összes korrektor, fixálással is), túl mű hatása van és nagyon furcsa a fedése. Maszkos, erős, mégis átlátszanak alatta az ereim, a feketeség/lilaság és a pirosság is a pattanásoknál. (Igaz, nagyon átlátszó és fehér a bőröm.)
Egy tipp:
Ha szilikonos hajapolo termékeket használsz, a build up lehet az oka, hogy az olaplex No. 3 nem fejti ki hatását. Probalj ki egy nagyon durvan tisztító sampont (head&shoulders a legdurvabb, gyilkos a hajnak, jot-rosszat leszed), es utana a No. 3-at
Sajnos sokan hiszik azt, hogy olaplexxel barmit meglehet tenni. Bar o az egyetlen kotes sokszorosito a piacon, ha esz nelkul van szokitve a haj, o mar nem sokat tud hozza tenni a dologhoz.
Sehol se hat nálam az a helyzet. Hajvégápoló, csak a hajam végére jut. A pakolásokat, balzsamokat, samponokat váltogatom (van kb. mindenféle). Az előző fodrász is használta rajtam az 1-2 fázist 2 évig. Lehet, hogy egy rommászőkített, szénakazal/vattacukor platinaszőke hajon hoz változást. Én egész évben ápolom a hajam, amióta újra szőke lett váltottam a drogériás termékekről, a profibb dolgok tényleg jobbak (sajnos drágábbak is).
Balzsam/pakolás ugyanúgy kell mellé, nekem csak egy felesleges lépés a 3.
Min. 4 másik “kötéssokszorosító” van még a piacon (itt+otthon is), csak az Olaplex volt az első.
H&S az én hajamra biztos nem kerül… kb. 10 éve próbáltam, utáltam. Nincs lerakódás a hajamon, de a szilikonmentesség híve se vagyok. Az addig jó, amíg vegyi beavatkozás nem éri a hajat.
Az összes MAC termék számomra ez a kategória.
Sok van amúgy, sorolhatnám, de én azt a tendenciát vettem észre, hogy nekem azok jönnek be, amit a többség utál:D. Úgy tűnik a bőröm nem akar beállni a sorba. Tessék ezt figyelembe venni az értékeléseimnél:D.
Én alapvetően INCI-t nézek emiatt KM-en. Természetesen a véleményeket is elolvasom, de alapvetően minden kap egy esélyt, aminek számomra megfelelő az összetétele, és mondjuk fifti fifti a vélemények eredmény. Ha mindenki utálja azt azért elhiszem:):
Nem tudom volt-e róluk már szó, de én kivagyok az Alverde termékektől… A csapból is az folyik, hogy natúr meg minden mentes, de minden egyes (tényleg minden egyes) termékükben minimum 3. helyen alkohol van 1-2 dolgot azért kipróbáltam, pl. kézkrémet, arclemosót és maszkot de nem váltak be. Ja és képesek becsillagozni az alkoholt és alá írni hogy “ellenőrzött ökológiai gazdálkodástól származik”. Hát nem tudom, lehet hogy én vagyok tudatlan de ez így szerintem vicc.
Meg a linalool, limonene, citral is van bennük, amit szeretek elkerülni. Én ezt elég gáznak érzem hogy van bennük.
Igen, az is gáz… Sajnos kb ugyanez a helyzet az Alterrával is. Pl. szilikonmentes samponokat keresgéltem, és először azokat néztem meg, és igaz, hogy szilikonmentesek, viszont tele vannak alkohollal… Szóval nem lettem kisegítve.
Egyébként még a Nivea, Dove stb. termékekkel vagyok ugyanígy, bár legalább ezek nem hirdetik magukat natúr/hipoallergén márkaként. Viszont így is gáz, hogy tele vannak mindenféle vegyszerrel. Pl. a klasszik kék tégelyes nivea krém a halálom Többet árt, mint használ. Valamelyik nap pedig láttam, hogy a Niveának van új hajlakkja, rá van írva hogy 0% alkohol. Megnéztem, és konkrétan ott virít benne a benzyl alkohol, de alá írták csillaggal, hogy nem tartalmaz etil-alkoholt. Hihetetlen már ez a marketing világ komolyan.
Viszont, hogy kicsit natúr termékbe is bele kössek, tettem egy próbát a Pom Pom márkával. Ugye vannak ezek a kis virágvizes zseléik, vettem is egyet, de egyszerűen nem csinált semmit, kevés volt. Aztán rájöttem: igazából semmi hatóanyag nincs is bennük, csak egy kis aloe vera és glycerin. Szerintem ennek se érdemes bedőlni. Ja, és ezekben is van limonene, linalool és társaik. Nekem is volt olyan korszakom, mikor azt hittem hogy csak a natúr lehet jó. Aztán rájöttem, hogy meg kell tanulni megérteni az incit, és ennyi.
Ohh, bocsi, hogy belekötök, megütötte a szemem a vegyszer szó. Minden kozmetikumban 100%-ig csak vegyszer van meg kemikália Szóval attól, hogy a natúr/bio márkák úgy használják ezeket a szavakat, mintha fenyegetést jelentenének, hát istenem, az ő butaságuk. Csak sajnos aztán elterjed, és tényleg elkezdünk így beszélni róla, annak ellenére, hogy alaptalan.
Egyébként értem a mondanivalód, és egyet is értek vele, remélem nem értesz félre.
Nekem az Alverdétől pont ezért nem volt sokáig semmim. Az első termékem egy szemkörnyékápoló, de szerencsére minden mentes.
Attól én is kivagyok, hogy a natúr cégek termékei tele vannak illatanyagokkal. Úgy állítják be magukat, mint a bőr számára ideális megoldás, közben tele vannak sokszor alkohollal, növényi illatanyagokkal. Szóval közel sem olyan bőrbarátak… Csak ugye az ember összekapcsolja a fejében - ha valami természetes, akkor az biztosan jó, barátságos. Egyébként nekem ezen a ponton az is problémás, hogy a kőolaj származékokat miért vetjük el. Elvégre az is egy természetes képződmény! Ja, persze, sokmindenen átmegy, mire elénk kerül. De ugyanez elmondható a növényi összetevőkről is.
A Nivea, Dove engem nem zavar, max azon a szinten, hogy nem tudunk túllendülni rajta, még mindig a drogériákban keressük a választ életünk nagy kérdéseire. Bár azt nem értem, hogy aki tudja, hogy mi a jó a bőrnek, és mi nem, hogy képes mást gyártani, hirdetni, magára kenni. Vagy én vagyok nagyon naiv, amikor azt gondolom, hogy a cégek tisztában vannak olyan bőrápolási alapismeretekkel, mint az összetevők és azok hatása? Vagy az influencerek, akik elfogadnak minden terméket, és teleposztolják vele az agyunkat?
Amúgy rengeteg krémmánia kedvenc van még úgy, ha megnézem az összetevőket, eszembe nem jutna magamra kenni. Mégis ott áll mögötte többszáz lelkes vélemény.
Igen, sajnos nem túl szerencsésen fogalmaztam mondjuk úgy, hogy "káros összetevő "
Óóó köszönöm, végre valaki leírta ezt! Én a kemofóbiától kapok agybajt, manapság már minden rossz, mert azt olvastuk az interneten, de sokan nem is néznek utána a dolgoknak.
A másik kedvencem a szintetikus vs. természetben megtalálható formája ugyanannak az anyagnak, a szintetikustól félünk, de a természetben megtalálható az király. Pedig pontosan UGYANAZ az anyag. Ugyanaz a molekula. Tök mindegy.
Hát igen, néha én is meg tudok döbbenni. Mondjuk bizonyos esetben megértem, én pl a szilikonokkal kapcsolatban voltam eddig közömbös, illetve nyilván tudtam, hogy sokan károsnak tartják, de úgy voltam vele, hogy muszáj ragaszkodnom pl a gliss kur spray balzsamokhoz mert csak azzal tudom kifésülni a hajam, egyébként tépkedni kéne. Ilyen szempontból megértem, hogy ezeknél is több száz pozitív vélemény van. Csak mostanában szántam el magam a szilikonmentességre, és majd meglátom hogy meg tudom-e oldani másképp.
De alapjáraton szerintem nemcsak a kozmetikumokkal kapcsolatban megy a parasztvakítás, ha belegondoltok, az élelmiszerpiacon is ez van. El kell adni, és csak ez számít. amikor nagyon fel volt hype-olva a L’Oréal hydra genius termékcsalád, a facebookon felugrott róla egy hirdetés, ahova kommentben azért írták páran, hogy nem veszik meg, mert tele van nyomva alkohollal. Erre. válaszként a L’Oréal odaírta, hogy ez a mennyiségű alkohol (inci első 3-4 helyén belül volt ha jól emlékszem) elpárolog annyi idő alatt, amíg a bőrhöz ér… kész, valakinek ennyi elég, elhiszi és megveszi.
Nekem az Adrienn Feller jelenleg a leginkább ilyen márka a szemeben. Van egy-egy jó darabjuk, de a termékeik többsége mélyen átlagos. Körbeveszi viszont ez az egyre erősebb marketing felhő, ami miatt mostanában kb. a legminőségibb, legszimpatikusabb, leg… leg… leg… Hát, szerintem rohadtul nem az. A bájolgásuktól meg egyenesen agyfaszt kapok… Most ezekkel a Sunsol termékekkel is eléggé beégtek (ha, ha, elnézést az olcsó poénért), nem voltak valami elragadtatottak a vélemények ahhoz képest, hogy többszörös áron árulják ezeket is. Na, ez a legnagyobb bajom velük igazából: többszörös áron árulnak mindent, körítve egy ilyen sznob, újgazdag imidzzsel… zseniális a marketinges… és ehhez meg is találják a megfelelő reklámarcokat, meg a Mom Park-os közönséget…