Jó ez az aranyrögös hasonlat, mert tényleg így van. Ha meg az ember kér - nem tízet, csak egyet, mert szeretne valamit kipróbálni - akkor általában “sajnos nincsen, nem is szokott lenni belőle”. Engem évek óta folyamatosan bosszant ez a hozzáállás. Miközben felmerül a kérdés, hogy vajon aki a KM-en árulja tizesével a mintákat, honnan jutott hozzá. Szépen visszafelé lehet görgetni a dolgot, és az ember arra jut, hogy valószínűleg ezt kellett volna kapjam a boltban, csak hát mielőtt a vevőhöz, reménybeli vevőhöz kerülhetne, “leesik a kamionról”. Egyszer írtam az egyik cégnek, hogy szerettem volna egy drágább szemkrémet otthon tesztelgetni, de a fenti klasszikus eset esett meg velem az egyik parfümériában. Nagyon elcsodálkoztak, ugyanis szerintük minden boltban kellene lennie mintának a termékeikből. Majd utánanéznek. Válaszoltam, hogy köszönöm, de nem valószínű, hogy bárhol bevallják nekik majd a boltok, hogy nem osztják szét, hanem a Micike unokahúgához kerültek a mintácskák, aki pénzt csinál belőle a neten… (Más kérdés, hogy a cég kárpótlásul azt ajánlgatta, hogy menjek be az ominózus boltba, majd ott kapok egy ingyen sminket, és rám kenik majd a krémet is. Hát, elég érdekes lett volna az ismert előzményekkel, másrészt mit kezdjek azzal, hogy ott egy sminkes rám keni a krémet, ez nem tesztelés.)